- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RVR400
veterán
válasz
Tutti-amigo #45631 üzenetére
LG CD/DVD meghajtóról telepítenél?
Jah, most nézem, hogy Samsung. Nekem LG-vel csinálta ezt egyszer, hogy már a 3. lemezt írtam, mire kezembe akadt egy elfekvő MSI, az bootolt mindegyik lemezzel.
-
RVR400
veterán
válasz
umfrider97 #45596 üzenetére
Akkor kapcsolós elosztóba kell dugni, ami elérhető helyen van lábbal, és meg van oldva.
-
RVR400
veterán
válasz
symonbor #38703 üzenetére
Gariztattam már ugyanilyen hibával ugyanilyen lapot. Bevizsgálták, nem volt baja, visszaküldték, én szentségeltem, hogy a szart visszaküldték, de összepattintottam, és működött.
Garis visszaküldés előtt ki lett próbálva több procival, több VGA-val, több memóriával is, de semmi, még csak csipogni sem csipogott.
-
RVR400
veterán
válasz
juliensorel #35429 üzenetére
Memóriák a másik két foglaltba, és egy BIOS-reset.
-
RVR400
veterán
Pont erről van szó, a régi procid a régi RAM-jaiddal jó, az új proci a régi RAM-jaiddal nem jó, azonban támogatott memóriákkal jó, így a proci is jó, a RAM-ok is jók, meg a régi procid is jó.
Ha találsz memóriát, ami támogatott, és azzal nem jó, akkor már van hivatkozási alapod arra, hogy a proci ismételten szar, aminek egyébként eléggé kicsi a valószínűsége.
-
RVR400
veterán
válasz
zsozsoka80 #35220 üzenetére
Szedd le a bekapcsológomb csatiját (POWER SW), és a tüskéket zárd rövidre csavarhúzóval pl., hátha csak a kapcsoló hibás.
-
RVR400
veterán
válasz
Richard! #35104 üzenetére
Nálam egy M5A99X EVO R2.0 csinált hasonlót.
-
RVR400
veterán
Kapcsold ki a CNQ-t, és az APM-et, meg a hasonló energiagazdálkodási lehetőségeket a BIOS-ban, és utána próbáld meg. Ha ez megoldja, akkor tápcsere. Sajnos én emiatt cseréltem már zsír új tápot másik típusra, mert ezt néhány táp nem szereti, viszont én meg nem szeretem, ha mindig zabál.
-
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
válasz
dellfanboy #34674 üzenetére
Előbb a 15-öst kell a 45-össel összevonnod, aztán a maradékot lecsippenteni, és hozzáadni a nagy partícióhoz. Csak partíció menedzserrel fog menni, mint pl Easeus.
-
RVR400
veterán
válasz
sestertius #34573 üzenetére
-
RVR400
veterán
válasz
sestertius #34562 üzenetére
F2-vel azért megpróbáltad?
-
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
válasz
jozdavab #33829 üzenetére
Továbbra is memória, de ha ki sem próbálod másikkal, akkor ne csodálkozz, hogy nem jutsz előrébb, és mi sem tudunk mást mondani. Értsd jól, amikor leírtam Neked az én sztorimat, akkor volt olyan, hogy a gép folyamatos használat mellett elment 1 napot is, de volt olyan, hogy napjában kétszer rohadt ki. Mindkét memória jó volt memtest alatt, mindkettő hibátlan volt másik gépben, amiben azóta is megy hiba nélkül. Már régóta nem veszek Kingstont, pont az ilyenek miatt, de akkor az kényszerpálya volt, meg is lett az eredménye.
-
RVR400
veterán
válasz
kilcsifalo #33796 üzenetére
Az az érdekes, hogy nekem ezt az utóbbi 1.5-2 hónapban csinálja a gépem, és ami a legnagyobb poén, hogy újratelepítés után is. Egyelőre nem foglalkozok vele, de néha baromira idegesítő, hogy nem tudom, hogy nyomtam-e gombot pl az asztal megjelenítés gombra, vagy csak megint rájött a hülyeség.
-
-
RVR400
veterán
válasz
fgcsem4n #33739 üzenetére
Radiátor mellett van a géped? Vagy a kábel elmegy mellette? Régen láttam ilyen hibát, szerintem már nem kellene ilyennek lennie, de sosem lehet tudni.
Esetleg még a képfrissítést lehet állítgatni, talán az is segít.
(#33740) =HG=: Azt írja, hogy simán HDMI-n keresztül is ugyanaz a hiba.
-
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
válasz
AllTheBest #33646 üzenetére
-
RVR400
veterán
válasz
martin1369 #32898 üzenetére
Örülj neki, hogy másikkal megy, és egy ilyen hiba nem nyírta ki a lapot is teljesen.
-
RVR400
veterán
válasz
martin1369 #32896 üzenetére
-
RVR400
veterán
válasz
martin1369 #32874 üzenetére
Olyan bekötés mellett én nem csodálkozok, hogy meghalt. Bár szerintem csak a biztosíték nullázódott ki benne, ha nem pukkant.
-
RVR400
veterán
válasz
SunMount3r #32800 üzenetére
Én azt anno egy 550-es M-tech tápra cseréltem le, amikor a Giga már kezdett gyengélkedni. Akkor lettem idegbajos, amikor kiderült, hogy gyakorlatilag ugyanaz a belseje a kettőnek, csak a GB-ért pár évvel azelőtt adtam 11K-t, míg az M-Tech pont a fele volt...
-
RVR400
veterán
válasz
Andralin #32669 üzenetére
Most igazából, ha a 8.3-nál áll meg, ugye ezután már nem megy tovább, hanem kikapcsol, akkor az táphiba lesz szerintem.
8.3. Guru check ATX power supply ready signal Power on -> Stop at 8.3. 12V 4 pin plug disconnected or power supply damage Check 4 pin power plug or replace power supply
-
RVR400
veterán
válasz
MyWayBack #32629 üzenetére
A kérdésre nem válaszolni nem kell, de megoldást várni igen. Szerintem ne menjünk bele, hogy mi milyen mentalitás.
De a megoldás az, hogy
1. Szar az új RAM, vagy egyik, vagy másik, vagy mindkettő, de ezt meg sem próbáltad kideríteni. (természetesen szar alaplappal még nehezebb, nyilván ezért egyszerűbb kérdezni)
2. Megvárod, míg lesz egy értelmes alaplapod, aztán kiderül, ha j, vagy ha nem, de akkor a fentiek alapján próbálgasd (egyesével, különkülön, együtt, stb) (Memtest)
3. Beírod még vagy 4-szer, hogy persze Neked nem segít senki, és megvárod, míg valaki valami csoda folytán megálmodja, hogy melyik memóriád melyik cellája lesz hibás. -
RVR400
veterán
válasz
MyWayBack #32624 üzenetére
Tehát, berakod a 2 úja,t kakor beindul, csak újraindul. Ha berakod az egyikat az újakból, akkor be sem indul. Na de:
kipróbáltad a két újból külön-külön, hogy melyikkel indul vagy nem indul?
Nekem úgy tűnik, hogy a két új modul közül az egyik hibás, ezért indul be kettővel, és restartol, míg az eggyel, pont a rosszal be sem indul.
(#32627) Spet: Én már ezen fenn sem akadok, bár teljesen érthetetlen, hogy ha van egy szar alaplapom, akkor miért RAM-ra kell költeni. ráadásul ugye 2*4GB helyett megint vett 2*4GB-ot, de ugy csak 2 slot jó, tehát egy centi haladás nem történt.
-
RVR400
veterán
válasz
MyWayBack #32621 üzenetére
Tehát:
Volt egy géped, ami működött 2 db X rammal. Vettél bele 2 db Y ramot, amivel nem működik.
Minden ugyanaz, csak a RAM (X helyett Y) más, akkor szerinted milyen ötlet legyen?
1. Nem jó a RAM-ok, amiket vettél.
2. Jók a RAM-ok, csak nem kompatibilisek.Ergo, ha van egy autóm, működött benne a motor, de vettem egy másik motort, de azzal meg nem megy, akkor az autó többi részével lehet baj, vagy az újonnan beletett motor nem stimmel azért, mert rossz vagy nem belevaló? Kicserélhetem az autó többi részét, ha szar a motor, akkor sem fog beindulni, vagy ha csak az a baj, hogy nem ebbe az autóba való, akkor az autó többi részének kicserélése után fog működni, csak akkor az már egy másik autó lesz.
Megoldás:
1. Ha nem jók a RAM-ok, akkor kuka, visszavinni, levásárolni, kicseréltetni.
2. Ha jók a RAM-ok, akkor másik alaplap, másik proci, amivel kompatibilis lesz. -
RVR400
veterán
válasz
IMIIKE1998 #32539 üzenetére
Akkor VGA-csere.
-
RVR400
veterán
válasz
Marcelldzso #32525 üzenetére
Memóriákat próbáltad külön?
-
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
Nekem ezt a mostani M5A99X Evo R2.0 lapom csinálta meg, bár az már működött akkor 1 éve. Hűtőcserém volt, aztán gondolt egyet, és nem akart beindulni. CPU LED világított, de se csipogás, semmi.
3-szor szedtem szét nullára, már csereprocit és RAM-okat is kipróbáltam, másik VGA-t is hozzá, másik gépben is teszteltem, de a hiba maradt. Na, gariba ment is a lap, aztán visszajött, hogy tesztelték, de semmi hibát nem észleltek. Az agyvizem rögtön fel is ment, hogy visszaküldték a szart, de összepattintottam, és be is indult, azóta is megy hiba nélkül.
Én nem jöttem rá, hogy mi kínja volt, mert még utaztatva is volt közben, pihent is egy-egy napot az átépítések között. -
RVR400
veterán
válasz
atka76 #32133 üzenetére
Pontosítsuk: mit jelent a gép kivezetése kifejezés? De megpróbálom hasonlóan megkérdezni: fent hosszában van bedugva, vagy lent keresztben? A Te esetedben, ha jól van összerakva a gép, akkor lent keresztben kell bedugva lennie a két egymás felett levő egyforma csatlakozó valamelyikében. Célszerű előbb a fentebb levőbe dugni a kettő közül.
-
RVR400
veterán
válasz
JosieMaran #32120 üzenetére
BIOS frissítés,és default beállítások.
-
RVR400
veterán
válasz
SigmaW #32076 üzenetére
Speciel a videókari memóriánál az a 3004 MHz a gyári órajel, ami érdekesebb, hogy a GPU csak 549 MHz-en megy max, bár elvileg lehet, hogy az csak idle állapotban volt.
Az i5 2500s turbo órajele meg 3691 MHz.
A GTX650 TI Boost pedig majd' 100 fokig teljesen normál működésű, az a 85 fok meg sem kottyan neki. Én másik lapot próbálnék meg.
-
RVR400
veterán
válasz
varadigabor #31993 üzenetére
Gondolom van rajta USB2.0 is, és meg van oldva.
-
RVR400
veterán
válasz
RedCactus #31980 üzenetére
Valójában az Improve system stability, az Improve memory compatibility és az Enhance compatibility with some PCIE device, és a legalább 15 BIOS-frissítés pedig semmire sem jó.
Gondolom egy reinstall sem lett megpróbálva, de végülis mondjuk meg a tutit a legalapvetőbb próbálkozások kihagyása nélkül. Nincs ezzel baj, csak kíváncsi lennék, hogy vajon melyik megoldás lesz az, ami tetszhet.
(#31979) CoolMan81: Szerintem, ha akartad, akkor értetted az iróniát.
-
RVR400
veterán
válasz
BRIKLY #31972 üzenetére
Azért kíváncsi lennék, hogy Te milyen megoldást vársz, ha a legalapvetőbb dologra sem vagy képes annak érdekében, hogy haladjon a dolog, mert Te úgy gondolsz valamit. Lehet, hogy igazad van, de kb egy 3 perces dologról van szó, és csak utólag fog kiderülni, ha nem oldja meg a dolgot. Viszont érdemben így sok értelme nincs Veled foglalkozni.
-
RVR400
veterán
válasz
lionskull #31774 üzenetére
" Nem gyanakszom vidkártya hibára" - Eddig jó volt, most beraktál egy használt VGA-t, és annak a hibájára utaló hibaüzenet is van, és a kép is szétesik. Akkor mi más lehet a gond?
Rövidre tudod zárni a dolgot: átrakod a VGA-t másik gépbe, aztán ott is elkezdesz játszani.
-
RVR400
veterán
Ez vajon hány évvel ezelőtti sztereotípia? Az FX-8350 húzva, Prime alatt valóban lehet 70 fok, de ez egy Athlon X2-es, ami 60 fölé terhelve sem kellene, hogy menjen a gyári hűtőjével sem, a 70 fok körüli hőmérséklet meg már végképp a teteje. Szóval vagy nem forog a venti, vagy nincs rászorítva a borda.
-
RVR400
veterán
válasz
Lablovezel #31553 üzenetére
Milyen erős gép az, amihez még SATA-driver kell külön, hogy lássa a telepítő a HDD-t? Egyébként próbáld a win telepítőt HDD nélkül elindítani, hogy úgy gyorsabb-e. Ha igen, akkor winyó ki, másik gépben teszt és formázás.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Autós topik
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bittorrent topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX6600 8GB!
- Eladó 2tb szerver hdd több db
- Intel NUC 11 mini PC i5 / 16GB RAM / 250GB SSD / Windows 11 Pro
- Mac Mini M2 8/256GB vagy akár +1Tb + trackpad ,magic mouse ,dock
- AKCIÓ! GAMER PC: RYZEN 5 5600X (6mag/12szál) +RTX 3070 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 70 FÉLE HÁZ!!!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest