- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Az automata venti vezérlés a GTX-en is gatya. 40%-on járatja és 80-85foknál kapcsol fel 60%-ra, akkor meg már a VRM 110 fok körül mozgolódik ami már necces, közel a 120 fok-os határ ahol elbukik a vas.
Nekem úgy van, hogy 2d-ben megy 40%-on, 3D-ben meg 65%-on. Ha nagy meleg van (nyár) akkor felkapcsolom a házhűtést és feltekerem 70%-ra.
mod:
Eddig egyszer kellet 100%-ra tekernem, LAN party-n ahol 15 gép volt 1 termeben és mindneki húzott Quadokkal meg Phenom X4-ekkel nyomult meg véresre tépet szájú HD4000-esekkel meg GTX-ekkel. Kint volt -2-3 fok és nyitott ablaknál így is 1 pólóban toltuk a frag-eket.
-
Qru
MODERÁTOR
Hehe, pont a driver szívások miatt váltottam anno 4850-ről GTX260-ra. NV 60-65%-ig hangtalan de én 685/1050-en küldöm játékok alatt 70%-os ventivel. Nem hangos és nem olvad le a VRM-se. Az a sarkalatos pont, mivel a gpu-ról a meleg levegő a vrm felé távozik. Azért is van, hogy 100+ fokos a vrm alapból, mert kapásból 80-85 fokos levegőt küldd rá a venti. Vagyis a vrm hőtermelése nélkül is kapásból kb 80-85 fokos lenne.
mod:
Benyaking: A helyedben használt garis GTX280-at vennék. Ha új akkor olcsóbban GTX280, GTX285-nél már spóroltak az alkatrészek minőségén és azt a minimális órajelkülönbséget kézzel átállítod és kész. 285 hőtermelése meg nem sokkal alacsonyabb mint a 280-é. Én tuti nem vennék 285-öt csakis 280-at.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Benyaking #19538 üzenetére
Nyugodtan vehetsz GTX280-at, nem lesz kevés hozzá a procid alapon is. Ha nem alacsony felbontáson játszol miden vga-t kihajt a procid ami most a piacon van, még a legerősebbeket is.
Jah és a GTX260 kb semmivel sem hidegebb, viszont 1680x1050-es felbontás felett már el kezd gyengélkedni. Amúgy mind a kettő melegszik mint állat. Ettől még nem rossz kártyák persze.nyurga82: Ha előzővel működött akkor ezzel is kéne. Azonali vga-s kérdések topikba kérdezz utána, ott vannak a vérszakik.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #19459 üzenetére
Hát ha nem garis szétkaphatod (azért csak óvatosan, ha sérül lehet a következő vevő megijed és nem veszi meg tőled, mert az hiszi belkókányoltál). Egy portalanítás nem árt, meg persze a kondik csekkolása. Enermax az egyik legjobb táp gyártó, tehát még azért húzza simán 1-2 évet még így is, hogy azért eléggé határon hajtod (nem összteljesítményt nézve, hanem a 12V-os ágon). Ami jó hír, hogy az Enermax-nak nincs direkt alulvezérlve a ventije, tehát hosszabb élettartammal rendelkezik/fog rendelkezni mint egy hasonszőrű Corsair táp. Corsair-se szar, csak ott azért be kell tartani az 5 év után tápot cserélünk szabályt, mert sokkal jobban melegszik mint az Enermaxok és a kondik hamarabb kiszáradnak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #19437 üzenetére
Nekem is akkor csinálta ezt, mikor túlhúztam és játékok alatt instabillá vált. Próbáld meg 680-on, úgy csinálja-e.
mod:
685-ön küldöm én is, de vannak olyan játékok ahol ezen az órajelen eldobja magát a driver és jön a low3D-s órajel fixen. Más játékokban, meg órákat játszok (akár 5-6h-t is egyvégtében) 685-ön 65-70% ventivel és kutya baja.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
fsb1000 #19429 üzenetére
"Nem a gyártó határozza meg annak teljesítményét vagy használhatóságát, hanem a konkrét tipus specifikációja, műszaki jellemzői."
Ide vehetjük a szoftveres támogatottságot is nyugodtan. Hiába erős a vasad, ha nincs hozzá használható drivered. Anno ezért is váltam meg a 4850-től.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
slett27 #19383 üzenetére
Nem rég teszteltünk fórumtárssal, neki 1GB-os 4870-e van, nekem GTX260 216SP. Egymás után mentek a kártyákon a tesztek/játékok. Igazából a színek mások voltak kicsit (ami driverből simán korrigálható tetszés szerint) de semmi különbséget nem láttam a két kari képe között ezt leszámítva.
bim: Feltűnt, azért sem maradt sokáig. Nekem 216SP-s Giga 260-am tökéletesen megy. Egyedül a venti vezérlést kellet kicsit megpiszkálni, mert húzva is 40%-on járatta ami marha kevés, főleg hogy 65nm-es változat még az enyém.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
slett27 #19380 üzenetére
Akkor jó választás. Radit eleve nem vennék a trágya driverek miatt. Van egy fél év amire kiforott lesz ami a karaj megjelenésétől kb 4-5 hóanp után jön el. Majd fél év után, ha ki jött az új generáció már nem optimalizálnak csak az új karikra és megint szívsz a driverekkel. Vagy azért mert régi már vagy azért mert lassabb lesz az újtól.
4850-et vettem frissiben, ne tud meg mennyit szívtam a fosabbnál fosabb driverekkel. Ehhez képest beraktam a GTX260-at és azóta pöcc-röff, minden megy ahogy kell. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
slett27 #19374 üzenetére
Nem fogod megbánni szvz de ordenáré nagy különbség ne várja azért csak ha magas felbontáson játszol.
Kell neki a 8-as. Adnak mellé átalakítót gyárilag (bár csak molex/pci-e tápcsati átalakítót). Ha használtan veszed ennek meglétét ellenőrizd feltétlen.
mod:
hpé: Melyik drivert használod? Nem mindegyikél működik tökéletesen az órajel visszavétel. A legújabbal tuti jó viszont.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
vhunor #19354 üzenetére
Az súlyos eset, nem mondom. De miért nem cserélték?! Mert rendellenes működést nem okoz. Nem lesz kevesebb fps-ed, nem kapsz kevesebb pontot Trémárkban.
Az más kérdés, hogy adott esetben nagyon zavaró tud lenni egy ilyen cicergő kari és/vagy táp.DroneZ^:
A hang egy dolog, de ettől elvinne 2db GTX280-at. Többször nem írom le, hogy a hang nem rendellenes működést jelez, csak szarul szigetelt áthúzó alkatrész(eke)t.
Legolcsóbb megoldás a Corsair TX650, igaz nem gyárilag SLI ready, tehát kell majd molex átalakító a 2. vga-hoz, de elvinni elviszi és csendes maga a táp. Enermax után a legjobb belsőt kapta (SeaSonic). Ez a legolcsóbb, de tápos kérdésben ide fordulj. Majd ott is (többek között) én válaszolok úgy is.
mod: link lemaradt.
-
Qru
MODERÁTOR
Lehet szuper érzékeny a hallásod. Nem, egyszerűen nem figyelnek oda eléggé a minőségre. Meg minél összetettebb a vas, annál valószínűbb, hogy egy hibás hallhatóan nyekergő alkatrész is belekerül. Ha eléggé határozottan vered magad akkor cserélik gariba. Nem azért mert rendellenes működést okoz, hanem mert megunják, hogy ott vered magad.
Jaja, minden rosszban van vmi jó.
-
-
Qru
MODERÁTOR
fsb1000-nek tökéletesen igaza van a tápokat illetően. Nagy fogyasztású cuccokhoz egy 12V ágas táp dukál. Ezért vettem én is ilyet. 52A-t tud az egyetlen 12V-os ágán a TX650-em, ami 624W-os teljesítmény jelent. Na ebbe aztán jöhet a GTX280 3Way SLI is akár.
Henk: Corsair HX620-nak 1db 12V-os ága van (pontosabban a több ágas SeaSonic-bélt amit használnak benne itt egyesítik).
Cicergés meg a nem jól lakozott tekercsektől van. Mindegyik táp mindig cicereg, csak bizonyos esetekben (szigetelés/lakkozás minősége, terhelés mértéke) az emberi fül által hallható tartományba esik, normál/ideális esetben ezeket a fül/agy nem érzékeli. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
DroneZ^ #19323 üzenetére
Másik táp sincs gondolom...
Huh. Több ötletem nincs perpill. Esetleg a PCI-E feszt told meg +0,1V-al, volt egy ATi karim ami csak így volt hajlandó stabilan működni. PCI-E freki 100-on fixálva ugye? De mielőtt +feszt adnál neki:
Driverből melyik tetted fel? Csak Krízisben csinálja? Lehet sw-es gond van. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
DroneZ^ #19321 üzenetére
Nem, elvileg, annak két külön ágként kellene viselkednie. Az áganként 18A, tehát 18x12= 216W áganként. Egy ágról etetve is boldogulni kéne, nem hogy két különről. De nem táp hibára gyanakszom akkor. 3870X2 + 3870-et + húzott Quad-ot elvitt egy ilyen táp, tehát tuti elégnek kell lennie. Más nagyfogyasztó nincs is a gépben az i7-et leszámítva. Röhögve kéne vinnie a konfigodat mér ronggyá húzva is.
Másik gépben nem tudod megnézni a karit? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
djrobaa #19138 üzenetére
Ez 53-ik helyet érne a toplistában, ami nagyon szép a 192-es GTX260-tól, főleg, hogy ott a GTX275/280/285-ökel van egy kalap alá véve...
-
Qru
MODERÁTOR
DAO-t nyomom, onnan kilépve visszaveszi. Pedig 685/2100-on gémelek mert amúgy alapon kevés lenne hozzá a GTX260-am. Alapon ha sokan rám rontanak akkor ilyen 30fps-et kapok ami határeset. Így meg 50 alá nem igazán megy. Ha nincs nagy tér (dungeon mélyén) meg 100-110-et verdesi. Igza minden maxra van tolva grafikailag 8x AA mellett.
csucsu69: Na az mák!
mod:
Nekem Giga Aurora 3D klón házam van (a bele ugyan olyan) van, abban sem férne el. CM690 jó ház, az miért nem játszik?
-
Qru
MODERÁTOR
Én még nem is mertem szétkapni a GTX hűtését. Amíg garos hozzá nem nyúlok, bármi van, megy vissza Ipon-ba.
Beüzemeltem a Dominatort, a hűtése nagyon kemény, OCZ izzot, ez meg alig langyos. És 1,64V-al is stabilan fut. Igaz az elején megviccelt, az alacsony QPI fesz miatt nem volt stabil...
-
Qru
MODERÁTOR
Ram chippekre is ezért tesznek párnát, mert amúgy nem érné el a blokk részt. Nem tudom minek kell ekkora távot hagyni a blokk meg a nyák között.
rup1u5: Április legvége, majdnem kos lettem.
Henk: Visszajött gariból a ramom. De most nem OCZ-t hanem Corsair Dominatort adtak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bulitt #18928 üzenetére
Komoly darb nem mondom! Henk-nek igaza van, a VRM bordarésze elég harmatos, arra kéne vmi b tervet csinálnod, vagy marad a Lara-féle stock cooler szétfűrészelős megoldás pl.
Én is ezért enm cserélek rajta hűtést, mert a gyári leszámítva nincs teljes értékű non-sufnituningos megoldás. Jah meg azért mert totál elégedett vok a gyárival.
TTomax: Az komoly lehetett! Legutóbb ősszel voltam egy ilyen ph!-s lan party-n. Az is nagyon pöpec volt, rommá CS-ztük magunkat. Olyan szinten, hogy mikor hajnal tájt felnéztünk akkor vettük észre, hogy akik szemben ültek (3-4 forma) azok már nincsenek is ott. Észre se vettük, hogy összepakoltak és elhúztak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bulitt #18856 üzenetére
Inkább keress Scythe Setsugen, az totál jó a GTX260-ra.
Bordaeltávolításnál meg óvatosan, haver most vett egy GTX-et amin a kedves előző tulaj csavarhúzóval feszegette le a hátsó fémlapot. Mondtam is havernak így bukta a gart élből.
Ilyen kókány cuccot tuti nem vettem volna meg a helyében.
Jah és állítólag miért szedte le? Hogy jobban szellőzzön a ram chip a kari fonákján. -
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
vhunor #18813 üzenetére
Dettó ez volt nálam is látod. Más lapban mint az Asus GTX280 csak a Gigám nem szerette vmiért. Pedig mág a PCI-E feszt is megemeltem de az sem segített.
1680x1050-ben használom a GTX260-am, ott is elég az i7 920 Turbóval, kvázi nincs proci limit. Am HT-vel vagy anélkül tolod?
mod:
G4ula84: Havernak volt XFX GTX260-a, z tökéletesen működött nem volt homályos. Ha driver csere és OS újrhúzás sem segít, akkor gariztasd sztem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Taifa Díaz #18796 üzenetére
Van ez így. Nekem egy Asus GTX280 nem ment a Giga EP35 DS4-emben. Így nem lettem GTX280 tulajdonos.
Másik Asus lapban meg amiben néztem hibátlanul futott.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
vhunor #18703 üzenetére
Igen a GTX260 gyári órajelen ment, vagyis:
GPU órajele: 576Mhz
Memória órajele: 1998Mhz
Shader órajele: 1242Mhz
És igen, a 4870-nél gondolom/gondoljuk, hogy mégis több feszt kap mint a non OC-s. De mivel nem én csináltam a tesztet, én csak az egyik vasat adtam hozzá, nem tudom ellenőrizni.
mod:
Amúgy csábító az az MSI GTX280 50k-ért de már nem váltok csak Fermire.
Talán 35k-ba elvinnék a GTX260-am. Akkor +15k lenne a GTX280...
A franc, nem folytatom a végén még meggyőzöm magam.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #18700 üzenetére
Igen, minden kártya alapon ment. Tehát a GTX260 a gyárilag igen szerény órajelén. Igaz a Radikat is lehet húzni de GTX alapon elég gyenge, többet profitál a 260 a tuning hatására (nagyobb lesz az ugrás fps-ben) mint az alapból magas órajelen járó 4870/90.
A fogyasztáshoz még egy kiegészítést tennék: Az benne is van a cikkben - nagyon helyesen - hogy a Radik fogyasztása szintén nem tökéletesen mérvadó. Gyárilag OC-s, tehát hiába lett visszavéve az órajele valószínűleg a gpu több feszt kap mint amennyit a ref karik kapnak így a fogyasztása is nagyobb mint a full ref daraboknak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #18691 üzenetére
Sztem is, 4xAA-val elég jól szerepel a GTX260. Noha kicsit félrevezető a GTX260+ megjelölés, mert az 55nm-es, a tesztben használt kártya egy 65nm-es 216SP-s darab. Így már érthető a komolyabb fogyasztás. Tehát aki tényleg GTX260+-t vesz az vmivel kevesebb fogyasztásra kell számítania.
-
Qru
MODERÁTOR
Vissza jött a GTX260-am, kész a teszt, majd bedobom ide is a linket ha megkapom Gbors-tól.
A poént lelövöm az erő sorrend: HD5770 < GTX260 < HD4870
-
Qru
MODERÁTOR
Hát ha egyenkénet tudják, akkor még lehet a memvezérlőn bukik a dolog. Kérdés mennyi feszt kap a QPI meg ezek. De szvsz ezt kb kizárnám, másnál nem okoz gondot, nálam sem ezzel volt a gebasz.
Nem voltam rest és kiteszteltem, nálam a 2-es számú modul volt a döglött. A többi olyan szépen tekert 1600 LC7-7-7-24-ben DC-ben mint atom. A hibás modul meg már 1490 CL10-ben is kb 3sec Prime95 után megfeküdt.mod:
gainwardgs: Rajtam nem fog múlni!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gyufaaa #18384 üzenetére
Ez egy másik topikba való de:
Talán a legegyszerűbben úgy tudnám szemléltetni, hogy a Shader órajel a GPU "belső" órajele a GPU clock meg a "külső".
Alap esetben a "külső" és a "belső" órajel között egy fix szorzó van ezért változik a "belső" akkor is ha csak a "külsőt" változtatod. Ha a link gombot kikapcsolod szabadon állíthatóvá válik a "belső" órajel. Általában olyan 1500MHz ig szokták bírni ezek a GT200-magok stabilan. Igazán nagy gyorsulást fps-ben nem fog hozni, mert eleve magas órajelen jár. Pontosabban nem ez a szűk keresztmetszet, hanem a ram órajele és a gpu "külső" órajele. A ram, lévén hogy GDDR3-as olyan 2100-2200-ig szokott stabil lenni de ha szerencsés vagy 2300-2400-es órajel is elérhető.Stabilitás tesztre Furmark, 3DMark ha nem vagy a szintetikus tesztek híve akkor meg egyszerűen játsszál. Ha nem fagy ki, nem kockásodik/esik szét a kép és nem is sül meg a gpu akkor hajrá.
85-90fok még belefér, bár inkább növeld a venti fordulatszámát ha már 85 közelében jársz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gainwardgs #18322 üzenetére
Sokkal tényleg. Én GTS250 (alias 8800GTS 512)-ről váltottam GTX260 OC-re. Állam leesett mennyivel gyorsabb még a 4850-nél is (az is volt közben). Egy napon sem lehet említeni a két kártyát.
mod:
Henk: Írjál nekik, hogy lenyúlták az ötleted, szóval fizessenek mint a katona.
Pipó:
-
Qru
MODERÁTOR
Pont erről beszéltem, nem állítom hogy az nV tökéletes, de a megjelenéskor kb méreg drága 4850-hez 2 hónap után tudtak kiadni egy valóban használható drivert...
Hát köszi, maradok nV-nél. Arról nem is beszélve, nézd meg most milyen támogatása van a HD3850-nek pl. Magasról tesznek rá, ezzel is arra motiválva, hogy vegyél új Radit.
Itt is volt/van pár driveres baki nem azt mondom, de nálam az ATi elvágta magát rendesen anno.Viszont: VÉgre egy hűtő ami GTX260-ra is jó és rendesen befed mindent. AC Accelero EXtrem GTX Pro
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gainwardgs #18301 üzenetére
Driver ügyeb tök igazatok van. Nekem elsők között volt 4850-em, és vagy 2 hónap volt mire kijött egy rendes driver. Ráadásul az Ati előszerettel hanyagolja a régi karik támogatását...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- HP notebook topic
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Filmvilág
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Projektor topic
- Reklámblokkolók topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest