- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
Aktív témák
-
Bubu79
addikt
Sajna csak holnap, vagy holnapután aktuális a kirándulás - ma még itt is jó idő van...
A Pannonhalmi Apátság arborétuma járt a fejemben - bár nem tudom vajon nyitva van-e már ilyenkor...
Egy jó nagyot kellene sétálni - nem csak nekem esne jól, azt hiszem más is örülne neki
-
Bubu79
addikt
válasz
venember83 #18805 üzenetére
A kondiban tárolt feszültség más szempontból is veszélyes - egyen feszültség, a tápok általában úgy nyitnak, hogy bejön a 230V, egyenirányít, szűr, szaggat, transzformál, egyenirányít szűr.
Az elején biza nem kevés az a felépítéstől függő 150-310V, ami kisülhet
Ezeken a helyeken jóval nagyobb a tárolt töltés - tekintve, hogy nagy teljesítményre van méretezve a primer kör is; ebből adódóan a belső ellenállás is kissebb, jóval nagyobbat rúg
Miért ne szürkézzünk? a jónagyot kívánokhoz képest ez eléggé OFFFF
-
Bubu79
addikt
válasz
Algieba #18804 üzenetére
Repült el azt én fülem mellett is csavarhúzó már, amikor a kollégát "megszúrta"* a vezeték...
*: A főnökünk esküdött rá, hogy ő biza minden delejt lekapcsolt, dolgozhatunk nyugodtan - egy spagócán mégis kint maradt a birkózógép...
Aztán beláttuk, hogy az egyik kezed a farzsebedben, a másikban csavarhúzó módszernek mégiscsak van létjogosultsága - és a műszert sem véletlenül cibálja az ember magával mindenhová
Az tény, hogy nem kellemes, amikor jelzést kap az ember az erőviszonyokról
-
Bubu79
addikt
válasz
venember83 #18802 üzenetére
Az említett delej meglehetősen kis áramerősséggel áll rendelkezésre - egyrészt mert iszonyat nagy a kapcsolás belső ellenállása, másrészt mert nem kellenek gigawattok a képcsőnek.
A dolog veszélyességét tovább csökkenti, hogy cirka 16kHz-en működik a köre, jóóó messze a veszélyesebb 50Hz környéki tartománytól.
Tehát "agyon" nem vág, csak jelzi, hogy az áram továbbra is barátságos jószág, bárkivel hajlandó kezet rázni
Ettől függetlenül továbbra se pisiljen senki a konnektorba, vagy a TV hátuljába, mert nagy lesz az élvezet benne
-
Bubu79
addikt
Ha már labor és jóindulat - mérőlaborban úgy szakközép második környékén ismerkedtünk az egyenirányító kapcsolásokkal - egy speckó fajtája alkalmas a feszültség duplázására is, a Villard féle kapcsolás.
Természetesen a jóindulat és a kisördög már akkoriban is dolgozott bennünk, így hát hamar rájöttünk, hogy ezeket biza egymás után is lehet pakolni...
Adott volt egy oszcillátor, amivel előállítottuk az elem egyenfeszkójából a váltó delejt, egy aprócska ámde kellően nagy áttételű trafócska, amit nagy lelkesen tekergettünk a megfelelő menetszámúra holmi orosz zsebrádió kimenőtrafójából és az említett kapcsolás - a végeredmény pedig egy miniatűr sokkoló lett
Akkoriban még nem volt nagy divat az órák csendjét megzavargatni holmi zajokkal, a mi óráink mégis tele voltak sikolyokkal és kéjes nyöszörgésekkel...
-
Bubu79
addikt
válasz
bolondember #18779 üzenetére
Felfuvalkodott hólyagok mind egy szálig
-
Bubu79
addikt
Az autóval suliba járás egy dolog - ha megengedheti magának a család, akkor legyen - ami igazán kicsapta a biztosítékot az a hanghordozás és a mondandó szédületesen igénytelen tálalása...
Egyszerűen hihetetlen, hogy adott egy csodálatosan változatos nyelv, amit leamortizálnak az idióta affektálással és mindenhonnan összelopkodott sz@rfos hunglish rövidítésekkel, valamint iskolás létükre nem tűnnek értelmesebbnek egy tál lepkénél.
A riasztó az, hogy ők a jövő...
-
Bubu79
addikt
Öregszem - ez most már tuti.
Beszélgetés egy parkolóban - a résztvevők 17-18 év környéki suttyók, lányok-fiúk vegyesen.
- Na mi van má', indulunk? ( leány az istenadta... )
- Mingyámá' ( alighanem a szívtipró Don Juan személyesen )
- Kocsival vagytok? ( megint egy lyány )
- Há' mitgondótá, jóhogy! ( ez biza az első lyány volt megent )
- ...És így tovább.
És hogy miért gondoltam, hogy öregszem? Utálom kimondani, mert megfogadtam kölyökgólya koromban, hogy nem fogok ilyet mondani, de...
Bezzeg az én időmben nem volt olyan rohadtul egyértelmű, hogy autóval járnak egyesek iskolába és valahogy az a része is idegen nekem, hogy véletlenül sem lehet normális, kulturált hangot hallani az iskolák környékén, csak a dedós nyavajgást, vagy a debil affektálást, amolyan macskajajjos Törpillás jelleggel, nagyjából ugyanazzal a hanghordozással is...
A b.zmeg a k.rva.nyádat, sz.pjál le te g.ci, h.lye r.banc pedig üdítő pezsgéssel tölti meg a köztereket, hírét adva, hogy bizony jó irányba halad a nevelési divat, és ad egyfajta bájt annak, ahogyan a feltörekvő nemzedék egyedei egymással és sokszor szüleikkel beszélnek.
Öreg vagyok B+, na!
''Apokalipszis... Ezeknek?!''
U.i.: Remélem csak rossz környéken jártam és nem általános a dolog...
-
-
Bubu79
addikt
válasz
venember83 #18419 üzenetére
Ezt kár volt OFF-ba raknod - nagyon is bölcs gondolat
-
Bubu79
addikt
Macska tulajdon vagyok ( mert azt ne képzelje senki, hogy ő tartja a macskát - ez az illúzió egy kutyánál életképes lehet, de macskánál sosem
)
De igazából bármilyen kisállatra ráhúzható amit írtam - minden esetben mérlegelni kelll, hogy vajon megtűrik-e mások is a háznál, mint akinek szánjuk
-
Bubu79
addikt
válasz
Hujikolp #18403 üzenetére
Cicát csak akkor ajándékozunk, ha konkrétan tudjuk, hogy lesz helye a kisállatnak - nem szól érte apuci, anyuci, nagytesó, és nem mellesleg ha tudjuk azt is, hogy nem divathóbortból szeretne az illető ( mert ugye szeretne
).
Cicát tartani felelősség és anyagi áldozat is - havonta nem kis összeg megadni neki mindazt, amire szüksége van - mert egy macska a maradékon elél ugyan, de nem kap meg mindent, amire a szervezetének szüksége van.
Vitamin, oltások, alom - ezek mind anyagi természetű dolgok - mellette ott van még a törödés is... Mert bár az anekdoták szerint a macska önfejű, haszontalan és nem kifejezetten barátságos állat, valamint nem szereti igazán az embert, csak kihasználja, a valóságban mégis baromira tud ragaszkodni az emberhez és nem elég neki az, ha kap enni minden nap...
Biztos, hogy macskát szeretnél ajándékozni ezek után is?
-
Bubu79
addikt
válasz
venember83 #18382 üzenetére
Most hogy mondod - holnap biza ennek utána kell nézni
-
Bubu79
addikt
válasz
RoyalFlush #18152 üzenetére
Hát biza akkor azt is érezni fogod
Lassan el Naffaluba népet boldogítani - izzítjuk a mini levegőbontót elektronikai vállalatéknál
-
Bubu79
addikt
válasz
RoyalFlush #18149 üzenetére
Hagyd, hogy az Erő átjárja a testedet Luke - és akkor érezni fogod...
-
Bubu79
addikt
válasz
RoyalFlush #18126 üzenetére
Nem értem mi a problémád - egy nap kétszer még így is pontos lenne
-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia #18105 üzenetére
Az biza csak egy odaadó férj lehetett
-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia #18103 üzenetére
Játék csak saját felelősségre!
Komoly mondat és mellette szerénységem - ezek tudnak valamit
-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia #18101 üzenetére
Háddevau - pedig terveztem, hogy meglátogatom a vidámparkot, no de ezek után?
Még a végén elém ugrik Maci Laci nem kicsit leamortizálva, enyhén zombis beütéssel és belefulladok a könnyeimbe
-
Bubu79
addikt
Akartam linkelni a megfelelő topikot ehhez, de közben látom bezárták...
Ez már vastagon a szánalmas kategória
-
Bubu79
addikt
válasz
venember83 #17924 üzenetére
Ez esetben alighanem cseppet nagyobbacska típusú májról lehet szó, liba tömödében ölnének a méretéért - s hogy milyen funkció? az életmentő típusúra tippelnék - nekem ennyi szesz után már csak a transzplantáció segítene
-
-
Bubu79
addikt
válasz
venember83 #17832 üzenetére
Mint Zzzzipp-zár, vagy mint hortyogó Vénember?
-
Bubu79
addikt
válasz
RoyalFlush #17720 üzenetére
Megnézném, ahogyan valaki a hátára veszi Kukát
-
Bubu79
addikt
válasz
kételkedem #17702 üzenetére
Ubuntu? Ez valami afrikai szavanna edisön oprendszer?
-
Bubu79
addikt
Önjáró mézes bödönöm már van
Szeressem nagyon
Milyen mackó, milyen mackó... Metálmackó!
Mod.: Nemmutibólkészültmegmá'amúgyisláttad
-
Bubu79
addikt
válasz
RoyalFlush #17694 üzenetére
Hámmáhogyarossebbene - önjáró sütitár, melyik mackó ne lenne oda valami ilyesmiért?
-
Bubu79
addikt
válasz
RoyalFlush #17690 üzenetére
Hol Kukáztad?
-
Bubu79
addikt
válasz
bolondember #17676 üzenetére
Fog ez menni - jó nyomon jársz
-
Bubu79
addikt
válasz
bolondember #17674 üzenetére
Filózz még rajta, hogy mi nem lehet még benne
Ki van még itt Degecről?
-
Bubu79
addikt
Szia
Hiába no, a ménest terelgetni kell ügyesen, különben hajlamos szétszaladni
Nem lehetett rossz móka - ahogy elnézem estig jól elvoltatok, nem csodálom, hogy elfáradtál
Mod.: Én nem vettem észre - a forma kandikált ki a sok kis kép közül, azért is szúrtam ki rögtön
Hiába no, elfogult vagyok
-
Bubu79
addikt
válasz
kételkedem #17277 üzenetére
Szeretem - eper kell nekem
-
Bubu79
addikt
válasz
bolondember #17275 üzenetére
Nem elmebeteg, de terhelt rettenetesen - elmenne sebesen messzebbre, merre fekete fellegek nem leledzenek..
-
Bubu79
addikt
válasz
kételkedem #17273 üzenetére
Meglehet elmegyek megkereslek, s kedvedet szegem: elverlek rettenetesen
-
Bubu79
addikt
Felkeltem.
Kedvemet szegtem fekete fellegekkel, melyek lehettek ezren
Eme fellegek nem nekem termettek - elegem lett, s helyette merengtem keveset: kedvemet merre keressem?
El velem - mehetek merre szeretek, s kedvemet derengethetem eleget merre szeretet lelhetek!
ÉKE
-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia #16982 üzenetére
-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia #16950 üzenetére
Háddevau - ezeknek három különböző neve van - akkor miért 3 LED-est írt a jóember
Mod: Az király
-
Bubu79
addikt
Az valami extra, hogy egy Xbox 360 3 LED-es? Miről maradtam le?
-
Bubu79
addikt
válasz
venember83 #16938 üzenetére
Dobj be egy ilyet
Nekattincsálrámerjútúb...
-
Bubu79
addikt
válasz
kételkedem #16931 üzenetére
Mondd ki!!
Egy sumák deg vagyok!
zolynet: Persze, de annak holnap lesz két egész hónapja
-
Bubu79
addikt
válasz
kételkedem #16928 üzenetére
Nincsen
De olyan szépen mondta, muszály volt megköszönnöm
-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia #16913 üzenetére
Hát nem úgy van, hogy jóban-rosszban?
-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia #16911 üzenetére
Nemcsak a keze - de többet nem mondhatok, megígértem
Mod.: Csak meglehetősen ritkán hordok magamnál elektronmikroszkópot - nem vizslattam még - de hát miért ne dobhatnánk össze mindent, amink csak van?
-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia #16903 üzenetére
Ha már Cindy kefélgeti az én bundámat, én is kénytelen leszek az övét
Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- BestBuy ruhás topik
- Renault, Dacia topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kompakt vízhűtés
- Battlefield 6
- Tölthető a Battlefield 6 nyílt bétája
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest