Aktív témák
-
Zsolo007
tag
válasz
BluEyes #2031 üzenetére
Valóban okafogyottá vált, de egy dolgot hadd tegyek hozzá: Én azt tapasztaltam, hogy az emberek minél kevésbé értenek a számítógéphez, annál jobban zavarja őket ha nem azonnal történnek a dolgok. Nem értik mi történik, azt hiszik ők hibáztak, nekiállnak kattingatni, értetlenkedni....
-
Zsolo007
tag
válasz
BluEyes #2026 üzenetére
Nyugodj meg. Próbáltam. És tény hogy el lehet vele lenni, de ha az ember tovább akarna lépni akkor jobb ha megvan a lehetősége.
Egyébként meg hadd számoljak egyet: Egy alap XP (ha nem tweakeled) megeszik helyből 200 megát indulásnál. (természetesen nem rögtön install után, hanem ha rákerültek driverek, ilyen olyan szükséges programok). Aztán indítasz egy Firefox-ot és megnyitsz egy weblapot = 50 mega a memóból, opera valamivel kevesebbet eszik, IE kb. ugyanennyi helyzettől függ.
Ha egy office-t indítasz (attól függ melyik) az 8-20 mega memó. És akkor még nem is vettem figyelembe egy jó kis PDF olvasgatást. Tekintve az adobe jelenlegi bloatware-eit ez pdf-től függően nagyon gyorsan felkúszik a 100-as tartományba...
Namost ha tudjuk mindemellé azt is, hogy a windows _mindíg_ üresen fog tartni 40-60 mega memóriát minimum, akkor gyorsan eljutunk a swapping, amiről meg tudjuk, hogy lassú...
Sajnálom, hogy kategórikus voltam, nem állt szándékomban senkit sem megbántani, felhúzni, megsérteni.
[Szerkesztve] -
Zsolo007
tag
válasz
SutiAdi #2016 üzenetére
E kettő között véleményem szerint nagyon egyszerű a döntés: Tükröződő kijelzőt akarsz vagy sem? Lévén időd nagy részében ezt fogod bámulni ez nagyobb súlyú mint bármi más szerintem. Ha fényes helyen (főleg mesterséges fény) akarod használni akkor én nem ajánlom. Én használtam ilyet is olyat is és azt kell mondjam igen zavaró tud lenni. Igaz meg lehet szokni, de van körülmények maik egyszerűen semmit sem fogsz látni vele, míg a másikkal ''vígan elvagy''. Egyébként ha ettől eltekintek akkor hardver szempontból majdnem mindenben jobb az Acer (erősebb proci, 2x annyi memót rakhatsz bele, 40gigával nagyobb vincsi, forgatható webkamera
). Ha nekem kéne választani én az Acert választanám.
-
Zsolo007
tag
Szia!
1: Erre én nem tudok mit mondani. Én már találkoztam 2 acer-el és egy Toshibával. Toshiba hihetetlenül jó. Nekem nagyon bejött (pontos típust nem tuodk most fejből mondani). Az Acer is jó, de nem ér fel a toshibával nálam.
2: Ez mekkora marhaság. Ki ellenőrzi szerinted, hogy megvan e még a sulinetes cuccod? Egyébként nem akarok beleszólni, de szerintem ne Vistázz laptopon. Nem vagyok windows utáló, de a vista (szerintem) nem tud semmi olyan hasznosat felmutatni ami kompenzálná a magasabb gépigényt. De te tudod...
3: Nem egészen értem amit írsz, de ha az áfavisszigénylést és a sulinetet akarod egyszerre igénybevenni akkor az nem fog menni, vagy az egyik vagy a másik tudtommal.
4: Mikor én választottam gépet nyár végén még nem volt szempont a játék. Így egy IGMA950-eset vettem. Meg fosz lepődni: Hihetetlen jól teljesít 3-4 éves játékokkal. Én Opartion Flashpointot nyomok rajta, Independence War 2-t. Quake 3-at és gyk mindent ami Q3 motorral megy. Mindezt úgy hogy csak osztott memó van. Sőt a WoW-ot is viszi.
Szerintem mindenképpen megérné 2 magosat választanod. Dob most is a rendszer teljesítményén és a jövőben csak egyre jobban és jobban ki fogják használni.
Sempronra és 64bitre nem tudok mit mondani. Viszont ha AMD akkor már turion. A 64bitről annyit, hogy ne várj sokat. Igazából csak akkor jó ha sok memóriád van. Egyébként semmit sem jelent, főleg, hogy a progik még mindíg 32 bitesek.
A teljesítmény dologra azt tudom mondani, hogy google. Van kismillió teszt ilyen témákban...
Egy nyomós érv lehet egyébként a core duo mellet, hogy DDR2-t használ, míg a sempronok sima DDR-t és asszem a turionok is. Ez abban számít igazán, hogy a DDR2 kevesebb fogyaszt mint a DDR. Nem tudom pontosan mennyivel. (ha nagy izgat akkor gugli)
Core és core 2 között az a különbség, hogy a core az alapból a mobil piacra lett szánva míg a 2 desktopra. De megint csak azt tudom mondani: olvasgass teszteket.
Turion - Turion X2: 2 mag jobb mint 1
[Szerkesztve] -
Zsolo007
tag
Én speciel modellezek. 1024x768-on ez lehetetlen lenne. Arról nem is beszélve, hogy régi játékok szebben néznek ki az elmosás miatt
. Szerintem marhaság, hogy csak filmnézésére jobb, dehát ízlések és pofonok
Egyébként ezzel a filmnézés dologgal az a baj, hogy ha 1 mód van rá én nem nézek laptopon filmet a kijelző minősége miatt. Ilyen kontrasztaránnyal nem egy nagy élmény.
[Szerkesztve] -
Zsolo007
tag
Sulinetben láttott már valaki olyan core duo-s notit, amihez x1600 van és nem glaretype a kijelzője?
-
Zsolo007
tag
Valaki tud valamit arról, hogy várható-e valamilyen változás sulinetben? Értem ezalatt, hogy kikerül/bekerül valami, árváltozás?
-
Zsolo007
tag
Van valakinek tapasztalata az amilokkal? Most találtam egyet sulinetben, ami nem is olyan rossz: Amilo Pa1538 [link]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- További aktív témák...
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest