Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Nem engedi el a 128 GB-ot a Google
- Öt számjegyű akkukapacitást ígér a Realme
- Gyorsabb lesz a tárhely, de drágább lesz a Nothing Phone (4a)
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
mbit
tag
egyszer egy szép napon vétetlenül szóba került az út színe. Kicsúszott a számon mikor a haverommal beszélgettünk, hogy az út kék színű. Nem is gondoltam, hogy az emberek szürkének hiszik. A haverom csodálkozott, hogy KÉK szerintem??? Persze nagy színkeverő mester voltam már akkor is, és színmintavételt végeztem én kiderült, hogy tényleg kék az út. alacsony telítettségű ugyan, de ciánoskék. Érdekelt hogy mások akik szürkének nevezik vajon szürkének is látják, azaz csak az alacsony telítettségű ciánoskék esetén a ciánoskék tartalom kevésbé felfedezhető egyes emberek szemében. Kiderült, hogy ha ugyanolyan telítetség és fényerő esetén cián helyett pl pirosat használok, akkor már pirosnak nevezik meg. Sőt ha színhelyes fényképen lévő útnak a fényerejét változatom akkor elérhető, hogy kéknek látszódjon azok számára is, akik egyébként szürkének nevezik. A színérzékelése szvsz mindenkinek hasonló, inkább a megnevezés nem stimmel. Tehát ugyanúgy kékesnek látja mindenki az út színét, csak ennek a színnek a neve szürke szerintük...
A topicom egy felmérés lett volna csupán, mennyire gyakori azon ''szemek'' sazáma, akik az út színét elég kéknek látják ahhoz, hogy ne szürkének nevezzék meg.
Egyenlőre ennyi, hogy mit akarok ezzel és mit kezdtem ezekkel a tapasztalatokkal később elmagyazázom!
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LG LCD és LED TV-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fotók, videók mobillal
- Két 16 GB-os GeForce gyártását szüntette meg az ASUS
- Battlefield 6
- Milyen autót vegyek?
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- Victorinox jellegű svájci bicska eladó
- Eladó Apple iPhone 12 64GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest