Hirdetés
- Leradírozta a kijelzőt a Garmin fitnesz karkötőjéről
- Szokatlanul nagy telepet kaphat az Oppo következő A-szériása
- Korán szivárgott a Snapdragon 4 Gen 6: új Adreno és LPDDR5 is jöhet
- Egy spanyol játékosnál tűnt fel a Honor Robot Phone a vb-döntő után
- Tisztázta a Motorola az Edge 70 Max frissítési ígéretét
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Leradírozta a kijelzőt a Garmin fitnesz karkötőjéről
- Öt év után újra 5G képes kamerás csúcsmobilokat hoz a Huawei a nemzetközi piacra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Meglepő pletyka a Pixel 11a-ról: a csúcs Tensor lapka is lecsoroghat
- Tisztázta a Motorola az Edge 70 Max frissítési ígéretét
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
29800 - 29701
29926 - 29901 29900 - 29801 29800 - 29701 29700 - 29601 29600 - 29501 29500 - 29401 29400 - 29301 29300 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-04-22 06:57 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
Meglepően szép állapotban van. Jó, a féktárcsa olyan vállas, hogy csak, de amúgy!

Ránézésre sokkal szebb, mint az enyém, pláne, hogy az most szét van borítva megint.Szerk: mielőtt felmerül, természetesen olasz import.
De az, hogy azóta egy tulaj...Lehet többre mennél vele, mint a villanyosítással.....

Mi a fenéért 190 kiló egy ilyen cucc?
Többek között ezért sem merült fel bennem egy használt (újat abból nem tudtam volna megfizetni) 250-400-as robogó vásárlása annak idején. Pedig a menetteljesítményüket azt bírtam volna... -
DigitXT
félisten
Meglepően szép állapotban van. Jó, a féktárcsa olyan vállas, hogy csak, de amúgy!

Ránézésre sokkal szebb, mint az enyém, pláne, hogy az most szét van borítva megint.Szerk: mielőtt felmerül, természetesen olasz import.
De az, hogy azóta egy tulaj... -
Debilon
addikt
kérdezősködtem korábban Kymco Skycity 125 és Keeway Vieste 125-el kapcsolatban esetleges tapasztalatokról
nos, tegnap hazahoztam egy Morbidelli SC125 LX robogót, hazáig a közel 80 km-en jól ment, bár 60-70 közötti tempó volt a bejáratás miatt. az első 500 km-nél lesz olajcsere onnantól majd kicsit máshogy vezethetem :)
szerintem be fog válni, az átlagos úthibákkal elég jól megbírkózott a 85 kg súlyommal, amire kell arra a menetteljesítmény is jónak tűnik így is, amikor még óvatoskodni kell
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ha SEPA átutalást választottál, az elég hamar ott van. Megnézted amúgy, ez való a tiedbe? Én csak a te elmondásod alapján kerestem ki...
Igen, ez való az M1-be és az M1pro-ba. (Nekem az utóbbi van). A Sena gyártotta. A sisak teljesen elő van rá készítve, 2 mikrofon és 2 hangszóró gyárilag be van építve. Köszi a tippet, segítséget, remélem megkapom és beválik. Váratlan kiadás, de ezt nem tudtam kihagyni.

Sima deviza átutalást indítottak OTP mobil bankból.
-
bytesizelife
tag
Megoldottam a dolgot - kíváncsi leszek átbaszott-e a fickó.... (Google-fordítóval beszélgettünk pár mondatot.)

A 65 Euro vételárhoz 15 Euro DHL-szállítási költséget kért még a magyarországi szállításért. Bankkártyával nem tudtam valamiért fizetni, banki deviza-átutalást csináltam közvetlenül az ő bankszámlájára, elvileg 1-2 nap múlva kapja meg és adja fel a csomagot. Összesen 35k HUF-ba fájt az eksön - remélem kapok is cserébe valamit.

Nagyon hiányzott ez a bigyó, unalmas hosszú alföldi utakon szívesen hallgatnék zenét a telóról, na meg a navit is. Csak be kell pattintani a sisak hátuljába a számára kiképzett fiókba, a műanyag fedél helyére.
Ha SEPA átutalást választottál, az elég hamar ott van. Megnézted amúgy, ez való a tiedbe? Én csak a te elmondásod alapján kerestem ki...
-
macilaci78
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
Megoldottam a dolgot - kíváncsi leszek átbaszott-e a fickó.... (Google-fordítóval beszélgettünk pár mondatot.)

A 65 Euro vételárhoz 15 Euro DHL-szállítási költséget kért még a magyarországi szállításért. Bankkártyával nem tudtam valamiért fizetni, banki deviza-átutalást csináltam közvetlenül az ő bankszámlájára, elvileg 1-2 nap múlva kapja meg és adja fel a csomagot. Összesen 35k HUF-ba fájt az eksön - remélem kapok is cserébe valamit.

Nagyon hiányzott ez a bigyó, unalmas hosszú alföldi utakon szívesen hallgatnék zenét a telóról, na meg a navit is. Csak be kell pattintani a sisak hátuljába a számára kiképzett fiókba, a műanyag fedél helyére.
A fickó a pénzt megkapta, elvileg fel is adta a csomagot.
-
macilaci78
nagyúr
Jelenleg a legnagyobb baj a járdán parkolás eltörlése. Gyak engem kivégezne. Autók közt parkolás eléggé problémás lenne ahol járkálok egy átlag napon. Motoros parkolókat meg 100% hogy nem fognak csinálni 300 méterenként.

Nem közvetlenül. Engem jobban aggaszt, hogy mit csinálok, ha a szabályosan parkoló motoromat egy szabályosan parkoló autóra borítva egy fogalmatlan barom parkolási kísérlete közben.
-
Grillo
őstag
Jelenleg a legnagyobb baj a járdán parkolás eltörlése. Gyak engem kivégezne. Autók közt parkolás eléggé problémás lenne ahol járkálok egy átlag napon. Motoros parkolókat meg 100% hogy nem fognak csinálni 300 méterenként.

Vagy ha csinálnak, a nagy részükben autó állna. Mint most.
-
Grillo
őstag
-
yodamastah
őstag
Kicsit félek az új KRESZ-től, amikor majd
14 éve félhetnél tőle.
Roller topikban rendszeres mantra, hogy amikor majd kijön, akkor ez, meg az lesz. Csak már évek óta nem akarózik kijönni... Mondjuk amilyen összecsapott szart hoztak össze, inkább ne is. Kedvencem, hogy az SMKP-t átneveznék robogónak... 
Gondolom itt nem kell senkinek magyarázgatni, hogy mondjuk egy Simson S51 miért nem robogó. Vagy a Madison miért nem SMKP. Ezek annyira fogalmatlanok, hogy kevernék.

-
DigitXT
félisten
Saját tapasztalat: egyáltalán nem vészes lassú 125-össel messzire menni túrázni - ha teljesen egyedül vagy. Nem kell senki után "kapaszkodni", mindig annyival mégy, amennyivel kényelmes, amennyivel éppen szeretnél. Csak autópályán ne akarj vele menni - ott biztosan megölnek....
Kicsit félek az új KRESZ-től, amikor majd a teherautók mindenhol 90-nel mehetnek majd. Akkor bajban leszek, a nagy dögök is kerülgetni fognak....
Kicsit félek az új KRESZ-től, amikor majd
14 éve félhetnél tőle.
Roller topikban rendszeres mantra, hogy amikor majd kijön, akkor ez, meg az lesz. Csak már évek óta nem akarózik kijönni... Mondjuk amilyen összecsapott szart hoztak össze, inkább ne is. Kedvencem, hogy az SMKP-t átneveznék robogónak... 
Gondolom itt nem kell senkinek magyarázgatni, hogy mondjuk egy Simson S51 miért nem robogó. Vagy a Madison miért nem SMKP. Ezek annyira fogalmatlanok, hogy kevernék.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ha van német, vagy osztrák lehetőség, akkor megoldjuk.

-
macilaci78
nagyúr
Saját tapasztalat: egyáltalán nem vészes lassú 125-össel messzire menni túrázni - ha teljesen egyedül vagy. Nem kell senki után "kapaszkodni", mindig annyival mégy, amennyivel kényelmes, amennyivel éppen szeretnél. Csak autópályán ne akarj vele menni - ott biztosan megölnek....
Kicsit félek az új KRESZ-től, amikor majd a teherautók mindenhol 90-nel mehetnek majd. Akkor bajban leszek, a nagy dögök is kerülgetni fognak....
Ne aggódj, a nagy dögök még engem is toltak a 300-assal. Persze inkább a falvakban, de akkor is zavaró volt. Két falu közt tudtam távolságot nyerni a kanyargós, erdős részeken is, meg szerencsére az emelkedőkön is.
De sokat mentem 50-essel, tudom, milyen érzés forgalmi akadálynak lenni. -
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nem unjuk nyugi
Próbálok én is összerakni idén több ilyen túrát asszonyal. (két motorral) Idén már toltunk egyet. Sajna kevés a jól motorozahtó út itthon, nagyon messzire meg nem akarom vinni, nem bír ki 300km-nál többet R6on egy nap 
Úgy 15 éve találkoztam egy sráccal, 125ös robesszal bejárta európát keresztül kasul. Két személlyel
70ezer km volt az 5 éves robogóban. Toljad nyugodtan nmax-al ha jól érzed magad rajta 
-
kcsa
veterán
Nem unjuk nyugi
Próbálok én is összerakni idén több ilyen túrát asszonyal. (két motorral) Idén már toltunk egyet. Sajna kevés a jól motorozahtó út itthon, nagyon messzire meg nem akarom vinni, nem bír ki 300km-nál többet R6on egy nap 
Úgy 15 éve találkoztam egy sráccal, 125ös robesszal bejárta európát keresztül kasul. Két személlyel
70ezer km volt az 5 éves robogóban. Toljad nyugodtan nmax-al ha jól érzed magad rajta 
Ilyen 125-ös beteg arcról én is tudok, bérelt egy 125-ös robogót és elment Bulgáriába nyaralni (és vissza
) -
yodamastah
őstag
Nem unjuk nyugi
-
bytesizelife
tag
-
bytesizelife
tag
Volt egy filléres Aldi-s a régi motorhoz, a régi Caberg Duke bukómhoz, de - értelemszerűen, mivel csak egyedül motorozok - kizárólag a Wayteq navi kihangosításához használtam (volna). De arra sem vált be: fél óránként szó szerint lefagyott tőle a Wayteq - meg kellett állni, resetelni.
A mostani sisakban (Shuberth M1 Pro) gyárilag benne van a mikrofon meg a két hangszóró gyárilag, de majd' 100 ezer pénz lenne hozzá az elektronika, annyit nekem nem ér. Így csak pár percenként ránézek a tabletre.Húszezret sem?
[link] -
DigitXT
félisten
-
Bogyó bá'
nagyúr
Most akciós, 80k.
Egyszer mellédszegődnék... 
Összehozhatunk valamit a nyáron - de én csak 80-90-nel tudok vánszorogni....
-
macilaci78
nagyúr
Volt egy filléres Aldi-s a régi motorhoz, a régi Caberg Duke bukómhoz, de - értelemszerűen, mivel csak egyedül motorozok - kizárólag a Wayteq navi kihangosításához használtam (volna). De arra sem vált be: fél óránként szó szerint lefagyott tőle a Wayteq - meg kellett állni, resetelni.
A mostani sisakban (Shuberth M1 Pro) gyárilag benne van a mikrofon meg a két hangszóró gyárilag, de majd' 100 ezer pénz lenne hozzá az elektronika, annyit nekem nem ér. Így csak pár percenként ránézek a tabletre.Most akciós, 80k.
Egyszer mellédszegődnék... 
-
Bogyó bá'
nagyúr
Sisakbeszélőd van?
A mostani sisakban (Shuberth M1 Pro) gyárilag benne van a mikrofon meg a két hangszóró gyárilag, de majd' 100 ezer pénz lenne hozzá az elektronika, annyit nekem nem ér. Így csak pár percenként ránézek a tabletre. -
macilaci78
nagyúr
De, brutális szél volt - rohadtul el is fáradtam a végére. Csak az ülés alatt vittem a lomjaimat (fotóstáska, szerszámkészlet, esőruha és pár fél literes ivóvíz), más nem volt nálam - az ebédet is a zirci MOL-kúton oldottam meg (csípős hotdog meg egy presszókávé). Kikapcsolódni, kicsit feltöltődni mentem, nem magamat szívatni - a full pakkost majd egy rövidebb úton, kellemesebb időjárásban akarom kipróbálni.
Sisakbeszélőd van?
-
Bogyó bá'
nagyúr
De, brutális szél volt - rohadtul el is fáradtam a végére. Csak az ülés alatt vittem a lomjaimat (fotóstáska, szerszámkészlet, esőruha és pár fél literes ivóvíz), más nem volt nálam - az ebédet is a zirci MOL-kúton oldottam meg (csípős hotdog meg egy presszókávé). Kikapcsolódni, kicsit feltöltődni mentem, nem magamat szívatni - a full pakkost majd egy rövidebb úton, kellemesebb időjárásban akarom kipróbálni.
-
Grillo
őstag
-
Bogyó bá'
nagyúr
Pár kép tegnapról - ha még nem unjátok.
(Ha unjátok, akkor is....
)

-
Bogyó bá'
nagyúr
-
DigitXT
félisten
-
Bogyó bá'
nagyúr
Elvileg jó idő lesz. Én betöltöm a 43-at. Faterom meg Olaszfaluból származik, Zirc mellől. Minden egyben van... Kivéve szerencsétlen Madison, mert télen leálltam a szereléssel.

De már megrendeltem egy kis villanymotort Kínából, mert bizisten csinálok egy villanyos blokkot, CVT-vel. Lehet, gyengébb lesz, mint a benzines, de poénból csak ki kell próbálni.
Olaszfalu - ma. Only for you!
-
bytesizelife
tag
Nem igazán tudom ezt értelmezni. Van benne motor, nem neki kell tologatni az Alpokban. A másik, hogy arrafelé hirtelen tud változni az idő, és a tüdőgyuszi vagy a felfázás nagyon nem vicces. Soha nem mennék az Alpokba olyan robogóval, amin nincs rendes szélvédelem.
-
Grillo
őstag
Durva, pedig nézegettem én is mindenfélét, hogy valamit kéne tanulni, meg még érdekelne is, de saját zárt helyem nincs szerelni. Meg azért nekem kb. nulláról kéne mindent tanulni.
-
csongi
Topikgazda
Hát ez az...
Egyszer már majdnem beiratkoztam, de nem. Most meg, khm. Nem azért, ha nagyon akarom, akkor kiköhögöm (részletfizetéssel), de ahhoz nagyon akarni kéne. 
Es ki is kellene termelni.
Raprobaltam Szegeden a Covid idoszakban.
Ez a felnott kepzes..hogy is mondjam?
10% alatt van a vegzosok szama. -
Bogyó bá'
nagyúr
Pedig a Forzának sokkal jobb a szélvédelme. Az Address nem igazán túrázásra való.
Nehéz volt már neki, szenvedett vele. Legalábbis azt mondta többször is.
-
bytesizelife
tag
Én meg egy idős holland hölgy, Gerdien B. kisrobogós videóira vagyok rákattanva teljesen.
Pár éve még egy "dögnehéz" Honda Forza 125-tel kezdte, kempingezéssel, de sajnos beteg lett így egyre könnyebb gépekre és szállodára váltott. Jött az NMAX 155 majd amikor már azzal is gondjai voltak, akkor a Suzuki Adress 110. De minden évben becsületesen végig tolja az Alpok valamelyik részét, általában 10 nap alatt - a mai napig. Végig videózik, még drónnal is.
#29752DigitXT: Erre nem lehet felszerelni, nem véletlen hogy a kínaiak sem gyártanak hozzá ilyesmit.
A szövet oldaltáskáimat anno rápróbáltam, de a kudarc után inkább oda ajándékoztam őket a GS-sel.Pedig a Forzának sokkal jobb a szélvédelme. Az Address nem igazán túrázásra való.
-
DigitXT
félisten
-
csongi
Topikgazda
-
DigitXT
félisten
Mert a főtengely helyére menne a motor, minden más marad. Szerintem még a kuplung is (legalábbis első körben, ha mégsem, akkor lehegesztem), mivel a villanymotor nyomatéka ugyan megvan nulláról is, viszont olyankor a hatásfoka a béka segge alatt van, tehát pont ilyenkor lehet a legjobban megfőzni. Nem terveztem futómű építését. Ez ilyen plug & play. Az a problémám, hogy a pici motor nem biztos, hogy fog olyan fordulaton pörögni, hogy a variátor normálisan tudjon dolgozni. Nyilván, amikor nagypapis volt, és 5500-on váltott, az elérhető(bb) még ennél a kis vacaknál is, de a 7000-hez már erősen kelleni fog a nagyfesz.
Szerk: és még akkor sem biztos.
Őrült ötlet, tudom, volt már pár ilyen a múltban is.
De előbb vizsgázzon le szépen benzinnel, csak össze kéne raknom neki az új kábelezést... (Nem járja, hogy lámpa kapcsolására olyat esik a fesz, hogy újraindul a benzinszintmérő.)Szerk2: a miheztartás végett a nyomatékcsúcs volt anno 5500 körül, konkrétan 34 Nm.
Elvileg a pici motor is tud 45 Nm-t, idáig biztató, a csúcsteljesítmény, és a hűtés kérdéses. -
Bogyó bá'
nagyúr
Elvileg jó idő lesz. Én betöltöm a 43-at. Faterom meg Olaszfaluból származik, Zirc mellől. Minden egyben van... Kivéve szerencsétlen Madison, mert télen leálltam a szereléssel.

De már megrendeltem egy kis villanymotort Kínából, mert bizisten csinálok egy villanyos blokkot, CVT-vel. Lehet, gyengébb lesz, mint a benzines, de poénból csak ki kell próbálni.
Boldog Szülinapot!
Villanyhoz minek CVT? Agymotor kellene meg egy "rendes" futómű, nem?
-
DigitXT
félisten
Azon agyalok éppen, hogy holnap menni kellene egy ilyet, persze fölös cuccok nélkül. Elvileg nem lesz hideg sem, csak reggel....

-
Bogyó bá'
nagyúr
Azon agyalok éppen, hogy holnap menni kellene egy ilyet, persze fölös cuccok nélkül. Elvileg nem lesz hideg sem, csak reggel....

-
DigitXT
félisten
Nem arra gondoltam, hogy a zsákot fújja el a szél, hanem ha belekap, akkor a robogó stabilitása csökken. De ki kell próbálni, lehet semmi ilyen nem lesz ennél a sebességnél, meg nem viharban mész túrázni.
Nekem a Scarabeon az oldaldobozok nagyon jók, már csak a motort kéne rendberakni. Talán most lesz rá lehetőségem, ha tálok normális szakit.ha találok normális szakit
Most néztem, hogy a MAMI már 1.4MFt/év.
Anno amikor beszéltük, párszáz K rémlik...#elmúltnyócév
-
Grillo
őstag
Nem arra gondoltam, hogy a zsákot fújja el a szél, hanem ha belekap, akkor a robogó stabilitása csökken. De ki kell próbálni, lehet semmi ilyen nem lesz ennél a sebességnél, meg nem viharban mész túrázni.
Nekem a Scarabeon az oldaldobozok nagyon jók, már csak a motort kéne rendberakni. Talán most lesz rá lehetőségem, ha tálok normális szakit. -
macilaci78
nagyúr
Nem maradt senki aki lebeszélne a hülyeségeimről - így erősen készülök a nyári, több napos, akár egyhetes sátorozós (kempingezős) túráimra.

Frissen vett egyszemélyes , ultra könnyű sátram is megérkezett, és egy polifoammal, egy felfújható párnával és egy 20 éves, összecsukható 3 lábú kemping székkel együtt békésen elférnek a vízhatlan 30 literes zsákomban a doboz tetején (ezért kellett a csomagtartó rács). Ez a pakk 3,5 kg kompletten.
A túradobozban kényelmesen (?) elfér egy heti ruházatom, a komplett konyha (gázpalackkal, tűzhellyel, egyszemélyes kotyogós kávéfőzővel együtt), a hálózsákom és az egyéb szükséges dolgaim. Így csurig pakolva 10,5 kg.

Az ülésen lévő vízhatlan vászon táskámban az esőruhán és a két guriga klotyópapíron kívül 4 db fél literes ásványvizes palack. Mindenestől 3 kg.
Az ülés alatti csomagtérben a fotós-videós cuccom, a szerszámok és a lezáró ABUS lakat, tárcsafékzár. Ha a fotós cuccot kiveszem, akkor helyére pont bemegy a nyitott Schuberth bukó. Ez mindenestől 4 kg - tehát összesen 21 kg csomag lesz nálam..
Ki van ez találva, kérem!
(A felső zsákot leszámítva többivel már motoroztam a nyáron Horvátországban, és semennyire sem zavart.)

Amíg lehet, addig a hátsó doboz elé pakolnék, mint fölé. Előrébb lenne a súlypont és alacsonyabban, nameg kisebb lenne a vitorla is.
Bergen hátizsákom 80 literes, két oldalára cipzárral, csattal 1-1 20 literes rekeszt lehet még felrakni. Szóval lehet, inkább néznék egy táskajavításban szakit és összegyógyítanám a két táskát, esetleg pántos-csatos megoldással a kapaszkodóhoz, vagy az üléshez húznám gumipók helyett. -
Bogyó bá'
nagyúr
Én meg egy idős holland hölgy, Gerdien B. kisrobogós videóira vagyok rákattanva teljesen.
Pár éve még egy "dögnehéz" Honda Forza 125-tel kezdte, kempingezéssel, de sajnos beteg lett így egyre könnyebb gépekre és szállodára váltott. Jött az NMAX 155 majd amikor már azzal is gondjai voltak, akkor a Suzuki Adress 110. De minden évben becsületesen végig tolja az Alpok valamelyik részét, általában 10 nap alatt - a mai napig. Végig videózik, még drónnal is.
#29752DigitXT: Erre nem lehet felszerelni, nem véletlen hogy a kínaiak sem gyártanak hozzá ilyesmit.
A szövet oldaltáskáimat anno rápróbáltam, de a kudarc után inkább oda ajándékoztam őket a GS-sel. -
DigitXT
félisten
Oldaldoboz?
De nem akarunk Scarabeot csinálni az Nmaxból, csak kibicelünk itt. 
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nem tudom . de a szokásos 80-85-ös tempómnál nem kellene veszélyesnek lenni.
A 3 heveder atomstabilan fogja.A hátsó ülésen már "laknak" mint írtam, de ahhoz stabilan nem nagyon lehet semmit sem rögzíteni pláne úgy, hogy minden megálláskor nyitogatom a fotós cucc miatt.
-
Grillo
őstag
Nem maradt senki aki lebeszélne a hülyeségeimről - így erősen készülök a nyári, több napos, akár egyhetes sátorozós (kempingezős) túráimra.

Frissen vett egyszemélyes , ultra könnyű sátram is megérkezett, és egy polifoammal, egy felfújható párnával és egy 20 éves, összecsukható 3 lábú kemping székkel együtt békésen elférnek a vízhatlan 30 literes zsákomban a doboz tetején (ezért kellett a csomagtartó rács). Ez a pakk 3,5 kg kompletten.
A túradobozban kényelmesen (?) elfér egy heti ruházatom, a komplett konyha (gázpalackkal, tűzhellyel, egyszemélyes kotyogós kávéfőzővel együtt), a hálózsákom és az egyéb szükséges dolgaim. Így csurig pakolva 10,5 kg.

Az ülésen lévő vízhatlan vászon táskámban az esőruhán és a két guriga klotyópapíron kívül 4 db fél literes ásványvizes palack. Mindenestől 3 kg.
Az ülés alatti csomagtérben a fotós-videós cuccom, a szerszámok és a lezáró ABUS lakat, tárcsafékzár. Ha a fotós cuccot kiveszem, akkor helyére pont bemegy a nyitott Schuberth bukó. Ez mindenestől 4 kg - tehát összesen 21 kg csomag lesz nálam..
(A felső zsákot leszámítva többivel már motoroztam a nyáron Horvátországban, és semennyire sem zavart.)

A felső zsák amúgy kicsit vitorlaesélyes, nem? Nem lenne jobb kiváltani egy olyan táskára, ami a hátsó ülésen van, és nem nagyon lóg a doboz fölé?
Amúgy meg mindegy, menj el egy 100-as körre megrakva, aztán úgyis érezni fogod, hogy sok-e így. -
DigitXT
félisten

-
Bogyó bá'
nagyúr

-
Bogyó bá'
nagyúr
-
csongi
Topikgazda
Hát bajom nekem is van ezer (feleségem 3 hete halt meg súlyos betegségben, megözvegyültem, teljesen egyedül maradtam, senkim sem maradt....
), most ez a kis motorozgatás jelenti azt, hogy ne golyózzak be teljesen egyedül itthon a négy fal között...Bocs mindenkinek a keserű OFF-ért....

Őszinte részvétem. !!
-
Bogyó bá'
nagyúr
Én ezek nagy részét nősülés előtt megtanultam, de valóban, így 13 év alatt megkopott a tudás. A házimunkamát megosztjuk.
Gyerek itt sincs, se jószág. Előbb-utóbb az egyikünk egyedül találja majd magát.Nálunk a kert gondozása és a 110 éves vályog parasztház folyamatos karbantartása (vakolás és ablakcserék, fürdőszoba csempézés stb. is) volt az én feladatom, a lakáson belüli házimunka a feleségemé. Ki voltam kímélve, na!
De hogy ON is legyen. Az ígért pár kép a mai Kalocsa-Dombóvár-Abaliget-Orfű-Pécs-Kalocsa kanyarról, idén összesen már 450 km-nél tartok:

-
macilaci78
nagyúr
Volt szűk 4 hónapom lelkileg "felkészülni" az elkerülhetetlen tragédiára (azóta tudtam/tudtuk hogy ez hamarosan be fog következni). 62 éves fejjel tanultam meg mosni, főzni, takarítani; ellátni, ápolni előbb a beteg feleségemet, és természetesen magamat is. Már súlyos betegen is sokat segített nekem tanulni, nem lehetek elég hálás érte neki.
Nem adhatom fel és nem is akarom feladni - bár a kötél nekem is eszembe jutott párszor mint "legkönnyebb megoldás".
Sajnos nálunk gyerek nincs, tényleg egy szál magam maradtam.... ... és qrva x@r egyedül. (Két befogadott kóbor macskám van, slussz.)Ma is elmentem motorozni - és még élveztem is. Mindjárt letöltöm a képeket, és megosztom itt - ha nem baj.

Én ezek nagy részét nősülés előtt megtanultam, de valóban, így 13 év alatt megkopott a tudás. A házimunkamát megosztjuk.
Gyerek itt sincs, se jószág. Előbb-utóbb az egyikünk egyedül találja majd magát. -
Bogyó bá'
nagyúr
Volt szűk 4 hónapom lelkileg "felkészülni" az elkerülhetetlen tragédiára (azóta tudtam/tudtuk hogy ez hamarosan be fog következni). 62 éves fejjel tanultam meg mosni, főzni, takarítani; ellátni, ápolni előbb a beteg feleségemet, és természetesen magamat is. Már súlyos betegen is sokat segített nekem tanulni, nem lehetek elég hálás érte neki.
Nem adhatom fel és nem is akarom feladni - bár a kötél nekem is eszembe jutott párszor mint "legkönnyebb megoldás".
Sajnos nálunk gyerek nincs, tényleg egy szál magam maradtam.... ... és qrva x@r egyedül. (Két befogadott kóbor macskám van, slussz.)Ma is elmentem motorozni - és még élveztem is. Mindjárt letöltöm a képeket, és megosztom itt - ha nem baj.

Az emlegetett macskák - éppen kitúrtak a forgószékemből! (Pöci és IV. Béla király)

-
Bogyó bá'
nagyúr
Múlt héten gondoltam bele, hogy amelyik nagyszülőm nem rákban halt meg (akiket Anyám a szomszéd szobában ápolt), az felakasztotta magát. Nagymamámat Apám végta le a csillárról fél évvel azután, hogy Nagyapámat temettük.
Igenis irigyellek, mert őszintén szólva el sem tudom képzelni, mivel motiválnám magam a helyedben.

-
macilaci78
nagyúr
Hidd el, hogy az elmúlt 4-5 hónap (mióta tudom, hogy feleségem sorsa végleg megpecsételődött) maga a pokol volt számomra is. Az őrület és a teljes kétségbeesés töltötte ki minden napomat és éjszakámat. Végülis 40 évet töltöttünk el kettesben, úgy hogy mindig csak egymásra számíthattunk, na!
Ebben az őrületben a motorkával eltöltött egy-két órák, a vele való bíbelődés jelentettek csak némi pillanatnyi "kikapcsolódást". Ha ez sem lett volna, talán már felkötöttem volna magamat a padláson.
Próbálok "talpra állni", "túlélni", és ebben óriási segítség, hogy végre az időjárás lehetővé teszi hogy kimozduljak egy kicsit itthonról, motorozgathassak. Ma is menni akarok valamerre, nekem nagyon sokat segít abban, hogy a gondolataimat legalább egy kis időre másfelé terelgessem. Nincs miért irigyelni....
Múlt héten gondoltam bele, hogy amelyik nagyszülőm nem rákban halt meg (akiket Anyám a szomszéd szobában ápolt), az felakasztotta magát. Nagymamámat Apám végta le a csillárról fél évvel azután, hogy Nagyapámat temettük.
Igenis irigyellek, mert őszintén szólva el sem tudom képzelni, mivel motiválnám magam a helyedben.
-
kcsa
veterán
Hidd el, hogy az elmúlt 4-5 hónap (mióta tudom, hogy feleségem sorsa végleg megpecsételődött) maga a pokol volt számomra is. Az őrület és a teljes kétségbeesés töltötte ki minden napomat és éjszakámat. Végülis 40 évet töltöttünk el kettesben, úgy hogy mindig csak egymásra számíthattunk, na!
Ebben az őrületben a motorkával eltöltött egy-két órák, a vele való bíbelődés jelentettek csak némi pillanatnyi "kikapcsolódást". Ha ez sem lett volna, talán már felkötöttem volna magamat a padláson.
Próbálok "talpra állni", "túlélni", és ebben óriási segítség, hogy végre az időjárás lehetővé teszi hogy kimozduljak egy kicsit itthonról, motorozgathassak. Ma is menni akarok valamerre, nekem nagyon sokat segít abban, hogy a gondolataimat legalább egy kis időre másfelé terelgessem. Nincs miért irigyelni....
Őszinte részvétem. Ha jársz még erre csak csörögj fel
-
Bogyó bá'
nagyúr
Őszintén irigyellek, hogy ebben a helyzetben örömet tudsz lelni akármiben.
-
macilaci78
nagyúr
Hát bajom nekem is van ezer (feleségem 3 hete halt meg súlyos betegségben, megözvegyültem, teljesen egyedül maradtam, senkim sem maradt....
), most ez a kis motorozgatás jelenti azt, hogy ne golyózzak be teljesen egyedül itthon a négy fal között...Bocs mindenkinek a keserű OFF-ért....

Őszintén irigyellek, hogy ebben a helyzetben örömet tudsz lelni akármiben.
-
Grillo
őstag

Nagyon sajnálom.
Akkor nincs mese, menni kell, drónozni, fotózni, mindent csinálni. -
DigitXT
félisten

Őszinte részvétem.

-
yodamastah
őstag

Atyaég részvét
Irkálj nyugodtan, olvasgatjuk szivesen a túráidat.
-
Bogyó bá'
nagyúr

-
Grillo
őstag
Fasza idő volt, és ahogy nézem marad is. Mennék én is, de most prioritás az autó, meg másik ezer dolog.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ma bő 140 km jött össze. Rengeteg motoros még az alsóbbrendű utakon is - itt a tavasz!
A kínai ülés (deréktámasz nélkül) nagyon jó, a derekam viszont továbbra is x@r...

-
Grillo
őstag
-
csongi
Topikgazda
Hideg inditasnal, jo allpotban nem fog.
De gazadasra mar igen. Nem az elso Olasz kivizel ami ilyen.Grillo. Rotax 150?
-
DigitXT
félisten
Meg mondjuk kérdés, hogy milyen erővel ér le: sokkal valószínűbb, hogy csak egy nagyobb gumifüstölést adna elő ha felpörgeted, mint hogy elinduljon. Ne kérdezd, honnan tudom.
(Nekem is lehet billegtetni a nagysztenderen. Főleg azóta, hogy eltört, és kicsit rosszul lett meghegesztve. Utóbbi még a tankolásnál is feltűnt, hogy azóta másképp tölthető tele...
)Szerk: lényeg a lényeg, hogy az oldalsztender nem véletlen tiltja le az indítást, ha lent van, mert olyankor a motor lényegében a kerekén áll, tehát olyankor bőven megvan a tapadás, hogy valóban elinduljon és lelökje magát az oldalsztenderről. Nekem pl. emiatt konkrétan gyújtásmegszakító funkciója van az oldalsztendernek, azzal is le lehet állítani a motort.

-
Grillo
őstag
Csak arra emlékszem vissza, hogy az én 50-esem középsztenderen forgatta a hátsó kereket. Persze lábon már nem akart mozdulni. De ugye egy CVT váltónál ha véletlenül rámarkolsz a gázkarra, akkor forog a hátsó kerék és leugrik középsutenderről. Nem is láttam még röpsúlyos robogót, aminek a középsztender mögött lett volna a súlypontja.
Hát, mondasz valamit, de mondjuk a képen lehet fullon vannak a dobozok.
-
bajnokpityu
félisten
Csak arra emlékszem vissza, hogy az én 50-esem középsztenderen forgatta a hátsó kereket. Persze lábon már nem akart mozdulni. De ugye egy CVT váltónál ha véletlenül rámarkolsz a gázkarra, akkor forog a hátsó kerék és leugrik középsutenderről. Nem is láttam még röpsúlyos robogót, aminek a középsztender mögött lett volna a súlypontja.
Nem ugrik le, csak ha 8as van a kerékben.
-
macilaci78
nagyúr
-
Madball
csendes tag
De a hátsó keréknek a levegőben kellene lennie. Egy hideg indításnál az automata szívató miatt felpörög a motor, zár a kuplung és (ha leér a hátsó kerék) a motor elindul..
Megoldás: sport kuplung, ami csak magas fordulaton zár
-
Grillo
őstag
Én attól félek, amit a képeden látok.
Jelenleg stabilan az első keréken áll az SH középállványra téve. Rendesen le kell nyomni a seggét, hogy ez változzon.
Vagy félreértelek, vagy nem tudom. A motor hátulja a nehezebb/nem középen van a sztender. A scarabeon kb a sztender illesztése feltt van a blokk, a tank, a minden. Elől csak az akku van. A három csomagtartó azért egyben kitesz pár kilót. Nekem ezzel nem volt soha problémám.
-
macilaci78
nagyúr
-
Grillo
őstag
Az SH kézikönyve és a motorra aggatott matricák szerint a platni terhelhetősége 3 kg. Hiába a 9 kilóig terhelhető gyári doboz...
És ebben a 3 kilóban a doboz önsúlya is benne van.Épp ezért vettem a futártáskát, hosszított pánttal. A hosszított pántnak köszönhetően a súlyát le tudom engedni az ülésre, a másodlagos pántnak köszönhetően pedig nem csúszik oldalra, így nem ránt el a súlya. Hosszabb úton persze előkerül a gumipók...

De elhiheted, hogy irigyelem a Burgonyásokat, akiknek van megoldásuk oldaldobozra.Egyre jobban vonz, hogy rendbehozassam a Scarabeo-t

-
macilaci78
nagyúr
Ez nagy terhelhetőségű (10kg - garantált) Givi Monokey, valóban túrára tervezett dupla falú doboz, nem a filléres "bukósisaktartó", mint amit méregdrágán adnak a motorgyártók "gyári dobozként" - bármennyire is hasonlítanak egymásra. Ja, ez üresen 5 kg tömegű.

Ez a példány konkrétan 11 éves, kétszer voltam vele Erdélyben (ott taknyoltam is vele egy rendeset....), egyszer a Magas-Tátrában, és még most sem zörög, nem akar leesni vagy szétesni - a GS500-ról mentettem át. Ja, anno sem volt olcsó darab.... A Givi is árul pontosan ugyanilyen, fúrással a doboz tetejére szerelhető pót-csomagtartót hozzá, csak háromszor ennyiért persze.
Konzolból sem az 5 kg teherbírású gyárit vettem a robeszra méregdrágán, hanem (fél áron ...
) Aliexpresszről a futároknak kitenyésztett 30 kg terhelhetőségűt.A súlypontra kíváncsi leszek, de Horvátországban az első tavalyi túrámon ezzel a dobozzal mentem, és csurig volt rakva. Hazafelé, még a szélviharban sem zavart különösebben, sőt az erdei murvás földutakon sem okozott gondot - persze két személyre volt állítva a hátsó lengéscsillapítás. A tetejére csak egészen könnyű dolgok fognak kerülni - ha éppen kellenek. Tervezek egy sátorozós / kempingezős túrát idénre, ha összejön.
Na meg 80-nál nincs az a marha nagy menetszél sem....

Az SH kézikönyve és a motorra aggatott matricák szerint a platni terhelhetősége 3 kg. Hiába a 9 kilóig terhelhető gyári doboz...
És ebben a 3 kilóban a doboz önsúlya is benne van.Épp ezért vettem a futártáskát, hosszított pánttal. A hosszított pántnak köszönhetően a súlyát le tudom engedni az ülésre, a másodlagos pántnak köszönhetően pedig nem csúszik oldalra, így nem ránt el a súlya. Hosszabb úton persze előkerül a gumipók...

De elhiheted, hogy irigyelem a Burgonyásokat, akiknek van megoldásuk oldaldobozra. -
Bogyó bá'
nagyúr
-
DigitXT
félisten
A robesz megvételekor először vettem rá egy alagúttáskát (a két lábad közé szerelhető fel), na az volt a kidobott pénz (10e Ft).
A táska jó, de pont úgy nem tudok rá felszállni a motorra tőle a rossz derekammal, mint ahogy a GS-re már nem tudtam. Az ülés alatti csomagtér az NMAX-on csak 23 literes, abba semmi nem fér a nyitott bukón meg a szerszámkészleten kívül. Valahová meg csak kell tenni egy egyhetes túra cuccait....
Mondjuk ilyenkor felmerül, mennyire túra motor az Nmax, de ha már egy hetes túra, akkor:
http://www.motorostura.hu/utanfuto-motorra-hobo-camper/ -
Bogyó bá'
nagyúr
Ez nagy terhelhetőségű (10kg - garantált) Givi Monokey, valóban túrára tervezett dupla falú doboz, nem a filléres "bukósisaktartó", mint amit méregdrágán adnak a motorgyártók "gyári dobozként" - bármennyire is hasonlítanak egymásra. Ja, ez üresen 5 kg tömegű.

Ez a példány konkrétan 11 éves, kétszer voltam vele Erdélyben (ott taknyoltam is vele egy rendeset....), egyszer a Magas-Tátrában, és még most sem zörög, nem akar leesni vagy szétesni - a GS500-ról mentettem át. Ja, anno sem volt olcsó darab.... A Givi is árul pontosan ugyanilyen, fúrással a doboz tetejére szerelhető pót-csomagtartót hozzá, csak háromszor ennyiért persze.
Konzolból sem az 5 kg teherbírású gyárit vettem a robeszra méregdrágán, hanem (fél áron ...
) Aliexpresszről a futároknak kitenyésztett 30 kg terhelhetőségűt.A súlypontra kíváncsi leszek, de Horvátországban az első tavalyi túrámon ezzel a dobozzal mentem, és csurig volt rakva. Hazafelé, még a szélviharban sem zavart különösebben, sőt az erdei murvás földutakon sem okozott gondot - persze két személyre volt állítva a hátsó lengéscsillapítás. A tetejére csak egészen könnyű dolgok fognak kerülni - ha éppen kellenek. Tervezek egy sátorozós / kempingezős túrát idénre, ha összejön.

A robesz megvételekor először vettem rá egy alagúttáskát (a két lábad közé szerelhető fel), na az volt a kidobott pénz (10e Ft).
A táska jó, de pont úgy nem tudok rá felszállni a motorra tőle a rossz derekammal, mint ahogy a GS-re már nem tudtam. Az ülés alatti csomagtér az NMAX-on csak 23 literes, abba semmi nem fér a nyitott bukón meg a szerszámkészleten kívül. Valahová meg csak kell tenni egy egyhetes túra cuccait....
-
Bogyó bá'
nagyúr
Hát nem tudom...
Nekem ugye SH300 van szerelőnél láttam egy 60k km körüli olasz importot, ami az enyémtől fiatalabb. A platnin 1-1,5 mm vastag gumilapok voltak felragasztva hézagolónak és így is lötyögött a gyári doboz.
"Hát mit vársz 60k km után?" - így a szerelő.
Szóval a rázkódás nem barátja a rögzítéseknek, attól félek, az a doboz nem arra lett tervezve, hogy a tetejét kifúrd pár helyen és tegyél rá valamit, amibe a szél belekaphat. Lehet, egy gumipókkal, gumihálóval lehúznám a platnihoz. És a megváltozott súlyponttal még így is számolni kell adott esetben.Ez nagy terhelhetőségű (10kg - garantált) Givi Monokey, valóban túrára tervezett dupla falú doboz, nem a filléres "bukósisaktartó", mint amit méregdrágán adnak a motorgyártók "gyári dobozként" - bármennyire is hasonlítanak egymásra. Ja, ez üresen 5 kg tömegű.

-
macilaci78
nagyúr
Valentin nap ugyan elmúlt, ezért kicsit megkésve, de csak megkapta Pircsi a következő kacatját.
Na nem ment el az eszem, nem a Givi-től van 38 ezer plusz szállításért, hanem sima aliexpresszes cucc 13.700,- ért, természetesen már szállítással együtt. Masszív mint állat. 
Több napos túránál jól jöhet, könnyű de nagyobb méretű cuccoknak, pl. egyszemélyes picike túrasátor és polifoam. De a lapos szövettáskámat is fel tudom rá tenni, mint a második képen. Egy ennyire kis testű robogónál nehézkes a cuccolás, de úgy tűnik véglegesen megoldottam.

Hát nem tudom...
Nekem ugye SH300 van szerelőnél láttam egy 60k km körüli olasz importot, ami az enyémtől fiatalabb. A platnin 1-1,5 mm vastag gumilapok voltak felragasztva hézagolónak és így is lötyögött a gyári doboz.
"Hát mit vársz 60k km után?" - így a szerelő.
Szóval a rázkódás nem barátja a rögzítéseknek, attól félek, az a doboz nem arra lett tervezve, hogy a tetejét kifúrd pár helyen és tegyél rá valamit, amibe a szél belekaphat. Lehet, egy gumipókkal, gumihálóval lehúznám a platnihoz. És a megváltozott súlyponttal még így is számolni kell adott esetben. -
Bogyó bá'
nagyúr
Valentin nap ugyan elmúlt, ezért kicsit megkésve, de csak megkapta Pircsi a következő kacatját.
Na nem ment el az eszem, nem a Givi-től van 38 ezer plusz szállításért, hanem sima aliexpresszes cucc 13.700,- ért, természetesen már szállítással együtt. Masszív mint állat. 
Több napos túránál jól jöhet, könnyű de nagyobb méretű cuccoknak, pl. egyszemélyes picike túrasátor és polifoam. De a lapos szövettáskámat is fel tudom rá tenni, mint a második képen. Egy ennyire kis testű robogónál nehézkes a cuccolás, de úgy tűnik véglegesen megoldottam.

-
csongi
Topikgazda
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
csongi
Topikgazda
Invesztáltam: vettem egy BMC légszűrőt a gyári helyére - kb. 2,5-szer nagyobb a légátengedése amannál (felül a gyári).
Eddig az volt a gondom hogy a 80%-ig nyitott fojtószelep és a 100% között nem volt teljesítmény különbség - szerintem nem kapott elég levegőt. Remélem, hogy most már lesz.
Vagy meg kell tanulnom injektor-térképet írni....

Kezd el irni
, es vegyel egy tartalek ECU-t. 
-
Bogyó bá'
nagyúr
Invesztáltam: vettem egy BMC légszűrőt a gyári helyére - kb. 2,5-szer nagyobb a légátengedése amannál (felül a gyári).
Eddig az volt a gondom hogy a 80%-ig nyitott fojtószelep és a 100% között nem volt teljesítmény különbség - szerintem nem kapott elég levegőt. Remélem, hogy most már lesz.
Vagy meg kell tanulnom injektor-térképet írni....

-
Bogyó bá'
nagyúr
Nem kell azért tavaszig várni!

Idei első, szűk 70 km-es karikámat ma (plusz kilenc fokban...) megtettem, és jelentem: a deréktámasztól megfosztott kínai komfort ülés sokkal jobb, mint a gyári volt. Egyszerűen minden irányban több helyem van, "nagyobb" (magasabb, szélesebb, hosszabb) robogó van alattam. Jó lesz ez!
Akku feltöltve, a maradék tavalyi benya kijárva, és csurig öntve friss 100-as OMV-vel.

-
DigitXT
félisten
Motoros tezsvírem, igazad lett!

Én is leszereltem a deréktámaszt és így - bár randa mint a bűn - pont az áhított üléspozíciót tudom elérni: végre vízszintes (nem lejt előre felé mint a gyári), 2 centivel magasabban ülök, és akár 4-5 centivel hátrébb is tudom tenni rajta a s*ggem.

Így végre nem kicsi az NMAX a hosszú lábaimhoz.

Várjuk a túra beszámolókat, ha kitavaszodott...

-
Bogyó bá'
nagyúr
Motoros tezsvírem, igazad lett!

Én is leszereltem a deréktámaszt és így - bár randa mint a bűn - pont az áhított üléspozíciót tudom elérni: végre vízszintes (nem lejt előre felé mint a gyári), 2 centivel magasabban ülök, és akár 4-5 centivel hátrébb is tudom tenni rajta a s*ggem.

Így végre nem kicsi az NMAX a hosszú lábaimhoz.

-
macilaci78
nagyúr
Kettős problémáról van szó. A kis kerék bele tud esni a kátyúba tiszta sor.
A motor hátulja meg rohadt nehéz, és a blokkon keresztül nagyot üt.
Az NMAX is egy picike motor, tehát a váz relatíve könnyű, nem tompítja a
nagy ütést, amit a blokktól a rugón át kap: maga a rugó segít, de ennyi.
A harmadik jogos meglátás, hogy ha már a motor bukdácsol is, amikor a
nyeregből kiállsz, legalább a gerinced nem kapja meg az ütéseket...
Sajnos tudomásul kell venni, hogy a robogó az ilyen műfaj... nem enduro.A GS sem egy endúró, de még a Fazer is sokkal jobban tolerált mindenféle úthibát, mint az SH.
-
DigitXT
félisten
A jó öreg Suzuki GS500-zal (ami sokak szerint egy "antimotor" - szóval még véletlenül sem enduro
) semmi gondom nem volt a kátyúkkal még brutálisan rossz erdei utakon sem. Kellemetlen volt beléjük döccenni, de nemigen éreztem különösebben veszélyesnek (természetesen a nagyobbakat mindig kikerültem, de a kisebbekkel egyszerűen nem foglalkoztam).Pontosan ugyanazok a kátyúk a kis kerekű NMAX-szal instant életveszélyesek.
Sokkal kisebb tempó mellett is. Szétverik a motor futóművét, a gerincemet, és bármelyik pillanatban kicsavarhatja a kezemből a kormányt is. A görhokedlin még felállni sem tudok az ütés tompítása céljából.
Kettős problémáról van szó. A kis kerék bele tud esni a kátyúba tiszta sor.
A motor hátulja meg rohadt nehéz, és a blokkon keresztül nagyot üt.
Az NMAX is egy picike motor, tehát a váz relatíve könnyű, nem tompítja a
nagy ütést, amit a blokktól a rugón át kap: maga a rugó segít, de ennyi.
A harmadik jogos meglátás, hogy ha már a motor bukdácsol is, amikor a
nyeregből kiállsz, legalább a gerinced nem kapja meg az ütéseket...
Sajnos tudomásul kell venni, hogy a robogó az ilyen műfaj... nem enduro. -
Bogyó bá'
nagyúr
Mondjuk ebben van valami, amikor az ember a túl keménynek érzett felfüggesztést pont rossz irányba kezdi hangolni. Mivel egy túlterhelt felfüggesztés felüthet, ami kellemetlen. Amúgy modernebb vasakon nem lehet állítani a rugó előfeszítést? Madisonon simán.

Ui: mindazonáltal nem oldja meg azt a problémát, hogy a motor hátulján az igen jelentős tömegű blokk (és a vele egybeépített hajtás, kipuff, stb.) rugózatlan tömegként van jelen: soha nem lesz olyan komfortos, mint egy könnyű kerék, ami kimozogja az úthibákat...
(Megjegyzem, egy kisebb motoron még rosszabb lehet, mert a váz tömege kevesebb.
)A jó öreg Suzuki GS500-zal (ami sokak szerint egy "antimotor" - szóval még véletlenül sem enduro
) semmi gondom nem volt a kátyúkkal még brutálisan rossz erdei utakon sem. Kellemetlen volt beléjük döccenni, de nemigen éreztem különösebben veszélyesnek (természetesen a nagyobbakat mindig kikerültem, de a kisebbekkel egyszerűen nem foglalkoztam).Pontosan ugyanazok a kátyúk a kis kerekű NMAX-szal instant életveszélyesek.
Sokkal kisebb tempó mellett is. Szétverik a motor futóművét, a gerincemet, és bármelyik pillanatban kicsavarhatja a kezemből a kormányt is. A görhokedlin még felállni sem tudok az ütés tompítása céljából.
-
DigitXT
félisten
Gondolom nem véletlenül kapni hátsó rugókat a pcx-hez, biztosan segítene valamennyit. - Gondolom, véletlenül sem azért, mert nem tudják túlterhelni, utassal, futárdobozzal.
Mondjuk ebben van valami, amikor az ember a túl keménynek érzett felfüggesztést pont rossz irányba kezdi hangolni. Mivel egy túlterhelt felfüggesztés felüthet, ami kellemetlen. Amúgy modernebb vasakon nem lehet állítani a rugó előfeszítést? Madisonon simán.

Ui: mindazonáltal nem oldja meg azt a problémát, hogy a motor hátulján az igen jelentős tömegű blokk (és a vele egybeépített hajtás, kipuff, stb.) rugózatlan tömegként van jelen: soha nem lesz olyan komfortos, mint egy könnyű kerék, ami kimozogja az úthibákat...
) -
macilaci78
nagyúr
piaggio liberty 50, nagy kerék miatt vettem anno, ez majd jó lesz a kátyukra, nem jött be, megutáltam. Aztán vettem egy yamaha rayzr-t, a kis kerék miatt könnyebben irányítható, de sokkal jobb rugózás tehát nem a nagy keréktől lesz jobb. Majd jött egy 2023-as pcx és a nyeregszerű ülés teljesen jó, de minden úthiba egy gyomrossal ér fel. Kérdés az új pcx mennyivel lett elviselhetőbb. Gondolom nem véletlenül kapni hátsó rugókat a pcx-hez, biztosan segítene valamennyit.
Gondolom nem véletlenül kapni hátsó rugókat a pcx-hez, biztosan segítene valamennyit. - Gondolom, véletlenül sem azért, mert nem tudják túlterhelni, utassal, futárdobozzal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
29800 - 29701
29926 - 29901 29900 - 29801 29800 - 29701 29700 - 29601 29600 - 29501 29500 - 29401 29400 - 29301 29300 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fogyjunk le!
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Az ADATA szerint nem az AI-lufi pukkanása jön, hanem évekig tartó memóriahiány
- PlayStation 5
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Apple IPhone 13 Pro Max 128GB
- PowerColor Radeon RX 9060 XT 16GB // ÚJ // SZÁMLA // GARANCIA //
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ 15" Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 1TB 1 év garancia!

Többek között ezért sem merült fel bennem egy használt (újat abból nem tudtam volna megfizetni) 250-400-as robogó vásárlása annak idején. Pedig a menetteljesítményüket azt bírtam volna...

A mostani sisakban (Shuberth M1 Pro) gyárilag benne van a mikrofon meg a két hangszóró gyárilag, de majd' 100 ezer pénz lenne hozzá az elektronika, annyit nekem nem ér. Így csak pár percenként ránézek a tabletre.

), most ez a kis motorozgatás jelenti azt, hogy ne golyózzak be teljesen egyedül itthon a négy fal között...