- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batka666
csendes tag
válasz
Shadowfax #827 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy a mai notikat már nem feltétlenül egy és csak egyféle konfigra tervezik. Ezért van az, hogy egy picit nívósabb laptopgyártónál te rakod össze a laptopodat bizonyos korlátokon belül (Dell, Alienware).
Mindemellett, ti tudjátok, hogy honnan és mennyiért lehet beszerezni egy MXM modult? Én találtam egy oldalt: www.mxm-upgrade.com , és itt egy 256Mb-os kártya 300 dollár körül van ami nem olyan vészes.
U.I.: Az oldal szerint a Dell nem használja ezt az MXM technológiát, mégis lehet egy laptopot többféle konfiggal kérni (pl. videokártyából lehet Ati-t és nVidiát is kérni). Ez hogyan lehet? -
Batka666
csendes tag
válasz
Shadowfax #824 üzenetére
Ez stimmel, de lehet venni noti alá tehető ''hűtőlapot'' ventillátorral meg mindennel, illetve ha ésszel cserélget az ember, akkor a gyári hűtés is elegendő. Amúgy egy nagyobb teljesítményű kártya valszeg az aksinak is odaverne, de abból általában lehet venni többcellásat.
-
Batka666
csendes tag
Sziasztok!
Utánajártam egy cseppet ennek a videókártya csere dolognak. Az nVidia annak idején kifejlesztett egy MXM (Mobile PCI eXpress Module) nevű dolgot, ami mostanra eléggé elterjedt. A lényege az, hogy a videókártya egy miniatűr PCIe foglalatba passzol. Sajnos nem nagyon lehet vele találkozni a kereskedelmi forgalomban, mert a notebook gyártóknak marhára nem éri meg, hogy nem egy új notit veszel, ha valami nem tetszik a régiben. Mindemellet elvileg hozzá lehet jutni a cucchoz. Hogy hol azt már nem tudom, árat meg végképp nem. Esetleg valakinek van bármi infója arról, hogy hol lehet behúzni ilyen kártyákat?
U.I.: A modernebb laptopok nagyon nagy része már moduláris felépítésű. Kis túlzással ugyanúgy variálható benne minden mint egy PC-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest