- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atimester
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Acer Travelmate 5730 -as (5730-654g25mn) laptopom. Már korábban írtam, hogy csak nagyon nehezen kapcsol be. A bekapcsoló gombot nyomogatva, néha egyből, néha csak a sokadik próbálkozás után indul be. (Közben próbáltam: akku ki-be, táp csati ki-be, de teljesen rendszertelenül indul be. Hol töltés közben, hol anélkül.)
Tesztelem már egy ideje:
Az aksija már elég gyenge. Kb 20 perc, majd kikapcsol készenlétibe, de utána vissza lehet kapcsolni, és akkor még megy kb további 20 percet, miközben azt írja ki, hogy 0 töltöttség. Ha töltőn van 1-2 órát az utolsó kikapcsolást követően, akkor rendszerint egyből beindul. Ilyenkor ha kiveszem az aksit (közben megy) és kikapcsolom, akkor kikapcsolás után 5-6 mp elteltével még vissza tudom egyből kapcsolni (akku nélkül, csak 230V-os tápról), de 10-15 mp után már nem lehet bekapcsolni. Aztán aksi vissza, táp ki-be, néhány perc, és újra belehet kapcsolni.
Ha lecsukom a tetejét, készenléti állapotból mindig gond nélkül beindul (tápról és aksiról egyaránt.)Biost már frissítettem. Operációs rendszer újra rakva. Minden más tökéletesen üzemel.
Találkozott már valaki hasonló problémával?
-
Atimester
aktív tag
Köszi!
Gondoltam, hogy nem egy doboz. Pedig úgy is megoldhatnák, és akkor könnyű lenne javítani, viszont akkor kevésbé lehetne levenni az embereket.
Azért kérdeztem, mert még nem kaptam szét az egészet. Láttam olyan acer alaplapot is, amelynek a tápcsatlakozó körüli része egy külön panelon van néhány chippel, és egy csatlakozó soron keresztül kapcsolódik az alaplaphoz. Más típusokon meg közvetlenül az alaplapon van a tápcsati és körülötte a tápegység áramkörei. Az enyémet még nem ismerem.Ma megint érdekes volt! Elsőre bekapcsolt, ahogy kellene (csak akkuval). Majd kikapcsoltam.
Újabb próbálkozásra szintén egy gombnyomás, és megint rendesen bekapcsolt.
Mi van? Megjavult?
Kivettem az aksit, bedugtam a tápot. Újabb bekapcsolás: semmi.Megint a régi jelenség. Aksi vissza, de úgy sem indul. Aztán fél óra múlva szintén egy gombnyomásra indult. Aztán meg nem. Akkor működik rendesen, amikor kedve tartja…
-
Atimester
aktív tag
Szia Atos23!
Köszi az ötleteket. Végig próbálom.
1. Akku nélkül próbáltam már. Ha csak a táp volt bedugva, nem tudtam elindítani. Bár csak egy-két percig próbáltam nyomogatni a Power gombot, de megnézem még egyszer, hogy úgy egyáltalán nem indul, vagy csak próbálkozni kell még vagy 50-szer.2. Másik töltőm sajnos nincs. De a sajátja mindig rendesen feltölti ¾ óra alatt 100 %-ra.
Ha működés közben kiveszem az aksit (táp csati bedugva), akkor rendesen tovább működik a tápról is.3. Biost letöltöttem a honlapról és windows alól frissítettem. (Ez sajna nem segített.)
4. A bekapcsoló panelt már néztem. A nyákon csak 3 LED és a kapcsoló van.
5. Ramokat már kivettem, és vissza. De még egyszer kiveszem, ha a procit is kikell vennem. (Memória teszt fél óráig futott. Hibátlan.)
6. Megpróbálom mozgatni a kijelzőt bekapcsolás közben.
Ha készen vagyok, megírom, hogy mire jutottam.
-
Atimester
aktív tag
Szia!
Jogos a kérdés! Bevezető hozzászólás: #3146
Nálam a beindul/nem indul azt jelenti, hogy ha megnyomom a bekapcsoló gombját (Power Button), akkor nem csinál semmit. Minden sötét és csendes. Ha a sokadik megnyomásra elindul, akkor meg azonnal világít a Power gomb zölden, és mellette a vincsi visszajelző LED-je is villog zölden, bejön a kép és boot-ol... (Feláll a rendszer, és minden tökéletesen működik.)
A Power gombot megnyomva azonnal kikapcsolható, de nem kapcsolható be egyből, csak a sokadik próbálkozás után! Mindegy hogy mennyit várok az utolsó kikapcsolás után. Volt, hogy néhány perc nyomogatás után bekapcsolt, de volt hogy csak másnap az újra próbálkozáskor.
Míg újra indításnál vagy a készenléti állapotból mindig gond nélkül feláll.
Ha gyorsan nyomogatom a bekapcsoló gombot (2-3 kapcsolás/sec.) akkor a billentyűzet alatti visszajelző LED-ek közül a villanykörte szimbólummal jelzett LED villog 3-at (vagy négyet?). Persze utána semmi, nem indul, csak van egy ilyen visszajelzése is a gyorsan nyomogatott indítási kisérletnél.
Tanácstalan vagyok!
-
Atimester
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy acer travelmate 5730 -as (5730-654g25mn) laptopom van, ami mostanában csak nagyon nehezen kapcsol be. 30-50 indítás után. A bekapcsoló gombot nyomogatva, néha gyorsan, néha lassan, de semmi. Aztán 5-10 perc próbálkozás után beindul. (Közben próbáltam: akku ki-be, táp csati ki-be, de teljesen rendszertelenül indul be. Hol töltés közben, hol anélkül.)
Ha beindul, akkor minden tökéletes. (Aksiról is és kivett aksi mellett csak tápról is.)
Ha lecsukom a tetejét, készenléti állapotból mindig gond nélkül beindul. De ha sokáig úgy hagyom, és lemerül az aksi, vagy rendesen kikapcsolom, akkor nem akar bekapcsolni, csak feltöltött aksi mellett hosszas próbálkozás után.
Biost már frissítettem. Operációs rendszer újra rakva.Tudja valaki, hol van ebben a típusban a bios elem?
Találkozott már valaki hasonló problémával?Választ, ötletet, tanácsot előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SSD kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen alaplapot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Akciófigyelő: Humble 'WB Play The Legends' Bundle (PC)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i5-12600HX RTX A2000 32GB DDR5 1TB NVMe gar
- ROG Strix G16 G614JIR 16" FHD+ IPS i9-14900HX RTX 4070 32GB 1TB NVMe gar
- Thinkpad T14 Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe gar
- ROG Zephyrus G14 GA403UV 14" 3K OLED Ryzen 9 8945HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- 6 és 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- Eladó iPhone 12 mini 64GB bevizsgált, hibátlan készülék
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest