- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Netfone
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
henny
csendes tag
válasz
Lassú Víz #5822 üzenetére
Köszönöm. Ezt a programoz nem ismerem, de akkor majd ránézek.
Igen, Lightroomal dolgozom ki a fotóimat, zajszűrés és élesítés terén még rám fér némi tapasztalat meg gyakorlás, pláne Lightroomban. Ha van még hasonló tipped, tapasztalatod ezzel kapcsolatban vagy részletesen ki tudnád fejteni az LR-ben való zajszűrést akkor akár pm-ben is szívesen elolvasnám.
Igen, utána kicsit eljátszadoztam, ezzel a bekapcsolt automata zajszűréssel és valóban kell hozzá némi idő amíg megcsinálja, ami nem is baj mert ilyen fotózások alkalmával általában elég ráérősen fotózgatunk a srácokkal. -
henny
csendes tag
válasz
Tin_Shield #5821 üzenetére
Értem, igen, beleolvasgattam a kézikönyve ezzel foglalkozó részébe és ott leltem rá én is erre a funkcióra, aztán jöttem csak rá, hogy lehet ez segített volna.
Ja jó, köszönöm, nem vagyok túl gyakorlott fórumozó, de igyekszem, csak annyi topik van, néha nem teljesen tudom, hogy melyikbe passzol bele jobban amiről beszélni szeretnék -
henny
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan gondom lenne és azokhoz szól akik e-m10-et használnak, hogy tegnap elmentünk este fotózni a barátokkal és most mikor visszanéztem nagyba a képeket látom, hogy baromi zajosak lettek a hosszú expós képek amiket állványról lőttem. Nem tudom, hogy vhogy ezen lehet korrigálni, javítani a beállításokkal, hogy legközelebb kevésbé legyenek ilyen zajosak a hosszú záridős esti képeim?
Ami biztos, hogy az egyéni beállításokban én Noise Reduct. funkciót ki kapcsolva tartottam, mert az előző gépemnél, a Nikonomnál az csak rontott a képek minőségén, mert a zajcsökkentéssel csak inkább festményszerűen mosott a funkció, ami természetessen a kép élességének kárára ment.
Tudom, hogy ISO-nál van LOW ISO is, de úgy tudom hiába alacsonyabb, még több zajt generál.A kép adatai:
ISO200
17mm
f4.0
26sec[kép] (ez a kép az eredetből egy átméretezett változat, hogy fel tudjam ide tölteni, a zaj ugyanúgy látszik)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VPN topic
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen notebookot vegyek?
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest