- Akciófigyelő: Féláron nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batka666
csendes tag
válasz
Shadowfax #827 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy a mai notikat már nem feltétlenül egy és csak egyféle konfigra tervezik. Ezért van az, hogy egy picit nívósabb laptopgyártónál te rakod össze a laptopodat bizonyos korlátokon belül (Dell, Alienware).
Mindemellett, ti tudjátok, hogy honnan és mennyiért lehet beszerezni egy MXM modult? Én találtam egy oldalt: www.mxm-upgrade.com , és itt egy 256Mb-os kártya 300 dollár körül van ami nem olyan vészes.
U.I.: Az oldal szerint a Dell nem használja ezt az MXM technológiát, mégis lehet egy laptopot többféle konfiggal kérni (pl. videokártyából lehet Ati-t és nVidiát is kérni). Ez hogyan lehet? -
Batka666
csendes tag
válasz
Shadowfax #824 üzenetére
Ez stimmel, de lehet venni noti alá tehető ''hűtőlapot'' ventillátorral meg mindennel, illetve ha ésszel cserélget az ember, akkor a gyári hűtés is elegendő. Amúgy egy nagyobb teljesítményű kártya valszeg az aksinak is odaverne, de abból általában lehet venni többcellásat.
-
Batka666
csendes tag
Sziasztok!
Utánajártam egy cseppet ennek a videókártya csere dolognak. Az nVidia annak idején kifejlesztett egy MXM (Mobile PCI eXpress Module) nevű dolgot, ami mostanra eléggé elterjedt. A lényege az, hogy a videókártya egy miniatűr PCIe foglalatba passzol. Sajnos nem nagyon lehet vele találkozni a kereskedelmi forgalomban, mert a notebook gyártóknak marhára nem éri meg, hogy nem egy új notit veszel, ha valami nem tetszik a régiben. Mindemellet elvileg hozzá lehet jutni a cucchoz. Hogy hol azt már nem tudom, árat meg végképp nem. Esetleg valakinek van bármi infója arról, hogy hol lehet behúzni ilyen kártyákat?
U.I.: A modernebb laptopok nagyon nagy része már moduláris felépítésű. Kis túlzással ugyanúgy variálható benne minden mint egy PC-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi hangfal építés
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- BMW topik
- PlayStation 5
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Amatőr csillagászat
- TCL LCD és LED TV-k
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- DELL PR03X dokkoló tápegységgel
- Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 40AN dokkoló
- Asus ROG Strix Scar 2 704GV Alkatrésznek!
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged