- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Aktív témák
-
joe_piano
csendes tag
Sziasztok, új vagyok itt a fórumon.
Szóval az van hogy van egy Acer Aspire 1600-om jól. Van benne ATI Radeon 9000 mobility 64M rammal. Gondoltam Felteszem reá a legutóbbi drivert; ATI oldal mondja: menjek a gyártómhoz letölteni. Mondom jó. Click www.acer.com, drivers meg minden, a legutolsó driver 2003/3 havi vagy mi. Ok, hallottam van körbejárás. ATI Catalyst driver patch és akkor megy az uj driver install jól. Így is lett. Örülünk. Egy óra need 4 speed underground. Döf a kis VGA chip mint az állat. Egy óra után: kép szétesik, processzor leolvad. Zene állj. Bassz mondom. Szervizbe el, alaplapcsere.
Most akkor hogy? Szeretnék legujabb gamesokkal játszani de azok csak legujabb driverrel mennek szépen. Hűteném a notebookom de ugyérzem az a kis PCMCIA venti meg ventillátoros rajztábla amit emlittetek nem tűnik elégnek, valami hatékonyabb kéne.......
Guruk segÍtsetek kérlek. -
Yaye
őstag
Hát az AIDA azt is kiolvassa, hogy 4670 fordulaton megy a ventim, mikor éppen áll. Nem túl sok laptopot szedtem még szét (2-t :D ), de mintha a heatpipe standard megoldás lenne. Mindazonáltal heatpipénál is láttam propellert, ami csak akkor kapcsol be ha a pipe már nem bírja és kér egy kis extra hűtést. Mindettől függetlenül sem értem, hogy fagyhat egy proci alig 60-70 foknál, az még szvsz nem kéne vészes legyen egy notiban. Ajánlom az alábbi oldalt: [L]http://www.cpuscorecard.com/cpuprices/ic.htm[/L]
Innen rögtön kiolvasható, hogy egy 400-as cerkának a max működési hőmérséklete magtól függően 85-100 fok! Szvsz jelen esetben vagy a proci rossz, vagy a hőmérés.
[Szerkesztve] -
karib
addikt
válasz
FlasH-BacK #11 üzenetére
Akármit futtatsz rajta, normális környezeti körülmények között nem szabad fagyjon.
-
HEBI
senior tag
Szerintem megbízhatóan mér az AIDA, azaz nem mér, csak kiolvas. Nekem határozottan forró a proci környéke, nem beszélve a gép alsó fertájáról.
Ebben a gépben heatpipe-os megoldás van, azaz nincs közvetlenül venti sem a procin, sem az alaplapi chipen, sem a VGA-n, hanem ezek hőjét csövekkel egy központi hűtőbe vezetik. -
karib
addikt
válasz
FlasH-BacK #5 üzenetére
Akkor irány a szerviz, behalnia nem szabadna. Keresd az Acomp szervizét, egy időben nagyon aktív volt egy képviselőjük itt, és bizton állította, hogy a Gericomok jó gépek és a szervizháttér is kiváló, tehát nincs mitől félni.
-
Yaye
őstag
60-70 fok, ez érdekes. Én pár napja kezdtem el nyúzni egy Fujitsu-Siemens hordozhatót (Mobile P4-M 2,4), és venti csak kerek 80 foknál indul be, és kb 77 körül már ki is kapcsol. Ehhez képest a gép alja csak langyos. Megbízható egyáltalán az AIDA hőmérsékletmérés szempontjából? :F
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
FlasH-BacK #5 üzenetére
szedd szét,önts bele egy liter hehér pasztát,azt' hajrá :)
nem hiszem hogy bele lehetne hűtést rakni..max alá -
HEBI
senior tag
válasz
FlasH-BacK #3 üzenetére
Nekem egy Satellite Prom van. P4 1.6M a proci 60-70 fok, az alaplapi chip meg 50-60 fok között szokott ingadozni, a HDD meg 45-55 fok között. De a venti csak végső esetben kapcsol be, a képviseleten azt mondták, ne zavartasam magam.
-
FlasH-BacK
senior tag
Köszi a segítséget!
De nekem inkább a gpu-t kéne valahogy lehűteni mert arra csak egy valamilyen fémlap(:(
Viszont a hely olyan szűk, hogy semmi nagyobban nem lehet a helyére tenni.
Szerintetek érdemes a ragasztólapot valami hővezető pasztára cserélni, vagy valami mást rakjak rá? -
karib
addikt
válasz
FlasH-BacK #1 üzenetére
Léteznek különféle megoldások, nem tudom, mennyire hatásosak:
Coolink ventilátoros notebooktartó:
[L]http://www.coolink.com.tw[/L] - itt a DeskCool CLC02 terméket keresd. Kb. 6-8 ezer forint bruttó lehet itthon a kisker ára, nagykerben a KellyTechnél van árlistán. Persze ilyet házilag is barkácsolhatsz :)
Létezik továbbá PC Card (PCMCIA slot) formátumú hűtő:
[L]http://www.kellytech.hu/hun/notebook/justcooler/nb101.htm[/L]
Illetve meg lehet kérdezni a Gericom szervizt, hátha ők tudnak valamit (pl. Acomp). -
FlasH-BacK
senior tag
Hellosztok!
Van egy cerka 400as gericom laptopom, és az a baj, hogy nagyon melegszik. Még anno írták erről a típusról(asszem a Chip magazinban), hogy tényleg gondok vannak a hűtésével.
Tehát itt arra gondolok, hogy ha valami prociigényes feladatot adok a gépezetnek, a cpu szerintem olyan 60-70 fok köré melegszik, már-már a laptop külsejét sem lehet megfogni.
Egyébként a cuccban van ATi Rage agp-s videovezérlő, és ezt ki is szeretném használni pl. Colinozással:), vagy ilyesmivel.
De a legidegesítőbb, hogy valamiért pont, mikor felmelegszik a gép, egyszer csak az összes irányító eszköz bemondja az unalmast, tehát se touch-pad, se billentyűzet! Ilyenkor nincs mit tenni, mint kikapcs. gomb és megvárni amíg lehül.
Ja és arról már nem is beszélek, hogy melegedésnél lelkesen nyomja lefelé a gpu órajelét is.
-->Tehát ha valaki tud jó hűtési megoldást notebookba, az írjon ide plíííízzzz!<--
Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Vicces képek
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest