Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Agyzuzo

addikt

Adva vagyon egy külföldi DVD, NTSC formátumban, amit szeretnék PAL-osítani (egyrészt azért, mert teszek rá szinkront + feliratokat, másrészt mert a 4:3 letterbox-os képet átkonvertálom 16:9 anamorfra). A problémám viszont az, hogy ha demux-olom a VOB file-okat, akkor a kapott AC3 és M2V file nem lesz szinkronban egymással. Én ezt nem értem... Ameddig egyben van, addig minden OK, de ahogy demux-olok a VOBEdit-tel, már nem jó. Úgy teszteltem, hogy a kapott AC3-at gyorsan átkonvertáltam stereo WAVE-be (természetesen a frame rate-en nem állítottam) és az M2V file-t betöltöttem VirtualDubMod-ba, majd aláraktam a WAVE file-t, így bele tudok tekergetni és le is játssza. Na igen, de feltűnt egy érdekesség: az audió sáv jó 12mp-el rövidebb, mint a videósáv az eredeti lemezen!!! És hiába korrekt ott lejátszva, ha én akarom szétszedni és újra összerakni, akkor nagyon elcsúszik... :( Mi a fenét lehetne ezzel kezdeni, van valakinek ötlete? Azt sem tudom, hogy most melyik komponen a hibás: a videó vagy az audió? Vagy eleve a demux folyamata? HELP!

Új hozzászólás Aktív témák