- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
iceguard #6609 üzenetére
Köszi a választ! Ahogyan a modulokat cserélgetted felváltva egyenként, úgy kellene a "slot-ot" is megnézni, nehogy az egyik hibás legyen, azaz hol az egyik "slot-ban", hol a másik "slot-ban" legyen "jó memória" modul. Egy kis érintkezésre is rá lehetne nézni. (ki-be 1x2 )
-
Dell XPS
veterán
válasz
BénaNyurga #6598 üzenetére
Köszi a visszajelzésed!
-
Dell XPS
veterán
válasz
Gabesz87 #6588 üzenetére
Megtettél mindent (meg kellett), szóval ez újra alaplap probléma (chipset-északi híd). Észrevételed is jogos, hiszen bekapcsoláskor a ventilátor(ok) bekapcsolnak, ez része egy önellenőrzési folyamatnak. Ajánljak valakit, aki olcsón jó minőséggel javít, vagy elég volt!?
Szerk: Mennyi RAM modul van a gépben?
-
-
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
BénaNyurga #6557 üzenetére
Igen, lehet az is, de nyilván tudod, hogy akár egy rossz driver is okozhat ilyet.......eseménynapló árulkodó, vagy 1db modul kivéve...(felváltva)
-
Dell XPS
veterán
válasz
BénaNyurga #6555 üzenetére
Szia,
Elsőre más jutna eszembe...
-
Dell XPS
veterán
válasz
pempellini #6546 üzenetére
Szia,
Kolléga véleményével hasonlóan, nem szokott végső megoldás lenni sőt, inkább az ellenkezője jelentkezik....
-
Dell XPS
veterán
válasz
szaszayanou #6537 üzenetére
Szia,
Sajnos nincs, teljesen biztos, hogy a memória modullal lesz a problémád. ( hidd el!!) A memóriavezérlő szenved és nem tudja összhangba hozni, a késleltetést....szvsz..
-
Dell XPS
veterán
válasz
szaszayanou #6535 üzenetére
Szia,
Elképzelhető, hogy nem "bírják" egymást, ha kiveszed nincs változás?
-
Dell XPS
veterán
válasz
descence #6529 üzenetére
Hát, megtettél mindent, az biztos, jó ügyfél vagy! Mindenképpen "alaplapos" az biztos, én nem szeretném kontrázni a bevizsgálást, különösen úgy, hogy bármi is lenne ( áramkör, VGA, chipset), a vége ugyanaz.
Nem tudom milyen felszereltségű és milyen állapotú, de olyan 50k körül van az értéke, arra rákölteni 30k -t, háát...ezt Neked kell eldöntened. Szóval, ezt mindenki maga látja, hogy számára ez még jó lenne egy darabig, mert, vagy Isten ments, veszek másikat.....
Nem tudom segített -e, remélem sikerül jól döntened!
-
Dell XPS
veterán
válasz
descence #6523 üzenetére
Köszi a tájékoztatást, még annyi lenne, hogy..
1, Honnan van az infó az alaplap hibára vonatkozóan, ezt már valaki megnézte?
2, Nekem ez VGA problémának tűnik elsőre a leírtak alapján..
3, A memória modulokat még ki kellene venni felváltva, egyenként, és úgyis megnézni..(akár, még akku nélkül is)
4, Voltak töltési gondok a géppel? -
Dell XPS
veterán
válasz
OverKiller #6514 üzenetére
-
Dell XPS
veterán
válasz
Akos1994 #6513 üzenetére
Hát azt talán nem kellene, inkább arra gondoltam, hogy egy Win frissítés után előszokott fordulni néha ilyen jellegű gond (driver). A tájékoztatásod után nekem is a modul gyanús, még azonos órajellel és időzítéssel is van, hogy nem mennek együtt rendesen. Van amikor egyből kijön, és van, hogy ilyen hosszantartó bosszúságot okoz...
-
Dell XPS
veterán
válasz
Sz.Szasza #6501 üzenetére
Semmi gond, nem tudom fejből hány modul van benne (remélem kettő), ki kellene venned belőle az egyiket és indítani a gépet, majd utána a másikkal ugyanezt megtenni, azaz indítani felváltva, hogy az egyik nincs benne. Előtte egyszer- kétszer ki-be tenni a memória modult az érintkezés miatt. Szóval, HDD ki, úgy megnézni, majd ha nincs változás, akkor jöhetnek a memória ellenőrzések, a fent leírtak szerint...
-
Dell XPS
veterán
válasz
Sz.Szasza #6494 üzenetére
Amit leírtál, annak tényleg azaz egyenes kővetkeztetése, amit a kolléga is javasolt (teljes takarítás, újrahúzva az op.rendszer..), nekem az nem tetszett, hogy túl hamar kikapcsol...... szóval, ki kellene próbálni HDD nélkül is...
Szerk: és ez egyre gyorsabban romlik, nem túl biztató..
-
Dell XPS
veterán
válasz
kornellia84 #6476 üzenetére
Nekem az gyanús, hogy kicserélted az LCD kábelt, és rosszabb lett. Ergo érintetted a panel elektronikáját (nem is tudtad volna elkerülni), és változás állt be. Ilyen hiba jelenséget, érintkezés, ill. LCD panel szokott okozni, amennyiben hibátlan a VGA.
-
Dell XPS
veterán
válasz
kornellia84 #6472 üzenetére
Szia,
Megnézted külső monitoron is a megjelenítést? Látsz összefüggést, pl. melegedésre, amikor bekapcsolod, azt követően kezdi el, stb...
-
Dell XPS
veterán
Szia,
A "G" -és kártya 54Mb/sec sebességű, de oda-vissza kommunikál, ergo max. 25-30Mb/sec sebességet tudsz elérni. Igen, tudsz cserélni kártyát benne, természetesen, de arra érdemes oda figyelni, hogy a "G" -és WiFi Card valószínűleg kettő antennás. Ha olyan "N" -es kártyát cserélsz (ajánlott), ami szintén kettő antennás, akkor nincs további teendőd. Amennyiben, viszont három antennásat veszel (ez inkább a gyakori), akkor a tökéletes "wireless" működéséhez, mivel az ellen oldal adott (router), így a laptopodba egy harmadik antennát is be kellene megfelelően építeni.
-
Dell XPS
veterán
válasz
harusakura1 #6457 üzenetére
Yipi..
.bár én azt szeretem, ha minden jó a gépen, de akkor használd, és várom a visszajelzésedet!
Üdv: Dell
-
Dell XPS
veterán
válasz
harusakura1 #6449 üzenetére
Légyszi ne a Linux -t indítsd, hanem a Win7 -et, és úgy nézzük meg, hogy mit produkál, hátha találunk valamit,ami mellett elmentünk......
-
Dell XPS
veterán
válasz
harusakura1 #6445 üzenetére
Azt írod: lekapcsol, kiold a hővédelem...???
-
Dell XPS
veterán
válasz
harusakura1 #6443 üzenetére
Nézd meg mi használja 100% -on a CPU -t a feladatkezelőben, légyszíves....köszi!
-
Dell XPS
veterán
válasz
harusakura1 #6440 üzenetére
Újra alaposan elolvasva, igen, azzal lesz a problémád.......boot -nak ehhez semmi köze!!
-
Dell XPS
veterán
válasz
harusakura1 #6440 üzenetére
Kezdjük, az első ventilátor felpörgés az önellenőrzés folyamat része.....MOST mi a helyzet?
-
Dell XPS
veterán
válasz
harusakura1 #6431 üzenetére
Szia,
Lassíts... ha, ez tényleg, így van, akkor alaplap problémád van, sajnos!
-
Dell XPS
veterán
Köszi hogy megnézted, igen akkor valóban le van tiltva valahol az eszköz, tényleg: eszközkezelőben látod?
Kint van a wifi rádió signal ikon is (olyan piros csúcsos valami) Az nem lehet egy manager program (utility), ahol, abba belépve esetleg kapcsolható?
BIOS képernyő átugráson, gondolkozom, mert rég nem találkoztam ilyen jelenséggel....
-
Dell XPS
veterán
Szia,
A 2032-re gondoltam, ami nem tölthető lítium elem. Jellemzői: legjobb minőségű és egyben sajnos a legdrágább a nem tölthető lítium elem. A lítium cellás elemeknek van a legnagyobb kapacitásuk, de az anyaghasználat és a teljesítmény látszik az árukon is. Sokkal könnyebbek, és több áramot is tartalmaznak társaiknál, 1,7 Voltot cellánként.
Ezek közé tartoznak az "úgynevezett" gombelemek, melyek a karórák vagy hasonló kisméretű elektromos szerkezetek tápegységei, de tartalék áramforrásként is szokták használni őket a tölthető elemek lecserélésére, mivel elég nagy a terhelhetőségük, és károsodás nélkül kibírják a rövid ideig tartó nagy megterhelést.
Köszönöm a linkeket! Már el is felejtkeztem ezekről.......sajnos, nagyon sok helyen még helytelenül értelmezik,kínálják: CMOS akku, BIOS akku, stb.....
-
Dell XPS
veterán
FATÁLIS! Dekódold, nekem nem sikerült.....szerintem, arra gondolt, amit beszéltünk!?!?
Ez velem is megtörtént: minden alkalommal újraindításkor a billentyűzetet használva, be kell lépnem az egér tulajdonságai az eszköz beállításai alatt, hogy be tudjam kapcsolni az egeret. Minden alkalommal ugyanazt kell végigcsinálnom, billentyűzetet használva:
- Windows Start-->keresés: "programok és mappák" mezőbe beírni: "Help", majd Enter
- keresőmezőbe beírni: "Touchpad", -majd Enter
- legördülni, "egér beállítások" -Enter
- legördülni (Tabulátorral), változtasd meg az egér működését) -Enter
- legördülni (Tabulátorral), Click, megnyitni egér tulajdonságait) -Enter
- az egér tulajdonságaiban lenyomom a "Shift+Tab" gombokat, hogy kiemelve legyen a felső sor, majd jobb nyíllal a legaljára gördülök az Eszköz Beállításokhoz, majd ott legördülni (Tabulátorral) Enable (bekapcsolni) majd Tabulátorral Enable (Alkalmazd)
Minden alkalommal végig kell ugyanezt csinálnom!! "Shift+Tab" működteti a kurzort, ha a nyílgombok nem működnek.
Sok szerencsét!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged