-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
válasz
FastEthernet #6342 üzenetére
Rakj fel Afterburnert, és állíts be saját ventiprofilt.
-
mcs
veterán
válasz
Scholes9 #6282 üzenetére
Ő van:
Utólag már inkább a WF2eset venném, de ahogy nézem, a 4 gigások ára jól felment belőlük. Ha ez a pici 960 is kellően halk, akkor biztosan méghalkabb a WF2. Grid 2-t, Autosportot és UT3at néztem 1440ben. Utóbbi a legsávszélességigényesebb a három közül, és nem úgy vettem észre, hogy igazán hanyattvágta volna magát azon a néhány pályán, amin néztem, mert stabilan tartotta magát 90-200 fps között.
-
mcs
veterán
-
mcs
veterán
válasz
Neil Watts #6164 üzenetére
A mai kártyák 80 fokig vígan elvannak, így nincs miért aggódnod. Amíg el nem éri a 60 fokot, addig passzívan megy, és amíg nem futtatsz semmilyen grafikai alkamazást, 30-35 fokos lesz a gpu, mert az órajeleket és feszültségeket is visszaveszi.
-
mcs
veterán
válasz
Neil Watts #6143 üzenetére
Sokaknál kifogástalan a Giga, így nyugodtan választhatod azt is.
-
mcs
veterán
válasz
Trailblazer #5997 üzenetére
Azé figyeljétek, milyen kemény difi van a rev 1 és 1.1 között: 8+6 pin és 2x6 pines tápcsatlakozók.
-
mcs
veterán
válasz
Darko_addict #5975 üzenetére
Azért a ramokra te is figyelj, mert a képeket elnézve nincs lehűtve minden, vagy éppen egyetlen memóriachip sem a bordával. Jártam már úgy, hogy büszkén járattam huzamosabb ideig 8000en, rendben futott minden játék, majd hirtelen a Valley kezdett el teszt közepén szöszölni, aminél valószínűleg elérhettek egy bizonyos hőfokot a ramok. Persze egyetlen ventit se raktam a kártya elé/mellé.
-
mcs
veterán
válasz
Darko_addict #5959 üzenetére
Szerintem 1500as boostal, és kb 7600-7700 MHz ram órajellel elérnéd úgy, hogy stabilan is menne.
Nekem 1488/7600on hozott 10% gyorsulást a Fire Strike graphics score, és ez játékokban is érvényesült. -
mcs
veterán
válasz
Darko_addict #5954 üzenetére
Nekem anno a 400as FSP Hexa+ elbírta a kártyát hajtva is, bár jobban is melegedett, mint a mostani 700as Hyper M.
-
-
mcs
veterán
válasz
Trailblazer #5704 üzenetére
A ramokat azért hűtsd le valahogy. Nekem amíg bent volt az alsó házventim, sose szemeteltek 8000en, viszont az új tápom miatt már nem fér be, így legutóbb huzamosabb nyúzás után köptek már egy jókora fekete pacát Fire Strike alatt.
-
mcs
veterán
Ha nem i5 2500K-ja lenne a kolegának, meg se kérdeztem volna.
Amúgy meg a mikro lagok sokat tudnak rontani a játékélményen. Hiába megy 50-60al valami, ha közben be-bedadog egyfolytába, és az se mindegy, melyik játéknál mekkorát laggol be. Ha sok játékban nem is, de a GTA 5ben van némi átlag fps fölénye a 4 gigásnak. A másik ok, amiért inkább a több gigásat javasoljuk, a magasabbra állítható textúraminőség, mert azzal sokat javulhat az összkép látványra. -
mcs
veterán
válasz
synthattik #5551 üzenetére
Hát a BF szerintem nem sokmindenkinek lehet ideális úgy. El tudom képzelni, hogy 25 alá is simán beköszön full ultra preseten.
Singleben már símítás nélkül le tud esni 45-50 közé. -
mcs
veterán
-
mcs
veterán
Na lefrissítettem a Wint 10esre, de látszólag minden korábbi driver megmaradt.
Érdemes legalább a GeForce driverből újratelepíteni a 10eshez valót? -
-
mcs
veterán
válasz
4264adam #5435 üzenetére
Igen, körülbelül arányos a húzás mértékével. Mondjuk anno a 750re nagyobb hatással volt, de ott többet is lehetett pluszba rápakolni a gpura és azt a ram alig befolyásolta.
Amúgy érdekes, hogy Win7 alatt az átlag fps volt több 1-2 fpsel, most 8.1el viszont a minimum több ugyanennyivel.szerk.: Gyárin használom, mert ez a 10% nem sokat oszt meg szoroz. Csak a ventiket hajtom magasabb fordulaton, hogy ne igazán karcolja a gpu a 65 fok környékét.
-
-
mcs
veterán
válasz
Darko_addict #5343 üzenetére
Valamivel alacsonyabb gpu boost órajelen jár alapon, mint a nagyobbak, de azoknak a szintjére simán fel lehet tuningolni, mert csak 30-50 Mhz eltérésekről van szó.
-
mcs
veterán
válasz
csaba17 #5329 üzenetére
A hűtése alapvetően jó, csak a ház szellőzése is legyen megfelelő, hogy 65 foknál ne kezdjen el visszaboostolni a gpu, mint nálam is 12 mhzel. Néhányunknál olyan jelenség is előfordul, hogy a ventik véletlenszerűen felpörögnek 70%ra 1 mp erejéig, de ez is orvosolható manuális ventivezérléssel.
-
mcs
veterán
válasz
Cronos2122 #5325 üzenetére
Ennél az LGA 1150 slotkialakításban furcsállom, hogy létezik az a hűtéslefogatási erő, ami képes a procit megmozgatni, és ezáltal ferdíteni a pineket. Nekem mindig is masszívnak tűnt a slot, és bármennyiszer átnéztem újrapasztázáskor, látszatra nem ferdült el egy pin se.
-
mcs
veterán
válasz
Cronos2122 #5323 üzenetére
Ez nagyon durván zord!
Láthatóan el is volt ferdülve az a tüske? -
mcs
veterán
válasz
Dark KillerX #5312 üzenetére
Szerintem várható volt ilyen teljesítmény. 960al is jól fog menni 1920ban, csak legfeljebb highon és élsímítás nélkül.
-
mcs
veterán
Miután feltettem a legfrissebb drivert, gondoltam megnézem, újra felpörgeti-e magát hirtelen a kártya auto módban. Most is csinálta Valley alatt, és mivel újabb tápom van, így szerintem már végképp vbios jellegű lehet ez a ventikezelési bug. Gpu-z 2400at érzékelt a felpörgés pillanatában.
-
mcs
veterán
válasz
Cronos2122 #5277 üzenetére
Szedd ki a kártyát, és tiszta ecsettel pucold ki a slotot. Ezután adj egy cmos resetet a lapnak vagy a rajta lévő cmos jumperrel vagy az elemet veszed ki kb. 10-15 mpig. Ha ezek se segítenek, akkor frissítsd a lap biosát.
-
mcs
veterán
Én meg most vettem új tápot egy FSP Hyper M 700 személyében. Majd ezzel is ki fogom próbálni a tuningot, hátha tud javulni az 1511es gpu.
-
mcs
veterán
válasz
Dark KillerX #5260 üzenetére
Hát nem is, mert az alapórajeles i5öket lenyomja így a maga 3 darab moduljával.
-
mcs
veterán
válasz
Dark KillerX #5257 üzenetére
Az a physics score egészen jó attól a kis FXtől. 4,2-n járt, mint ahogy a profilodban van írva?
-
mcs
veterán
Ilyen irreálisan magas érzékelés nálam is előfordult már az első napon, mondjuk akkor nem pörgette fel magát hirtelen, csak a Win 8.1 telepítése óta kétszer.
Amúgy azóta felraktam az Afterburnert, ahol csináltam saját ventiprofilt, és egyelőre normálisan is érzékel és nem is pörög fel úgy, mint a vadmarha. -
mcs
veterán
válasz
4264adam #5247 üzenetére
Olvastam már olyat, hogy valakinek az Asrock Fatal1ty lapján kellett frissíteni a biost, hogy normálisan működjön ugyanezzel a kártyával, mert neki a korábbival szemetelt. Nálam a B85M Pro4re kb 1-2 hónapja adtak ki, amit viszont már régóta felraktam. Amúgy a legutóbbi házventillátor szereléskor már megfordult a fejemben, hogy cserélnem kellene a lapot normál atx méretűre, mert kész röhej, hogyan vannak elrendezve a csatlakozói.
-
mcs
veterán
Nem tudom miért, de vannak furcsa apróságok nálam a kis WFel, mintha vagy a vbios nem lenne kiforrott vagy talán az alaplapommal nem lennének teljesen összhangban.
Stabilnak stabil maga a kártya, csak olyan érdekességek fordulnak elő például, hogy a gpu-z nem érzékeli rendesen 1000 rpm alatt a fordulatot, hanem 1000-2000 rpm között írkál ki mindenfélét, és van egy gyanúm, hogy talán ez a rossz érzékelés válthatja ki a hirtelen felpörgést. Arra is volt már példa, hogy kipucoltam a gépet, utána visszatéve a kártyát a lapba x8 sebességet érzékelt x16 helyett, így lehetséges az is, hogy a lap nem szereti annyira ezt a kártyát.
-
mcs
veterán
Előbb fogalmam sincs miért, de a kis Giga WF ventijei hirtelen felpörögtek, és ez már másodjára fordult elő, amióta felraktam a Win 8.1et a legfrisebb driverrel. Első alkalommal a Valley bench elején, most pedig csak szimplán úgy, hogy a Chrome ment.
Másvalaki nem tapasztalt hasonlót? -
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #5231 üzenetére
12 mhzel visszább esik a boost és a feszültség is kicsivel. Külföldiek például az EVGA-t anyázzák, hogy az már 60nál kezdi.
-
mcs
veterán
Na úgy tűnik, hogy sikerült túljárni a hülye gpu boost eszén, és 65 alá nyomni a hőfokot.
Kitörtem a ház hátsó kártyafedőlapjait, és Afterburnerrel kicsit magasabbra lőttem a fordulatot. Nem is vált már lefele a boost. -
mcs
veterán
válasz
Dark KillerX #5179 üzenetére
Vagy csíkbevillanás volt, vagy kocka. A gpu 1521en volt, a ram pedig 7500on, és hiába vettem vissza az utóbbit kb 50 Mhzel, továbbra is ugyanúgy csinálta. A gpu-t 1515re visszavéve percekkel később jöttek elő apróbb villanások, 1511en pedig teljesen megszűnt, és innentől kezdve a ramok bizonyíthattak. Mondjuk 8000nél tovább már nem mertem tolni őket.
-
mcs
veterán
válasz
Dark KillerX #5176 üzenetére
Egyedül azt tartottam furcsának, hogy a gpu fagyás helyett fekete bevillanásokat produkált hol a képernyő közepe felé, hol a szélén. Először a ramra gyanakodtam, mert az szokott hasonlót produkálni, de végül azokat bátran léptettem felfele 100 mhzenként 8000ig.
-
mcs
veterán
válasz
Dark KillerX #5172 üzenetére
Hasonló nálam is, és 1511en futott le még hibátlanul a Fire Strike. A ram viszont 8000en se csuklott meg.
-
mcs
veterán
Már nem azért, de a fire strike eredményeket elnézve igazán gyengus (talán referencia) 960 szerepel. Húzva ez a 950 hasonló graphic pontot hoz, mint egy gyári órajelen járatott 960 OC.
Amúgy semmi kifogásom a kártya ellen, mert igényesen van tálalva, de nem jó viszonyítani egy ref 960hoz, amikor zömében OC verziókat gyártanak belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch
- Renault, Dacia topik
- Xbox Series X|S
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest