- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pityke78 #45646 üzenetére
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.A tesztkonfigok:
- Dell Optiplex 330
- épített gép, Asus M2NPX-VM alaplappal (X2 BE-2300 CPU-val)
- épített gép, Gigabyte GA-M52L-S3P alaplappal (Athlon II 440 CPU-val)A tesztelendő ramok Qimonda, Nanya, Infineon, és hasonló vacak gyártó modelljei (1 / 2 GB DDR2)
Az esetleírás:
Kb. 10 modulom van, amit elkezdtem tesztelgetni a számítógépekben. Először az Asus alaplappal végigpróbáltam a modulokat az éjszaka, majd eltettem magam aludni. Reggel a modulok közül csak 2 db volt hajlandó úgy elindulni, hogy a gép nem sípolta ki őket azonnal. Azokat a modulokat teszteltem, hibátlanok.
A maradék memóriákat beledobtam a Dell konfigba. (érdekessége, hogy ledkijelzős). A 8 db memóriából nem ismert fel sajnos 1 db-ot sem, sőt 1 modullal nem is kompatibilis (Nanya).Ezután elővettem a Gigabyte lapos AM3 konfigomat. 8 / 8 memóriával le tudtam futtatni a memória tesztet, hiba nélkül. Azóta a Dell konfig is érzékel belőle 6 db modult. 2 db-al még vacakol. Az Asus továbbra is kisípolja a memóriákat.
Egyébként mindegyik konfig hibátlanul működik. A memóriák érintkezőit megtakarítottam, egyiken - másikon van egy apró karc is, de az gondolom nem befolyásolja a dolgot.- Valaki járt már így, hogy egyszer mennek a memóriák, máskor nem?
- Lehetnek ezek a ramok hibásak, annak ellenére, hogy az AM3 konfigba hiba nélkül lefutott a ramteszt?
- Előfordulhat esetlen olyan, hogy a memóriák érintkezői elkoptak, vagy nem érintkeznek rendesen?Minden segítőkész hozzászólást köszönök előre is a témával kapcsolatban!
-
Köszönöm a válaszokat!
Eddig 3 db alaplapban teszteltem a memóriákat, de nem mentek a gépek. 2 fajta ECC-s memóriám van, eddig 6/0 az eredmény. Jobbára Intel chipsetes lapokkal próbálkoztam, lehet itt volt a probléma.A szerver lapomban hibátlanul mennek egyébként a ramok. 775 / 478 vagy AMD 754 / 939 alaplapoknál is minden esetben menniük kellene a memóriáknak?
Pubszon:
Ha jól látom, nálad sima ECC memóriák vannak a gépedben. Vajon a registered ECC memóriák és a sima ECC memóriák között van annyi különbség, hogy a reg.ecc-s memóriákkal nem megy a gép? -
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni egy érdekes kérdésben.Nem rég sikerült beszereznem 4 * 1 GB DDR-400 Samsung M312L2920CZ3-CCCQ0 memóriát. A memóriák reg.ECC modulok. A kérdésem az lenne, hogy:
- reg.ECC memóriákat asztali számítógépben tudok használni?
- ha igen, tudtok olyan chipkészletet / alaplap típust mondani, ami támogatja a DDR1 reg.ecc memóriákat?Kereső nem sokat segített, reg.ECC memóriát mindenki csak szerverbe ajánlja. Ennek ellenére megpróbálkoznék asztali gépekkel is, hátha.
Köszönöm a segítséget előre is, Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Futás, futópályák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest