Hirdetés
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Macrodroid
- iPhone topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Designdíjas Aukey cuccok jöttek Magyarországra is
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Birsinator
tag
válasz
Rover623
üzenetére
Köszönöm, a megértő választ, és bocsánatért esedezem, ha kérdésem azt sugalmazta, hogy kételkedtem az állítás valódiságában, miszerint csak multimeterrel tudom megnézni a memóriáknak adott felszültséget.
Kérdésem naívitása abból fakad, hogy számomra nehezen felfogható, hogy manapság mikor midenféle szenzorral telepakolják az alaplapokat és minden számtech kütyüt, akkor pont egy ilyen szerintem lényeges dolognál nem létezik mérési lehetőség.
Legközelebb mielőtt bármit kérdezni fogok, körbetanulmányozom az összes szakirodalmat mind elektronikus, mind nyomtatott formában, és csak azután fogok kérdezni, miután már biztos vagyok benne, hogy tudom a megoldást.
És ígérem nem fogok többszöri rákérdezéssel megbizonyosodni arról, hogy amit egy szakmai fórumon ír az egyik nagyrabecsült tag, az valóban a teljes igazságot tükrözi e vagy sem.
Valamint leteszem a nagyesküt, hogy újoncként nem fog hajtani a kényszer, hogy megtaláljam a megoldást problémáimra, és a könnyeb utat választva nagyobb tudású tapasztaltabb emberek tanácsát kérjem, hanem saját utamon járva magam fogom kitapasztalni, hogy mit, hogyan és miért csináljak, illetve ne csináljak.
A fenti esküvel egyidőben fogadom, hogy az így megszerzett tudást arra méltatlan újoncoknak átadni nem fogom.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z Neo RGB 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z RGB 3200Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingston HyperX Fury - 32 GB (2X16) - DDR4 - 3200 Mhz - CL16 - iPON
- Samsung, SK Hynix 8GB / 16GB / 32GB DDR5 laptop Memoria!
- Team Group 32GB DDR4 3200MHz TED432G3200C22BK
- MiniITX GAMING PC! Ryzen 7700 / RTX 5070 / B850I / 32GB DDR5 / 2TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- 27% - LG UltraFine 27UQ850V-W 4K IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Bontott 0perces MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
fudi2002