Új hozzászólás Aktív témák
-
s3toraph
senior tag
Köszi!
Ki fogom próbálni, csak hétvégén már nem lesz rá időm. Ebben a live CD-ben egyébként van vírusirtó?
Most sikerült visszaraknom a lap win mentésemet, de érdekes módon csak azt ami még nincs "utólag aktiválva". A másik kettő ami aktivált, azokat nem tudta visszarakni, kb. a művelet felénél mindig i/o hiba, nem tudta írni a lemezt... szóval most letöltök első körben egy HDS a notira, ma ennyi időm van még ezzel foglalkozni. Aztán majd vasárnap-hétfőn a live CD, meg vírusölőböl még nem tudom mit... -
-
s3toraph
senior tag
válasz
s3toraph #9698 üzenetére
Nyomtam egy skip-et, erre felmountolást végzett, meg írta hogy nincs elég hely valaminek - asszem a saját futásához (?) - és átrakta magát a ramba (?)... nem értettem... minden esetre betöltött, de a file manager nem látott semmit a vinyóbol, ezért kiléptem, kikapcsoltam, majd újra be, és most win7 lemezről elidítottam a chkdsk /F-et, a boot partícion ami az a 100MB, nem talált hibát, a C-n viszont megállt a 2/3 lépés 65%-nál (indexek ellenőrzése) és nem mozdul onnan 20 perce...
Ötletek?
-
s3toraph
senior tag
-
s3toraph
senior tag
Igen nekem is gyanús volt, csak azért az durva hogy semmi nem talál semmit lefrissítve teljes kereséssel sem, mert mindkét gépben mikor bekövetkezett a baj, csak a rendszert raktam újra, adatpartíciókhoz nem nyúltam és rendben voltak utána, írtók nem jeleztek. Sőt azóta többször másoltam a két gép között adatot oda vissza pendrive-on, semmi probléma nem volt. Az enyémmel azóta sincs gond, de a noti rendszeresen lehal ugyanígy látszólag minden ok nélkül. Mindig netezés közben, FB mindig nyitva volt de nem tudnám megmondani hogy onnan szedné-e össze öcsém. Most annyi volt hogy chrom-ban váltott két lap között és szétfagyott, semmire nem reagált, egér is megfagyott, kinyomta, visszakapcsolta és már nem bootolt be. A kártevőt elkerülendő, azóta kimenteni úgy szoktam hogy utp kábellel összekötom és filezilla szerver kliens felállásban ftp-n keresztül másolom át az adatokat.
Azóta próbáltam a win7 telepítő lemezével helyre rakni, de az sem tudja a javítással megoldani, próbáltam még a win lemezével korábbi rendszer visszaállítási pontra visszaállíni, de azt sem csinálta meg, csak tölt-tölt de semmi. Mindkét esetben vártam 30 percet, gondolom ennyi idő alatt azért valamire kellene haladnia...Ehhez a módszerhez be tudnád linkelni a megfelelő live cd-t honnan szedjem le, és egy kicsit részletesebben leírni mit csináljak? Nem volt még szerencsém hozzá. Pendrive az fat32-ben legyen? Vagy a Lili megformázza magának?
Addig egy kaspersky rescue disk-el akarom megpróbálni, leszedem a pendrive-os verziót.
-
s3toraph
senior tag
válasz
Impressa #9690 üzenetére
Oké, de nem bootol be a windows... szóval hogy csináljam? Sajnos nincs semmi live cd-m, van penyóról bootollós rendszerem. Telepítőlemezem van csak. Rescus disk-jeim sincsenek. Csökkentett mód talán,
de nem tudom hogy érem el.Ja meg van F8, csak egyből kell nyomni mert túlugorja. Na akkor hát ha ez betölt, és megy a HDS.Szerk.: Csökkentett mód simán, vagy hálózattal próbáltam, egyik sem indul, megint csak az indítási javítás jön be....
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Remélem nem OFF, S. O. S. ezért ide is beírom.
Van öcsémnek egy samsung notija (NP300E5Z-S01HU, 15,6", B940, 4GB, 500GB, geforce go 315M, win7 x64 ult. hun). Rendszer nélkül vásárolt gép, win7 van rajta. Egy olyan gondom van vele, hogy kb. 3 havonta összecsokizza magát a windows, de ezt úgy, hogy az életben nem tudom többet feltámasztani!
Múltkor is újra kellett raknom, még a partícomentés (paragon) sem működött - amit pláne nem értem, miért! A dolog úgy kezdődik, hogy befagy a gép, aztén ha kikapcsolod és be, akkor már nem tölt be a win, csak feket képernyő. Ez volt múltkor. Most meg, ha bekapcsolom, normál indítás, vagy javítás (csökkentett módot fel sem ajánlja). Ha normál javítás nélkülit választok, akkor is a javítás indúl el, ami csak tölt-tölt-tölt fél óra múlva is, sehova nem halad. Múlkor felb@szott, újraraktam a C-t, ráküldtem egymás után újratelepítgetésekke és lefrissítve vagy 7 vírusirtót (avira, MSE, panda cloud, avast, avg, eset, stb.) és 3 malware/spyeare irtót (malwarebytes is), és semmit nem találtak a vinyón! Szóval nem értem mi okozza! Kb. egy hónapja ezért hálón átmentettem mindent róla a PC-mre, ledúrtem a vinyót, újrapartícionáltam, teljes formáztam, tehát fullosan megcsináltam, erre 1 órája megint lehalt. És nem csinál semmit csak a javítás megy végtelenítve. Légy szíves segítsen aki tud, bármi tanács, tlet jól jön, mert már nagyon ki vagyok ettől a jelenségtől...
Volt egyszer egy olyan kb. fél éve, hogy penyón vittem át a kimentéseket a gépemre a notirol mikor lehalt (asszem újraraktam a C-t és úgy). Na akkor 2 nap múlva az én gépem is lehalt hasonló módon. Akkor küldtem végig azt a rengeteg víruskeresőt (a PC-n is), és malwarre irtót, és sehol semmi. Szóval mi a rák lehet ez? Hardveres hiba? Már nem tudok mire gondolni.
Üdv
-
s3toraph
senior tag
Az lesz, új rendszer, mert közben kaptam egy infót hugom barátnőjétől, hogy az ő notija is dettó így halt be, és újratelepítés megoldotta a dolgot. Szóval valami kártevő lesz ez is, másra már nem tudok gondolni. De hogy avira + win7 tűzfal + win7 kártevő eltávolító kombó manapság már kevés védelemre, hát ez borzasztó...
Remélem a penyóra nem mászott rá és úgy az asztalimra. Leszedtem a progit, most megy a full scan, a gyors nem talált semmit a gépemen.
Köszi a tippeket és a segítséget!Majd megírom mi lett a vége.
-
s3toraph
senior tag
Nem, úgy sem. Próbáltam a win saját hibajavításást a választható módokból, arra meg azt mondta, hogy nem található hiba. Visszaállítást is végeztem egy október 1.-jei visszaállítási pontra, azután is ugyanez fogadott, fekete képernyő és semerre tovább.
Update: na most történt valami, 50 szálon dolgozik a restore.exe, CPU is működik... mondjuk nem halad a dolog szemmel láthatóan. Hmmm mindössze annyit csináltam, hogy vagy 20 perce megpróbáltam állítani a restore processz prioritásán normál alattira, de nem engedte (persze mire reagált...), erre most 5 perce, kb. 40 perc egy helyben semmitevés után ez a helyzet. A restore mintha mégis haladna, csak nagyon lassan megy a zöld csík (a hátralévő idő minden esetre változik, hogy csökken, hol nő, nem áll már egy helyben). Na most ezt egyre kevésbé értem. Töltőröl is ez a jelenség van, akksiról is (kb. 70 perce akksiról megy).
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, mert fontos nagyon a dolog + megöl az ideg...
Szóval, adott egy Samsung NP300E5Z-S01HU, optimusos noti, ami egyik pillanatról a másikra behalt. Öcsémé a gép, netezett vele, aztán fogta magát, megfagyott, öcsém kikapcsolta, majd vissza, de nem bootol be, miután eltűnik az üdvözöljük képernyő (Win7 x64 hun Ult SP1, MSDNAA-s betört, gyárilag nem volt rajta oprsz.), elsötétül a kép, és semmi tovább, se bejelentkező hang, semmi, csak feketeség. Egyedül az egérmutató van meg, de semmi több. Használtan vettük, kb. 8 hónaposan, ez volt vagy 4-5 hete, garipapír, számla meg van hozzá rendesen. Eddig nem volt vele semmi gond (leszámítva hogy nem mentek rajta a gyári lemezéről a driverekkel a játékok, de megoldottam azzal hogy a samsung oldaláról tettem fel az intel és a geforce VGA driverét, azután már jó mind, kivéve a Diablo 2-t). Adatmentés miatt felraktam a D-re egy win7-et, sikerült is a kimentés, de volt olyan egyszer hogy pendrive-ra másolást otthagytam, megcsinálta, aztán választanám le, és szarrá van lassulva a gép, de annyira hogy shift+ctrl+del-t nyomok, 5 perc mire behozza... Csak a win7 ment fel, semmi driver, teljesen szűz, 30 napos. Szóval nem értem. Most ott tartok, hogy a paragorn backup által készített mentésből, a D-ről indítva windows alól vissza akartam rakni a C-t (ez is volt lementve vele), de behalt közben, már fél órája meg sem moccan, megint hosszú percekbe telik mire reagál bármit is. Procihasználat állandóan 0%, nagy ritkán felugrik 1%-ra, a paragorn meg áll egy helyben, gyakorlatilag megállt a program. Csaka taskmgr processz megy néha, 1-5 szál között, minden más áll. Sok mindenhez volt már "szerencsém", de ilyet még nem láttam. Mi lehet a gond? A kimentéshez használt pendrive-on Avira szerint nincs kártevő. A procival lehet gond? Kérlek segítsetek, nagyon fontos az ügy, öcsém egyetemista és kell a gép ahhoz hogy bolduguljon a dolgaival!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest