- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Serpenthelm
csendes tag
-
Serpenthelm
csendes tag
-
Serpenthelm
csendes tag
válasz
_Berci_ #14187 üzenetére
Sajnos nem oldódott meg a probléma, vagyis de, a hőmérséklet lejjebb ment, de ha eléri a kb. 70°C-ot akkor egyből leszabályoz (nem biztos hogy ettől függ) és nem megy a TurboBoost. Hogyan tudnám ellenőrizni, hogy a tápegység miatt van-e? Vagy esetleg valami Windows beállítás elállítódott (tekintve arra, hogy eddig jó volt)
-
Serpenthelm
csendes tag
válasz
_Berci_ #14185 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Vettem hozzá pasztát, szétkaptam, és tettem rá újat, azóta terhelés alatt jó 10 °C-ot csökkent a CPU hőmérséklete, (meg a GPU is) és nem korlátozza le az órajelet
Ha hazaérek hétvégére akkor pedig kompresszorral/porszívóval is kitakarítom még a maradék port.
Ami viszont elszomorít, hogy alap terhelés mellett is 40°C körül van benne minden. Ez normális laptopoknál? (Mert asztali gépnél tuti lehet ennél kisebb hőmérsékleteket elérni)
-
Serpenthelm
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo G510 laptopom 2014 nyár végén lett vásárolva, Win10 Edu. oprendszerrel. Nem volt vele semmi bajom, szoktam rajta játékokat futtatni néha (nem a legújabbakat, és nem ultrahigh beállításokon persze
) és azt vettem észre, hogy mostanság játék közben a processzor nem dolgozik 3,0-3,03 GHz órajelen, csak sokkal alacsonyabban, kb. az "alap" órajelen. Azért írom, hogy alap, mert ez egy i5-4200m processzor, aminek az alap órajele 2,5 GHz, ám képes felmenni 3,1 körülre, és eddig fel is ment.
Próbáltam figyelni hogy mi történik vele, alaphelyzetben 3,03 GHz, elindul a játék, és onnantól kezdve visszaesik 2,48-ra. (emiatt már persze van, hogy beakad, és így nem a leggjobb). A CPU hőmérséklet ezalatt a terhelés alatt kb. 65-70 °C körül szokott lenni. Tavaly nyár végén volt már egyszer a bolt szervizében, mert melegedett, és még nem volt megbontva, ők állításuk szerint csak fizikailag takarították (por kiszedése) nem pasztázták újra (pedig külön kértem előtte) mert a "gyári a legjobb".
Szerintetek érdemes lenne újrapasztázni? A port már néztem, amit találtam benne, azt kiszedtem.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Google Pixel topik
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest