- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OnePlus 9 Pro - gyorsulási futam
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rabbitf_24
addikt
válasz Fitzgerald #26703 üzenetére
Köszi a képeket. Hatalmas. Nem hajol meg a kártya alatta? A hőmérsékletek nagyon meggyőzőek.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz Fitzgerald #26678 üzenetére
Simán felment, nem volt kínlódós-barkácsolós?
Egy képet dobnál róla? -
Rabbitf_24
addikt
válasz Fitzgerald #26316 üzenetére
-
Rabbitf_24
addikt
válasz Fitzgerald #26309 üzenetére
Hasonlóakat tapasztalok, a venti fordulatot nekem is feljebb kellett tolnom, hogy jobbak legyenek a hőfokok.
Készítenél nekem 1080ban, mindent fullra tolva egy wildlands benchmarkot?
Kíváncsi vagyok, hogy a proci mennyire limitál ebben a cuccban?
Köszi. -
Rabbitf_24
addikt
válasz Fitzgerald #26279 üzenetére
Én is. Majd jöhetnek a tapasztalatok.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz Dyingsoul #17025 üzenetére
Nem feltétlenül neked, de elég sok driveres téma van mostanában.
Miért teszitek fel azonnal a legújabb drivereket?
Mivel adnak többet egy 2-3 hónaposnál?
Elég lenne minden 4-.5-6 hónapban frissíteni, de akkor is egy olyan verzióra, amire nem volt panasz a fórumokon. (Most is ezt csinálom és nincs driver gondom, a legújabb játékok gond nélkül mennek stb...) -
Rabbitf_24
addikt
válasz szasanyi #16831 üzenetére
Máshogyan kérdezem, ha a procin húzok még 500-700MHz-et, akkor egy nagyobb hardverigényű játékban jobban teljesít az a kártya, ahol pl 3dmark alatt a gpu 99-100% között jár, a proci kihasználtság pedig 50-60% között van? ( a kacsintós smiley miatt hittem azt, hogy a procidat nem alapon használod.)
-
Rabbitf_24
addikt
-
Rabbitf_24
addikt
Simán léggel kinek mennyit sikerült emelnia gpu órajelén? +130MHz-en nekem még minden lefut, most tolom feljebb. ASIC quality-t még nem tudja a gp-z megállapítani sajnos.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz msgt.fubar #16688 üzenetére
Nem tudom, ahhoz, hogy a fényképeken látott dolog megtörténjen, ott igencsak meglódult az áramerősség.... Itt azért nem csak a fogyasztás csúszkát tolta ki 110%-ra, attól ilyet nem látnánk..
[ Szerkesztve ]
-
Rabbitf_24
addikt
válasz msgt.fubar #16681 üzenetére
GPU: EVGA GTX 1080 FTW 8GB @~2100/10962 (+80%/130%/88°C/+Curve/+475 - Extra 50 MHz with Curve)
Így használta, azért nem alapon járt...
-
Rabbitf_24
addikt
Hello
A cicergés nem márkafüggő, azt nem tudod elkerülni sajnos.
Asus strix nekem a hűtése miatt nem fekszik, a kártya a többihez képest indokolatlanul hosszú.Szinyák: én a régen megszokott megoldáshoz folyamodok. (fél-1 évente frissítek drivert), arra, amit a közösség jónak mond.
[ Szerkesztve ]
-
Rabbitf_24
addikt
válasz GeneraL_XTX #16336 üzenetére
Egyezik és micron ramos a kártya is.
-
Rabbitf_24
addikt
Sziasztok!
Valaki írta régebben, hogy megkíméli a ventiket, ha lehetséges és inkább passzív üzemmódba tolja 60°Cig. Rosszabb vagy gyengébb ventik vannak ezeken a karikon, hogy erre szükség lehet? (Szerintem ennek nincs nagyon életszaga.)
-
Rabbitf_24
addikt
válasz Rabbitf_24 #16103 üzenetére
Szóval micron rammal van szerelve, alap venti profillal 68°C-ig engedte a Time spy teszt alatt, aminek 5425 pont lett a vége 1080pben alap beállításokkal. A kártya masszív, nem nyeklik, gyönyörű és halk, terhelés alatt is halk.
-
Rabbitf_24
addikt
Hi
Megjött az 1070 Gaming X, este berakom aztán beszámolok, hogy milyen.
-
Rabbitf_24
addikt
Sziasztok
Vásárlás gomb megnyomása előtt vagyok és az MSI Gaming X vs Gainward GS között megy most a meccs. Az árkülönbségből tudnék venni még 8G DDR4 ramot.....
Mindkét kártya masszív, jó hűtésű, jó backplate, tuning nem életcélom.
Melyiket vennétek?Kössz.
-
-
Rabbitf_24
addikt
Sziasztok!
Egy I5-6500 mellé tervezek egy 1060/1070 vga-t, 1080p lesz a maximum felbontás.
Ez a proci képes kihajtani egy 1070-et vagy maradjak az 1060-nál?
Az 1070-et nem kellene mostanában cserélni, ezért is húzok ebben az irányban.Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- BestBuy topik
- További aktív témák...