- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Netfone
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robb202
tag
válasz
Petzval #7748 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
johnjohn:
Igazából ilyen tárgy sátorban szeretnék többnyire, órákat, kisebb apróbb kütyüket fotózni.
Lehet tévesztettem, de pontosan azt akartam mondani, hogy jó minőségben szeretném a képeket rögzíteni. De tényleg bitang jóban.
Az alap Obim ami a D90-hez járt (18-105) az például nagyon közelről nem tud már élességet állítani, homályos lesz a tárgy és a részletekre nem tudok rámenni. Ráadásul az OBI több sebből vérzik. Ha pl egy belső templomot fényképezek állványról vagy kézből jó megvilágítással a nagyon távoli pontok homályosak lesznek és valahogy nehéz vele olyat állítani hogy a kép minden egyes részlete éles legyen.
Ezért is szeretnék egy jó makrót ami jó minőségben dolgozza fel a képeket lehet vele nagyon közelről is fotózni, akár úgy hogy a tárgysátorba csak az objektívet dugom be a gép kint marad.
Bár kicsit off, de egy ilyen tárgysátorhoz milyen erős fény kell, hogy a képek jó legyenek? Ne sárgásak?
A lényeg, hogy nagyon szép nyálcsorgatós képeket tudjak létrehozni
-
access_denied
senior tag
válasz
Petzval #7714 üzenetére
Senki nem vonta kétségbe a Sigma obik, lencsék minőségét. Bár nincsenek Sigma obijaim, nem kevésszer találkoztam a felületük sérülékénységükről. Elég csak a Sigma, hámlás szót beírni a keresőbe. Nyilván ez a hardcore fotósoknál hamarabb jelentkezhet. Mindenesetre ilyen "hibalehetőségről" Canonnál, Tamronnál nem találkoztam..
Az pedig, hogy a Sigma makrói csúcsak, hát... a Canon 100 (IS nem IS) és a Tamron 90 se egy rossz darab. Itt nincsenek hatalmas minőségbeli különbségek a kapott képet illetően.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Windows 11
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Trollok komolyan
- Apple asztali gépek
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- HP ProoBook 430 G5 laptop (Kijelző törött)
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest