Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Atimester

aktív tag

válasz Atos23 #3208 üzenetére

OK. Értem.
    Közben kitesztelve újabb tapasztalatok birtokában kíváncsi voltam, háha más is találkozott már hasonló jelenséggel.
    Egyszer jó, egyszer nem. :F
    De majd utána nézek, hogy pesten hol foglalkoznak ilyesmivel....

• Atimester

aktív tag

Sziasztok!

Van egy Acer Travelmate 5730 -as (5730-654g25mn) laptopom. Már korábban írtam, hogy csak nagyon nehezen kapcsol be. A bekapcsoló gombot nyomogatva, néha egyből, néha csak a sokadik próbálkozás után indul be. (Közben próbáltam: akku ki-be, táp csati ki-be, de teljesen rendszertelenül indul be. Hol töltés közben, hol anélkül.)

Tesztelem már egy ideje:
    Az aksija már elég gyenge. Kb 20 perc, majd kikapcsol készenlétibe, de utána vissza lehet kapcsolni, és akkor még megy kb további 20 percet, miközben azt írja ki, hogy 0 töltöttség. Ha töltőn van 1-2 órát az utolsó kikapcsolást követően, akkor rendszerint egyből beindul. Ilyenkor ha kiveszem az aksit (közben megy) és kikapcsolom, akkor kikapcsolás után 5-6 mp elteltével még vissza tudom egyből kapcsolni (akku nélkül, csak 230V-os tápról), de 10-15 mp után már nem lehet bekapcsolni. Aztán aksi vissza, táp ki-be, néhány perc, és újra belehet kapcsolni.
    Ha lecsukom a tetejét, készenléti állapotból mindig gond nélkül beindul (tápról és aksiról egyaránt.)

Biost már frissítettem. Operációs rendszer újra rakva. Minden más tökéletesen üzemel.

Találkozott már valaki hasonló problémával?

• Atimester

aktív tag

válasz Atos23 #3164 üzenetére

Köszi!

Gondoltam, hogy nem egy doboz. Pedig úgy is megoldhatnák, és akkor könnyű lenne javítani, viszont akkor kevésbé lehetne levenni az embereket.
    Azért kérdeztem, mert még nem kaptam szét az egészet. Láttam olyan acer alaplapot is, amelynek a tápcsatlakozó körüli része egy külön panelon van néhány chippel, és egy csatlakozó soron keresztül kapcsolódik az alaplaphoz. Más típusokon meg közvetlenül az alaplapon van a tápcsati és körülötte a tápegység áramkörei. Az enyémet még nem ismerem.

Ma megint érdekes volt! Elsőre bekapcsolt, ahogy kellene (csak akkuval). Majd kikapcsoltam. :C Újabb próbálkozásra szintén egy gombnyomás, és megint rendesen bekapcsolt. :C
    Mi van? Megjavult? :F
    Kivettem az aksit, bedugtam a tápot. Újabb bekapcsolás: semmi. :W Megint a régi jelenség. Aksi vissza, de úgy sem indul. Aztán fél óra múlva szintén egy gombnyomásra indult. Aztán meg nem. Akkor működik rendesen, amikor kedve tartja…
    :F :F :F :F :F :F :F :F

• Atimester

aktív tag

válasz Atos23 #3161 üzenetére

Acer Travelmate 5730 -as (5730-654g25mn) laptop. Nehezen kapcsolható be.

Nem találtam az alaplapról még rendes képet. Tudja valaki, hogy az alaplapi tápegység áramköre külön panel, vagy az alaplapra integrált egység?

• Atimester

aktív tag

válasz Atos23 #3157 üzenetére

Szia Atos23!

Köszi az ötleteket. Végig próbálom. :R
    1. Akku nélkül próbáltam már. Ha csak a táp volt bedugva, nem tudtam elindítani. Bár csak egy-két percig próbáltam nyomogatni a Power gombot, de megnézem még egyszer, hogy úgy egyáltalán nem indul, vagy csak próbálkozni kell még vagy 50-szer.

2. Másik töltőm sajnos nincs. De a sajátja mindig rendesen feltölti ¾ óra alatt 100 %-ra.
    Ha működés közben kiveszem az aksit (táp csati bedugva), akkor rendesen tovább működik a tápról is.

3. Biost letöltöttem a honlapról és windows alól frissítettem. (Ez sajna nem segített.)

4. A bekapcsoló panelt már néztem. A nyákon csak 3 LED és a kapcsoló van.

5. Ramokat már kivettem, és vissza. De még egyszer kiveszem, ha a procit is kikell vennem. (Memória teszt fél óráig futott. Hibátlan.)

6. Megpróbálom mozgatni a kijelzőt bekapcsolás közben.

Ha készen vagyok, megírom, hogy mire jutottam. :R

• Atimester

aktív tag

válasz Atos23 #3152 üzenetére

Szia!

Jogos a kérdés! Bevezető hozzászólás: #3146 :R

Nálam a beindul/nem indul azt jelenti, hogy ha megnyomom a bekapcsoló gombját (Power Button), akkor nem csinál semmit. Minden sötét és csendes. Ha a sokadik megnyomásra elindul, akkor meg azonnal világít a Power gomb zölden, és mellette a vincsi visszajelző LED-je is villog zölden, bejön a kép és boot-ol... (Feláll a rendszer, és minden tökéletesen működik.)

A Power gombot megnyomva azonnal kikapcsolható, de nem kapcsolható be egyből, csak a sokadik próbálkozás után! Mindegy hogy mennyit várok az utolsó kikapcsolás után. Volt, hogy néhány perc nyomogatás után bekapcsolt, de volt hogy csak másnap az újra próbálkozáskor.

Míg újra indításnál vagy a készenléti állapotból mindig gond nélkül feláll.

Ha gyorsan nyomogatom a bekapcsoló gombot (2-3 kapcsolás/sec.) akkor a billentyűzet alatti visszajelző LED-ek közül a villanykörte szimbólummal jelzett LED villog 3-at (vagy négyet?). Persze utána semmi, nem indul, csak van egy ilyen visszajelzése is a gyorsan nyomogatott indítási kisérletnél.

Tanácstalan vagyok! :F :F :F

• Atimester

aktív tag

Sziasztok!

Nekem egy acer travelmate 5730 -as (5730-654g25mn) laptopom van, ami mostanában csak nagyon nehezen kapcsol be. 30-50 indítás után. A bekapcsoló gombot nyomogatva, néha gyorsan, néha lassan, de semmi. Aztán 5-10 perc próbálkozás után beindul. (Közben próbáltam: akku ki-be, táp csati ki-be, de teljesen rendszertelenül indul be. Hol töltés közben, hol anélkül.)
    Ha beindul, akkor minden tökéletes. (Aksiról is és kivett aksi mellett csak tápról is.)
    Ha lecsukom a tetejét, készenléti állapotból mindig gond nélkül beindul. De ha sokáig úgy hagyom, és lemerül az aksi, vagy rendesen kikapcsolom, akkor nem akar bekapcsolni, csak feltöltött aksi mellett hosszas próbálkozás után.
    Biost már frissítettem. Operációs rendszer újra rakva.

Tudja valaki, hol van ebben a típusban a bios elem? :F
    Találkozott már valaki hasonló problémával? :F

Választ, ötletet, tanácsot előre is köszönöm!
    :R :R :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés