-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Üdv! Kicsit hosszú lett, de gondoltam inkább leírom részletesen, minthogy utólag kelljen pótolgatni.
Hanyas TC? Vélhetőleg nincs bekapcsolva a rejtett és rendszer fileok mutatása. Temp mappa meghízhatott, de a TC ha nem is mutatja a rejtett cuccokat egy mappa össz méretébe attól még beleszámolja a rejtett almappákat is (8.51a 64b legalábbis tuti). Lomtárürítési javaslatot gondolom zokon vennél, így e poén erejéig említem csak meg.
A "System Volume Information" mappa is el tud durvulni, abban tartja a rendszer pl a rendszer-visszaállítási adatokat, ezek súlyos gigák is lehetnek. Első körben javaslom, hogy nézd meg a Win7 mit tud kipucolni saját erőből: Start menüből Számítógép/Computer megnyitása; C meghajtóra jobb klikk és Tulajdonságok/Properties, és az első, Általános/General fülön a Lemezkarbantartó/Disk Cleanup gombra katt. A listát, amit kis idő alatt összerak böngészd át, szerintem lesz jó pár nagyobb hordalék is, töröltesd vele amit fölöslegesnek tartasz. Szubjektív, hogy mit igen és mit nem, én pl töröltetem vele a miniatűröket is, sorba állított hibajelentéseket, ideiglenes fileok és ideiglenes internetes fileok is mehetnek a levesbe. Ja, és ha ezt még nem csináltad meg soha akkor esélyes, hogy lesz egy több gigás elem is ami egy korábbi update által egy nagyobb adag kakit ki tud pucolni.
A rendszer visszaállítás által használt területet így tudod megnézni: Start menüből Számítógépre jobb klikk és Tulajdonságok, a megnyíló ablakban bal oldali menüben az alsóra klikk (Advanced system settings, nem tom magyarul minek sikerült fordítaniuk, csak emiatt most nem teszem át magyarra, a többi magyar menüpont neve is lehet, hogy pontatlan), a megnyíló ablakon az Advanced/Haladó(?) fülön a harmadik keretben (~Indítás és helyreállítás) klikk a gombra. A felugró panelen írja mennyit eszik, tudod módosítani a keretét, és töröltetni is tudod az adatokat. (lásd kép)
Javaslom, hogy TC-ben ilyenkor kapcsold be a rejtett és rendszer fileok mutatását, úgy könnyen meg lehet találni, hogy hol bujkál a szemét.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest