Hirdetés

Aktív témák

• warn!ng

tag

válasz hungeek #20 üzenetére

Először is köszönöm minden válaszolónak a segítséget.
    Valóban el kell gondolkozni azon, hogy mégis minek az embernek laptop.

Én azért pártoltam át:
    - mert mobil
    - mert ha éjszakás műszakban vagyok, akkor tudunk rajta DVDzni :DDD
    - értékálló (ezt úgy értem, hogy egy P3as jófajta megkímélt laptop a mai napig min. 150kHUF, míg ez az asztali társai esetében nem éri el a 1/3-át sem... monitor nélkül, persze azt lehet fejlesztgetni)
    - sokat vagyok úton, nem vagyok mindig az albérletünkben, stb.
    - mert TFT van benne (Itt megjegyezném, hogy először azon filóztam, hogy veszek inkább egy rendes TFT monitort... de azért meg már kapok egy min P3-as notit. Ebben az esetben inkább az egész gépet eladom és akárhová is megyek a saját desktopommal tudok dolgozni)
    - HALK! A jelenlegi 7ventillátorosnál, biztosan :t
    - Ismerkedem a Linux-szal, ismerkedem a webes/nemwebes fejlesztő eszközökkel és ezt tudom űzni a melóhelyemen az üres perceimben.

Ami nagyon kevés lenne, az a játék... esetleg néha egy kis szórakoztató Quake, vagy UnrealTM, de ha arra kerül a sor akkor legyen elfogadható 640x480-ban. Szóval NEM HCGamingre szánom.

1) ... azt nem hinném, hogy a Mobil P4-eknél is elérhető lenne a 800MHz-es FSB? :U

4a) .... az a furcsa, hogy ez egy viszonyal új Compaq gép és ennek ellenére a gyártó specifikációjában csak 1.1 szerepel :(( A Compaq a PCMCIAos USB 2.0 interface-ek gyártóinak a kezére játszik? vagy Ő gyártja a rájuk kerülő csippeket? ;]

Az ATi IGP-je nem igazán nehezhető izmosnak...
    Pont ez az amiről nagyon kevés benchmark eredményt láttam :O

nVidia GO elvileg az ATi Mobility Radeon vonalának az ellenfele. nVidia megoldásairól nem igazán olvastam sokat e téren, a mobil piacon (is :) ) az ATi dominánsabb.

Azért örülnék egy nVidia csippel szerelt notinak, mert Linux alatt jobban teljesítenek a driverek. Míg az Ati állítólag annyira nem figyel a Linux-os társadalomra. Ha marhaságot írtam, akkor minden Linuxos Ati fantól bocsesz.

Viszont az, hogy az IBM még mindig az Ati 7000 - 7500-as szériát erőlteti én is marhaságnak találom.

[Szerkesztve]

Aktív témák