Hirdetés
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- VoLTE/VoWiFi
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mobil flották
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robb202
tag
válasz
Petzval
üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
johnjohn:
Igazából ilyen tárgy sátorban szeretnék többnyire, órákat, kisebb apróbb kütyüket fotózni.
Lehet tévesztettem, de pontosan azt akartam mondani, hogy jó minőségben szeretném a képeket rögzíteni. De tényleg bitang jóban.
Az alap Obim ami a D90-hez járt (18-105) az például nagyon közelről nem tud már élességet állítani, homályos lesz a tárgy és a részletekre nem tudok rámenni. Ráadásul az OBI több sebből vérzik. Ha pl egy belső templomot fényképezek állványról vagy kézből jó megvilágítással a nagyon távoli pontok homályosak lesznek és valahogy nehéz vele olyat állítani hogy a kép minden egyes részlete éles legyen.
Ezért is szeretnék egy jó makrót ami jó minőségben dolgozza fel a képeket lehet vele nagyon közelről is fotózni, akár úgy hogy a tárgysátorba csak az objektívet dugom be a gép kint marad.
Bár kicsit off, de egy ilyen tárgysátorhoz milyen erős fény kell, hogy a képek jó legyenek? Ne sárgásak?
A lényeg, hogy nagyon szép nyálcsorgatós képeket tudjak létrehozni

-
access_denied
senior tag
válasz
Petzval
üzenetére
Senki nem vonta kétségbe a Sigma obik, lencsék minőségét. Bár nincsenek Sigma obijaim, nem kevésszer találkoztam a felületük sérülékénységükről. Elég csak a Sigma, hámlás szót beírni a keresőbe. Nyilván ez a hardcore fotósoknál hamarabb jelentkezhet. Mindenesetre ilyen "hibalehetőségről" Canonnál, Tamronnál nem találkoztam..
Az pedig, hogy a Sigma makrói csúcsak, hát... a Canon 100 (IS nem IS) és a Tamron 90 se egy rossz darab. Itt nincsenek hatalmas minőségbeli különbségek a kapott képet illetően.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Nitro V 16 AI Gaming Laptop! Ryzen 260 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz KF556C40BBK2-64
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3 hónap garancia)
- HP Elitebook 840 G3,FHD,14",i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest