Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Fotók, videók mobillal
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ITHero.hu
csendes tag
válasz
cellpeti
üzenetére
Szia!
Először is gondold azt át, hogy milyen objektívra van szükséged.
A kit obi egy középtávú zoom objektív.Létezik ennél nagyobb látószögű, és vannak nagyobb zoom obik is.
Ha most kezded a fotózást és gyakorolni szeretnél, akkor szerintem használd egyelőre nyugodtan a kit lencsét, aztán majd érezni fogod, hogy melyik tartományban van hiány.Minden esetre ajánlom a figyelmedbe a fix 50-es obikat.
Elérhető áron tudsz belőle venni f1.8-asakat, illetve egy 55-200 vagy 55-300-as lencsét.
Ha olcsón akarod megúszni, akkor vannak ezekből is kit-be szántak, de ha jobbat akarsz, akkor nézz használtan f2.8-asat.
Ha megvan ez a 3 lencséd (és nincs semmi extrém vágyad
) akkor szerintem évekig elleszel ezekkel. 
-
ITHero.hu
csendes tag
Sziasztok!
Nikon D600-ra váltás miatt sajnos nem tudom tovább használni a szeretett nagylátó obijaimat... 😢
10-20 es 17-70 Sigmák (illetve tudom használni csak nyilván dx crop módban)Szeretnék a vázhoz illő optikát venni, hogy ki tudjam használni rendesen...
Ultra nagy látó és valami olyan zoom érdekelne ami nagyjából lefedi a koŕábbi tartományokat. (Nyilván a szenzor méret most kedvez)
Mit tanácsoltok?
Ja igen... nincsenek millióim, szóval nagyon köszönöm a high-end hozzászólásokat is, de viszonylag megfizethető lencséket keresek használtan is.Köszönöm! ☺
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parkside szerszám kibeszélő
- Azonnali fotós kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- Crimson Desert
- iPhone topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Idén télen jön a most bemutatott Metro 2039
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ TCL 501 2/32GB fekete / 12 hó jótállás
- Dell Precision 7760 i7-11850H 64 GB RAM NVIDIA RTX A4000 FHD IPS Garancia
- ÚJ Acer Nitro V 17 AI - 17.3"QHD 165Hz - Ryzen 7 260 - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év Gar - HU
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Slim 1TB HDD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE (2020) / 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:82%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) akkor szerintem évekig elleszel ezekkel.