- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
Ez a metro 2033 gyönyörű,le is fekteti a GTX280 1920X-ban ahogy kell,éppenhogy játszható high-on DX10-ben AAA-val... Nem árt a 6G RAM se.... 5.5G van foglalva éppen... persze ebben nem csak a metro van...kíváncsiságképpen felraktam a STALKER-t is... hát a fasorban sincs ami a grafikát illeti,igaz nem is olyan lineáris mint a metro...
-
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
válasz
Gaben01 #20623 üzenetére
Nekem is 64bites Win7-em van... Afterburnerböl az 1.42-est szabad felrakni,mert az még a feszszabályozást is engedi [link].A két pont álligatásával éred el a ventivezérlést... rém egyszerű,aztán csinálsz egy profilt,azzal indul a gép ebbe az OC-t is elmentheted és soha többet semmi gond...
-
TTomax
félisten
Az új driver elég stabilnak tűnik,igaz eddig borderlandssal próbáltam csak....volt benne egy két hely ahol lagolt,na most azok eltűntek...
-
TTomax
félisten
Gyerekek én foldingolok,nekem szempont a számítási teljesítmény a mostani lapomban a q9550 nem megy emberi fesszel 3.6Ghz-nél többet... az I7 kb 3x annyit számol mint a q9550 azonos órajelen foldingban.Ráadásul a 775-re nem lehet már fejleszteni,és örök dilemma a CF vs SLi ami viszont X58-al nem gond.Vennék én P55-ös lapot is 860-al de nem vagyok biztos hogy fejleszthető marad...egy biztos egy X58 I920 kombóval egy pár gpu generációt ki lehet húzni..Ha X58- lesz akkor olcsón veszek még egy GTX280-at...egyébként még mindig vacillálok.. nagyon csábít az 5970,csak az ára...
-
TTomax
félisten
Én éppen most hoztam döntést... hova fejlesszek...végül úgy döntöttem az x48-at nyugdíjazom a q9550-el meg a 4g DDR2-vel... az ok egyszerű,a GTX280 mindent visz még mindig 1920-ban és egy évig még bírni fogja... a fermi és a HD5-ös széria is marha drága ráadásul én megkérdőjelezem az időtállóságot ,főleg ati oldalon bár ki tudja mire (nem) lesz képes a fermi is...amire hirtelen érdemes lenne cserélnem ez az 5970,de annyit én nem adok érte,nem azért mert nincs,hanem mert 600fontot egy grafikus kártya sem érhet...amikor a GTX-et vettem akkor az is 240 font volt,de már arra is szívtam a fogamat.végül is ez nagyon jó döntés volt...
Szóval az 5970 árából kijön az X58,az I7 930,meg 6G jóféle DDR3,és akkor a mostani cuccaimat el sem adtam.. a gépem fejleszthető marad. -
TTomax
félisten
Nekem volt a GTX280 mellett 9600GSO,de sajnos lőttek a powerplay-nek amíg benn volt... aztán volt GTS250 is azzal viszont szépen ment... a 8600GT kevés lenne,viszont annyira kevés játékhoz kell,hogy nem túl sok értelme...egy GTS250Green a legjobb választás,minél olcsóbban az biztos elég és, a powerplay is megmarad.
-
TTomax
félisten
válasz
WongFeiHong #20389 üzenetére
Alaplapi driver....de csak egy tipp,de már jártam így...
-
TTomax
félisten
Nekem hibátlan az új driver,sőt az eddigi leggyorsabb 190-es...stabilitás majd kiderül...
-
TTomax
félisten
válasz
WongFeiHong #20158 üzenetére
Még mielőtt kockásra installálnád magad.... próbáld meg ezt felrakni hátha neked is segíteni fog... addig hagyd fenn a drivert.... szerintem be fog jönni...
-
TTomax
félisten
válasz
Scholes9 #20092 üzenetére
Nekem pontosan ugyanilyeneket csinál a GTX280-am a 196.34-el... akkor fordul elö ilyesmi ha 3D-s terhelés alatt a böngészöben matatok,nagyon tele van a hócipöm vele mert mindig ugy érzem megoldottam egy ujabb bétával de mégsem... amióta beépitették a flash gyorsitást azota vacakolnak a driverek... még mindig a legstabilabb driver a 182.50,próbáld ki te is hátha rendbe jön... amugy nem garis probléma.Amikor megáll a kép akkor szépen levált a kártya low3D-be és addig ott is marad amig amig ujra nem inditod...az orajel és a hömérséklet az mindegy,nekem csinálja 58 fokon alapon is ... a 190-es driverekkel sajnos elég sok gondom volt eddig...
Szerk,most jut eszembe valaki irta hogy letöltött valami béta flash lejátszót az Nv oldalárol és megoldodott a probléma... utánnanézek...
-
TTomax
félisten
válasz
Weed22 #19958 üzenetére
Az nem a saját doboza, a 192SP-s kariba nem tudod besütni a 216SP-s BIOS-t...
Egy egészen apró dolog... havonta-kéthavonta vegyétek kia vga-t a slotból porszivozzátok ki,pihentessétek egy fél orára... meghálálja.Cserébe nem fog ugy melegedni,és stabil marad... a por nagyon fontos,föleg ami a lapátkerekek közé beül,illetve ami a hütöben van...lehet kapni süritett levegö spray-t.... megéri,karban kell tartani...
-
TTomax
félisten
válasz
ADAM1337 #19932 üzenetére
Én is ugy idézek....
"A jelenlegi orvostudományi ismeretek odáig jutottak az élőlények működését kutatva, hogy a fehérjék működését, illetve hibás működésük okát szeretnék megtudni, melyek számos komoly betegség forrása.
Bár réges rég ismerik a fehérjék összetétélét, azok működése egyáltalán nem csupán az alkotórészek darabszámából következik (mint pl. egy pici molekula H2O) hanem főleg térbeli geometriai kialakulástól.
Furmányos alakjai ugyanannak a fehérjének olyan hosszú lépéssorozat alatt alakul ki, ami alig lehet elhinni.Megfigyeléssel, a valóság rögzítésével jelenleg (jó ideig biztosan nem) megoldható, tehát a klasszikus kísérletek módszere itt nem alkalmazható.
Modellezni, számítani elvileg persze lehetséges, de amióta a feladat ismert, nem volt olyan szuperszámítógép (illetve pénz hozzá) amivel véges időn belül eredmény várható lett volna.
A világban működő rengeteg PC számítási kapacitása viszont már esélyt ad arra, hogy a feladatot okosan párhuzamosítva, neten szétszórva majd összegyűjtve az orvosok számára szükséges eredményeket belátható időn belül szolgáltathassa (ráadásul karitatív alapon, azaz ingyen)
Nem nehéz gondolom kitalálnotok, mennyi eladott hardver működik nem teljes kapacitáson, s e maradék szabad erőforrást célozza meg e kezdeményezés.Évek óta írnak verziókat CPU-kra, de amióta a 3D grafika hardver támogatása nagyságrendekkel megnőtt, a GPUk e feladat számára jóval nagyobb teljesítményt nyújt a párhuzamosíthatóság támogatása miatt.
Az ATIval is szövetkezve, készültek verziók ATI GPUkra, most nemrég a 3xxx és a 2xxx Radeon szériára, hihetetlenül több nagyságrenddel komolyabb teljesítményt érve el.Aki úgy érzi, hogy egy picivel hozzá szeretne járulni a kutatáshoz és az új ATI kártyájának kapacitását pl. 2D munka alatt nemes célra felajánlja, annak javaslom, töltse le a programot, nézze meg, s amikor lehet fusson a gépén - segítsége nem is fejezhető ki, de talán már mi magunk is részese lehetünk az eredmények jótékony hatásában.
Nagyon szívesen segítek mindenkinek, amennyire csak tudok, ha technikai vagy bármilyen más kérdése lenne!"
-
TTomax
félisten
Ilyet...hullanak a GTX-ek...tele a topic...
Tudtátok?Itt a szaki megmondja a frankót...
-
TTomax
félisten
válasz
rup1u5 #19804 üzenetére
Hát igy utólag nem vagyok benne biztos,hogy a folding nyirta ki... azóta ami gariba visszajött kb 3X annyit letett az asztalra és semmi baja...ott az egyik vrm fázis 127 fokokat mutogatott szerintem az elszállt...még jó hogy idöben történt mert ha nem foldingolok akkor jó eséllyel a gari végég kihuzta volna...
(#19810) ADAM1337
Nyugodtan rakd csak rá a TX650-re a GTX260SLI-t... vidáman vinni fogja...nem kell félni a molex-pci-e 6pin csatitol... a 8pinesek legyenek meg akkor nincs nagy gond.
-
TTomax
félisten
válasz
rup1u5 #19762 üzenetére
Hm hm... a fermi ütösnek igérkezik... minden szempontból...aki a fermire vár hogy olcsóbb radeont vegyen az rosszul teszi..szépen be lesz árazva az 5870 és az 5970 közé,pontosan oda ahol teljesiteni fog... kb minden marad ugyanaz mint a RV770 idejében,csak akkor az ATI agressziven árazott... most ez elmarad,az ATI hamarabb jött,és jóval éhesebben...
-
TTomax
félisten
válasz
Bulitt #19757 üzenetére
Ez azért nagyban függ ám attól is mennyi program indul el a winnel együtt.... ugye nem tévedek,ha azt mondom hogy nálas skype,messenger virnyákirtó,daemon tools,torrent kliens,meg még jópár nyalánkság indul ablakkal esetleg nélküle?Van vagy tiz perc mire feláll a rendszer ugye?
(#19750) Laraxior
Dehogynem,hallottunk....gyorsan vissza is jöttél....
Várd ki a fermit,vagy vadászgass olcsó GTX280-ra...most azt igazán fillérekért kapsz...
-
TTomax
félisten
válasz
vhunor #19646 üzenetére
Csikoshalál... na had ne mondjam el mit gondolok erröl.És bizony egy gyártófüggetlenül jön elö,tehát az ATI sara.Nem is tudom hogyan mernek eladni olyan VGA-t amivel ilyesmi történik...azt hiszem ha vettem volna egy 5870-et és nekem ilyeneket produkálna nagyon gyorsan kijönnék a béketürésböl... méghogy csikos halál.... a jó édes ku... anyukat!Ez ám igazán a fejlödés....
-
TTomax
félisten
Szerintetek a GTX280-am menne SLI-ben egy GTX285-el?Mert ugy tünik szóra birtam az X48-at ... sli képes lett...
Hm hm.... sajnos nem fog menni ugy látom.... ha esetleg valaki tud valami infót ne tartsa magában...
-
TTomax
félisten
válasz
fsb1000 #19447 üzenetére
Én erröl a tápról irtam...de bármelyik termékre igaz lett volna amit az oldalon találsz...több 500w.os tápot nem gyárt ez a cég...egyszerüen nem kell tipust irni ,bátran kijelenthetjük a mercury tápok gyenge minöségüek,és nem tudják azt ami rájuk van irva...ha jól látom a saját oldalukra nem merték kirakni a 12V-os ágon való terhelhetöséget...
(#19446) rup1u5
[link] Honnan tudod,hogy megvan az 1.06 vcore?Lehet a 65nm.sek kaptak akkor még többet?
-
TTomax
félisten
válasz
rup1u5 #19444 üzenetére
Szerintem kevés lesz a vcore... én is amugy 1.12-re emlékszem GTX260-nél... a 280-am kap 1.1875-öt ami amugy érdekes mert nem minden driverral van igy...speciel a 182.50 whql szerintem többet ad mert jobban melegszik...viszont látni nem látom mert az afterburner nem mutatja ha ez a driver van fenn... szerintem a vcore nem csak a bios beállitásoktól függ.
-
TTomax
félisten
válasz
fsb1000 #19434 üzenetére
Igaza van a mercury tényleg ilyen,nekem volt ilyen tápom ... 500W-os volt és azt bizony mérni se kellett amikor egy P35-ös lapban egy E2180 meg egy 3850-es társaságában hallhatóan lassulni kezdtek a 12V-ra kötött ventik amikor elindult a teszt... a töltés allatt meg mindig szépen felpörögtek... Nem véleteln irják a tápos topic elsö hozzászolásában ezeket a tápokat márka szerint veszélyesnek.Egyébként egy kicsit sántit a VGA-hoz valü hasonlitás mert ott azért a felépités igen erösen kötött.
(#19435) rup1u5
Probáltad már driverböl a power modot?Tudod amikor mindig 3D-ben vonyit,nem tudom mikortol van beépitve azt hiszem 182. után... -
TTomax
félisten
182.50 menni fog...
(#19416) fsb1000
Véleményem szerint meg a táp márkája is elég nagyon gond mert a közelében sincs annak a teljesitménynek mint ami rá van irva.Arról nem beszélve hogynagy valüszinüséggel visz magával mindent ha gondol egyet,egy elég veszélyes tápról beszélünk ami az adott szakami toipicban a nem ajánlott kategoriát képviseli.... -
TTomax
félisten
válasz
romero28 #19411 üzenetére
Az bizony 100% táp pont én is beraktam egy pár hónapja tesztelni a GTX-et haverom gépébe,neki egy 500W-os Mercury nevü gagyi tápja volt... 10perc játék után az is levágott mert köze nincs az 500W-hoz... a Colorsit amugy veszélyes ipari hulladék,ugyanugy mint a vargáné,meg a mercury... egy GTX-hez azért stabil táp kell...
-
TTomax
félisten
A frankó adobe flash player-es gyorsitás miatt van,egy pillanatra kifagy aztán megint szuper minden,nekem a GTS250-em dobál ilyesmit néha.Persze ilyenkor a folding csomagot is eldobja rögtön.A frász üt meg miatta...akármelyik 180-as whql drivert felrakhatod,azokba még nincs beleépitve ez a szuper funkció,ami amugy ugy hiányzott mint hóembernek a kánikula...
-
TTomax
félisten
.
-
TTomax
félisten
Ha valakinek fagyogat 3D-s terhelés alatt flash oldalt nyitva a vga-ja,pl kilépsz egy játékból és ránézela böngészöre valamiért akkor a legujabb béta drivert rakja fel... továbbá ha a borderlands néha laggol akkor is...sajnos a ,ostani whql ezt produkálja.Eddig ezzel a 195.81-es bétával rendben van minden...
-
TTomax
félisten
Tehát akkor borderlands-ban a CF-nek löttek,a shift még mindig nem az igazi... saboteaur?Sok még mindig a gond driver téren,az Nv supportja azért még mindig jobb,azt hogy ezt hogy érik el a végfelhasználó szempontjábal tökmindegy...
Nem is tudom melyik játéknál...ja igen a Dirt2-nél amikor nem ment a CF akkor magad mondtad hogy az uj csataliszt majd hejrehozza,akkor hogy is van ez a CF-el?Csak kell profil hozzá,mint az SLI-hez?Nem elég ha a játék támogatja? -
TTomax
félisten
Egyszer az életben az ATI marketing is dolgozhat jól ...jól kitalálták ha van aki megeszi akkor nincs miröl beszélni.
Aki tul lát egy kicsit az kivár ,mindegy mi van a gépében,igért itt nekünk az ATI is,és az Nv is sok mindent az évek folyamán és a fele sem volt igaz,majd akkor hajlandó vagyok DX11-es GPU-ért fizetni ha mérhetöen látom mire elég az ereje... de igy elöre... nem értem az embereket.Mindenki folyton azt ajánlja,de nem tudja senki hogy mit ajánl... "válaszd azt mert Dx11-et tud,ezért idötálló"... az idötálló vga... mint a becsületes ügyvéd,nem létezik.Egy farmert nem veszek anélkül,hogy felpróbálnám,nem hogy egy százeres VGA-t.... minimum egy teszt vagy valami...vicc.... -
TTomax
félisten
Hát éppen most probálgattam a Saboteur-t meg a CoDMW2-t... hibátlanul fut mindkettö..az MW2 éles grafikája mellbeütött... csiszoltak az elödön,és bizony a gépigény alacsonyabb lett...
Most lett vége az itthoni lanozosdinak.... Borderlands ment végig,volt akit ugy lekötött,hogy erös dohányos létére nem gyujtátt rá egész nap,és észre sem vette.Komoly gémelés ment.... -
TTomax
félisten
válasz
Sygnus #18835 üzenetére
Alapon megy a vga?A furmark az OGL program,de az nagyon nem jó jel ha azt nem tudod futtatni...Win7-et használsz?Amugy ez a duplaventis gainward?A GTX-ek furcsán tudnak meghalni,az elözö ref Leadtek GTX280-am csak DX10-ben nem volt hajlandó müködni,dx9-ben XP-n minden tökéletes volt... az intö jel amire nem figyeltem az a VRM hömérséklet ami bzony a foldingos terhelés alatt 125 fokra kuszott...egy 3.6Kw-os mobilklimával hütöttem a VGA-t mégis meghalt... aztán egy driver csere után 3D-s terhelésre zöld képet adott,vagy sárgát vagy pirosat.. milyen kedve volt... XP-n meg ment mintha semmi baja sem lenne...szerencsére cserélték..
(#18838) Bulitt
A kompatibilis hütésekhez adnak fet hütö lemezt is,az más kérdés hogy gyengébben teljesit mint a gyári borda,ezért nem szoktuk ajánlani a GTX-ek hütéscseréjét csak vizre... abbol is csak full cover blokkra... -
TTomax
félisten
válasz
SSJPeter #18779 üzenetére
Tipikus memóriahiba... arra aztán prájmolhatsz...nem látom a CPU-Z-ben a RAM beállitásaidat,de 99% biztos vagyok benne hogy ott nem stimmel valami...
Amugy nekem is igy meg a q9550-em 424fsb 24/7,ezt minden buhera nélkül tudja a x48-ban...viszont háklis a ram/fsb osztóra,csak 333-on stabil...szerintem te 400-on lövöd.Próbáld meg lejebb venni nem baj ha nem fut 1100-at CL5-ben,egy 900-950 CL4 sokkal gyorsabb pattogosabb...bár azt nem minden ram szereti... nézd meg a ram feszeket is,nem tudom a G.Skillek mit kérnek nem volt még olyan RAMom... -
TTomax
félisten
válasz
Laraxior #18733 üzenetére
Fenn van a riva?amugy simán települnie kell,nem feltétel az msi kártya...az az rtss az a monitorozó rész ha jól emlékszem...
(#18734) rup1u5
nekem jobban bejött pont annyit tud amennyit kell,és nem fogja gépet elöször picit szokatlan meg tényleg hatalmas ablakban rakja ki magát de ha egyszer be van löve akkor a venitszabályozást és a monitorozást is tudja real time,és nem kell az ablakot többet nézegetni... ráadásul ugye voltage tuner is,már ahol támogatva van.. -
TTomax
félisten
válasz
rup1u5 #18622 üzenetére
A bios flash más gyártóéra azért is veszélyes,mert a gyártók nem ugyanolyan idözitésu/tipusu ramokat raknak a pcb-re.És NV oldaon ennél komolyabb változások is elöfordulnak a pcb-n.Na most ha valmi nem stimmel a driver szerint akkor ebbe a low3d-be rakja magát a kártya.Értelemszerüen erre azért van szükség mert van aki a 2D-s órajeleket buherálja,ilyenkor persze full 3D-s vcore fesz megy a gPU-nak mert abba nem hal bele,viszont stabilan megy.Na most ebböl az állapotból csak OS ujrainditással lehet kirángatni,és ha szerinte megint valami nem stimmel akkor ismét ide lövi a driver.Sajnos az 55nm-es GTX260-ak annyiféle pcb-el jöttek ki mint égen a csillag,hiszen az nv partnerek mindent megtettek a versenyben maradásért,illetve a készlet eladásáért.Azt gyanitom ha sgyszer elflashelted a biost akkor gyanitom egy uj oprendszer is kelleni fog a visszaflashelés után mert egy csomó reg bejegyzés marad.Ebben sajnos nem vagyok bizots,de egy próbát megérhet.
-
TTomax
félisten
válasz
fsb1000 #18541 üzenetére
Ö az..., a hütöje hangos mrg gyenge is,de a fetekre nem kell barkácsolni, a ramokra meg nem raktam semmit... 1300-on hajtom 24/7....770/1917/2600 és semmi macer csak MSI afterburnerböl buheráltam...és nagyon hitvány házban van..egy 120-as ventim van hátol...elöl semmi..meg az oldal lekapva.. mindjárt linkelek egy képet szerencsétlenröl mit bir foldingban.Az álam leesett mire nem képes...
#18544) kpal
Simán... az összes GTX280 megy a ref 285 orajelein...nem nagy ügy... -
TTomax
félisten
válasz
rumkola #18504 üzenetére
Akkor az sajnos 55nm-es...a GPU-z nem megbizható.... a GTS250-re is 65nm-t ir,én pedig biztos vagyok benne hogy az 55nm-es...
Borderlands...az igen...most éppen nem játszok vele,de a lvl 39hunter-al fejeztem be a Playth1-et a másodszorra sokkal durvább... bejön a hangulata...
(#18506) rup1u5
64bites OS?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces videók
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nintendo 3DS és DS topic
- Futás, futópályák
- Home server / házi szerver építése
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Asrock Phantom Gaming OC - RX7900XT 20GB /Garanciális! - Újszerű/
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest