- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Azért ez kemény srácok:
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Dark KillerX #20816 üzenetére
Jaja, az zabálja de sztem akkor sem ér +14k-t a 4890.
Láz: Bazi jó ár!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #20814 üzenetére
Havernak van 4870 1GB-ja. Átkocogtam megnéztük egy gépben mit megy két vga. 3,8GHz-es Q6600 4GB ram, szóval VGA limit volt. 4870 szépen elverte a GTX260 216SP-t (1680x1050-ben teszteltünk, tehát nem is magas hanem közepes felbontáson). Szóval a 4890 abszolúte 280/285 kategória csak ugye sokkal jobban húzható. Korszerűbb is (Geather4, DX10.1, GDDR5, integrált hangkari, stb). Szóval ha nem használsz nV-s progit akkor 4890 jobb választás. Viszont a 14k-t kicsit sokallom, mert annyival nem jobb azért... Lehet inkább 5770-et kéne venned (ha 5850 nem fér bele). Az DX9-10-ben hozza a 4870 teljesítményét és HD-re is elég ma. Igaz élsimítás felejtős de az amúgy is aránytalanul zabálja az erőforrásokat. Jah és akkor DX11 ready vagy ugye...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #20803 üzenetére
Lara-val vedd fel a kontaktot sztem, neki volt 4890 meg GTX-e is. Első kézből tud infót nyomatni.
Viszont igaza van a kollégának, hiába a remek Vapor-chamber-es hűtés, nem löki ki a házon kívülre a meleget. Tehát fűt bent mindent (lap-proci-táp). De ha jó a házszellőzésed nem lesz olyan vészes.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Kleroo #20805 üzenetére
Elégnek kéne lennie, bár ilyen alacsony felbontáson 3,5GHz biztos lendítene a dolgon.
mod:
rup1u5: Attól függ mire használod. GTA 4 meg Crysis pl gyorsulna sokat, főleg magas felbontáson a sok textúra miatt GTX260 896MB-ja már bizony azoknál kevés.
Anno csináltunk tesztet és 4870 1GB előnye már 1680x1050-ben kijött (nem csak a sebesség, hanem a vga ram használatot illetően) Crysis-ban is, GTA 4-et meg nem kell bemutatni ugye...
Szóval ha nem vagy kötve az nV-hez (olyan progit-progikat használsz ami csak nV-n fut rendesen) akkor van értelme ha nem kóstál sokat az átállás. -
Qru
MODERÁTOR
Nem, ez tény. Gorni kapott tesztelésre GTX480-at (illetve a melóhelye de ez most mellékes). Igaz ez még ez első revízió amit ki is mertek adni szóval fog ez javulni vmit. De egyelőre engem elrettentett ez a dolog. Marad a GTX260 még egy jó darabig. Jövőre eladom, akkor lesz még rá 1 év ipon gari, vinnifogják mint a cukrot.
odorgg: Korrekt teljesen. Majd friss W7-el is csekkold. Vagy ha van időd/kedved pontot vadászni XP és úgy 3dMák06.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cyberpunk #20701 üzenetére
Hehe, majdnem tök egyforma gépünk van.
Élsimítás, procilimited tuti nincs. Bár némelyik játék nem szereti ha a HT be van kapcsolva ahogy hallottam.
mod:
odorgg: Jah majd akkor mérd újra friss winnel. Így nem túl mérvadó. De akkor is túl van húzva a gpu. Sok ez a 780 neki.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
odorgg #20695 üzenetére
Nekem alacsonynak tűnik kicsit az az SM pontszám. Túlhúztad szvsz, ilyen órajelen többet kéne kapnod.
Nekem 700/1509/1200:
SM2: 7526
SM3: 8124
(link)Nálad meg 785/1600/1250:
SM2: 7222
SM3: 8112CPU score-t direkt nem írtam mert 4 magossal mértem, de 3d-s teljesítmény akkor is kevés.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
JONAS77 #20682 üzenetére
Óóó a PhsyX a szívem csücske.
Kár hogy az nV ezt taktikai öngyilkosságként vitte véghez.
De a lényeg:
A legújabb Geforce driverekbe már alapból bele van integrálva az éppen aktuálisan legújabb PhysX driver ezért nem kell külön PhysX driver feltenned.
Ha vmi miatt a régi drivert tartanád meg, lehetőséged van külön a legújabb PhysX driver letöltésére.
Jah és a jó hír: Mind a mai napig támogatja az nV az AGEIA PhysX Processors-os karikat.Driver: Ugyan a driver felhasználói felülete módosult de a lényeg mit sem. Vagyis egyszerűsödött (átlag(on aluli) userek miatt), tehát csak a PhysX ki illetve bekapcsolására ad módot, de maga a driver amennyiben érzékel fizikázásra alkalmas hw-t (legyen az Ageia-s PPU vagy akár egy másik - arra alkalmas - nV kártya GPU-ja) automatice azzal számoltatja a fizikát azokban a játékokban amik támogatják ezt az eljárást.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
odorgg #20670 üzenetére
Sajnos annyira nem vok bátor, hogy egymagam neki álljak. Azt a BFG-t is Overlocker piszkálta fel, én már így vettem "készre" szerelten. Amúgy érdekes volt, hogy a gpu sokat profitált a +feszből viszont a ram alig ment többet hiába kapott plusz feszt.
De azért így is szépen hasított a kicsike.
Jah ez a SOC-os téma már ilyen örökzöld dolog marad.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
odorgg #20648 üzenetére
Jah, főleg hogy a HT miatt 8 szálon is tud dolgozni egyszerre a 920.
Ez a vas kb 2-3 évig elég lesz. Mióta meg van, egy kis tuningot néztem csak (21x160) azt is főleg a ram miatt mert ki akartam tesztelni hogy a gariból vissza kapott kit tökéletes-e.
OCZ-t vettem de az döglött volt visszament gariba aztán már nem volt bizodalmam hozzá és inkább átváltottam Corsair-re.TTomax: Jó de vedd hozzá, hogy én 18A-ről váltottam 52A-re 12V-on... Vagyis a Q6600 többet evett 1,5V-on mint 216W. 3,5GHz-ről felment 3,6GHz-re az OC a TX650-nek köszönhetően.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #20644 üzenetére
Jah quadok éhes fajták. Anno Chifi 550-ről váltottam Corsair 650-re és ott is jött még a Q6600-hoz +90MHz csak a táp cserével. Igaz valószínűleg az egyesített 12V-os ág dobott a dolgon (52A egyben 12V-on
) nem is annyira az extra W-ok száma.
mod:
odorgg: 4GHz-et szeretnék kihozni belőle legalább. FSB wallt már megtaláltam 210-nél van. Már csak a szorzót kell mellé passzintani (21-től mehetek lefelé, szóval van választék).
-
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
fireproof #20431 üzenetére
CX400 neccesen vinné el.
Oda már inkább VX450 kéne vagy VX550.
Rupi:
Persze mert ott már vga limited van nem cpu, azért nem vettél észre lassulást 4GHz-ről lelassítva 2,6GHz-re.
mod:
Én is ezért használom alapon a 920-at, mert mindenhol vga limitem van, nem cpu, akkor meg minek tekerejn 4GHz+-on 8 szálon. Tök felesleges. Megy 2,8GHz-en 4 szálon 1V-al és kész.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #20417 üzenetére
+Bulitt:
GTX260-am volt vettem innen az apróról egy Asus ENGTX280-at de megdöglött. BIOS/post-nál is csíkozott a kártya, a végén már a win be sem jött.
Ment vissza az eladóhoz én meg visszakaptam a GTX260-am. Így összességében volt is meg nem is GTX280-am végülis.
mod:
Hehe, ez volt a 13,000 szakami hsz-em.
El is mentem sörözni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
odorgg #20414 üzenetére
Jaja, én is ha játszok feltekerem a ventit 70%-ra egyből. Igaz az órajelet is 685/1050-re tolom.
bim: Jah anno nagyon korán vettem 4850-et, ami driverügyileg eléggé kellemetlen volt...
Főleg a kiforrott GTS512 után. Aztán jött a GTX260 majd a GTX280 és most újra GTX260.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DummyBoy #20395 üzenetére
Én azt mondom arra/olyan kártyát vegyél amire használod. Ha profitálnál az nV jobb támogatottságából akkor vedd a GTX260-at. Elvégre most kell, most akarod élvezhetően használni. Az, hogy majd 1 év múlva megnéznél egy DX11-es játékot... attól nem lesz jobb most neked. Én is ezért váltottam vissza ATi-ról nV-re.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bognar110 #20385 üzenetére
Jah, mert a legtöbb játék nV-re van optimalizálva és az 5770 még egész új, fognak még fejlődni/javulni hozzá a driverek.
Laraxior:
Mi anno GTX260 216SP-t néztük pont COD-ban 9800GX2 ellenében DX9-ben... elverte a GX2 a 260-at de akkor ezek szerint még a 280-al is közel pariban lenne.
Hiába no, ahol van rendes SLI profil ott azért villant még az "ősi" technika mindig.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
AirBooms #20258 üzenetére
Evga precision, MSI Afterburne vagy Rivatuner.
G4ula84: Nálam is hiába van 80 foknál a gpu ha auton-van a venti vezérlés akkor 40%-on teper a venti. Ez még a 180-as driverekekl is így volt. Lazára vették az auto fordulatszám szabályozást... Jó 100-110 fokig nincs baja a gpu-nak, igaz akkor már a VRM 120-130 fok között lesz...
Mind1 én magam állítom. 2d-ben 40% 3d-ben 65-70%-ra rakom. Ott még nem ordít de azért hűt is.mod:
Laraxior:Ahhoz nem kell ez a driver. Lecsvarod a ventit 10% és ráküldesz furmarkkal, akkor az leég magától.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
odorgg #20238 üzenetére
Nem csak azért, hanem mert a ventit sem vezérli. (link)
Am én is találkoztam az új driverrel textúra hibákkal, meg némi lassulással az egyik játékban.
Gari miatt meg ne aggódj egy percet sem, van itt olyan ember aki legaroztatja neked ha esetleg meghalna. Szóval jó vétel volt.
mod:
G4ula84 Az szép!
-
Qru
MODERÁTOR
Felraktam én is az új drivert. Hát nem győzött meg egyenlőre. Warmongert néztem, ott textúra hibák jönnek elő, meg lagolt is kicsit...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ADAM1337 #20197 üzenetére
Hát én is ilyesmire hajazok... de lehet végül csak 1db GTX280 lesz belőle.
hajbel: Azért nincs rá olyan nagy kereslet, talán még lesz rakin belőle pár darab vhol...
rup1u5: Ne is mondd, ráadásul EVGA... szívem csücske.
mod: Bár már láttam 50k alatt Gigabyte GTX280-at itt az aprón.
-
Qru
MODERÁTOR
De akkor is beskálázódik a GTX400 ára alá. Elején nyilván nem lesz változás, mert drága lesz az új széria, de lassan annak is csökken majd az ára, akkor meg esnifog a GTX200 ára. Persze mivel már leálltak a gyártással így csak a használt piacról van szó, de az is reagál az ilyesmire.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stawros #20073 üzenetére
SLi jó pofa dolog de dupla ár és fogyasztással szemben nem kapsz dupla teljesítményt. Ráadásul amelyik játéknál nincs SLI profil/támogatás ott csak annyit ér mint ha 1db lenne.
Sztem GT200-as szériára nem igazán érdemes költeni. Tavaszra jön az új széria a Fermi, inkább várd ki.Még ha nem is lesz olcsó/rá pénzed a GTX-ek árát akkor is lenyomja.
mod:
Scholes9: Akkor nem hinném, hogy vga hiba lenne. Esetleg patch a játékhoz? Furmarkal tesztelj, ha ott nem gyengélkedik a vga-d akkor HW hiba kb kizárva.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stawros #20040 üzenetére
HD felbontásnál már van értelme de inkább akkor már GTX280-at vegyél, erősebb GPU többet nyom a latba mint a 896 helyett 1792MB memó. Jah és 280-on már 1GB ram van az meg elég bőven még.
mod:
A nagy memós nyákja meg ugyanolyan (sok)féle mint a 896-osoké, csak éppen dupla adatsűrűségű mem chipek vannak rajta/tuk. Vmivel gyengébbek tuningban is ezek a változatok de nem vészesen.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ADAM1337 #19795 üzenetére
SLI bizony. Havernak XFX 9800GX2-je volt, átraktuk a gépébe a 216SP-s GTX260-am és bizony azokban a gémekben amikben néztük (COD, Crysis) verte a GX2 a GTX260-at. Nyilván ez csak akkor igaz ha olyannal játszol ami SLI-s játék és nem kevés neki a GX2 512MB-tja.
mod:
Arra majd figyelj hogy csak egyforma gpu-s kártyák mennek SLI-ben, tehát a második GTX is 192SP-s legyen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #19768 üzenetére
Pont most frissült az Enermax tápcsalád. Egy 525-ös bőven elég lenne neked.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #19768 üzenetére
Lehet kezd csapágyas lenni a venti. 8-as ventik kevesebb ideig bírják, mert nagyobb fordulaton pörögnek mint a 12-esek ezért hamarabb hajtódik csapágyasra (vagy ha csúszócsapágyas hamarabb kopik ki, elkezd "billegni" ami zörgő hanggal jár).
Corsair nagyon jó táp (bevallom kicsit elfogult is vagyok irányába). VX450 SeaSonic beles, minőségi kiváló táp. Egyedüli az a baja, amit írtál te is. Halksága abból adódik hogy erősen alul vezérelt a ventije. Ennek okán melegszik is rendesen ami a kondik élettartamát csökkenti jelentősen. Persze nyilván csak erős terhelésre melegszik. Ennek ellenére azért a 3-4 éves üzemidőt erősen alul becsültnek ítélem, 5-6 évet lazán bírnak ezek a tápok is. Még többet is használat függvényében.
Tesóm gépében egy CWT belsős Chifi van, 12-es ventivel, az is kb 5 éves és semmi baja.Ettől függetlenül az Enermax a(z egyik) legjobb tápgyártó véleményem szerint. Halkak a tápjaik, nagyon jó minőségűek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #19762 üzenetére
GTX285-öt nem vennék, akkor már egy jó kis kövér/vastag nyákos 280-asat. Bár én is nagyon gondolkoztam egy 280-asaon de végül elköltöttem a lét SSD-re. Na majd Fermi... ha tényleg jó lesz veszek egyet, ha nem akkor meg GTX260 SLI lesz.
TTomax: Az szép is lenne ha a 3GHz-re húzott C2D-val meg 4GB 1066-os rammal 25-30 percig töltögetné a win a háttérben futó alkalmazásokat.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
vhunor #19722 üzenetére
Tudom, olvastam amit írtál.
Azt mondom, hogy hosszabb használat esetén nem jó hogy a házban reked a meleg levegő, mert egy idő után csak a meleg levegőt keringeti ami ront a hűtés hatásfokán. Tehát a felfutása lassabb de a visszahűlése is. Max hőfokban meg pariban van a kettő kb. Ezért szvsz felárat adni felesleges, akárcsak a gyárilag OC-s karik többségéért.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
K.norbi666 #19717 üzenetére
Ugyan az a hűtése mint a Gainward GS-nek. Nem jobb mint a refhűtés, mert a meleg levegőt nem löki ki a házból szemben a refhűtéssel. Enyhén emelt órajelek, ami otthon is meg tudsz csinálni kb 5 kattintással.
-
Qru
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Építő/felújító topik
- World of Tanks - MMO
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest