- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Magisk
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Geri Bátyó #29369 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Geri Bátyó #29364 üzenetére
Giga X58 topikban van egy kolléga aki BlackLinet hajt UD5-ben, az pl tudja a Redline értékeit stabilan. Szóval sztem elég lenne az olcsóbb BlackLine, igaz nincs rá garancia, hogy az is tudni fogja a CL6-ot 1600-on.
mod:
lajosx: Adhatsz, csak kérdés van-e értleme. Ha stabilabb az OC tűle akkor ok, ha nem akkor ne erőltesd, minek melegedjen/fogyasszon feleslegesen. De a 2,2V még belefér hosszú távra is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Geri Bátyó #29362 üzenetére
Az jól megy a UD5-el, vedd meg nyugodtan a Redline-t, nagy bitbag ram, megy mint a meszes.
mod:
ádika86: Semmi a gyengébb időzítésésn fog menni alapból (vagy ami be van állítva). Ha bírja a Value a kisebb időzítést akkor viszont mehet.
Nem tudod külön állítani a modulok időzítését csak egységesen (ezt csak az X58-as deszkák tudják). -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Lacc88 #29337 üzenetére
Rajtad áll, de 1600 CL8-at vinni fog 1,65V-on ez nagyon valószínű. Nyilván akkor derül ki ha majd beröffented a vasat. Kockázatot vállalod vagy sem, ennyi.
Landon: Azért nem teljesen választhatóak el ezek a dologok. Amíg az NB-ben volt a ram vezérlő más volt a helyzet, az itt már érzékenyebb téma. Kupakon belül szinte minden mindennel összefügg. A lényeg, hogy így stabil.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Lacc88 #29334 üzenetére
Nem titpikusan i7-es procihoz való (inkább AMD-hez). Anno én is ezen dilemmáztam, pont ilyen ramot tudtam volna venni ennyiért, de végül 50k-ért OCZ-t vettem (jelentem kár volt, egy hét se telt bele és megdöglött, de mások is szívtak az OCZ-vel rendesen ahogy olvasgattam az i7 topikban, minden esetre gariztatás után innább Corsairel távoztam a boltból).
Szóval a TRI cahnel menni fog kb 90% eséllyel (nyilván ha kit-be veszed akkor van rá 100%-od). A max 1,65V-os ramfesz miatt, pedig valószínűleg nem fog menni CL7-et 1,65V-on, de a CL8 nagyon esélyes, a CL9 az meg kvázi biztos 1600-on.
Szóval necces...Landon: Mivel a prociban van a memvezérlő, így igen szoros összefüggésben van a dolog. Szóval igen.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
lajosx #29322 üzenetére
Nézz be ide. No para, én is itt kezdtem anno.
Landon: Elvileg nem szoktak ezek túlmelegedni gyári üzem feszen. 85-95fok nagyon sok, akkor már annyira égetne, hogy egy kicsit se tudod megfogni. Ha forró és nem tudod rajta tenni a kezed akkor is kb 50 max 60 fok körül van.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Landon #29308 üzenetére
CPU-Z azért ír 1,5V-ot mert az a szabvány fesz DDR3 esetén (illetve 1,35V a low-voltage kit-eknél). Mivel gyárilag túlhajtott ramot vettél, ezért kell neki több fesz mint a szabványban meghatározott 1,5V.
Nos nem sikerül a gyártó(k)nak egyforma minőségű chippeket rátolni a nyákra, pont ezért adnak meg nem pontos, konkrét értéket, hanem egy fesztartományt. Valószínűleg egyszerűen több fesz kell a gyári órajeles teljes stabilitáshoz. Küld meg 1,8V-al, ha ott se stabil jöhet az 1,9V. Ez normális, egy gyengébb darabot fogtál ki ennyi, benne van a pakliban.
CL7-et egy gyárilag CL9-es ramtól? Ez kb olyan mint ha arra panaszkodnál, hogy egy Trabi nem megy 220-at. CL7 DDR3-nál nagyon szűk időzítés, csak a jobb tuningos ramok tudják az 1600 CL7-et, ami nem véletlenül kerülnek annyiba mint amennyibe.Auton a lap a stabilitás miatt lazítja le az időzítéseket, állítsd be kézzel a gyári értékeket, ne csak a szorzót. Elsőre marad 1T-n, ha nem atbil 1T-n 1,9V-al sem akkor jöhet az 1,8V 2T (vagy az 1,7V 2T ha még nem próbáltad). Ha úgy sem akkor 1,9V 2T.
Ram tesztre meg Linx, vagy Prim95 largeFFT-t futtass.
mod:
dajani: Szívesen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
lajosx #29303 üzenetére
Valószínűleg nem teljesen stabil a tuning amit beállítottál anno de ez csak extrém terhelésnél jön elő. Ha valós körülmények között nem fagy vagy indul újra a gép akkor maradhat sztem. Eddig sem zavart most tudod de sztem ettől még ugyanúgy enm kell hogy zavarjon. Vagy használd alapon, vagy ess neki a tuningnak újra de ezért szvsz nem érdemes vacakolnod ezzel.
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor ok, nekem anno ez megoldotta az ilyen problémámat.
dajani: A JEDEC honalpján fent kell, hogy legyen elvileg, ők specifikálják a ram méreteket.
Bár ide'ss, itt meg van adva mm-ben a pontos méretezés: link
szajbely: Kingston vagy Kingmax-al nem foghatsz mellé. A dula mód miatt ha 2GB-ot akarsz akkor 2x1GB-os kiszerelést keress. 1333MHz-eset, CL9-es bőven elég.
pukkancska: Nem, azok mind single-ben mennek, csak páros modulszám esetén van DC. Igazából ma már nem nyom olyan sokat a latba a DC-s működés, de ez persze erősen függ a felhasználási területtől, de laposba elég a SC mód is.
Előnye, hogy 32bit-es OS-el is pöpecül megy minden és cserébe max 5-7%-nyi sebességcsökkenést kapsz csak, ami a notik erejét nézve enm nagy veszteség, mert elve nem ezen fogsz tömöríteni (jó eseteben).Lackó86:
Az X-es végződésű jelöli az Inteles ramot, vagyis az 1,65V-os ramot, neked mindenképpen ilyet kell venned a P55-ös lapba. De itt megnézheted magad is: [link]
-
Qru
MODERÁTOR
Nem érdemes AMD-nél kb 5-7% gyorsít, annyit észre se veszel, főleg netezés alatt. Intelnél (P4) akár 70%-ot is dob rajta de ez ugye nem érint téged.
mod:
sss:
5-5-5-18 a mellékidőzítések mehetnek auto-n. Esetleg az északi hídnak adhatsz (G)MCH +0,1V-ot az is szokott segíteni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Peter #29260 üzenetére
De menne, csak lassabb lenne mint így, hogy párban vannak.
csoszrobert: Van rá 6 hó gari. Küldd vissza mint a huzat!
Hunpriest: Van bizony! Úgy hívják: Google.
Joe1985: Az jó lesz hozzá, mert ez low-voltage ram. Az új Intel prociknál ugye 1,65V a max ram fesz ami biztonsággal adható, ennek meg 1,35V az üzemfesze.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
csoszrobert #29252 üzenetére
Ha már boltban vetted igazán megcsinálhatták volna a bios frissítést is. Vidd vissza és addig ne hozd el, amíg nem villantja ki az 1GB ramot az Everest.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
skyfive #29245 üzenetére
Kell feszt emelni, ahogy a kolléga írta. Hogy mennyit az rajta van a ram matricáján (2-2,1V kell kb) és az időzítéseket is kézzel állítsd be biztos ami biztos. Bár ez nem fontos, mert a lap ha auto-n van akkaor inkább fölé lövi be, ha meg lazább nem baj, csak lassabb úgy ha CL5 helyett pl CL6-on megy.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
csacsa1988 #29215 üzenetére
Lehet kéne a ramvezérlőnek egy kis plusz fesz. +0,1V pl.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
csacsa1988 #29206 üzenetére
Nem feltétlen, ha nincs remap, akkor nem is címzi meg, tehát vannak részek amiket nem használ, így ha hibás is nincs rajta írás/olvasási művelet ennek okán nem derül ki, hogy hibás, mert nem kell dolgoznia.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
csacsa1988 #29200 üzenetére
Nem. Max lassabb lesz a gép más nem történik.
mod:
Kazaaaan: Rakd párba, azonos szinű slotokba azonos méretűek legyenek. De végülis mind1, sokat enm nyersz úgy sem, régi procik nem nagyon profitálnak a Dual módból igazából.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
csacsa1988 #29198 üzenetére
Nem te döntesz a Dual meg a Single mód között. Ha a ramok alkalmasak rá, akkor a lap magától Dual-ban hajtja őket, ha nem alkalmasak rá akkor nem tudod ráerőltetni a DC-s működést.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
norbitális #29148 üzenetére
8x450-re tedd a procit, adjál neki kb 1,35V-ot. MCH-nak tolj +0,1V-ot, ramot rakd szinkronba, mert nem tuningos darabok de 900-on biztos elketyegnek 5-5-5-15-ben.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Chaser #29144 üzenetére
CL4 nagyon szűk időzítést, azt még a tuningos jobb ramok se nagyon bírják (kevés kivétel van azért, pl Super Talent T800, ez 1000-1100-at megy CL4-ben). De ezek a gyárilag CL6-osak csoda, hogy mennek 800-on CL4-ben. Egyszerűen ott a vége.
mod:
MiB: Van, pl G.Skill 2x1GB 1600MHz DDR3 CL7, de ez AMD-hez való ram.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Fancy-boy #29136 üzenetére
Mivel DDR, azaz Double Data Rate, azért a valós órajel duplázódik mindig, az az effektív órajel. 400-asnak 800MHz az effektív órajele, szóval most is 800-as ramod van valószínűleg. Noha létezik a 400-as DDR2-es is de az elég ritka. Azt kéne megtudnod, hogy amit kiír neked a progi az a valós vagy az effektív órajel-é.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BenJoe80 #29042 üzenetére
De mit ír ki pirossal a Bios?
Ne, ne törölj ki semmit ,mert attól megfikkan a win, nem tud majd bootolni.
A legvégére, space és /3GB. Mentés és következő indításnál már 3GB lesz a max ram mennyiség amit egy alkalmazásnak enged lefoglalni a Win.[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /fastdetect /3GB -
-
Qru
MODERÁTOR
Szerókba ECC-s ram kell ezekben van egy hibajavító algoritmus, zeket a rmaokat nem támogatják a desktop lapok csak a szeró lapok.
A /3GB kapcsolót a boot.ini-ben lehet bekapcsolni, ám ezzel bánjunk óvatosan, hiszen a WIndowsunk indítóképességét kockáztatjuk, ha valamit rosszul csinálunk."
A boot.ini tartalma:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /fastdetect /3GB"
Tehát mindössze annyit kell tennünk 32bites XP esetén, hogy a boot.ini [operating systems] sorának végére a /3GB-os kifejezést beírjuk. Ezután a memóriaigényesebb alkalmazások 2 GB helyett maximálisan 3 GB memóriát igényelhetnek"Azért csodát ne várj csak a nagyon ram éhes alkalmazásoknál lesz látszata.
frame>24: Az mák! Én Corsair Dominatort kaptam a döglött az 1600-as OCZ Platinum helyett.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BenJoe80 #29023 üzenetére
Igazából csak feszemeléssel tudod kinyírni a ramod. Szóval ha nem mész bizonyos feszültség fölé akkor nem lesz gond, mert az adott fesz úgy is behatárolja az elérhető max stabil órajelet/időzítést és a hőtermelést is. Persze a tuning függ a körítéstől is (pl hány fázisos ram tápellátás a lapon, milyen chippek vannak a ramon, mennyire szereti a lapod és az adott bios-t, hány darab modul van a gépben, hány fok van a szobában) szóval a tuning eléggé összetett dolog.
De a lényeg, hogy ha nem emeled meg túlságosan a feszt akkor nem lesz olyan baja ami tuning nélkül ne okozna gondot. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
BenJoe80 #29023 üzenetére
Nem swapel a HDD/SSD-re, hanem mindent memóriából intéz. Ami ugye sokkal gyorsabb mint ha a háttértárat tekerné. Win-ben a Vezérlőpult -> Rendszer(tulajdonságok) -> Speciális fül -> teljesítmény -> beállítások -> és ott a listában a legalsó. Nyom(j) egy reboot-ot és kész, virtuális memória kilőve újraindítás után.
mod: Sajnos okozhat instabilitást, némely program megkergül ha nincs virtuális memória, de elég kevés ilyen progi van. Szóval kapcsold ki bátran.
A másik ami gyorsít(hat): 3GB-os kapcsolót aktiváltad XP-ben? Mert a 32bit-es XP egy alkalmazásnak max 2GB-ot ad, na a 3GB-os kapcsolóval ez - értelemszerűen - 3GB-ra nő.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
csokad #29017 üzenetére
Ment re pü. Nem tudom, miért nincs fent.
1-2-be tedd vagy a 3-4-be, úgy megy majd tutira DC-ben (inkább az 1-2-be az tuti). Automatice 1333-on indul, kézzel kell beállítani a megfelelő sebességet, ramszorzó emeléssel vagy "fsb" húzással (mert ugye abból szorzódik fel a ram sebesség is).
mod:
sephi: Jaja, ezért is írtam, hogy azt nem szabad leszedni.
Meg anélkül a gyártó is nehezen tudná beazonosítani így gyári garból is vissza dobahatják.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
csokad #29015 üzenetére
A bordán lévő a matricára gondolsz? Azt ne szedd, mert bukhatod a garit! Nem lesz attól semmi baja a ramnak.
-
-
Qru
MODERÁTOR
Ha 2 egyforma ram modulod van akkor DualChanelben megy ami miatt gyorsabban megy a gép, mert az elméleti maximális memória sávszélesség 64bit-ről 128-ra nő. Sajnos nem minden program profitál belőle de azért gyorsul a rendszer összességében.
mod:
JackHammer: Hivatalosan 1066MHz-ig támogatják a ramsebességet az i7 900-as prockók. Bios visszaállt alapra így a ram sebessége is. Valószínűleg vmelyik feszültség kevés azért csinálja.
Ha csak a ram órajelét akarod emelni akkor a ram kapjon 1,65 vagy 1,66V-ot, QPI feszt pedig tedd 1,34 vagy 1,36V-ra. -
Qru
MODERÁTOR
Igen, ezért mondtam, hogy inkább a nagyobb ram mennyiség a fontos mint a sebesség.
mod:
Mong: 4GB-ot tud megcímezni az XP összesen (ha 32bit-es verziód van). Ebből a 4GB-os számból lejön a vga memóriája is pl.
Jó lesz, bár jobb lenne ha két egyforma modul lenne benne, úgy gyorsabb.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
frame>24 #28959 üzenetére
Sztem sem a proci lesz a ludas, noha egyelőre ez sem zárható ki még teljesen.
Két modul miatt lehet kicsit többet dropol a lap, szóval 1,6V-al nézd meg, akkor is csinálja-e. Illetve az időzítésekre is nézz rá, hogy a gyári specifikáció (és a hozzá ajánlott ram fesz) van-e beállítva.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
klepto #28932 üzenetére
Semmi 1066/1333-on fog pörögni csak a ram. Nálam is 1066-os ramot kezel az i7 mégis 1600-as ramom van. A gyorsabb ramnak ebben az esetben akkor van előnye ha tuningolsz.
Szasza_boy: Sztem csak peches vagy. Kinyírni max a túlfesszel lehet ezeket a ramokat, vagy ha olyan üzemhőfokon vannak tartósan ami(t többnyire a túlfesz okoz), hogy károsodik a ram.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
norbitális #28895 üzenetére
Mushkin nagyon jó márka, nyugodtan vehetsz olyan ramot. Lényeg, hogy 1,65V-os legyen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Pista0001 #28873 üzenetére
Ragasztva van. Nagyon óvatosan kell bánni vele, mert könnyen magával ránthat egy két chippet.
Ha előtte megmelegíted (vmi ram teszt progival, Prime95 Large FFT-vel pl) akkor meglágyul a ragacs és vmivel könnyebben lejön. De nagyon óvatosan csináld, mert mondom könnyen a kukában végezheti a szajré. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
BALUGA30 #28822 üzenetére
XMP-s ramok esetében a biosban megjelenik egy külön menüpont, ott tudod aktiválni. Ha aktiválod akkor beállít mindent magától, sebességet, időzítést és a feszeket is. Tehát semmi mást nem kell tenned csak aktiválni a bios-ban az XMP profilt.
jiggajigga: DDR3 esetén a szabvány szerinti üzem fesz 1,5V, amit az Intel - egyes rendszereinél (i3/i5/i7) - limitáltja a maximálisan adható feszt 1,65V-ban. AMD-nél nincs ilyen ezért vannak olyan ramok amik 1,8V körül értéken mennek. Ezek többnyire tuningos ramok, azért kell nekik a szabványtól nagyobb feszültség.
Röviden tömören: Ha nem tuningolsz akkor jó, 1333-at mennek ezek a ramok 1,5V-al is. Ha tuningolnál is, akkor érdemes low-voltage ramot venned. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
donald_boy #28811 üzenetére
Az időzítés lehet különbség a méreten kívül (no meg a sebesség term).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
scream #28772 üzenetére
Ha csak egy modult teszel bele akkor is lehal? De ha másik gépben is ezt csinálja akkor nagy valószínűséggel meghalt a ramod.
mclaren777: Időzítés függő is, meg attól mire használod. Netezésnél meg még játékoknál sem fogja vissza annyira érezhetően. Tömörítésnél már pl eléggé érezhetően.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
donald_boy #28760 üzenetére
Viszont arra figyelj, hogy marad-e a Dual Chanel, mert ha nem akkor inkább vedd ki a 2x512, kb mindegy házi használatnál hogy 4 vagy 5G ramod van viszont nem mindegy hogy 64 vagy 128bit-es a memsávszéled.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
donald_boy #28760 üzenetére
Nem, egyforma gyorsak. Mind a kettő 800MHz-es és CL5-ös időzítésű.
mod:
JamesWagner: Ha tök egyformák akkor kvázi biztosra vehető hogy marad a DC de a legjobb lenne, ha kitudnád próbálni mielőtt megveszed.
OS alól is tudsz tuningolni, van pár ilyen progi, pl a Gigabyte Easy Tune 6, Set FSB, stb
-
Qru
MODERÁTOR
Mert a HT lecsökkenti a proci számítási kapacitását, sőt a memsávszélt is több szál használja ami lelassítja egy bizonyos fokig.
Akkor mi a HT előnye? Az ha egy progi jól van párhuzamosítva akkor többet profitál a több szálas feldolgozásból mint amennyivel csökken a számítási kapacitása/mem sebessége a rendszernek. -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mclaren777 #28663 üzenetére
Kingmaxot jobba szereti de a Kingston-ra sem hallottam még panaszt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
agemate #28660 üzenetére
Lap függő is de általában nem enged a lap különböző időzítéseket beállítani. (X58-nál lehet az tudom, a lapod bios-át annyira nem ismerem.)
Ha így van, akkor csak CL9-en mennek majd egységesen. Persze kézzel állíthatsz egységesen CL7-et de azt a CL9-es nem biztos hogy bírni fogja.mod:
logic3: Nem kell elvileg semmit, menni fog magától.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
logic3 #28653 üzenetére
Egyforma lesz a teljesítményük, mert minden esetben két tömbként kezeli a ramokat.
Kevesebb modul kevesebb fogyasztás/hőtermelést eredményez, illetve a memóriavezérlőre is kisebb munkát ró. Ezért ideálisabb a 2x1-es felállás de igazából telejsítményben nem lesz különbség szóval egyszerűbb ha +2x512-t mellé pakolsz (ha nem tervezel tovább ram bővítést). -
Qru
MODERÁTOR
HT-t bekapcsolva megnő a proci feszigénye azt is hozzá kell venni, hogy ha nő a fogyasztás akkor általában a drop is szokott nőni. Nyilván az alap fesz úgy van belőve, hogy HT-vel is elfusson lazán. De nálam is HT nélkül alapon a 920-am megy 1V-al, HT-hez már 1,1V-ra kell tennem a proci feszt hogy stabil maradjon a szajré.
A másodikra: Az a gyanúm, hogy a mellékidőzítéseknél van a kutya elásva. Ha húzod a procit és a mellékidőzítések nincsenek fixálva a bios-ban akkor a lap hajlamos túlzottan meglazítani azokat amik a teljesítmény rovására mennek.
-
Qru
MODERÁTOR
Nem csak az ugrik meg, ha megméred a proci számítási képességét pl Linx-ben ott is azt tapasztalod majd, hogy HT nélkül azonos órajelen több Gflop-sot teljesít a proci. Szóval ha olyan progi(kat)t használsz amik nem profitálnak a plusz szálakból akkor kapcsold ki nyugodtan. Jah és persze a fagyasztásod és ezzel együtt a hőtermelés is jóval kevesebb HT nélkül. Én is kilőttem a HT-t. 3,8GHz-en pl 10 fokkal kisebbek a maghők mint HT-vel (teszt).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged