- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
Aktív témák
-
redsultan
tag
válasz
Arthur Dent #15 üzenetére
nekem is volt ilyen, de ott sem az alaplap volt a ludas, hanem a vga...
-
Arthur Dent
csendes tag
Köszönöm a sok segítséget, okvetlenül végigpróbálgatom ha hazaértem. :D Addig is mit gondoltok: kell félnem attól, ha (egész ritkán) nem indul be 1 gombnyomásra?
-
agostonl
tag
válasz
Arthur Dent #1 üzenetére
[L]http://www.winguides.com/registry/display.php/251/[/L]
-
GReddy
tag
Hi!
Nekem is csinált már ilyent. A következő okozza: Fejlett energiagazdálkodás, APM támogatása. Nem ismeri meg az alaplapot az Xp. Két dolgot tehetsz. Egy: Installálod az alaplap drivereit. (Akkor is, ha az Xp látszólag korrektül felismeri!) Kettő: Új hardver hozzáadása --> APM támogatása. Azért nem kapcsol ki ugyanis, mert nem ismeri fel, hogy ATX szabványú táp van alatta, és meg sem próbálja lekapcsolni. Az, hogy hány fogyasztó van egy konnektoron szinte tökmindegy. (Már ha a nagyfesz automata elbírja!) Földelt legyen. EZ SZÁMÍT. Nem akarnál Intelt venni? Az amd felejtős...
Lassú a kikapcsolás. Az okozza, hogy a KillServiceTimeout kulcs értéke a Registryben marha nagy (ha yol emléxem 20000 ms azaz 20 mp.) ezt kell 100-ra állítani. Egy ilyen nevű kulcs van, keress rá a regeditben. DE ÉSSZEL KOTORÁSZUNK BENNE!!!!!!!
Remélem tudtam segíteni! -
redsultan
tag
válasz
Arthur Dent #7 üzenetére
aham. nálam ez az eset volt.
-
redsultan
tag
én öcsém gépével jártam így, szívtam vele, míg meg nem találtam, hogy a bios-ban lehet állítani, hogy at vagy atx powermenezsment blabla...most nem emléxem pontosan, aztán ott beállítottam neki, hogy atx, oszt egyből jó lett.
milyen alaplapod van? ez egy via apollo pro 133-as volt. -
hogyishívnak?
aktív tag
válasz
Arthur Dent #4 üzenetére
Nem feltétlen gond a 8-10 fogyasztó.A kérdés az adott készülékek mekkora teljesítményt igényelnek.Az alapelv minéll nagyobb az energiaigénye 1 fogyasztónak annál vatagabb keresztmetszetű vezetéket kell alkalmazni lehetőleg kötések nélkül és csillagpont rendszerbe kötve.Ha a gép mellé nem rezsót,fűtést,vasalót...kötsz hanem pl.sok perifériát amik általába15W-nál többet nem zabálnak akkor ezel ne foglalkozz.Sokszor hiába dugdosod a lakás különböző konektoraiba a készülékeket,nincs jelentősége mert nem ritka,hoogy mondjuk 1 szobába az 5konektor 1más után van felfűzve.Itt csak akkor tudnál mit tenni ha ismernéd merről indul a vezetékhálózat a falba,értelemszerüen ott kéne a nayobb fogyasztónak lenni.Biztosra csak akkor mehetsz ha valakivel alaposan megnézeted a lakás elektromos hálózatát,felújíttatod.
-
baliii
senior tag
sztem sen kene 10 cuccot 1 konnektorbol uzemeltetni, es egy jobb tap is kene, nekem 1 szinten nem nagy szam mercury van, es nekem is volt amikor nem kapcsolt be a gep, meg csakugy leallt amikor 3hdd meg 3drive volt benne, meg 3 hazhuto, de par dolgpt kivettem es most jo, meg most uj cuccok is vannak amik nincsenek huzva...
a szunetmentes tap is jo cucc... -
Fawkes
őstag
Igen gond ha 10cuccot üzemeltetsz egy konektórból.És a codegent a kukába egy jó tápot enrmax fsp stb kell venni.És a lakás hálozatába is keresendő az ok.az új táp mindenképpen kijár ennek a cuccnak!
-
Arthur Dent
csendes tag
Sziasztok!
Egy érdekes problémával nézek szembe, már a második számítógépemnél (konfig: AMD Athlon 2000XP, 1667MHz, 80GB HDD, 512MB SDRAM, DVD/CD-RW. Op. r.: WinXP SP1). A probléma az, hogy a kikapcsolási folyamat eleve nagyon lassú (kb 30 mp, ami alatt látszólag semmi nem történik), majd az esetek 10-20%-ban kattan a táp, de a gép nem kapcsol ki, hanem a képernyőn marad a ''Számítógép kikapcsolása'' felirat és így maradna az idők végezetéig, ha nem kapcsolnám le alóla a hálózatot. :(
Október óta, amikor bekapcsoltattam az ADSL-t és emiatt vettem egy 10/100-as kártyát azóta van más érdekesség is. Ha nem kapcsolom le a hálózati feszültséget pár mp-re mielőtt elindítom a gépet, akkor nem tudom használni az ADSL-t (nem lát hálózatot, vagy magát a kártyát sem). A probléma újraindítással megoldódik, ilyenkor még áramtalanítás sem kell.
Ami viszont pár hete van, az, hogy a bekapcsológomb megnyomására előfordul, hogy a gép nem csinál semmit. Utána újra megnyomom és bekapcsol. Mármost EZ aggaszt. Ugyanis egy P3 533MHz géppel rohanhattam fénysebességgel a szemetes felé 2 éve, amikor túlfeszltség miatt elfüstölt. Az előjelek a következők voltak (akkor): ha nem kapcsoltam le a hálózati feszültséget indítás előtt, akkor a gép nem látta a billentyűzetet; a gép nem mindig kapcsolt ki soft-offra, az eldurranás előtt többször is meg kellett nyomni a bekapcsoló gombot. :(
Attól tartok a jelek kísértetiesen hasonlóak. Kézenfekvőnek tűnhet, hogy a táp a ludas, de mindkét táp rossz lenne?? Az akkor egy noname 250W-os volt, a mostani 1 Codegen 300X, ami nem nagy szám, de a fent leírt konfiguráció szerintem nem igényelne többet. Vagy igen? Lehetséges, hogy a hiba oka a lakás áramellátásában keresendő (pl. fesz. ingadozás)? Vagy gondot jelenthet, hogy vagy 8-10 fogyasztó kap áramot ugyanabból a konnektorból? :F
Ha kell veszek új tápot, de ha az ok máshol keresendő, akkor nem szeretném szórni a pénzt. Nagyon nagy segítség volna, ha leírnátok 5leteiteket a témával kapcsolatban.
Köszönettel:
Arthur
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged