- Második bétánál jár a One UI 8
- Mobil flották
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zanik
addikt
válasz
rainman371 #3834 üzenetére
Az eladásban nem segíthetek (nekem mai napig megvan a kivett Celeronom, senkinek nem kellett), de másban szívesen, csak kérdezz!
-
Zanik
addikt
válasz
rainman371 #3829 üzenetére
Bár a Core 2 Duo-k TDP-je nagyobb a 4xx-es Celeron M-ekénél (34-35W a Celeron 27W-jával szemben), de speedstep miatt gyakorlatilag kevésbé melegszenek mint a csak throttling-ra képes, rendszerint maximumon járó Celeronok. Én magam egy T5200-est raktam be egy A6Rp-be egy Celeron M 420 helyére. Tökéletesen működik immár 1,5 éve. Most is találni a hardveraprón Socket M-be való Core 2 Duo-kat ([link],[link],[link]), természetesen rá kell kérdezni a sSpec számra, és lecsekkolni a wiki-s listával, mert a T5500-ből van BGA479-es, a T7200-ből meg FCBGA6-os tokozású, és azok nem jók a te notidba, csak az, ami mögé Socket M van írva!
Még valami, proci csere előtt érdemes feltenni a legújabb BIOS-t!
-
rainman371
csendes tag
válasz
rainman371 #3829 üzenetére
Megtaláltam:
Alaplapi lapkakészlet ATI Radeon Xpress 200M -
Zanik
addikt
válasz
rainman371 #3827 üzenetére
Az 530-ból készült Socket M-es, és Socket P-s foglalatú is. Ezért kell a kódot (sSpec számot) is ellenőrizni. Amúgy ha Ati Xpress 200M chipset van a notidban, akkor abba akár a Core 2 Duo-s procikat is bele lehet rakni, természetesen csak Socket M-eset, egészen a T7600-ossal bezáróan!
-
Zanik
addikt
válasz
rainman371 #3825 üzenetére
Mi az hogy Intel M? Talán Celeron M, a Celeron M 560 foglalata viszont Socket P: [link], viszont az A9Rp-ben Socket M foglalat van. Nem kompatibilis.
Sajnálom.
-
Acse
csendes tag
válasz
rainman371 #3823 üzenetére
Elvileg mi korábban arról beszéltünk, hogy Intel cerka M560-ast veszel. Véletlenül nem másikat adtak?
-
Zanik
addikt
válasz
rainman371 #3818 üzenetére
Hoppá, akkor az 2,2-es Socket P, nem Socket M! Nem fog menni.
-
Acse
csendes tag
válasz
rainman371 #3818 üzenetére
Hm.... ez érdekes. Biztos, hogy a proci jó? Újonnan vetted megbízható helyről? Más nem jut eszembe hirtelen...
-
Acse
csendes tag
válasz
rainman371 #3815 üzenetére
Még a BIOS sem indul el? Nem sípol, nem csinál semmit, csak pörög? Mert akkor én is csak arra tudok gondolni, amit a kolléga írt felettem, hogy rosszul van benne. Ha mégis jól van benne akkor passz...
-
Zanik
addikt
válasz
rainman371 #3813 üzenetére
Jól raktad be? A foglalaton (socket M) van egy vak hely (ahova nem tud tű menni) a jobb fölső sarokban, a procin meg egy kis arany színű háromszog, na azt kell összepasszítani, ha nem jól csináltad, akkor kvázi cseszheted.
-
Acse
csendes tag
válasz
rainman371 #3813 üzenetére
Hello!
Szerintem töltsd le EZT a kis programot, és nézd meg, hogy mennyire melegszik a proci. Ha van más programod is, ami jelzi a hőmérsékeleteket, az is jó. Ebből sok minden ki fog derülni. Lehet hogy a venti nem tudja eléggé lehűteni. -
Sanya
nagyúr
válasz
rainman371 #3790 üzenetére
sehol. bírni fogja. TDP alapján menni fog, illetve ezen processzoroknak sokkal jobb az energiamanage-mentje, alacsonyabb szorzón is tudnak menni, ellenben a celeroncsokkal.
-
Acse
csendes tag
válasz
rainman371 #3790 üzenetére
Na ez egy jó kérdés.....sajnos nem ismerek olyan oldalt, ahol kifejezetten notebook processzor melegedés teszteket készítenének, de úgy gondolom a két proci között nincs túl nagy különbség, tehát nem lesz gond vele.
-
Acse
csendes tag
válasz
rainman371 #3786 üzenetére
Úgy tudom, hogy ez főleg a foglalattól függ. Először is meg kell nézni, hogy milyen processzor foglalattal rendelkezik az alaplap. A jelenlegi processzorod (Intel Celeron M 420) adatai között ott szerpel hogy:
Sockets Supported PPGA478
Ezt össze kell hasonlítani az új processzor (Intel Celeron M 560) foglalatával. Láss csodát:
Sockets Supported PPGA478
Egyezik, tehát szerintem 99% hogy kicserélheted, és nem lesz baj vele. Az egyetlen kérdés, hogy a hűtés képes lesz-e lehűteni az erősebb procit, de szerintem nem lesz gond ezzel sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Második bétánál jár a One UI 8
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- EAFC 25
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 40AN dokkoló
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- HP Alkatrészek eladók!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest