- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Traxx
őstag
válasz
trebron86 #33437 üzenetére
Akkor szép sorban
- Windows 7 professional 32 bit van a gépemen (megjegyezném, hogy régebben XP alatt is volt újraindulásom, de akkor kékhalál nélkül...ahogy az előző hsz-ban írtam, akkor az a jelenség lépett fel, mintha táphiba lett volna...csak simán restart, az eseménynapló meg mindig üres volt. Most nem az, de ebben sincs sok köszönet, mert nem mindig ugyanaz a folyamat a bűnös)
- A konfigom az adatlapomon van
- A tápba - ahogy tudtam - belelestem, nem láttam púpos kondit. Az alaplapon meg csak szilárdelektrolitosok vannak. Repedést, ilyeneket szintén nem láttam...
- Szétszedve vagy 2 éve...azóta meg a kb. 3 havonkénti portalanítás játszik.04ahgy: MCH feszt nem emeltem...pasztám pedig sajna nincs itthon. Mondjuk a CPU-t pasztáznám újra a legkevésbé, mert még él bennem az a böszmenagy kínlódás, amíg a Hyper TX2-t felszenvedtem
-
Traxx
őstag
válasz
trebron86 #33422 üzenetére
Nos, egy egész éjszakás memtest után 0 db hiba
Lehet azért felviszem a RAM fesz 2,0V-ra, bár ez a memtest 1,8-on futott le...vagy ez szükségtelen? Ha az, ha nem, a RAM hibát kizárnám, mint a kékhalálok okát. Egyébként egyben teszteltem a 2 modult, nem pedig külön-külön.
04ahgy: tápokban eléggé otthonosan mozogsz, ezért egy ilyen jellegű kérdésem is lenne. Lehet a kínlódásom oka az, hogy már kb. 3,5 éves a tápom? Vagyis arra gondolok, hogy kezdhetnek elöregedni a kondik, és azért dobja el a szíjat. Vagy ennek úgy kellene működnie, mintha kihúznám a gépet a konnektorból, nem pedig kékhalállal elszállnia a rendszerek?
Köszönöm mindkét kérdésemre a választ
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
trebron86 #33395 üzenetére
A Memtest86+ 4.20 bootos program, windowson kívül futtatandó. Van saját USB-s boot készítője, ami a pendrive-ot bootolósra megcsinálja. De indul CD-ről, floppyról, linux loaderekkel kernelként betölthető és DOS-ról is indítható.
A Prime95 azért nem tette 100%-ra a RAM-ot, mert rosszul futtattad. x64-es win7 alatt az x64-es Prime95 javasolt, és amennyiben a blend teszt kevesebb RAM-ot ír, mint aid avn, custom módban kell futtatni, 500MB-tal kevesebb RAM-ot megadva, a többi értékhez nem nyúlva. Úgy a CPU és a RAM használat is majdnem maxon lesz.
Amiket írtál értékeket, teljesen normálisak, sőt a CPU túl hűvös. 80°C-ig jó a Northbridge.
HGyu
-
Zotya984
senior tag
válasz
trebron86 #33399 üzenetére
THX
találtam 2000Mhz-s Adata ramot cl9 11k-ért. -
Regirck
senior tag
válasz
trebron86 #33353 üzenetére
Szia,
nekem 4x1GB Kingmax KLED48F-B8-am van. Ezek elvileg 2.0V-ton gyári adatkén 1100Mhz-et visz 6-7-7-25-be és 1066Mhz-et 6-6-6-18-ba. Utóbbit használom 2.02V-on, de ezt nekem auto-n állítja be a BIOS.Gyári adatnál az Aida táblázatát vettem alapul.
Vagy kevés feszültséget adsz a moduloknak vagy a NorthBridge-nek. Szerény véleményem szerint nagy eséllyel leviheted 6-6-6-18-ra 2T-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Minecraft
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- OpenWRT topic
- Blood Message - Egy újabb akció-kalandjáték Kínából
- Milyen TV-t vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Kompakt vízhűtés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- 24 gb Corsair vengeance DDR3 tuning ram
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest