Új hozzászólás Aktív témák

• janos666
    nagyúr

Van arra valami egyértelmű válasz, hogy a Playback Settings / Data Usage alatt az Auto vagy a High a célszerűbb beállítás? (Az Auto is High-ot eredményez a gyakorlatban, ha bőségesen gyors a WAN, vagy akár még többet, vagy csak kevesebbet?)

De ami igazából érdekelne, hogy van-e arra egyszerű megoldás, hogy ne mindig DVD-Rip minőségben induljanak el a videók? Noha nem vagyok benne biztos, hogy ez nem az LG hibája.

Prémium csomag és 100/8-as WAN (120/10 netcsomag, de a helyi traffic shaping kb. 100/8-ra korlátozza) és nézegettem már kíváncsiságból, hogy tényleg van néha ~100Mbps forgalom a TV felé (mikor elindítok egy videót vagy ugrok másik jelenetre), de mindig zavaróan gyenge minőségben indulnak a videók az LG C7-en. Már a Netflix logón is látszik, hogy homályos, és csak két sorozatot nézek: főleg a DolbyVision-ös ST Discovery-n zavaró a blokkosodás (nagy, vakítóan világos foltok), de már a BoJack rajzfilmen is látni, hogy kb 20 évvel ezelőtti xvid DVD-Rip minőségben megy le az első kb. egy perc (pedig húzza rendesen lefelé az adatokat). Mint ha szándékosan töltené le gyenge minőségben az első percet, hogy aztán a háttérben bufferelje jobban a többit (ez 10 éve még nem lett volna hülye ötlet, de manapság nem a sorozatrészek legelején van a felvezető zene, hanem pár perccel később).

Kipróbáltam egy sokkal öregebb Samsung TV-n (51F5500), és azon nem tűnik ez fel. Sőt, ami azt illeti a 2k HD videó még szebb is a 2k-s 51" kijelzőn, mint a 4k 55"-on (kb. azonos távból). :)) (Bár ott meg az a baj, hogy ránézésre nem kadenciahelyes a lejátszás, 60Hz-on ketyeg a kijelző és akadozgat a 24fps, ami a régi plazmán még feltűnőbb).

Windows 10-es Egde-ből működne vajon a DolbyVision mód?

Új hozzászólás Aktív témák