Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Amolyan házi szervert. Meg szeretném kipróbálni az Obliviont és a Heroes 5-öt, a notimról pedig nem vagyok hajlandó lemondani.
No de elég az offból, sorry azért is mindenkitől, amit eddig elejtettünk.
Szépek a házak amúgy, de én is ugyanarra jutottam, mint te, csak más kárából.
Már ki is néztem egy szimpatikus kis Chieftec mATX mini tornyot táppal 16e-ért.
p -
parandroid
félisten
Hogyne néznénk el. Sőt, rögtön emgosztanám veled az új Dothan-es konfigom hasonló adatait is.
Super Pi:
1M : 0:40
2M: 1:39
PCMark2002: 6802 --- 11928 --- 1699
Everest Home 220: 2810 ---- 693 --- 105,2
2,0GHz / 533 FSB / 2MB L2 Dothan, 1GB RAM 333MHz-en, Asus P4P800-VM mATX alaplap és CT479 átalakító. A VGA-ról inkább hallgatok, mert egyelőre csak az integrált alaplapi cucc van benne.
p -
parandroid
félisten
HPQ nc4200
12,1'' TFT, 1,73GHz Dothan, i915GM, 512/400 DDR2, Hitachi 40GB 5400RPM 8MB
Everest Home v220:
Mem Read: 2631
Mem Write: 693
Mem Latency: 104,5
PCMark2002:
CPU: 5701
MEM: 9631
HDD: 819
SuperPi:
1M: 00:44
2M: 01:54
p -
parandroid
félisten
válasz
Doviziozo #143 üzenetére
Túl sok mindentől függ, ezért nehéz mérni - ráadásul hosszadalmas is, ezért általában csak hozzávetőleges és szubjektív tapasztalatok állnak rendelkezésre. Ezen a linken: [link] találsz egy Battery Eater nevű programot, ami megközelítőleg pontos adatokat képes mérni.
p -
parandroid
félisten
No igen, xedos 1:48-a a T20-on a másik bug.
De ezek szerint sikerült lefuttatni ilyen eredménnyel?
Az újratelepítést az egész winre értettem, de közben jó sok idő is eltelt, bármi lehetett, nem foglalkoztam vele, egyszer csak jó lett. Amúgy valóban nem kizárt, hogy ennyi és kész. Azt hiszem a processzorcache elég sokat számít ennél a tesztnél, abban pedig a PentiumM-ek sokkal jobbak.
p -
parandroid
félisten
Akkor ez valami személyes bug lesz. Egyszer én is jártam hasonlóan, hogy az istennek nem mutatott normális eredményt a SuperPi. Le is tettem róla, aztán újratelepítés után jó volt.
Valami bekavart neki... Pedig az még asztali gépen volt. Esetleg egy kérdést megér a dolog a SuperPi topikban...
p -
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Valaki nem akar letesztelni egy 3GHz körüli valódi DTR gépet?
P3-as teszteket is szívesen látnánk.
p -
parandroid
félisten
Nézd meg a tesztet.
Elvileg a Celeron M erősebb, és modernebb a fejlettebb gyártástechnika miatt. Ellenben a Banias energiatakarékosabb, ergo kevésbé melegszik, és hosszab az üzemideje. AZ 1500-1600-os Celeron M-ekre komolyan kíváncsi vagyok, papírforma szerint hozniuk kell a Baniasok teljesítményét, sőt a hasonló órajelű Dothan magos Pentium M-eket is meg kell hogy közelítsék.
Szívesen látok még eredményeket akár lassabb Celeronokról is, hogy lássuk mennyit számít az órajel - főleg, hogy szerencsés helyzetben vagyunk, hogy alacsonyabb órajelű Banias-okkal is össze tudjuk őket mérni.
Ami miatt némi hendikeppel indul a Celeron M, hogy annak idején a Baniasok a kor legmodernebb chipsetjeibe kerültek, míg a Celeron M napjainkban jellemzően költségtakarékos megoldás.
Eddig ígéretes mindenesetre, főleg árát tekintve, ha valakinek nincs szüksége a 3-4 órás üzemidőre...
p -
parandroid
félisten
A Banias a Dothan elődje. A gyorsítótár fele (1MB - épp, mint a mostani Celeron M-eknek), a gyártási technológia csíkszélesssége viszont nagyobb. Teljesítményben nagy különbség nincs (bár bizonyos alkalmazásoknál észre lehet venni a 2MB L2 cache-t), és kicsit kevesebbet is fogyaszt. Speedstepet természetesen magában foglalja, és a többi feltétel teljesülése esetén (intel chipset, intel wlan) teljesértékű Centrino.
PCMark05 ingyenes verziója csak egy Overall pontszámot ad, részleteket csak a fizetős verzió mutat - akit érdekel, megveheti, de a táblázatba nem került be, mivel a legtöbben nem fogják. Elég az az Overall pontszám is, bár sokat nem mutat sajnos. Gondolkodom is rajta, hogy így van-e értelme, de ártani nem árt. És no warez plz.
MoPeTeR: úgy fest, a verzióváltás az Everestnél ebben az esetben csak a támogatott rendszerek bővítését jelentette, a tesztelés módja nem változott. Azért frissítettem a táblát.
p -
parandroid
félisten
A PCMark2002-nél lemaradt a HDD eredmény.
SuperPi-t nem futtatnál? Kíváncsi lennék erre a Celeron M-re...
Szerk: Az árak túl gyorsan változnak, nem lenne értelme mindig ennek megfelelően frissíteni a táblázatot, nem is beszélve a forgalomból kivont modellekre, amik esetleh a kivonáskori 400k-s áron szerepelnének, holott már annál modernebb gépek is kaphatók 300k alatt. Emellett árakat elég könnyű neten követni.
p -
parandroid
félisten
Sose lehetett igazán a két platformot összehasonlítani. De ha nem baj, nem nevezem át a topikot 'PC-s notebook rendszer teszt eredmények'-re. Maradjon ez egyelőre ilyen PC-sovinisztán úgy, mintha más nem is létezne.
A Mac Mini különben sem notebook.A SuperPi-nek meg van külön topikja.
p -
parandroid
félisten
Táblázat frissítve.
p -
parandroid
félisten
Túlságosan sokrétű lesz akkor már. Maradjunk a legnépszerűbbeknél egyelőre, aztán majd meglátjuk.
Elkészült a táblázat egyébként, ami még eszembe jutott, hogy a chipset és a RAM típusát adja meg mindenki légyszi.
xls: Bővebben: link
html: Bővebben: link
p -
parandroid
félisten
Ez a topik azért jött létre, hogy notebook-vásárlás előtt kiindulási pontként szolgáljon az adott gép (vagy egy hasonló kiépítésű másik gép) várható rendszerteljesítményének megbecsülésére.
Az eredményeket egy Excel-táblázatban is összegyűjtjük, amit itt találtok:
xls: [link], html: [link]
Mivel tesztelünk?
Szeretnénk mindenkit megkérni, hogy Everestet, PCMark 2002-t, PCMark05-öt és SuperPi-t mindenképpen futtasson, hogy teljes képet kaphassunk a rendszerteljesítményről.
Kérjük, hogy a jobb átláthatóság érdekében minden esetben adjátok meg a
- a notebook gyártóját, típusát,
- a processzor típusát és sebességét,
- a chipset típusát,
- a rendszermemória (RAM) méretét, típusát (SD133, DDR266, 333, 400, stb)
- a videókártya típusát (integrált videóvezérlő esetén a chipset típusát),
- a videómemória méretét,
- HDD méretét és sebességét, a gyorsítótár méretét.
A teszteket minden esetben default beállításokkal futtassátok, azaz ne nyúljatok semmilyen beállításhoz, csak indítsátok a tesztet.
Ha valaki nem tudná, honnét szerezheti be a tesztprogramokat:
PCMark2002: [link] (baloldalt a discontinued csoportban)
PCMark05: [link]
Everest: [link]
SuperPi: [link] (2M-es teszt)
Rokon topikok:
Notebook VGA teszt eredmények ([link])
Teszt - notebook mennyit fogyaszt? ([link])
Az eredményeket mindenki nevében is előre köszönjük!
Utoljára szerkesztve, 2005-11-01 by peterkeT
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged