Hirdetés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszkarfincs
aktív tag
Köszi a válaszokat. Venni fogok egy másik kábelt, ami 2.0 vagy 2.1, bár több helyen is írták, hogy az 1.4 már elvileg pont tudja a 4K-t. Nem játékra kellene (120 hertzen), hanem filmnézésre. Van olyan típus, amit ajánlanátok? 3 méteres lenne jó, ami nem egy vagyon.
-
oszkarfincs
aktív tag
Megvettem az LG C1-et és próbálnám PC-vel összekötni úgy, hogy 4K felbontás kijöjjön belőle. A videókártya tudja, az HDMI 2.0-ás Nvidia. Többféle HDMI kábel van itthon, 1.4-es a legújabb, aminek elvileg tudnia kéne a 4K-t. A jelenség kábé az, hogy ha 1080P-nél nagyobb felbontást választok ki (kiterjesztés, duplikálás, stb...), akkor a TV-n megjelenik a "Nincs bemenet" felirat és a festményes képernyőkímélő.
A PC-re van még kötve egy Yamaha erősítő is HDMI-in keresztül illetve egy 1080P-s Dell monitor is. Próbáltam mindenféle kombinációban az összekötést, teljesen kiiktatva ezeket az eszközöket is, de akkor sem jön ki 1080P-nél nagyobb felbontás, ha direktben kötöm a TV-re. Egy másik laptoppal is próbáltam, ott se jön ki nagyobb felbontás, bár ott még 1080P-t sem sikerült összehozni. A TV-n lévő bemenet nevét is átneveztem "PC"-re, de nem változott semmi.
Mi a trükk? -
oszkarfincs
aktív tag
válasz
ithomas
üzenetére
Hasonló problémát generáltam én is magamnak azzal, hogy nem akarok engedni a jó hangból, ami a mostani erősítőből kijön. Emiatt gondolkodtam eddig "nem LG C1"-ben, de rájöttem, ha az erősítőm csak ARC-os, tehát akkor sem tudná az érintetlen DTS hangot lejátszani a TV-ből, ha egyébként maga a TV ismerné.
Emiatt viszont már az Android/Google TV is felesleges feature (számomra), hiszen az meg a Kodi miatt kellett volna. Szóval részemről az lett a megfejtés, hogy LG C1 + PC/HTPC, amiből kijön 2 hdmi, az egyik az erősítőbe a baszó hangzás miatt, a másik meg a TV-be a baszó kép miatt. Mindezek mellett az erősítőből is megy majd egy hdmi a TV-be, mert 4k60FPS-t az is át tud adni, csak a HDR-t és a 120 FPS féle luxust nem tudja, de egyszerűbb dolgok nézésére jó lesz.A PC helyett persze lehetne egy mediaplayer, de amiben 2 HDMI van, az annyiba kerül, amennyiért már inkább a PC-t bővítem. A másik opció, hogy az erősítőt cserélem eArc-osra, de akkor meg úgyis lesz valami másnak kínja. Összetett kérdés ez.
-
oszkarfincs
aktív tag
Melyik tévét ajánlanátok 55 colos méretben: Sony A80J vs LG C1? PC-ről néznék filmeket, sorozatokat, néha kábeltévét. Játszani nem akarok rajta.
A Sonyban tetszik, hogy tudja a DTS-t, van rajta USB3 (gigabites UTP port miatt érdekes) és hogy Google TV van rajta. Most Kodival nézek filmet, ami a windowsos PC-ről fut. Ezt eléggé megszoktam már, kellőképpen gyors. A TV-re telepíthető androidos KODI mennyire lassú? Erről van valakinek tapasztalata? A lassúság alatt azt értem, hogy maga az app lassan indexeli be a távoli könyvtárat. Egy Xiaomi Mi Box 3-at próbáltam, az katasztrófa volt.
Az LG C1-ben az tetszik, hogy mindenki ezt ajánlja és állítólag ennek a legjobb a szerviz háttere, illetve olcsóbb is.
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
A pixeltisztítás pontosan mit csinál? Úgy képzeltem ezt, hogy ezek a funkciók inkább azokon a pixeleken segítenek, amik használva vannak, de "abnormálisan". Itt viszont nem használt pixelek vannak.
Kisebb TV-ken én is bele szoktam nagyítani a 21:9-be, de 55 colnál számomra a normál használat része, hogy a filmeket úgy nézem, ahogy készítették. -
oszkarfincs
aktív tag
OLED TV-t szeretnék venni, de eléggé tartok a beégéstől. A régi Panasonic plazmánkon 2 éven belül megjelentek a csatornalogók, normál felhasználással. Nem feltűnően, de ha egyszer észreveszed, onnantól mindig azt nézed.
Olvastam az összefoglalóban lévő trükkökről, amik ezt hivatottak kezelni, de mi a helyzet az eltérő képarányból eredő alsó-felső fekete csíkokkal? Minden film 21:9-ben van rögzítve és mivel 95%-ban filmezésre használnám, így lényegében oda csak akkor kerülne tartalom, amíg feláll a rendszer és a számítógép menüjében mászkálok.
Gondolom a képeltolás funkció ekkora távolságot nem tud elcsalni. Erre létezik valamilyen trükk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- iPhone topik
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- alza vélemények - tapasztalatok
- Diablo IV
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- LG 55B5 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG OLED 65 G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- 65" S90C OLED 4K Smart TV 144hz (2023)
- LG OLED55BX3LB 4K 120 Hz Smart TV
- LG 42C5 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- 279 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 2027.12.23-ig garancia, számlával!
- Csak 1 db! 27% Áfás, Új Mac Studio M2 Ultra 24/60 mag, 64GB RAM, 1TB SSD
- Lenovo Thinkpad L490,HD,14",i5-8365U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor