Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Ez elég érdekes téma, és elég sokszor előjön, hogy mi a jobb? Az a módszer, amit anno pl. még a 90-es években a spanyoloknál is tapasztaltunk, hogy ugye a csapvizet valóban nem tisztították úgy, mint most, azaz fogyasztásra nem ajánlott volt. Mosni, mosogatni, budit öblíteni simán, még tán fogat mosni is, de ivásra rendszeresen nem volt javasolt. Nem tudom jelentett-e ez bármi "megtakarítást" a víznyerésnél, vagy szennyvíztisztításnál, valószínűleg nem annyit, hogy később ne álljanak át majdnem mindenhol a teljes tisztításra. Legalábbis úgy rémlik most már a mediterrán vidékeken is mindenhol fogyasztható. De pl. a mediterránia túlsó oldalán már ez nem mondható el.
Szóval hogy az a kérdés, hogy megtakarítást jelenene-e elméleti síkon nem annyira tisztítani a csapvizet, és cserébe töredékáron palackozottat értékesíteni (jelentős csomagolóanyag-hulladék növekedéssel), vagy jól van ez így hogy ihatóvá tisztítanak, aztán a kakit lehúzni is le lehet ivóvíz tisztaságúval is. Mondjuk most hogy működik már mindegy is.
Az pedig a második téma, hogy a csapvizet mivel, milyen módszerrel, eszközökkel tisztítják, fertőtlenítik, hogy az oldott anyagok milyen mértékben szagosítják, ízesítik, illetve honnan, milyen csőrendszeren keresztül, milyen lerakódásokat old vissza, és kerül a pohárba. Nálunk is megfelelő minőségű, nem is túl kemény, de kicsit mégis kemény a csapvíz. Ellenben tavasztól késő őszig csutkára átlátszatlan fehér, oldottgázos állapotban jön ki, amivel egy percet is várni kell, hogy kimásszon belőle. Ráadásul enyhén vasíze van, amitől még nagy szomjasan ugyan simán lehúzom a 3-4 decit belőle, de fentiek kiszűrésére vettünk aktívszenes-ezüstös vízszűrőt, ami egy jó részét kiszedi a kellemetlen mellékdolgoknak, pl a gázokat, és a vasízt. Vagyis onnantól tökéletesen tiszta ízű szagtalan csapvizet kapunk, és azt fogyasztjuk főleg. Ritkán 1-1 palack ásványvizet, de az is inkább csak a szénsav miatt, de nem is én, mert azt nem is szeretem.
Szóval így. -
válasz
parandroid
üzenetére
Mert úgy vannak vele, hogy a vezeték, amiben jön a víz, az régi, meg rozsdás, meg lyukas, bemegy a kosz, a baci, meg egyébként is. Azt meg nem veszik figyelembe, hogy a vezetékes vízet többször vizsgálják mint a palackozott vizet.
UI: Kell nekem ilyen helyen dolgoznom (Vízművek), de az tény hogy nem mindenki szereti az íze miatt a csapvizet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest