Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Aktív témák
-
mbit
tag
egyszer egy szép napon vétetlenül szóba került az út színe. Kicsúszott a számon mikor a haverommal beszélgettünk, hogy az út kék színű. Nem is gondoltam, hogy az emberek szürkének hiszik. A haverom csodálkozott, hogy KÉK szerintem??? Persze nagy színkeverő mester voltam már akkor is, és színmintavételt végeztem én kiderült, hogy tényleg kék az út. alacsony telítettségű ugyan, de ciánoskék. Érdekelt hogy mások akik szürkének nevezik vajon szürkének is látják, azaz csak az alacsony telítettségű ciánoskék esetén a ciánoskék tartalom kevésbé felfedezhető egyes emberek szemében. Kiderült, hogy ha ugyanolyan telítetség és fényerő esetén cián helyett pl pirosat használok, akkor már pirosnak nevezik meg. Sőt ha színhelyes fényképen lévő útnak a fényerejét változatom akkor elérhető, hogy kéknek látszódjon azok számára is, akik egyébként szürkének nevezik. A színérzékelése szvsz mindenkinek hasonló, inkább a megnevezés nem stimmel. Tehát ugyanúgy kékesnek látja mindenki az út színét, csak ennek a színnek a neve szürke szerintük...
A topicom egy felmérés lett volna csupán, mennyire gyakori azon ''szemek'' sazáma, akik az út színét elég kéknek látják ahhoz, hogy ne szürkének nevezzék meg.
Egyenlőre ennyi, hogy mit akarok ezzel és mit kezdtem ezekkel a tapasztalatokkal később elmagyazázom!
Aktív témák
- OLED TV topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen autót vegyek?
- Milyen joysticket vegyek?
- Ilyen se volt még: mégsem kell sok memória az új James Bond játékhoz
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- Projektor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Thinkpad L13 Yoga Gen4 13.3" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7530U 16GB 256GB ujjlolv aktív toll gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G4 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G4i - i5-1235U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- iPhone 15 PRO 128GB gyönyörű blue titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! 2026. november 3-ig Apple garancia
- Cooler Master 600 Wattos 80 Plusz Fix Kábelezésű Tápegység
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4201
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest