- Akciófigyelő: 30% kedvezmény az Earfun új fejhallgatójára
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Külföldi SIM-ek itthon
- Középkategóriában is menő lesz a mini?
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
válasz
easy...rider #412 üzenetére
szoftveresen nem lehet emelni a memória feszültségét, de nagyon nem kell belemerülnöd, itt az MSI 4670-hez a vmod: [link]
Bár nálad mások a ramok, úgyhogy nem 100% hogy ugyanaz a nyák.
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
seaofcalm #381 üzenetére
És miből gondolod hogy bios frissítés = +7-8 fps?
Mert önmagában egy újabb bios-tól nem lesz teljesítmény növekedés (most tekintsünk el a különböző bios mod-októl). Úgy hogy soha nem csinált ilyet, nem ajánlom, mert ebből szokott az lenni, hogy windows alól frissít a felhasználó, és persze amikor nem jól sül el, fingja sincs arról, hogyan hozza helyre...Amúgy hobbinak nem rossz, ha ért is hozzá az ember...
Lord Vader: lehet nem jól emlékszem, de mintha a pro /= xt, vagyis előbbiben 12 pipe van, utóbbiban 24, és nem lehet +12-t bekapcsolni...
-
barnam_
nagyúr
Google-val annyit derítettem ki, hogy ez általában akkor fordul elő, mikor nv-ről ati-ra vált valaki. Előfordulhat hogy azért nem megy fel az Ati driver, mert az IGP driveréből maradt a gépen.
Az eredeti bios-t visszaraktad?
szerk.: a sok driver telepítés miatt én újratelepíteném az OS-t, és ha még mindig bugos, akkor dos alól még1x megpróbálni visszarakni a v-bios-t.
monstre: itt egy leírás hogyan tudsz dos-ból frissíteni, én nem ajánlom hogy win-ből frissíts... (lásd feljebb)
nem muszáj win98 indítólemez, google-val lehet találni más boot iso-t is. -
barnam_
nagyúr
Ha valami rosszul sült el bios flash közben, és ezért nem lett jó, elképzelhető hogy hülyeségeket ír ki az Everest. Velem előfordult már hogy 128 bites kártyára 256-ot írt, meg ddr1 ramra ddr2-t
Az lenne a legbiztosabb, ha dos-ból frissítenéd a bios-t, mert a sok drivel telepítés, és egyéb babrálás bezavarhat
Dos-ból sokkal biztonságosabb, mert hacsak nem megy el az áram, gond nélkül lezajlik a frissítés (mivel nincs semmi ami megzavarná).
-
barnam_
nagyúr
válasz
seaofcalm #363 üzenetére
Nem tudom érdekel-e még a téma, de azért válaszolok.
Nincs sok értelme felrakni 9800PRO-ra 9800XT bios-t, mivel a két kártya gyakorlatilag megegyezik, csak az XT-n magasabbak az órajelek, és R360 gpu van rajta R350 helyett, ez okozhat gondot frissítésnél. Szóval ha a kártyád bírja az XT órajeleket, RBE-vel (ha támogatja), vagy Rabit-al beletudod szerkeszteni, akár át is írhatod XT-re.A P/N a sorozatszám, sok jelentősége nincs, ráadásul egy XT bios P/N-e nem fog megegyezni egy Pro bios-éval.
(#364) djepyn:
Nem akarok okoskodó lenni, de win alól nem frissítünk bios-t, pont az ilyenek miatt
Ne winflash-el próbálkozz visszarakni a bios-t, hanem dos alól, Atiflash-el. -
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #346 üzenetére
Nem tudom miért, szerintem kár ezen idegeskedni.
Egy próbát megér hogy átírod a bios-ban a gyártót Asus-ra, ha nem működik, ott az ATT, azzal is lehet -elvileg- windows-ból emelni a gpu feszültségét.
Sőt, ha tényleg ennyire fontos a vmod, még mindig ott van a hagyományos megoldás -
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #341 üzenetére
Smart Doctor
Hajrá -
barnam_
nagyúr
üdv,
-nv winflash: [link]
-techpowerup és mvktech megbízható oldalaka bios fresh csak azoknak jó akik tuningolnak vagy fagyás problémákat is megold pl.?
a fagyás problémákat legtöbbször nem a vga bios okozza, tehát arra nem gyógyír. tuningra jó babrálni a bios-t, de önmagában attól nem lesz gyorsabb a vga. -
barnam_
nagyúr
Hali a vga bios SSID zárját lehet e és hogy lehet feoldani atiflash alól.
Nem vagyok expert, csak láttam már ilyet
Szóval ha egy olyan bios-t akarsz feltenni atiflash-el, aminek más az SSID-je (tehát mondjuk egy másik gyártó bios-át), akkor figyelmeztet, és csak a -fs (vagy -f a force, de az minden figyelmeztetést mellőz) kapcsolóval tudod felrakni.
Ha nem kapcsolta be a +8 pipe-t, akkor az vagy nem x850XT bios, vagy nem megy a kártyádon. -
barnam_
nagyúr
Van egy usb-s pen drive-od, és egy kicsit megy az angol? Akkor itt egy leírás hogyan csinálhatsz bootolható pendrive-ot. Innen töltsd le az Atiflash-t. Itt találsz a videokártyádhoz bios-t, ha nem lenne meg az eredeti. Fontos, hogy egyeznie kell a memória méretnek, gyártónak (pl. Hynix, Samsung), és a késleltetésnek (1.1ns, 1ns). A bootolható pendrive-ra másold rá az atiflash-t (mindent ami a zip-ben van), és ugyanabba a mappába a bios fájlt.
Ha ez megvan, és bootoltál a pendrive-al, akkor ezt kell beírnod: atiflash -p 0 bios.név
Nemcsak pendrive-ról, cd-ről is lehet csinálni, az a lényeg hogy flashelő progi csak dos alatt megy. -
barnam_
nagyúr
nem tudom aktuális-e még, de azért megpróbálok segíteni:
tehetsz a 2. pci-e slotba is vga-t, köze sincs ahhoz hogy az adott alaplap sli-t vagy cf-t tud.
tételezzük fel, hogy dos-ban vagy, és atiflash is rendelkezésre áll. ez esetben ezt kell beírnod: atiflash -p 1 bios.név
a '-p' azt jelenti hogy bios-t ír, az '1' a vga eszköz száma, (a '0' az 1. pci-e slotban lévő vga) -
barnam_
nagyúr
néztem azon az oldalon nincs his x1950 pro-hoz való bios.
talán más gyártó x1950pro biosát meglehet próbálni, de nem nagyon ajánlom.
vagy google, de ott meg istenudja milyen biost talál az ember...
mod: x1950pro topicban kérdezz rá, hátha tud valaki a kártyádhoz biost adni
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest