Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jimbimx

csendes tag

válasz Z-o-t-y #12 üzenetére

Lassan 4 éve használok egy M1-s mac minit. Korábbi, illetve egy darabig párhuzamosan (egyre ritkábban) használt gépeimbe mindig akartam valamit mókolni. Lenovo x230 16 GB, lenovo tiny 32 GB ramra maxolva, asztaliba videokártya etc. Eredmény: hangosodó gép, de gyorsulásba, "érzésre" semmi jelentős változás.
    Ehhez képest minibe nem éreztem eddig szükségességét semmi "upgrade"-nek, persze leszámítva a tárhelyet - amit valóban aranyáron mérnek rendelésnél, de az egy egyszerű dockkal megoldható volt, és multifunkcionális (mással, máshol is használható).
    Persze nem vágok sok terrás videókat, nem fut egyszerre 5-6 virtuális gép (nagy ritkán ha igen 1-2) meg ilyenek, de ilyen használat mellett nem vettem észre, hogy kevés volna a 8 GB RAM.
    Kis idő kellett, míg a windowson megszokott programoknak megfelelő oprendszerbe ágyazott vagy alternatívaként talált más szoftverek logikáját, működését megszoktam, de mára zavar és idegen a windowsos környezet. Én merem ajánlani.
    Az új minin gondolkodok, mert a mérete, a processzor 3 verziónyi ugrása, és a kicsit több RAM lehet hozna valami érezhető javulást, de ezt inkább a kíváncsiság, mintsem a szükségesség magyarázza.

Új hozzászólás Aktív témák