Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PROTRON

addikt

válasz szaszlaci #59604 üzenetére

Nem látni a sorozatszámát (stock fotót használt a kolléga), de elméletben kategórián belül nem szabadna hogy gond legyen, automatán megtalálja a bios a két MHz érték közül, a kisebbiket, mivel azon biztos hogy az erősebb is stabilan fog futni.
    Mindazonáltal én jobb szeretem az ilyen alkatrészeket kipróbálni, szal én személy szerint nem szoktam postázással vásárolni, inkább keresek kicsivel drágább, de földrajzilag elérhető példányt.

Nekem is win7 fut a kisebbik gépen, teljesen használható 2x4-el még iGPU-val is, bár én speciel dedikált VGA-val használom.
    És persze biztonsági okokból létfontosságú felületre nem lépek be róla jelszóval meg mindennel...cserébe a fő munkaállomásomra nem is telepítek semmi talált szoftvert...

• PROTRON

addikt

válasz szaszlaci #59602 üzenetére

Pusztán a ramok egymás barátsága miatt nem kell kifejezetten ugyanolyan modult venni, szerencsésebb ha megoldható, de 99% az esélye hogy simán megy másik hasonló paraméterű modullal, ezzel tudsz 1-2 ezrest fogni. Többet nem, mert használt piacon is kb annyi mint boltból. :D

Én már youtube alatt is megéreztem a különbséget a dual és a single channel között, de ez én vagyok.
    Műszakilag el fog futni a 4+8 is, de tapasztalati tesztek alapján már 8 GB ram használat alatt is veszíteni fogsz egy kicsit a maximális dual channel teljesítményhez képest. Persze annak van előnye hogy a proci iGPU számára marad felesleges ram.

Szal én nem vennék mellé 8-ast, hanem ha idővel kevés a 2x4 irodai felhasználásra, akkor egyben cserélném. A saját második PC-m alapján ez szerintem nem a közeljövőben lesz.
    Lehet addigra az egész konfigot kukázni fogod mert valami úgy elszáll a belépő szintű alaplapon hogy mást is magával visz, vagy csak szimplán a cpu terén fognak olyat megkövetelni ami utasításkészletet nem ismer a cselerongy.
    Pl a kövi windows esetén nagyon ráakarják szoktatni az embereket az alaplapi hacker-védelmek használatára, emiatt sokaknál el sem fog indulni mert olyan szériás alaplapjuk van amiben nincs ilyen.

Új hozzászólás Aktív témák