- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Aktív témák
-
Mario
tag
JÓ REGGEL(i)T MINDENKINEK !
Örömteljes napra virradtam ma reggel. Először is szeretnék köszönetet mondani minden kedves fórumtársnak aki segített nekem abban, hogy sikerüljön elboldogulnom az új gépem beállításában. Azt hiszem külön köszönet jár GITROSNAK, valamint DOKNAK a kiemelkedő segítségért.
A javasolt beállítások végre eredményt szültek. A szorzót végülis 11-re állítottam, így most 2200 MHz-en ketyeg a 2600+-os AMD. (Valamiért a 11.5 nem tetszett neki. Bír még többet, mennyi a max. amit még gond nélkül elvisz?)
Sisoft Sandrás futtatás után a P4-B 2.66MHz-es procit (!!!512 kb Cache!!!) lemostam a pályáról. Nem olyan vészesen de azért mégis.
Szóval köszönet mindenkinek. Még találkozunk valahol, valamikor...... -
Mario
tag
Valóban a7n8x. Tehát ha e memória ugye DDR400 akkor elvileg 400Mhz-en kellene hogy ketyegjen maximálisan. De nekem ugye a memória órajele csak 200 Mhz-et mutat, akkor ez most így jó vagy én étrek félre valamit????????
És akkor azt mondod, hogy alapbeállításon konfigoljam az XP-t és utána állítsam át a biost??????
2600+-os a proci akkor a 10.5 szorzó jó kell hogy legyen nem? -
Mario
tag
Sziasztok
Gitros: kipróbáltam amit mondtál de sajna a masina nem akart elindulni a 200/400, 10,5 módban. Mivel ez az alaplap még nem a 2.0 verziójú ezért leszedtem a biosfrissítést a netről. Elvileg így már kezelnie kellene a 400-as ramokat..... de így se stimmel. Tegnap jött ki egy béta verziós, azt is ráeresztettem. Így most kiírja, hogy dualba megy a rendszer de így is csak 200 mhz-et ír ki a memó sebességére.
Nem lehet, hogy azért csak 200 at ír ki mert dual?
Bemutatom a beállítási lehetőségeket, kérlek segítsetek, hogy jobb masinát hozzak ki mint a gyári !!!!!!!
CPU External Freq. (MHZ) 400-ig lehet léptetni, de csak ha én állítgatom.
Alapból csak 166-ig engedi
CPU Frequency Multiple Settings AUTO illetve USER
CPU Frequency Multiple 14-ig lehet állítani
System performance OPTIMAL,AGRESSIVE,USER
CPU Interface OPTIMAL,AGRESSIVE
Memory Frequency BY SPD, ill.50%- 200%-ig
Resulting Frequency Itt írja ki a mem sebességét
Memory Timings OPTIMAL, AGRESSIVE, USER
Sdram Active Precharge delay 15-ig
Sdram RAS to CAS delay
Sdram RAS precharge delay
Sdram CAS Latency 2T, 2.5T, 3T
FSB Spread Spectrum Disabled, 0.50%, 1.00%
AGP Spread Spectrum dettó
CPU Vcore Settings AUTO, USER
CPU Vcore AUTO, 1.100V, 1.125V........1.825,1.850V
AGP Frequency 50-100 MHz-ig
DDR Reference Voltage 2.6V, 2.7V, 2.8V
AGP Fast Write Capability Enable Disable
Bocsi, a hosszú listáért -
Mario
tag
Először is köszönöm szépen a segítséget. Most sajna melóhelyen vagyok ezért nem tudok tesztelni, de ha hazamegyek.....
Tapasztalatlan vagyok ezen a téren ezért kérdezek annyit.Tehát van akkor a csak a szorzót állítsam át (persze a többin kívül) vagy valami mást is? Mert ugye azt írtad hogy 3x5, vagy 1,5x10
Ja, és akkor a frissítési időket nem kell állítani? Elvileg a memória beállításai lehetnek 2T, 2.5, 3T. Mik ezek????? -
Mario
tag
Tehát akkor.......
Azt mondod hogy az fsb-t állítsam 200-ra és a memóriamodult 400-ra?????
Eddig is próbáltam a 200-as fsb-t de a masina 3 sípszóval jelzett hogy ez nem tetszik neki, úgyhogy alaplapkisütés lett a dologból -
Mario
tag
Már próbáltam ezt is.
a7n8x nél van olyan beállítás, hogy agressive mód. Ezzel elvileg gyorsabb a masina, és itt alapból letiltja a fent nevezett opciókat.
További tipp...,?????????? -
Mario
tag
Sziasztok
Na most akkor mi a helyzet, mert nekem is ez a problemám. Nekem ASUS a7n8x-es alaplapom van, 2600+-os AMD-vel és 2x256 Samsung(pc3200) 400mhz-es rammal. Ha alapból indítom a gépet akkor 166mhz-et ír ki a ram sebességére. Van egy beállítás a biosban amivel 200 mhz-et ír ki DE....
Lefutattam egy memory benchmarkot a SisoftSandra-val és 200-on lassabb volt mintha csak 166-on futott volna. Elkezdtem az fsb-t állítani (automatikusra állítottam és igy a memória sebessége is ugyanannyi lett) de 180 felett már nem stabil a rendszer. Ja persze ezzel együtt ugye a procit is húzom, amit nem akartam.
Akkor most hogy állítsam be??????
Aktív témák
Hirdetés
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AliExpress tapasztalatok
- Formula-1
- Revolut
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Energiaital topic
- Mozilla Thunderbird
- További aktív témák...
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest