-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Bloodaxe #37036 üzenetére
Fejlemény!!!!!!!!!
egy külföldi fórumon találtam egy hasonlót, melyben a srác ramja, ha nem a dual channeles slotba rakta működött. tádááám. kipróbáltam, azaz különböző színű slotba raktam a modulokat. A_1+A_2 és így látható, és HASZNÁLHATÓ mind a 4gb (hardver reserwed 21mb).
már csak nem dual chanel-be mennek. ez jelent valami hátrányt? esetleg valami tanács a dual channeles beállításokat, vagy tulajdonságokat illetően? köszönöm az eddigi segítséget! -
-
rszp
aktív tag
válasz
Bloodaxe #37022 üzenetére
Naszóval. 12.2 óta kiszedtek néhány állományt.
[link] Teljes szöveg. A lényeg:
To “overcome” this “minor setback” you need to copy this dll: atipdlxx.dll to Windows\SysWOW64 for x64 operating systems or Windows/System32 for a x86 OS. Credits for this quick fix go to SolidEther. ezt szedd le -
spidersoft
senior tag
válasz
Bloodaxe #37008 üzenetére
Ez a csóka mégrosszabbul járt, neki 8GB reserved...
Amire én emlékeztem, az a core parking nevű dolog (alacsonyabb teljesítménybeállításoknál kiparkol néhány magot a windows, amit aztán bizonyos programok esetén elfelejt visszaindítani, és a maradék magok csúcson járnak, míg a többi pihen... ami nem jó. Memóriára nem tudom, hogy vonatkozik-e, valami régi felsejlés volt ez csak.
Viszont a fenti linken valahol a lap alján be van téve egy sysinternals progi, azzal megnézheted, hogy mivel lehet a probléma...
-
rszp
aktív tag
válasz
Bloodaxe #37001 üzenetére
Ha nagyon nem jön össze, akkor esetleg megpróbálhatod,:
1. win7 x64 tiszta install mit mutat. NE tegyél fel egyáltalán drivert!
2. kicsit idóta dolog de win7 x32 mit csinál. Itt nem lehet 4GB de akár magasabb érték lehet mint x64 alatt. Ha igen, akkor valami címzés konfliktus van.
3 Másik VGA ami lehetőleg ne ATI legyen.Én itt feladtam.
-
rszp
aktív tag
válasz
Bloodaxe #36999 üzenetére
Ha megcseréled a 2 modult és még mindig megy, akkor nem RAM, hanem win hiba.
Ha cseréltél drivert mostanában, akár az is lehet bugos. Valami nagyon csupasz VGA ha van próbára ami ha lehet más drivert igényeljen, mint a mostani VGA.
Én ezeket próbálnám.Mivel a friss win is rosszul(?) mutat, valahol a VGA környékén érzem a hibát.
Ha a BIOS állítgattál mostanában, akkor azt nézd meg, hátha az csinálja.Én ennyit tudtam, majd jönnek okosabbak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztalos klub
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nintendo Switch 2
- Yettel topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- SK Hynix 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- (új, bontatlan) Kingston 8GB 16GB DDR4 3200Mhz CL22
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest