- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warton
őstag
válasz
RexMaximus #26123 üzenetére
A nyákot nem szögből fotóznám, hanem pont szemből és akkor sokkal nagyobb lenne a fókuszban lévő szakasz.
-
tvamos
nagyúr
válasz
RexMaximus #26131 üzenetére
PCB-t fotózni? Minek ez a sokminden? Rögtön egy jó mikroszkóp kellett volna olyan... 5-100 nagyítással, meg az arra való világítással. Nem a dslr a megoldás!
-
Byk01
őstag
válasz
RexMaximus #26116 üzenetére
A makrózás egy ilyen téma. Nem az objektívtől, hanem a fizikától függ, hogy milyen mélységig lesz éles a témád. Szóval vagy blende szűkítés, ameddig csak lehet, vagy a már szintén említett stacking, esetleg a szenzorméret csökkentése (pl. 1"-os szenzorral szerelt gép használata) jöhet szóba.
-
tvamos
nagyúr
válasz
RexMaximus #26128 üzenetére
Kell egy eros elemlampa fele dolog, amivel tudod probalgatni, honnan optimalis a megvilagitas.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Szerintem a kit obid mögé vegyél közgyürű készletet, és próbáld azzal. Ez nem nagy pénz.
Kell egy stabil állvány, meg nem árt egy macro rail.
Jó fény is kell, a közgyürű is levesz a fényből, meg ha f/22-n képezel, a DOF miatt, nem elég az iso 12 ezer se. Legjobb, ha polarizált a fényforrás. (Mondjuk ilyet nem próbáltam még házilag készíteni.)Amúgy én régebben a céges síkágyas scannerrel képeltem a pcb-ket. (Most meg már van kamerás mikroszkóp.)
A stackelést én is kipróbálnám... De nem találtam még jó szoftvert rá.
-
gergo5991
őstag
válasz
RexMaximus #26123 üzenetére
fentebb azthiszem említetted a 18-105öst, nekem olyanom van, és kb makróra vagy közeli képre alkalmatlan az obi. Minimum focus distance 0.45 m. Szerintem marad a makro obi + utómunka, vagy max jön valaki okosabb és ad job tippet
-
gergo5991
őstag
válasz
RexMaximus #26121 üzenetére
párszor használtam csak makro obit, de amit te kérdezel olyat nem próbáltam vele, esetleg mutathatnál egy képet netről hogy pontosan milyen képeket is szeretnél készíteni a nyákrol. Lehet csak elég lenne egy nagyfelbontásu képet csinálni valamilyen fix fényerős obival ami széltől szélig éles és csókolom.
-
gergo5991
őstag
válasz
veszel egy nikon 40mm f2.8as makro obit, állvány hozzá és akkor meg csinálhatod azt is, hogy a nyak felületről csinálsz vagy 10-15 képet mind1ik képen máshova fókuszálva és a végén photoshopban összerakod a 10-15 képet megszerkeszted, és lesz belőle 1 éles kép a teljes nyak felülettel.
macro focus stacking néven rákereshetsz a dologra.
érdekesség: video leirtak alapján 1 teljes kinyomtatott kép kb 8-10 000 képből lett összerakva a tökéletes élesség kedvéért.
-
bigsee
addikt
válasz
Blende szűkítése/F szám növelése? Plusz állvány, kis ISO.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged