- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RVR400
veterán
válasz
elfelejtette #31403 üzenetére
Már jó ideje én sem veszek Kingstont, de legutóbb én is pont ebbe futottam bele. Egyik konfigban a Kingston (2x2GB) párból az egyik miatt folyamatosan ez volt a hiba. Másik gépben tesztelve semmi gond. Mivel a másik gépben tökéletesen ment a Kingston pár, így szőrén kicseréltem a kettőt, és megoldódott a probléma.
-
RVR400
veterán
válasz
elfelejtette #31399 üzenetére
A kettő között én nem vélek párhuzamot felfedezni. Kifejtenéd bővebben?
-
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
válasz
IstvánLászló #31246 üzenetére
Az oké, hogy az egyik pár 2.1V-os, de a másik pár milyen? Gyanús, hogy emiatt nem jó a 4 db együtt.
-
RVR400
veterán
válasz
powerray #31188 üzenetére
Win10 alatt is annak kellene lennie
Van hiberfil.sys fájl a rendszermeghajtód főkönyvtárában?
-
RVR400
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #31077 üzenetére
Látja biztosan a SATA-vezérlőt? Nem lehet, hogy nincs meg a driver a Live rendszeren? BIOS-ban látja a HDD-t a lap?
-
RVR400
veterán
válasz
IstvánLászló #30776 üzenetére
Több Intel chipsetes ASRock lapnál előfordult régebben, hogy bekapcsoltad, felvillan, majd mintha kikapcsolna, de aztán pár másodperc múlva bekapcsol és be is indul, pl anno a P4i45GV lapok is. Ezek szerint ez náluk tényleg teljesen normál működés. Speciel engem mondjuk megőrjítene, de AMD chipsetes lapjaiknál ezt még nem tapasztaltam, bár inkább áttértem Asus-ra.
-
RVR400
veterán
válasz
Apollo_21 #30750 üzenetére
Az jó, nekem pont akkor használhatatlan, ha nem XMP-profilt töltök be. Még kézzel is hiba állítom be ugyanazokat, mint ami az XMP-profil betöltése után van, akkor sem indul el a gép, mert kisípolja a memóriákat. XMP profil után állíthatok nyugodtan.
Azért egy próbát megér, hátha van force upgrade, és végigtolva ismét a frissítést helyrejön.
-
RVR400
veterán
válasz
Apollo_21 #30748 üzenetére
BIOS/UEFI frissítés volt már?
Amúgy nekem a mostani lapommal volt egyszer olyan, hogy bármit csináltam vele ,nem indult. Vagyis bekapcsolt a gép, de nem indult be. Nem csipogott a lap semmit sem, már reseteltem, az alaplapi elemet kicseréltem, már póbáltam más procival, más RAM-mal, más VGA-val, másik gépben, amit el bírsz képzelni. 1 hetet basztam el azzal, hogy kértem cuccokat hozzá, meg viszegettem ismerősökhöz próbálgatni. Elküldtem gariban, ahonnan visszajött, hogy a probléma nem jelentkezett. Na mondom fasza, rányomták egy tesztpadra, és kész, de aztán összeraktam, beindult és azóta is megy szó nélkül. Én nem értem, pedig sok rossz alkatrész van már mögöttem...
-
-
RVR400
veterán
válasz
davidm920129 #30111 üzenetére
Azt mondjuk nem ártana tudni, hogy milyen BIOS-verzió van a lapon, mert ha egy beragadt (korai gyártás, de nem sikerült eladni eddig) lap, és nem lett frissítve, akkor bizony hiába rakod bele a 7600-ast. A lapon szokott lenni erre utaló matrica, hogy milyen verzióval jött ki.
-
RVR400
veterán
válasz
#10726912 #29937 üzenetére
Nem kell cserélni az SSD-t, a Sentinel tud hülyeséget írni az SSD állapotára, esetleg a legújabb verzióval kellene ránézni. A W10 meg alapvetően érdekesen működik, nekem néha csinál olyat, hogy az USB-s eszközök elfelejtenek működni. Elsőre azt hittem, hogy a gép fagyott le, mivel ugye a kurzor nem megy, a billentyűn hiába Ctrl+Alt+Del-ezek, de a kikapcsológombra szépen szabályosan leáll a Win és a gép. Azon imádkozok, hogy ezt ne olyankor csinálja meg, amikor épp egy telót flashelek, mert akkor lehet baj. Szóval szép a W10, de egyelőre lehetnek gyermekbetegségei.
(#29936) hacker2000: Másik táppal próbáltad már? Amikor megy, monitorozd a hőmérsékleteket, hátha melegedés miatt van, de nekem gyanúsabb a tápegység. Egyszerű melegedésnél gyakorlatilag pár perc alatt visszahűl úgy, hogy be tudd még indítani a rendszert.
-
RVR400
veterán
válasz
IstvánLászló #29577 üzenetére
Egy 2 éves W7, meg az 5400 fordulatos wincsi együtt simán okozhatja azt az 1-1.5 perces töltést.
-
RVR400
veterán
válasz
heindrich95 #29257 üzenetére
Szerintem Te is rájöttél már, hogy a VGA kártyád a hibás, nem?
-
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
válasz
Beerdrinker #28483 üzenetére
Az alaplapon vannak-e púpos esetleg megfolyt, akár rozsdásodott kondik?
-
RVR400
veterán
válasz
IstvánLászló #28280 üzenetére
Állíts be az autószerelőhöz, vagyis csak hívd fel, és mond azt neki, hogy van egy 1.4-es benzines Ford Focusod, ami indítás után 2 perccel leáll, mondja már meg, hogy miért. Lehet, hogy véletlenül megszakad majd a vonal.
Lényegében 1 oldalt teleírhatunk a hiba lehetséges okairól, mivel még csak próbálkozás sem volt arra vonatkozóan, hogy mi lehet a ludas, arról nem is beszélve, hogy előzmény sincs megemlítve. Tehát a válaszom teljesen helytálló.
Remélem, hogy az én válaszomra sem haragudott meg a fentebbi kolléga, de ez nálam már szállóigévé vált! -
RVR400
veterán
válasz
IstvánLászló #28267 üzenetére
A hajó 3V a csónak 5V-tal egyenértékű?
Bocsi!
-
RVR400
veterán
válasz
BHeast #28197 üzenetére
5350 és GTX660 Kb ugyanez, amit egy 7850-nel is fog tolni, szóval ez így teljesen természetes. A procid kevés lesz, így az fogja vissza.
De mivel ugye AM1 foglalatban nincs más, így lap és procicsere. Ha eladod a mostanit, akkor derül ki, hogy a plusz 20e Ft mire elég, bár gyanítom, hogy túl erős cuccra nem. -
RVR400
veterán
válasz
SgtMathias #28098 üzenetére
Az alaplapon nincs véletlenül púpos kondi?
(#28103) rdanii13 v: Nem fog ugyanúgy menni, mert feleannyi RAM-mal lassabb lesz.
-
RVR400
veterán
válasz
spanglee001 #28009 üzenetére
Konkrétan az van, hogy szarul adtak ki a paramétert a parancshoz.
Te ízt írtad, hogy sfc/ scannow az sfc /scannow helyett, így a program kiírta, hogy hogyan paraméterezhető jól.
(#28021) platthy: Akkor ez lapcsere lesz.
-
RVR400
veterán
válasz
Massmurderer #27951 üzenetére
A leírt hibajelenség nem zárja ki a ventillátorproblémát, mivel simán lehet, hogy második indításnál már nem zörög. Mi lenne, ha megpróbálnád közelről meghallgatni, hogy mi zöröghet? Nehezen tudom elképzelni, hogy az alkatrészek ugrálnak a panelen, amíg nem kapnak még egy löketet.
-
RVR400
veterán
válasz
rayoliviero #19400 üzenetére
Nincs húzva a proci?
-
RVR400
veterán
válasz
sketchifun #19272 üzenetére
Azért előbb jó lenne BlueScreenView-val ránézni, hogy milyen hibát generál, mielőtt a fél gépet kicserélteted vele.
-
-
RVR400
veterán
A Kingstonokkal azért nem szokott igazából probléma lenni. Próbáld meg, hogy memória nélkül csipog-e a gép indításkor. Ha nem csipog, akkor nagy valószínűséggel a lappal nem stimmel valami, ami abból is adódhat, hogy szar a táp, vagy éppen nem dugtad rá a lapra a kiegészítő tápot.
-
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
válasz
quailstorm #18977 üzenetére
Nálam egy 3 db bad sectorral rendelkező winyó már random fagyásokat okozott, de az a 3 hibás szektor úgy szét volt szórva, hogy a 250-es winyót 3 felé lehetett volna partícionálni miattuk, az meg elég hülyén nézett volna ki.
-
RVR400
veterán
válasz
quailstorm #18971 üzenetére
Ha esetleg hibás szektor van, akkor simán előfordul a random fagyás, minden további nélkül, a winyó sem áll le.
A memóriahiba az esetek zömében kék halállal jár. A proci, ami még tud full fagyást okozni. Természetesen a lap sincs kizárva, úgyhogy ez nehéz dió. Nincs rajta esetleg púpos kondi? Vagy olyan ,aminek elektrolitnyomos a teteje? -
RVR400
veterán
válasz
DCI_market #18896 üzenetére
Kizárásos alapon valószínűleg nem stabil teljesítményt ad le a tápod. Ha használtan vetted, akkor meg nem is új.
-
-
RVR400
veterán
válasz
tigerscorpio #18864 üzenetére
Ha áttolod a kondi lábait a lyukon, akkor a másik oldalról simán meg tudod úgy folyatni, hogy jó legyen.
-
RVR400
veterán
válasz
tigerscorpio #18859 üzenetére
Az alaplapi elemben van szufla?
-
RVR400
veterán
válasz
dzsuva #18711 üzenetére
Az kellene monitoroznod, hogy terhelve mennyire melegszik fel. Nekem gyanús, hogy egy portalanítás és újrapasztázás nem ártana.
Főleg, ha úgy van, hogy újraindulás után a játékot elindítva rögtön megcsinálja, mert akkor sejthető, hogy mivel nem hűlt vissza, így hamarabb jelentkezik a probléma, mint ha "hidegen" van indítva. -
-
RVR400
veterán
válasz
tigerscorpio #18622 üzenetére
Most már egyre biztosabb vagyok, hogy az lesz az : "Erről további információt nem adhatok ki
"
Őt keresd:
Gacza László
8200 VESZPRÉM, Diófa út 27. 88/325-778 -
RVR400
veterán
válasz
tigerscorpio #18620 üzenetére
Vazze, a céges gépemből kaptad meg az alaplapot?
Pont ez a lap, pont ilyen coolerrel, és pont ilyen púppal ment át javításra vagy 3 hete. Egyébként a kondicsere megoldja. -
RVR400
veterán
válasz
tigerscorpio #18618 üzenetére
Normál helyen olcsóbb.
Jellemzően a proci melletti vagy a VGA alatti kondik szoktak púposodni. -
RVR400
veterán
válasz
LBandi #18574 üzenetére
Nekem szürkének tűnik, és ha kemény de mégis ragadós, akkor MX-2 vagy MX-4 lehetett, ami egyébként jó paszta, csak nem ilyen jellegű felhasználás mellett.
Örülök, hogy megoldódott a probléma! Egyébként vicces, de én mindig úgy kezdek neki egy problémás gépnek, hogy a hűtőre egyből "ráhasalok", hogy rendesen fekszik-e fel a procira. Ez még a jó öreg Duron-os majd Athlon XP-s időszakból megmaradt szokás. -
RVR400
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Formula-1
- Mini-ITX
- BestBuy topik
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- További aktív témák...
- Erős gamer gép bontás/ egyben
- Eladó GAMER konfig! I7-12700E 512GB SSD 1TB HDD 16GB DDR5 RTX3080 10GB!
- MONITOR + R7 7800X3D/RX6900XT 16GB/ (32GB) 2X16GB 6000MHZ DDR5/ 1,5TB SSD/ 1000W
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V903 - i7-14700KF - RTX 5070 -DDR5 32GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V101 - i5-14400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest