- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
válasz
pengwin #17632 üzenetére
Nekem is volt 1 Hdd, 1 Nvme és 2 sata-s ssd plusz egy vízpumpa (nemtom, lehet 5-10W tuti), Am4-es platform, Zen2 procival, vga szintén nagyon hasonló.
Annyi, hogy én kicsit beleszerkesztettem a boost táblába és 200W-os limittel megy, de limit nélkül sem nagyon tudsz többet megetetni vele, mert nem megy sokkal többet a gpu.
Szóval bőven benne vagy, még jelentős biztonsági tartalékod is lesz.
970 után azért lesz javulás. 980 Ti gpuja és a ram sávszél is elég komolyan "csúcs hardver" szint volt. Arról nem beszélve, hogy mára már igencsak van jelen a 6 GB vramjának a 970-es 4-éhez képest. Saját idejükben ez nem volt akkor "fegyvertény", de ma már egyre többször látom 4 Gb fölötti vram használattal.
Kívánom, hogy okozzon sok örömöt és hozzám hasonlóan hosszú és gondmentes legyen a barátságotok !
Komolyan mondom, ebbe az utóbbi pár évbe, a bányaláz alatt, kevés dfolognak tudtam úgy örülni, mint annak, hogy anno megvettem ezt a vga-t ! Ha nem teszem meg, akkor esélytelen lett volna mostanság bármi más. Simán használható társ még mindig. Nem mondom, hogy teljesen kompromisszum mentes az új címekkel, de amit néztem / toltam, azokat tudta ! CP2077 -el pl. Ok, nem verte a 60+ fpseket, de nem is min. grafon toltam. Szerethető cucc, nagyon ! Legalábbis nekem megy ! -
Alpi.
addikt
válasz
pengwin #17630 üzenetére
Nem szükséges. 200-250W -ot eszik a vga, a 3600 meg 100-at ha nagyon hajtod. Hozzáraksz még 50-10W veszteség, RGb (vérmérséklet szerint.
) és még bőven jó vagy.
Van a tápon alapból 2x8 vagy 1x8 + 1x6 ami kell a Vga-nak ? Ha igen, akkor főleg no para.
Azt szokták ajánlani, hogy menj fel valamelyik gyártó psu calculator oldalára és akkor megtudod, de én azt ajánlom, hogy nehogy felmenj !Ott eladnak, nem infot közölnek.
[Ryzen 3800X + Matrix 980 Ti] rendszerfogyi, konnektorból mérve. -
Alpi.
addikt
válasz
banderasz77 #17628 üzenetére
Afterburner-el tudod állítgatni sztem', de a legjobb módja az, ha bios editorral kicsit átszerkeszted a boost táblát.
-
Alpi.
addikt
válasz
regener #17594 üzenetére
Igazán nem is lényeges, csak arra volt példa, hogy értem is meg nem is a működést. Valós felhasználásnál úgysem éri el azt az órajelet mivel olyankor a "board tdp" magasabb és emiatt Power limit-en megy addig.
Ami miatt anno nekiálltam a bios-al bögyülni, az egész jól sikerült és igazán ez a lényeges számomra.Gyári állapotban jó magas, 260W -os power limit van. Ez alapból nem kevés plusz nálam egy fullcover blokkal van temperálva ami még segít picit a fogyiban. Mivel legtöbbször nem is ért a limit közelébe sem, ezért egy fix boost state-nek feszülve működött. 1443 Mhz -en ment a gpu. Ezen szerettem volna picit javítani egy kicsit energiahatékonyabbá tenni, "modernizálni" a működést. Részben köszönetképp a hibátlan szolgálataiért !
Elkezdtem emelni az órajeleket a bosst táblán és csökkenteni a Power limitet. Az emelt órajel itt most nem a netto növekmény miatt kellett, hanem azért, hogy egy aktuális fesz szinthez magasabb órajel társuljon. (biztos át lehetne írogatni minden egyes lépcsőt, de így egyszerűbb volt.) A vége az lett, hogy 200W-os limit mellett gyakoraltilag változatlan teljesítményt tud. 20-40W minusz, jópár fokkal hűvösebb gpu és vrm.
Meglepett, hogy mennyit tudtam "találni" a gyári bios-on !
Megérdemli, mert hihetetlen szépen öregszik ! Az igazat megvallva, (látván, hogy én az életben már több vgat nem tudok venni xD ), egyre jobban imádom !
Életem egyik legjobb döntése volt anno, hogy megvettem ! Sosem gondoltam volna, hogy ilyen hosszú és boldog kapcsolat lesz !
[RDR2 benchmark alatti értékek] -
Alpi.
addikt
válasz
regener #17592 üzenetére
Azért vannak érdekességek, amiket nem feltétlen tudok, hova rakni. Ha állítom a max. feszt, vitán felül változik a működése, de nem teljesen értem, mi alapján lesz ez vagy az.
Csináltam 2 screent. A kettő közt csak a max fesz értéket változtattam, minden más maradt.
Addig ok, hogy kisebb fesz, alacsonyabb órajel, magasabb meg több, de az, hogy miért okozza ez a kis emelés azt, hogy az addigi 64-es helyett a 68-as (max. gpu órajel) értékre ugrik a boost táblán, na azt nem teljesen vágom.
Bejön a képbe a fesz limit, ami a másik értékkel gyakorlatilag nem érhető el, miközben a gpu-z ugyan úgy 1,212V -ot mutat, ami egyi harmadik fesz érték. -
Alpi.
addikt
[Így érthetőbb lesz sztem.
]
A max. fesz érték nem biztos, hogy módosítható szoftveresen. Mint ahogy az Ocp / Ovp is hardveres szokott lenni. Az, hogy mit mutat a gpu-z az nem jelenti azt, hogy az meg is történik minden esetben sajna. -
Alpi.
addikt
válasz
regener #17586 üzenetére
Az Ocp gyanús ! Akkor áll le így.
"Megjegyzés: így az 53-as boost órajelen megy, viszont az 58-as feszültségét alkalmazza rá GPU-Z szerint."
Az sztem a vid lesz, nem a fesz. Lehet, hogy fesznek írja, de nem biztos, hogy az is.
Az órajelek mellé nem fix, hanem "tól - ig" fesz érték van rendelve illetve meg van határozva egy max. fesz is, amit nem lép túl. Ha eléri azt a szintet, akkor a limitnél "VL" azaz Voltage limit jelenik meg, ez jelzi, hogy elérte a max. fesz értéket. -
Alpi.
addikt
Hasonló a story itt is ! Annyira jól tartja magát, hogy a legkevésbé sincs indíttatásom cserélni !
1080P-be használom, az még jó ideig változatlan marad, itt meg a mai napig nagyon komolyan teszi a dolgát !
Annyira, hogy még Tdp csökkentéssel is volt merszem tesztelgetni ! Nem is rossz eredménnyel !!
Igencsak meglepett, de kb. 60-70W-ot sikerült lefaragni úgy, hogy az órajelen nem esett igazán nagy csorba !! 180W-os limiten fut jelenleg, nagyon fincsi szint szvsz ! Egészen közel van egy 1070-hez minden téren !
Külsőre még sokkal szebb is !
[Csináltam egy rövid videot], tűrhetőek a fogyasztások, hőfokok !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 11 Pro Max 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest