- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
válasz
sestertius #21587 üzenetére
Nem jön rá semmi. (nekem)
-
rup1u5
nagyúr
Fúú nálam mostanra elszaladt a kontroll.
Már egyezkedek egy sráccal ebay-en a 150 dolcsis GTX 280-ra.
Csak rederre használta és sosem játszott rajta. Megkértem, hogy nyomjon le egy Heaven bench-et és ha addig nem happolják el előlem és nem hibázik neki akkor rögtön lecsapok rá.
Külön tetszik a matrica nélküli ref NV design.
Ha minden klappol már ma este GTX 280 tulaj leszek. -
rup1u5
nagyúr
válasz
fsb1000 #21568 üzenetére
Most vehetnék ebay-en ref nv GTX 280-at 36K-ért. Nagyon viszketett a bal egérgombon az ujjam de ismét sikerült visszafogni magam. Nyár van, adóelőleg, kocsim műszakija lejár maholnap, GTA-zni is ritkán jövünk össze már, őszig már csak kihúzom. Csak ne lenne ez az idegesítő "KELL NEKEM" érzés. Tisztára mint egy heroinista.
-
rup1u5
nagyúr
ebay-en már elég baráti, 150-160 dolláros árért akadnak 280-asok.
Az még a mostani szar forint mellett is tűrhető ár.
460-ra azért én is kíváncsi vagyok de biztos nem fogok érte 300-360 dolcsit fizetni, ugyhogy akkor már inkább 280. Teljesítményben nem hiszem, hogy nagy különbség lesz köztük, DX11 meg le van pottyantva. -
rup1u5
nagyúr
válasz
sestertius #21535 üzenetére
Teljesen normális Furmark alatt a 85 fok.
Venti auto-n van? -
rup1u5
nagyúr
Arra én is kíváncsi leszek.
Nem fűzök hozzá nagy reményeket, tekintve, hogy valahova az 5830 szintjére várják a 460 teljesítményét. Az meg nekem édeskevés ahhoz, hogy váltsak. Ha jól tudom az 5850 van nagyából egy szinten a 280-285-el. Olyan kártyára fogok váltani ami fogyasztásban az 55nm-es 260 szintjén van, teljesítményben meg minimum a 280 duplája. 10-20%-okért nem fogok megint vga-t cserélgetni. Legfeljebb marad a GTS 250 amíg ki nem jön valami értelmes 28nm-en. -
rup1u5
nagyúr
válasz
CoolMan #21390 üzenetére
Szerintem nem ér meg plusz 20 rugót, hogy 260-ról, 285-re válts. Amikor 260-asom volt elég sokat vaciláltam én is hogy lecserélem 280-ra vagy 285-re.
Egyszerűen túl sok a különbözet és nem hiszem, hogy ez összhangban van a teljesítménytöbblettel. A mai napig birizgálja a fantáziámat egy 285 de inkább várok. Most már kivárom a második generációs DX11 vasakat.....de az is lehet hogy egyszerűen befejezem ezt a kattogást az állandó hardver csere-berén. Elmúltak már a 20-as éveim. Baromira más dolgok lettek fontosak az életben és nem is jut időm játszani annyit amennyibe ezek a vasak kerülnek. Az tuti, hogy soha többet nem fogok 360 dollárért VGA-t venni mint annó a 8800GTS 512-t. -
rup1u5
nagyúr
válasz
kisfer #21380 üzenetére
Ha Stalker akkor inkább a Radeont vedd.
(#21379) Abu85:
Radeon topikban meg biztos, hogy a 4870-et ajánlanák. Önző, rohadt módon én csak a saját tapasztalataim alapján ajánlok VGA-t, mivel pont a netes tesztekre hallgatva cseréltem le a GTX 260-at 4890-re és hát egy héten belűl sikítva adtam tovább a Radeont hogy visszaváltsak egy kiegyensúlyozott teljesítményű GTS 250-re. Remélem a következő ATi-s próbálkozásom pozitívabb végkimenetelű lesz. -
rup1u5
nagyúr
válasz
ghostmat #21372 üzenetére
Gyere át GTA 4 topikba!
Ilyen megakadásokról még nem hallottam. Elég háklis tud lenni a játék bizonyos konfigokon. -
rup1u5
nagyúr
Egész pontosan XFX GTS 250 1GB-ra és nem is bántam meg. Csak kéne rá vennem olcsón egy normális, halk, heatpipe-os hűtést mert a gyári XFX egy szégyen.
Ahogy elnézem a mostani vga helyzetet fél évig még ezzel a kártyával fogom tolni és egyelőre a teljesítménye is elég nekem. Tuningot is nagyon bírná. Egy AC Twin Turbo-val szerintem simán vinné a 830as GPU clock-ot. De 3K-nál többet nem szánnék hűtőre. Ha tudtok valami jót szóljatok! -
rup1u5
nagyúr
válasz
szuper-t #21266 üzenetére
Rosszúl emlékszel mert a 4850 sosem volt egy szinten a GTX 260-al.
Pláne nem megjelensékor, mikor még kacat szar driverek voltak hozzá.
8800GTS 512-vel volt egy szinten megjelenéskor és később ezen javítottak a normális driverek de ez is csak annyira volt elég, hogy a GTS 250 mögé beérjen.
Én annó 8800GTS 512-ről váltottam 4850-re és nem volt egy jó döntés.Hogy érted azt hogy GDDR3 vagy GDDR5?
Tudtommal 4850-ből csak GDDR3-as létezik. Egyébként meg nem mintha olyan baromi sokat dobna pluszba a GDDR5. -
rup1u5
nagyúr
válasz
szuper-t #21254 üzenetére
"gtx260 a 4850 hez képest pár (%) al teljesít jobban"
4850 inkább a GTS 250-el van partyban:
A 4890 meg nem volt képes egyértelműen elpcsázni a GTX 260-amat és idegesítően szélsőséges fps értékeket produkált nálam minden játékban. Pedig tesztekben GTX 280 szintre teszik de nem szabad hinni a netes teszteknek. Én is azért cseréltem le a GTX-et mert azt hittem, hogy hű de sokkal gyorsabb lesz a 4890, aztán nagy büdös fenéket! Megkönyebbülés volt visszaváltani GTS 250-re.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
ghostmat #21250 üzenetére
Miért akarod lecserélni?
Nem vagy vele elégedett?
Nem hozza a kívánt teljesítményt a kedvenc játékodban?
Ha csak valami erősebbre szeretnél váltani akkor nem jó ötlet sem a 250 sem a 260 azon a felbontáson. Viszont ha kifejezetten NV barát játékkal ütöd agyon a legtöbb idődet, mint pl én akkor már van értelme elgondolkodni egy cserén. Akkor is inkább egy GTX 260-on.
Nálam pl az elmúlt időben így váltották egymást a kártyáim:
GTX 260 -> 4890 2Gb -> GTS 250 1GB
Leginkább GTA 4-et tolom és olyan szinten alúlteljesítette a GTX 260 szintjét (és az elvárásaimat) a 4890, hogy egy hét után el is adtam és vettem inkább egy GTS 250-et. Szóval nálam konkrét oka volt a cserének és nem is bántam meg. Teljesítményben sokkal jobb a GTS 250, GTA4 alatt, mint a 4890.
Ha nincs kifejezett játék ami miatt váltanál akkor én azt mondom, hogy inkább várj még és spórolgass pl egy GTX 465-re. -
rup1u5
nagyúr
válasz
szuper-t #21245 üzenetére
Nem hallottam itt a topikban egyetlen 260/280-ról sem amelyik ilyen módon döglött volna meg. Egyedül az XBOX 360-nál vált nevezetessé ez a hőtágulásos repedés probléma.
Hány db ilyen úton elhalálozott 260-assal vagy 280-assal találkoztál eddig?
Esetleg tudsz valami hivatalos statisztikát ezzel kapcsolatban?
Csak hogy értsem mire alapozod a nagy óvatosságot.
Szerintem alaptalan a félelem. -
rup1u5
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Kleroo #20994 üzenetére
Bizony szépen kipofozták a G92-t. És ez még nem is olyan durva. Van akinél 860-at megy. Vedd hozzá azt is, hogy az én kártyámon csak egy durva, hanyagúl megmunkált aluminium tömb a hűtő. Semmi heatpipe vagy rézbetét vagy polír.
Furmarkban valóban nincs sok különbség a 260 és a 250 között de GTA4-ben azért érződik ám rendesen. jócskán visszább kell venni a látótávot és a texturákat is inkább mediumra raktam. Ezek ellenére is jobban teljesít GTA-ban a GTS mint a 4890! -
rup1u5
nagyúr
válasz
Mika1227 #20997 üzenetére
A netes tesztek szerint.
Mit gondolsz én miért szabadultam meg a 4890-től egy hét után?
Pedig én csak a GTX 260-hoz mértem.
Nagy büdös lótúróst van "pariban" a GTX 280-al. Nálam a 260-as is elpicsázta. Nem beszélve az orvosolhatatlan dadogásról és a szélsőségesen ingadozó fps-ekről.ÚRISTEN!
Lehet, hogy egy 4890 tett Nv fanboy-á! -
rup1u5
nagyúr
válasz
Kleroo #20990 üzenetére
Első körben
GTX 260 a 24/7-es OC-al:A Radeon Furmark Benchben rendre nagyon alacsony pontokat kapot ami nem állt öszhangban az fps-ek számával. Én arra gyanakszom hogy a nagyon látványos és erős stuttering (mikroakadások) miatt. Ugyhogy szerintem nem mérvadó de azért itt van:
Majd csinálok rendes játékteszteket is.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Chalez #20978 üzenetére
A fejlemény közben annyi, hogy mivel nem tudtam biztosra, hogy mikor akad vevő a 4890-re, így eladtam a GTX-et tegnap. Persze Murphy rögtön közbelépett és azonnal jelentkezett egy komolynak tűnő érdeklödő a Radeonra is így ma azt is eladom és ha minden jól megy veszek egy XFX GTS 250 1Gb-ot. Így nemhogy nem bukok a cserélgetésen de még pénzt is sikerűlne kiszednem a VGA-kból. Ezt a kis pénzmagot félreteszem és kb decemberig rakosgatok még hozzá aztán ha kijön egy jó, javított verziójú GTX 470, normális fogyasztással és moderált hőtermeléssel, csökkentett csíkszélességen, akkor benevezek egy EVGA-ra ismét.
GTS meg jó lesz addig GTA-zni. -
rup1u5
nagyúr
A szélsőséges min/max fps-ekre nem kérdeztem rá de BMW001 tesztjeiben is találkoztam vele. Nézd csak meg a Crysis WH és a Stalker COP eredményeit. Még CF esetén is 13 a minimum. Orvososdit játszani meg se kedvem, se időm.
Ha veszek egy videókártyát akkor elvárom hogy driver telepítés után tegye a dolgát rendesen és ne nekem kelljen megtanulni használni egy ATT szintű progit és beprofilozgatni a GDDR5 órajeleit, hogy ne zabáljon annyit 2D-ben. 4890 magától nem is veszi vissza a memória órajeleit! Kaptam tanácsot, hogy csináljam meg ATT-vel a memória órajelezést de nálam nem akart működni rendesen az ATT, másrészt nincs szándékomban nekem elvégezni azt a munkát amit a mérnököknek kellett volna. Megszoktam a jót.
EVGA be a gépbe, Precision föl és tuningolok. 5 perc az egész. Hetekig nem fogok fórumokat bújni azért hogy ugyanezt elérjem ATi-nál.
Mégha minden egyes játékban legalább 10-15%-ot ráverne következetesen a húzott GTX 260-ra és nem lennének ezek az idegesítő minimum fps-ek akkor bevállalnám, hogy végigjárom az ATi-sok ösvényét mégegyszer, ahogy a 4850-el is tettem. De így nem.
Jó példa volt nálam a Bad Company 2 végefelé a sivatagos pálya ahol a hajóban kell menni. Bent a hajóban egyik irányba fordulva, ahol nem szált homok a levegőben 80fps, majd megfordultam a homokfelhő irányába és 25fps alá is benézegetett. Ugyan ezt a részt meg fogom ma nézni GTX-el is és beszámolok az eredményekről. Lehet hogy user error lehet, hogy nem. Semmi mást nem tettem fel csak a 10.3-as Catalystot. CCC-t is lehagytam, mert olvastam, hogy az bekavarhat. Minden esetre ha van egy idegesítő jelenség amit X kártya produkál, Y kártya meg nem, akkor nem kérdés hogy az Y-t fogom választani.
Legokosabb ha minél előbb eladom és megpróbálom minimalizálni a bukót rajta.(#20873) Mika1227:
Azt hiszem a fenti levezetésemben te is megtalálod a kérdéseidre a választ.
Azt hogy érdemes-e lecserélned GTX-re vagy sem egyedül az dönti el, hogy milyen játékokkal játszol. Ha pl a Stalker COP szempont nálad akkor ne cseréld le mert ott szinte rádupláz a GTX 260-ra a 4890.Engem nagyon zavarnak a hektukis fps-ek de a 4890 topikban csak elégedett tulajokkal találkoztam. Nem tudom miért van ez de engem már eleve ez is zavar, hogy ATi-nál ennyi ismeretlen van az egyenletben, míg NV-nél azt tapasztaltam, hogy a néha megjelenő szerencsétlen drivereken kívűl egyszerű és kiszámítható minden kártyájuk mint a 100as szög. NV-nél az üzletpolitikájuk b@ssza a csöröm nagyon, meg az, hogy hülyének nézik a piacot. ATi-nál az szimpi, hogy követik a szabványokat de ezek az idegesítő "user error" meg "urban legend" kategóriába sorolt jelenségek pont a egyszerű végfelhasználó kedvét veszik el.
Nem tudom mennyire követtétek nyomon a Fermi találgatós topikban fsb1000 koléga kálváriáját a mikrostuttering okainak kiderítése ügyében de a végső megoldás nála az lett, hogy eladta az 5870-et. Ebből a szempontból én még szerencsés vagyok, mert nálam a stuttering csak Furmark alatt jött elő a 4890-el. -
rup1u5
nagyúr
Ha föltoltam mindent max-ra akkor már kevés volt a GPU (20-30fps).
Ahhoz hogy nekem megfelelő 35+-os fps-eket produkáljon gyakorlatilag ugyan azokkat a beállításokat kellett alkalmaznom mint a GTX-nél. Bebizonyosodott, hogy valóban nem kell egy GTX 280-285-nél nagyobb kari ehhez a játékhoz. Örülök, hogy legalább ezt is kiteszteltem a saját gépemen. A legzavaróbb a szélsőséges min-max fps ami NV-nél nincs. Ott valahogy sokkal inkább középre, az átlag fps felé húz a min és a max. -
rup1u5
nagyúr
Kemény 1 napig volt gépben a 4890.
Úgy raktam ma este vissza a GTX-et hogy még bocsánatot is kértem tőle a botlásomért.
Pedig nem vagyok elköelezett NV-s. -
rup1u5
nagyúr
Jobban befűti mint reméltem. Egy-két ventit át kéne szerveznem a ház tetejébe, hogy kifele szívják az amúgy is felfelé igyekvő meleg levegőt és sokat lehetne javítani rajta. Egyelőre még erre sem jutott időm.
EVGA-val kapcsolatban meg ha gondolod és van türelmed kivárni velem.........végülis semeddig sem tart nekem 1db helyett kettőt rendelni ha egyszerre váltunk.....arról nem is beszélve hogy deszép SLI tesztet lehetne úgy rittyenteni......
-
rup1u5
nagyúr
válasz
rumkola #20847 üzenetére
Jól mondod!
Ez egy kiváncsiság csere volt. Ha elmegy 38-ért a GTX akkor végülis azt fogom mondani, hogy megérte a csere már csak a tapasztalat miatt is. Az előzetes 10perces GTA-zás alapján hozza az elvárt teljesítményt a kedvenc játékomban és ez a fő! Jó példa ez az összehasonlítás arra amit a neten található tesztekkel kapcsolatban itt már többen kifejtettünk hajbel kolégnak. Nevezetes, hogy fentartással kell kezelni a neten olvasható eredményeket. Mindenhol azt láttam, hogy GTX 285 közelében van és OC-vel veri is. Ehhez képest nálam már annak örülhetek ha a húzott GTX260 sebességét hozza és egyik teszt sem tesz emlitést arrol, hogy milyen kellemes is tud lenni mikor egy játékban az fps 80 és 23 között ingadozik. Ekkora kilengést NV-nél soha nem tapasztaltam. Valószínüleg 6-9 hónap múlva visszanyergelek valami csökkentett csíkszélességű EVGA 470-475-re ha jól sikerülnek. ATi párti cimborám meg már be is jelentette, hogy majd átvenné szívesen a 4850-e helyére ezt a szörnyet, ha majd eladnám.
Azért azt se felejtsük el, hogy a 4890-et még nem húztam. De csak azért mert ATi-nál nincs egy Precision szintű egyszerű de nagyszerű segédprogram. Korántsem olyan sétagalopp a tuning Ati esetében mint Nv-nél volt, hogy csak fölcsapom a Precisiont, emelek, tesztelek..... Itt Rivatuner nem működik arra hivatkozva, hogy nem ismeri a 10.3-as Catalystot
Ati TrayTools meg olyan bonyolúlt, hogy az már nekem sok. Nem tudtam rájönni hol lehet az emelt órajeleket kitesztelni és ha csak minimálisat is emelek a GPU órajelén és Apply-t nyomok, rögtön fekete képernyőt kapok amin csak egy reset segít.
Szóval barátkozunk még. Vapor-X ide vagy oda de IDLE 60fok, 40%-os ventivel azért nekem már sok, bár tény hogy halk.Azt is meg kell jegyeznem, hogy saját meglepetésemre, életemben elöszőr elérzékenyültem mikor az NV display driver uninstallálása gomb fölé vittem az egeret.
Az első kártya amit sajnáltam kivenni a gépemből, mert nagyon a szívemhez nőtt. Soha nem volt vele semmi gond.
(#20848) Henk:
Igen. Gyakorlott szememnek sokkal jobban feltűnik a magas részletesség és a nagy látótávolság. Sajnos hiába ír a benchmarkja csak 48%-ot nem lenne elég egy 1gigás GTX280, mert az a 48% a beállításokban 1.6Gb-ot jelent. Ne kérdezd miért van így! Ez a GTA4 univerzuma.Az ideális váltás egy 2gigás EVGA GTX 285 lett volna amiről alig 1-2 hónapja csúsztam le itt az apróban. Persze az drágább mulatság lett volna. Jelenlegi esetben a kiváncsiságom kielégítése összhangban van a pénztárcám kapacitásával. Végül is csak egy hobby-ról van szó.
Ki tudja! Aztán lehet elcserélem itt az apróban egy GTX 280-ra ha kitapasztaltam. Előbb még alaposan kitesztelném és nagyon kíváncsian várom, hogy hogyan fog viselkedni egy 4-6 órás GTA 4 multizás alatt. Ez lesz a döntő megmérettetés. -
rup1u5
nagyúr
Szerencsére furmarkon kívül máshol nem jelentkezett az akadás.
GTA 4 tesztecske.Sajnos ez a játék technológiailag egy maszatolás de mit csináljak ha egyszer ez a szempont nálam?
A 4890 inkább ott domborít ahol valódi DX10-ről van szó:
GTX 260oc:4890-en nagyon jól be lehet lőni a COP-ot:
Végére a fekete leves:
FC2_bench_DX10_4xAA GTX260oc:FC2_bench_DX10_4xAA 4890stock:
Azok a fránya ingadozó fps-ek ATi-nál!
-
rup1u5
nagyúr
Eddig eltelt röpke 4-5 óra alatt két sokat emlegetett és "urban legend"-nek titulált ATi "betegségbe" már bele is futottam:
1. Laggol a furmark mint állat! Szabályos időközönként, 1 másodpercenként egyszer.
Csak drivert tettem fel, CCC-t nem. Srácnál akitől vettem szintén néztünk Furmarkot XP alatt és nála nem laggolt.
2. baromira ingadozik az fps Bad Compani 2-ben. 80-25 között.
Azt hiszem kénytelen leszek megbarátkozni a kártyával. -
rup1u5
nagyúr
Mivel ezzel a boltal most kiköltekeztem, jó lenne minél előbb eladni a GTX-et.
Ha tudtok valakiről aki GTX 260-at keres akkor terjesszétek a hirdetésem! -
rup1u5
nagyúr
46 lenne a 4890.
dupla memós 275 elég horror áron (52K) van itt az apróban.
Meghirdettem 37-ért a kártyámat. Annyiért csak akad rá valaki hamar.(#20823) Kleroo:
Gyakorlatilag nem igazán tudsz nekem új infót mondani GTA 4 témában.
Azóta tolom folyamatosan mióta kijött és megvettem! ( 2008 december )
A videómemória korlát kiiktatása a 4 patch óta nem működik. A másik meg, hogy én azelött sem használtam ezt soha, mert tönkrevágja a játékot és fagyások, kilépkedések, eltübnedező textúrák voltak az eredményei. Semmilyen szoftveres hack nem fog neked egy 512-es vga-ból 2gigásat csinálni. -
rup1u5
nagyúr
És mennyit érne meg szerinted pluszba? 10-11K?
Kleroo:
Itt most számomra nem az a lényeg, hogy mennyivel gyorsabb a 4890, hanem az hogy 2giga vram van rajta amivel végre fel lehetne tolni a wiev distance-t 100-ra és a texturákat, árnyékokat Very High-ra! Jelenleg minden High-on, wiev distance és detail distance középen áll nálam és így van kimaxolva a GTX 260 896Mb-ja.
Itt találsz egy tesztvideót 2gigás 4870-el ahol látszik a különbség a feltolt beállítások esetén. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Kleroo #20812 üzenetére
Teszteket olvasgatva a 4890 inkább a 280 szintjén van, tuningolva egy alap 285-öt is megközelít, helyenként 1-2 fps-el gyorsabb is nála. Azt erősen kétlem, hogy a 260-asom egy szinten lenne egy 4890-el, mégha SC is.
A 2giga meg konkrétan baromi sokat számít GTA4-ben, mert kimaxolva kell neki kb 1.5GB. És mint írtam az esetek 80-90%-ban ezzel játszom.
5850-el megint nem lennék előbbre, mert azon is csak 1giga ram van.
Ezt a +18-20K egy 5850-re dolgot honnan szedted? Tudsz valakit aki 40-42K körűl számítaná be a GTX 260-amat? Ha 14K sok akkor 18-20K nem sok? -
rup1u5
nagyúr
Köszi a tanácsokat srácok!
Még vacilálok. Megkérdezem Larát.
14K-t kéne rádobnom a GTX-emre.
Elsősorban GTA 4 lenne a szempont bizony!Napokon belűl érkezik a két DLC PC-re is, ugyhogy biztos, hogy még jódarabig GTA-zni fogok.
Játékidő 80-90%-a GTA, 1920*1200-ban és bizony jó lenne oda a 2giga vram.
Bár nem terveztem cserét de egy ilyen 2gigás vapor-x már a megjelésekor birizgálta a fantáziámat. Ház szellőzésével nem lenne gond. 2db 12centis venti szív befelé elől és alúl, egy tol kifelé hátúl fölül a proci mögött a hátlapon, plusz a Scythe-on is van egy 12-es ami erre az utóbbi, hátsó ventire rátolja a levegőt. -
rup1u5
nagyúr
Szerintetek lenne értelme lecserélni a 260-amat egy 2gigás, vapor-x-es 4890-re?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
7600 GS #20765 üzenetére
Hát ez nekem furcsa.
Fix 40% a venti Precision szerint és 70fok a max?Ez egyszerűen nem életszerű! Szerintem ott valami nem stimmel.
Azt írtad korábban, hogy hallani szoktad ahogy begyorsul a ventid. Ebből tehát egyértelmű hogy a kártyád autón szabályozza. Szerintem a Precision egyszerűen nem tudja monitorozni nálad a venti fordulatát. Próbáld ki azt, hogy kikapcsolod az AUTO-t a FAN SPEED csuszka mellett és feltolod manuálisan 100%-ra majd nyomsz egy APPLY-t. Kiváncsi lennék hallod-e ahogy felpörög. Két lehetőséget látok:
- A Precision nem tudja kiolvasni a venti fordulatát
vagy
- Fix fordulatos a kártyád
Ez utóbbival kapcsolatban erős kétségeim vannak, mert tuti biztos, hogy nem állna meg 70 foknál terhelés alatt, 700Mhz-en, ha fix 40%-on pörögne a légkavaró. Ez kizárt!
Azt is nézd már meg légyszives, hogy a kártyán a ventinek 2 vagy 3 eres vezetéke van-e.(#20766) Cobrusz:
Pedig mennie kéne úgy. Próbáld meg az Application detection level-t high-ra rakni, futtatsd rendszergazdaként. Més ötletem nincs. Nincs valami más hasonló progi föltelepítve? Az bekavarhat. -
rup1u5
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
válasz
7600 GS #20753 üzenetére
Egyből játék után már IDLE állapotban van.
Úgy csináld meg ahogy a linkelt képemen látszik.
Elindítod a Precisiont majd dupla kattintással a grafikonokra külön ablakban fog megjelenni mint ahogy a képemen is látszik. Ezután elindítasz valami játékot és játszol mondjuk 10-15 percet. Utánna kilépsz és a grafikonon látni fogod visszamenőleg a hőmérsékleteket.
Másik lehetőség még rivatunerrel fájlba log-olni a hömérsékleteket de szerintem ez a legegyszerűbb.
Precision-al ki is tudod iratni játék közben a hőmérséklet, fps, órajel, fordulat értékeket tetszés szerint a képernyő tetszőleges sarkába, így játék közben is tudod figyelni a hőmérsékleteket. Nálam valahol 75fok körül szokott lenni.
Most BC2-ztem egy órát és 79 fokra állt be fix 70%-os ventivel 700-as GPU-val. -
rup1u5
nagyúr
válasz
rup1u5 #20747 üzenetére
Csináltam is egy szemléltető példát egy gyors 5 perces Bad Company 2-vel.
Mondjuk 5 perc az elég rövid idő. 10 perc játék alatt azért már beáll egy hőmérsékletre.
(#20748) zippofcy:
"Az utolsó pályák egyikén, mikor a sivatagban kell három bázisra menni, az erődben jön két helikopter amiről ugrálnak le a katonák ... ott lassul be legjobban a játék."Na pont ott vagyok most és ott csináltam a fenti mérést.
Nézd meg nálam milyen fps-ek vannak 3.68Ghz-re húzott quad-al. BC2 nagyon jól skálázódik a magok számának növekedésével. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Kleroo #20740 üzenetére
Végül is igazad van a garanciát illetően.
De én még így is a 280-at választanám. Egyrészt arról még nem spóroltak le semmilyen alkatrészt, szoftveresen állítható a GPU feszültsége, rendesen méri a VRM hőfokokat és mégiscsak az az igazi és teljes értékű G200-as kártya. És azt se felejtsük el, hogy szépen lehet tuningolni a 280-akat is. 512bit, 1Gb. Fermi ide vagy oda azért még mindíg szívesen látnék egy ilyet a gépemben. -
rup1u5
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Kleroo #20722 üzenetére
Szerintem felejtsd el és keress egy ref. hűtőset. Nem hinném hogy az a kis darabka aluminium elég lenne.
De ami a legdurvább, hogy a VRM-eken semmi hűtés nincs annál az ASUS-nál. Látom egy Gigabyte-ot már pedzegettél.
A ref hűtő a legjobb megoldás ezeknél a kártyáknál. Max egy átpasztázás és tökéletesen működik. Annál csak az AC hűtője jobb de szerintem nem éri meg külön hűtőre költeni.
(#20723) 7600 GS:
Tudnál nyomni néhány hőmérséklet eredményt a kártyádról? idle/load, érdekelne mire elég az a picike borda és, hogy vajon hány fokon izzanak a VRM-ek egy ilyen kártyán, bordák nélkül. Bár nem volt ilyen kártyám de ránézésre öngyilkosság. -
-
rup1u5
nagyúr
Vaciláltam-vaciláltam. Aztán egy napon elkezdett surrogni az egyik venti a tápomban és itt a PH!-n meg megjelent egy hír az új Pro82+ II.-es sorozatról amihez ajándék LED-es ventit is adnak. Gyorsan beneveztem egyre. Bíztam benne, hogy a 2*4 pin-es CPU táp jótékony hatással lesz a Quad életkedvére de arra nem számítottam, hogy a táp beszerelése után csak simán feljebb fogom tudni pöckölni +180Mhz-el a 420ason kimaxolt alapfeszes értékeimet. Az új táppal hamar meglett az áhitott 4Ghz is. Úgyhogy mindenképpen megérte nyugdíjazni az 5 éves tápomat.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
rumkola #20635 üzenetére
Elképzelhetőnek tartom, hogy a táp lehet az oka nálad. Nemrég cseréltem a 420-as Enermaxom egy 525-ös Pro82+-ra. A procinál rögtön +180Mhz alapfeszes tuning jelentkezett tápcsere után. A GTX-et még nem néztem, hogy jobban tuningolható-e az új táppal de hamarosan ki fogom tesztelni azt is.
Biosban én is próbálkoztam 1.06v-ról, 1.12v-ra emelni a feszt de nem hozott stabil többletet és a kártyám is teljesen meghülyült tőle. Inkább visszaraktam a gyári biost.
Az 1250-es ram azért elég szép eredmény nálad!
Az enyémnek valahol 1150 körűl volt eddig vége a régi tápommal. -
rup1u5
nagyúr
válasz
hajbel #20630 üzenetére
Igen! Valóban elszámoltam a különbséget abban a hszemben amit itt linkeltél megint!
Ebben a táblázatban egy 192sp-s 576Mhz-es Palit kártyához képest van 20% előnye az SOC-nak?
Nem azt mondtam, hogy szar az SOC!
Azt mondtam, hogy nem éri meg az árát mert bármelyik mezei 216-os hozza a taljesítményét![ Módosította: ollie ]
-
rup1u5
nagyúr
Ultra Durable alaplapom van nekem is. Az egyik legjobb tuning lap lga775 fronton és nagyon elégedett vagyok vele de ez a 2 uncia rezes rizsa nagyobb részben marketing fogás semmi más.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Laraxior #20566 üzenetére
(#20580) Henk:
Így van ahogy mondod!
Erről pofázok napok óta de nem ment át az infó. Hiába az ész érv ha nincs hajlandóság azok befogadására. Csak buta kinyilatkoztatásokat kaptunk valakitől akinek még egy GTX sem volt a tulajdonában. Csak tudnám mi a francot jön ide egy 3850 tulaj osztani az észt. -
rup1u5
nagyúr
válasz
hajbel #20544 üzenetére
Itt van egy SOC teszt a HardwareCanucks-ról.
Sajnos ebben a tesztben nem szedik le a hűtőt a kártyáról. Szivesen megnézném, hogy különbözik-e a stock 55nm-es hűtőktől.
A tesztben ugyan szerepel egy EVGA GTX 260 core 216-os kártya de ezt nem szabad összetéveszteni azzal ami nekem van. A tesztben ez az EVGA core 216-os kártya van. 65nm, 216sp, 576/1242/1998. Ezt figyelembe kell venni az eredmények elemzésekor.Említetted azt is, hogy az SOC kevesebbet, fogyaszt és kevésbé melegszik mint egy sima 260-as. A tesztből látszik, hogy ez sem igaz. Nézd meg itt.
Jól látszik, hogy a 65nm-es evga hűvösebb és kevesebbet fogyaszt. Ez feltételezhetően abból adódik, hogy az evga kártyát nem tuningolták. De ettől függetlenűl elgondolkodtató az eredmény. Feltételezem, hogy az SOC-n is sima stock hűtő van.Egyébként arra is kíváncsi lennék, hogy hány voltot kap egy ilyen SOC kártya 3D módban.
Általában a GTX 260-ak 1.12v-ot kapnak de vannak tuning példányok amik 1.18v-ot. Az enyém gyárilag kap 1.06v-ot és ezzel a feszültséggel képes a 700Mhz-re. Azt nem tudom miért így lőtték be evga-ék de bizonyára jó hatással van a fogyasztásra és a melegedésre.Nem érdemes pusztán a neten fellelhető tesztek alapján végleges véleményt alkotni egy kártyáról. Nincs rá garancia, hogy ugyan azt a teljesítményt kapod otthon. Sokkal jobban hiszek azoknak a felhasználóknak akik itt beszámolnak saját tapasztalatukról.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
hajbel #20544 üzenetére
Nem világos nekem, hogy honnan vetted az EVGA + SOC összehasonlításhoz használt eredményeket. Találtál tesztet ahol azonos konfigban mérték mindkét kártyát? Linkeld már azt is légyszives.
(#20546) viktor82:
Bizony! Mesélhetnél mik a tapasztalataid a 3 GTX 260 egymáshoz való viszonyáról. Azonos konfigban hajtottad őket? Jó lenne valami real life tapasztalat a sok szines grafikon és % után. -
rup1u5
nagyúr
válasz
hajbel #20532 üzenetére
Elég érdekes mozi pörög a fejedben.
Úgy látszik kettőnk közűl te vagy az aki nem olvassa el mit is ír a másik, mert többszőr leírtam neked, hogy ismerem a kártyát, olvastam róla. Az első pontod azonban igaz. Amúgy neked volt már ilyen SOC-d?Laraxior rátapintott a lényegre neked amit én egy kisregény írása közben sem tudtam megfogalmazni!
"egy adott kártyán belül nem fogsz te 15-20%os teljesítménykülönbséggel találkozni, csak órajelemeléssel." Abban az esetben ha ugyan abban a konfigban teszteled a két kártyát.
Ezek után jól esne ha elismételnéd ezt itt utánnam, mindannyiunk örömére:
"Utólagosan átértékelve a helyzetet rájöttemm, hogy igazatok van! Tévesen eltúloztam az SOC előnyét. Bocs srácok!"(#20537) Laraxior:
Valóban! -
rup1u5
nagyúr
válasz
hajbel #20530 üzenetére
Ismerem ezt az SOC kártyát. Olvastam róla teszteket mikor kijött. Továbbra sem értem miért nézel hülyének és gondolod azt, hogy be kell mutatnod nekem ezt az amúgy nagyszerű kártyát. Olvastam és ismerem a linkjeidet is. Azért nem láttam értelmét ragálni rá, mert köze sincs ahhoz amiről itt mi ketten elkezdtünk beszélgetni.
A dolog úgy kezdődött, hogy te azt állítottad hogy az EVGA GTX 260 SC core 216 "Jócskán elmarad" az SOC mögött. Válaszomban arra próbáltam felhívni a figyelmedet, hogy ez a kijelentésed egyszerűen nem igaz, erős túlzás. Nagyon erős túlzás!Nézzük a teszteket amiket linkeltél. Mindegyik alapos és egyébként rendkívűl informatív de a HOC-os tesztben egy alapórajeles (576mhz core), 192sp-s, 65nm-es GTX 260-al eresztik ringbe az SOC-t. A másik két tesztben is 576/1242/999-en járó 216sp-s 260-asokkal mérik össze. Ezekre a kártyákra az én GTX-em is jócskán ráver 15-20%-ot. Remélem így már érted, hogy miért tépem itt a billentyűzetet. Nem marad el jócskán. Lehet azért írtad ezt mert nem ismered a kártyámat.
Itt olvashatsz egy alaposabb írást róla. A hűtőjét is szétkapták. Látszik, hogy nem olcsó alkatrészekből van. Az XFX hűtőjén pl rézbetét sincs.680/1500/2500 az SOC
626/1350/2106 az enyém tuning nélkül (675/1455/2236-on használom.)
Ha találsz a neten olyan tesztet ahol ezt a két kártyát hasonlítják össze akkor linkeld légyszives mert valóban kíváncsi lennék rá.
Az elöző 3-4 hsz-ben arra próbáltam rávilágítani, hogy elhanyagolható különbség van az én kártyám és egy SOC között. mindezt a te "jócskán elmarad" megjegyzésed miatt éreztem szükségesnek tudatosítani benned. Átment a mondanivalóm?Na akkor nézzük a kérdéseidet!
Igaz, hogy már megválaszoltam ezeket de akkor újra:"Tételezzük fel, hogy egy átlagos gtx 40-45 k, ez pedig 50-55. +15-20%-os telesítménnyell +kisebb fogyasztással, +szinte hangtalan hűtéssel szerinted nem ér meg 5-10k-val többet? Mit vennél helyette?"
1. Már leírtam, hogy egy átlagos GTX 260-nál nem gyorsabb +15-20%-al egy ilyen SOC. Ezt a következtetést te az általad linkelt tesztek alapján vontad le. Csak a 192sp-s GTX 260-nál gyorsabb de annál se 15-20%-al! Az meg már ritka kártya és csak használtan kapható. Tehát nem nevezném átlagosnak.
Itt van az FC2 teszt a HOC-ról:
65nm-es, 192sp-s GTX 260, 576/1242/999-en a Gigabyte SOC ellen.
Bár nem vagyok jó matekból de hevenyészett számításaim szerint kb 10%-al gyorsabb nála!
És ez egy 192-es a nevetséges stock órajeleivel!
Akkor most képzeld el ezt a tesztet egy apróban 36-38-ért megvásárolható bármilyen 216sp-s GTX 260-al ami 600Mhz fölé van kicsit húzva. Mennyi lesz az SOC előnye? 2-3%?
Most akkor én kérdezném meg tőled, hogy ennyi többletért te kiadnál +5-10ezer forintot?
Mert én biztosan nem.
Leírtam már mit vennék helyette!
Használt GTX 280-at innen, vagy kis spórolással 5850-et.
De igazad van, hogy valóban az a döntő szempont a választásban, hogy a user milyen játékokat preferál. Mivel ez személyenként változik ezért is hoztam föl egy NV és egy ATi példát. És tényleg úgy gondolom, hogy GTX 260-ért 36-38K-nál többet kiadni 2010 márciusában már nem érdemes. De ezt is leírtam már vagy 3szor ma.ATi-s driver gondokról 4890 viszonylatban meg nem tudok nyilatkozok. Arról esetleg Laraxior mesélhetne ha van mit. Nekem csak egy 4850-em volt és nem volt vele komolyabb problémám . Kettőre emlékszem. Az egyik Crysisban a kis fehér pöttyök a másik meg GTA4-ben az eltünedező texturák de ez utóbbira gyógyír volt valamennyire a második és a harmadik patch.
-
rup1u5
nagyúr
Egész véletlenűl nem egy driver frissítés után kezdte ezt el csinálni? 196.75 van fönt?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
hajbel #20514 üzenetére
"Az a 20-30 Mhz konkrétan a memóriánál 120."
Ahogy elnézem inkább neked kéne utánnaolvasni a dolgoknak.
Vezesd már le nekem, hogy hogyan lesz a memóriánál 30Mhz emelésből 120 egy GTX 260 esetében légyszives. Kíváncsi lennék, hogyan jött ez ki neked.Továbbra is azt mondom, hogy ma már 35-36 ezer forintnál többet nem érdemes kiadni egy GTX 260-ért tekintve, hogy öreg technológia és kifutó generáció. 50-54 ezer egy Gigabyte SOC-ért, fölösleges és értelmetlen kiadás, mivel tuningal a legtöbb GTX 260 közel azonos teljesítményt-re képes. Igaz, hogy kevés GTX 260 képes 2500Mhz-es memóriasebességre de hidd el, hogy semmiről nem maradsz le ha a GTX-ed memóriáját "csak" 2300-2400 köré tudod húzni! Arra meg bármelyik mezei 260 képes. Itt az apróban érdemes nézelődni a használt GTX-ek között. 50-ért itt már, használt 280-at kapni ami sokkal jobban megéri mint bármelyik parasztvakítós, gyárituningos 260.
Egyébként van itt Giga SOC 43-ért, mégse nagyon kapkodnak érte.
A másik meg az, hogy nézd már meg légyszíves mióta vagyok itt ebben a topikban mielött olyanokat írsz, hogy olvassak utánna valaminek!
Rühellem ha hülyének néznek mikor én normális hangnemben kommunikálok veled. Pláne azt rühellem, ha olyasvalaki néz hülyének aki szerint egy GTX 260-nál a 30Mhz-es emelés memória oldalon valójában 120Mhz.
Megsúgom, hogy nem annyi hanem 60 tekintve, hogy GDDR3-as a kártya. Ha GDDR5-ös lenne akkor lenne 120.
Olvass, tájékozódj mielött hülyeségeket írsz!
Tanulj meg linkelni rendesen ha már csukloból hülyének nézed a tapasztaltabbat és nézz utánna az EVGA-nak mielött olyat írnál róla, hogy olcsó alkatrészeket pakolnak a kártyáikra! De jó fej leszek és megkiméllek a keresgéléstől!
Elárulom, hogy az EVGA gyártja a legjobb minőségű és épp ezért legdrágább GTX-eket, amire 10 év garanciát vállal.Egyébként szívesen csinálnék a gépemben egy összehasonlító tesztet az én kártyám és egy SOC között. Feltételezem, hogy fergeteges 3 max 5 fps előnye lenne az SOC-nak FullHD-ban, amivel konkrétan ki lehet törölni, mert ahova nem elég egy sima, tuningolt GTX 260, ott már egy SOC is kevés lesz.
Szóval GTX 260-ért a mai nap maximum 35-36K-t érdemes kiadni!
Aki 50 körül, fölött költene vga-ra annak már inkább azt javasolnám, hogy spóroljon még hozzá kicsit és vegyen egy 5850-et vagy egy használt 280-at ha mindenáron vásárolni akar.
Na azt hiszem leírtam minden ami baszta a csőröm. -
rup1u5
nagyúr
válasz
hajbel #20512 üzenetére
Fölösleges keresni a szálkát. Nem melegszik jobban mint alapon és jelentéktelenűl minimális lehet csak a többletfogyasztása a tuning miatt tekintve, hogy ez egy SC verzió ami alapból 626/1350/1053-on jár, tehát nem is húztam rajta sokat. És nem is hajtom maxon, mert nem látom értelmét.
Számottevő különbség nincs két GTX 260 között. Akármilyet is váaszt valaki nagyából mindegyik ugyan annyit fut. 20-30Mhz többlet konkrétan olyan minimális plusz fps-t hoz játékokban, hogy csak amiatt fikázni a lassab kártyát butaság.
Az alkatrészek minőségét meg nehogymár szó érje egy EVGA kártyán! -
rup1u5
nagyúr
válasz
rumkola #20464 üzenetére
Igen. Abutól olvastam ezt. Mi a baj ezzel?
Vannak esetleg infóid megbízhatóbb forrásból amik cáfolják ezt? Esetleg te magad személyes kapcsolatban állsz néhány fejlesztővel? Mert ha van infód akkor szívesen olvasnám. Abu infói nekem eddig hitelesnek tűntek. Nincs okom kétségbevonni amiket ír, mivel olyan emberekkel áll kapcsolatban akikkel én sosem fogok. Jobban ért a témához és naprakész infói vannak általában. Amíg szerény tárgyi tudásom alapján igazoltnak látom az általa leírtakat addig nincs okom kételkedni abban amit ír. Ez persze nem jelenti azt hogy tényként kezelem azt amit ír. Ezt jobbnak látom itt rögtön leszögezni mielött olyat feltételeznél ami nincs.
Minden ember egy nála jobban informált vagy tapasztaltabbtól tanúl dolgokat az életben.
Nem hinném, hogy gond lenne azzal ha idézek valakit akinek osztom a véleményét.Mondjak még neked olyat amit elöttem már más kimondott de történetesen 100%-ban fedi az én véleményemet is?
Tessék:
„Ha létezik olyan vallás, mely megállja helyét a modern tudományos igényekkel szemben is, akkor az a buddhizmus.” Albert Einstein -
rup1u5
nagyúr
válasz
TTomax #20461 üzenetére
Részemről meg az i7 felejtős. Tuti, hogy kihagyom!
Mire nem lesz elég egy 4Ghz-es Q9550 az elkövetkezendő 2 évben? Így sem használom ki csak geekségből van.
Most is inkább visszavettem 2.6Ghz-re, 0.94v-al. GTA 4-en kívűl másnak nem kell nagyobb teljesítmény. Ez az év kivárós nálam. Megnézzük mit villant majd a HD6ezres sorozat. Addig meg bőven elég nekem a 260-as HD-hoz. SW: Force Unleashed-et tolom éppen és semmi lassulást nem vettem észre benne most, hogy 4Ghz helyett csak 2.66Ghz-en hajtva játszok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest