-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Floyd80
addikt
Win10-nél írta ki a defender, múltkor a Dram Calculator-hoz szedtem le, azt hiszem a techpowerupról.
Ryzen Timing Checker: Trojan:Win32/Fuery.B!cl
-
Floyd80
addikt
Kipóbáltam ezt a Dram calculatort (Corsair LPX 3000 CL16), a Micron B-die ennyire rossz, hogy csak safe presetet ad ki a progi?
A javulás így minimális, de végülis működik.
Viszont 3200-őn simán megy gyári XMP-vel 1.35-ön, ez már benchmarkban is jól mutat, ugyanakkor a progival adott értékekkel, pedig az is safe, befagyott az egész, pedig fesznek 1.37-et adtam, valami nem tetszett neki.
Ezzel kapcsolatban, a Gigabyte BIOS-ban az időzítéseket két helyen is el lehet érni (A BIOS frissítés után az AMD overclock menüben is). Ha átírom a hagyományos részben, akkor az OC-s részben is át kell? Mert ott marad auto-n minden.
Illetve a BGS-nek van vmi Gigabyte-os megfelelője?
-
Floyd80
addikt
Sziasztok, még decemberben vettem 2db 1066-os Kingmaxot a Giga (EP43-DS3) lapomba, de alapba csak 800-nak ismerte fel a gép. Hiába próbáltam beállítani a Kingmax honlapján lévő pdf szerint, rebootnál kifagyott még 2.1V-on is, 6-6-6-18-cal. Végig túrtam a netet, itt is olvastam, hogy a Kingmax ramok nem mindig működnek 1066-on, főleg a B-s L6-os verziók. (KLED48F-B8KS6), úgyhogy hagytam a fenébe. Egy modullal azonban ment 1066-on 1.9-en, szóval nem a ramok hibásak. Tegnap visszaírt a tweaktown Gigabyte szakija, hogy a Kingmaxos pdf-en túl próbáljam még ezt:
Driving Strength Profiles
Driving Strength ............................ << Set to ram speed or the next one up, test both (tehát 1006-ra)Channel A & B
Static tRead Value.........................:5 Auto (all) << Set both to 7/8-10 for now 5 is way to low for that speedSimán elindult reboot után (egyelőre 2V-re tettem, 6-6-6-18, Driving strenght: 1066, staticTread:8), úgyhogy müxik. Cserébe viszont nem kapsz semmit
, a 6-os időzítések miatt ugyanazokat az eredményeket kapod, mint 800-on, a késleltetés meg persze lassabb. Ma megpróbálom 5-re tenni a CAS-t, hátha elbírja.
Szóval csak azért írtam ezt le, mert ahogy olvastam másnak is voltak ilyen gondjai Giga lap és Kingmax párosítással, de a ramoknak semmi baja. üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Samsung DDR5 SODIMM ram kit 16 GB (2X8GB) 5600 MT/s
- Akció! 2 hónapos Kingston FURY 2x 64GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast RGB EXPO RAM (128GB) 96 hó. gar.
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest