Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jackal21

csendes tag

válasz f27 #5256 üzenetére

f27 köszönöm a válaszod!
    Végül találtam egy VGA mem teszt programot, ami igazolta állításod.
    Így felhívtam pár bontót, hogy van -e megfelelő kártyájuk, de sajnos többe kerülne a lé mint a hús. Így a laptop sorsa megpecsételődött, vinyó vissza gazdájának, ő vesz köré egy új gépet, VGA kuka, a maradék megy a polcra alkatrésznek....
    :K

jfehervari1 meg ne kérdezd, hogy címeztem félre, bocs......
    :B

• jackal21

csendes tag

válasz jfehervari1 #5257 üzenetére

f27 köszönöm a válaszod!
    Végül találtam egy VGA mem teszt programot, ami igazolta állításod.
    Így felhívtam pár bontót, hogy van -e megfelelő kártyájuk, de sajnos többe kerülne a lé mint a hús. Így a laptop sorsa megpecsételődött, vinyó vissza gazdájának, ő vesz köré egy új gépet, VGA kuka, a maradék megy a polcra alkatrésznek....
    :K

• jackal21

csendes tag

Sziasztok!
    A minap kaptam egy laptopot javításra (compal el80), hibája, hogy a win bootolási képernyő (xp sp3) és az üdvözlő képernyő között egy pillanatra el szokott sötétedni a monitor, de ennél a gépnél ez a pillanat örökké tart! (és közben a vinyó megállás nélkül dolgozik). Csökkentett módban indul a windows, de rendszergazdai jogosultsággal nem tudok belépni (senki nem tudja a jelszót), így korlátozott lehetőséggel mozgok az oprendszerben. 4 hibára lettem figyelmes:
    1. az eseménynaplóban a TCPIP fájl (és ez után még vagy 20 másik sem) képes elindulni.
    2. az ezközkezelőben a hálózati kártyák kissé megszaporodtak (21 darab van pontosan), nevük elég érdekes, van vodafone, eset firewall, nokia pc suite, bluetooth, stb típus is!!!
    (mintha a windows megfogta volna a vinyót, összeturmixolta, majd minden hülyeséget bevágott hálókártyának).
    3. a gépben 2 USB aljzat, és az audió aljzatok egy lapkán vannak, itt a 2 USB -t már teljesen kiszaggatták (eltört forrasztások). Nem tudom, ez okozhatott -e hibát (totálkáros adatátvitel, rosszul felismert ezköz, stb..).
    4. függőlegesen becsíkozott képernyő, de csak a win indulásáig. Utánna eltűnik.
    (alap esetben azt mondanám, VGA mem., de ennél a gépnél nem biztos.)
    Amit tettem: minimálisra csökkentettem a gép hardvereit (amit lehetett, kiszereltem), de pl. a hálókártyákat így sem törölhetem ezközkezelőből (nem vagyok rendszergazda).
    A fő baj, hogy a gép céges, tele a részemről, és gazdája részéről is pótolhatatlan programokkal, így egy reinst megoldás a lista legvégén áll!
    Pls help, mert google a barátom, de 3 napja tojik a fejemre, köszi.

Új hozzászólás Aktív témák