Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• stratova

veterán

válasz NEMO1968 #4295 üzenetére

Pentium M 710-et én nem vennék akkor már M750-et 5000-ért ha nincs erősebb, pláne ha most magasabb órajelű a procid (ha jól sejtem 1500-as Celeron M).
    Szvsz nincs akkora teljesítménykülönbség a chache méret miatt, hogy egy alacsonyabb órajelű Pentium M beérjen egy Celeron M-et. Egyetlen clock to clock értelme van az energiagazdálkodás. Pentium M 745-tel vígan el kell szaladnia azonos TDP osztály mint az 1.5-ös Cerka csak tud Speedsteppet.
    M 760 már nincs benne 49.5-55 °C volt fél óra általános használat alatt (javarészt böngészés), de a próba előtt a hűtőt és procit nem tisztítottam és nem pasztáztam újra.
    Most a 760-as az Asusban van ugyanígy "csak beletettem" állapotban majd nézek hőfokokat így. Remélhetőleg a héten veszek MX3-at vagy 4-et, meglátjuk mennyit jelent. Aztán az alapján következtethetünk az Acerre, de ha a service manual Pentium M 770-ig jelölte a beletehető procikat az FRU listában illene elegendőnek lennie rendes friss jó minőségű pasztával.

A TM 2410 idővel gyönyörű egyben lefejthető portakarót gyűjt hűtőbordája elé. Nem árt majd ránézni a körmére, de ha cserélteted gondolom kitisztítják legalább a bordát.

iknight: Esetleg, ha egyébként jó állapotú a notebook megkérdezhetsz egy-két notebookszervizzel foglalkozó fórumtársat, hogy vállalja-e s ha igen mennyiért. Megnézheted használtan mennyit ér jó állapotban a notid, csak hogy legyen mihez viszonyítani a javítás költségét (ha lehetséges).

Új hozzászólás Aktív témák