Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
WinstonWolf
senior tag
Sziasztok!
Van még valaki aki tud 6310i-t flashelni? Magyar nyelv kellene bele...
Na nem azért mert nem beszélek lonodnyul de a T9 jól jönne sms írásakor
Illetve ha valakinak a fiókjában megbújik egy gyári jó állapotú előlap, vagy komplett ház ne tartsa magába!
Köszi, Wolf -
novoszath
senior tag
ehhez a tipushoz keresek adatkabelt amivel a geppel tudom osszekotni es egy frissitest csinalni
-
ett
aktív tag
Köszi! Valahogy sejtettem hogy nem lesz egyszerű menet. Van egy 7110-esem is, az elég szép állapotú, csak szoftveres gondja van. A legújabbat kéne rátenni, mert egy régebbi van rajta és kicsit lassú. Viszont nincs m2bus kábelem. 3210-hez volt még nagyon régen, de már az sincs meg. Ebben tud valaki segíteni? Hátha van valakinek ilyen kábel.
-
novoszath
senior tag
erdeklodnek hogy 6310i re mikent tudom felrakni a legutolso FW-t? adatkabelt erdemes hozza szerezni ha igen akkor honnan vagy azzal mar nem lehet semmit csinalni?
-
novoszath
senior tag
en is csatlakoztam a taborhoz egy nokia 6310i vel
-
tailor
őstag
Sziasztok!
Valakinek nincs véletlenül eladó DLR-3P adatkábele, nem horror áron? (A jóf0gásos 2000 Ft-os nekem már horror árú, de lehet, hogy csak naiv vagyok)
Előre is köszi!
(Te jó ég, 2 éve "szótlan" a topik...)
-
Aureal
őstag
Hali!
6210-est vettem, adatkábel most jön hozzá...
Milyen szoftver volt ezekhez, amivel a csengőhangot lehetett szerkeszteni + importálni, majd átküldeni a telára?
Tudja vki? (Esetleg privátba megvolna vhol?) -
Kavix
újonc
Sziaszok!
Most vettem egy telekomos kártyát a 6310i-be, hogy minimális adatforgalmat produkájak a jól bevált telefonnal, de hiába próbálom nem megy a mobilNet.
Szerintem minden létező APN-t kipróbáltam és a heldesk szerint is minden rendben, de nem tudok adatforgalmat produkálni.
Esetleg valami 5let?
köszi -
AstraCDX
senior tag
De jó lenne ha járna errefelé valami szaki, aki még képes ezeket a telefonokat HW/SW szervizelni !
Mellesleg jómagam elvagyok a V 5.51 SW-vel .
Bluetooth kihangosítóval is használom gond nélkül .
Üdv.
Astra
-
martonl
senior tag
válasz
AstraCDX #504 üzenetére
A i-nek kékes a háttérvilágítása, a simának zöld. Bluetooth mindkettőben van. Az i tudja az 1900MHz-es (USA) GSM sávot. Ha jól emlékszem, ezek a fő különbségek. Na, meg az i tudja a javát. Én mindenképp az i-t ajánlom, ha másért nem, akkor a kijelző láthatósága szempontjából. Meg is vettem nem sokkal azután, hogy megjelent, 130-ért. Ja és mindenképp a legutolsó, 7-es szoftverrel célszerű megszerezni, abban sok bt eszköz inkompatibilitásán javítottak.
Az oldal rosszul írja, a 6310i-nek gyárilag Li-polymer aksija volt. A simára nem emlékszem, olyat csak rövid ideig birtokoltam.
-
martonl
senior tag
Az "i" sem színes kijelzős. Igen, valami spéci formátumos csengőhangja volt, de már ezekre nem emlékszem. És volt a Nokia Data Suite (nem a PC Suite!) progi, azzal lehetett babrálni, már ha erre is jól emlékszem.
Szép ez a topik... De csak addig, amíg le nem kapcsolják a GSM hálózatot.
-
martonl
senior tag
válasz
kalmancsaba #451 üzenetére
Szerintem a Logomanager programmal ugyanúgy lehet, mint a régebbiekre. Azt ne kérdezd, honnan lehet a progit még letölteni. :-(
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Létezik még olyan mobilpolihisztor aki képes NOKIA 6310i-be magyar nyelvet varázsolni ha épp nincs benne ?
Esetleg egyéb nyűgjeit szervizelni ?
Üdv.
Astra
-
Aureal
őstag
Sziasztok!
Vadászok ilyen 6310-est (nem a színes kijelzős "i" modellt), esetleg 6210-est.
Egyet viszont nem tudok ezekkel kapcsolatban: milyen csengőhangformátumot kezel és lehet-e infrán vagy bluetoothon rájuk átküldeni? Esetleg spec pc-s szoftverrel?
A cél végülis a retró jegyében az volna nálam, hogy ezeknek az eredeti hangjaival szeretnék csengőhangokat felvenni. Azaz én pc-n megírom, átküldöm a telóra és a kis cicergős hangjával szeretném újra rögzíteni másik telóim számára.
Azt tudom hogy 3410-esben meg stb. még csngőhangszerkesztő is volt, ezekben se bánnám ha lenne, viszont azok nem szóltak ilyen szépen.
Tudtok segíteni? Milyen adatokat fogad egyáltalán infrán meg bluetoothon? Egyáltalán pl. java applikációban működhetne csengőhangszerkesztés és küldés rajtuk? -
kchris78
veterán
válasz
AstraCDX #496 üzenetére
ebayrol rendeltem de wannsee a ceg akitol jon a cucc. Ezert gondolom hogy erdemesebb direktben a wannseetol rendelni, valamivel olcsobbra jonne ki. Nagyon gyorsan itthon volt a cucc, gyakorlatilag 1 het kb. Nemetorszagbol sima levelkuldemenykent azert nem kell kinai tobb hetes idokkel szamolni, vamolas sincs.
-
kchris78
veterán
megvan a teszt eredmenye: intenziv hasznalattal 5-6 nap (jo terero mellett, napi 1 ora duma vagy tobb) az eredmeny, minimal hasznalattal 8 nap - szar terero mellett (konkretan sokszor veszitette el a kapcsolatot, es kapcsolodgatott ideoda olasz videken)
-
kchris78
veterán
na, elkezdtem az uj ebayes aksi teszteleset. megjott, feltoltve, a hasznalt aksi amit kaptam hozza az 6 napig huzta... az nagyon nem rossz.
-
kchris78
veterán
köszi, igen ez még belefér - ez az elvileg új aksi sokat nyomkodva 4 napot bírta, új korában és kevesebbet nyomkodva belefért volna az amit írtál.. ha nem nőtt volna meg a belső ellenállása tároláskor tökéletes lenne... a német ebay-es aksit megrendeltem, eldurrant az agyam, ez 1800-as és német cucc, németországból küldve, remélem ez jobb lesz
.
Viszont ha valakinek még kellene (leírom el ne tűnjön): wannsee itt lehet tőlük megrendelni, 14.90 az aksi és 2.90 a posta, valamivel olcsóbb mint az ebayről.
-
kchris78
veterán
a megfelelő tárolás esetén 40% töltöttség és 5-10 fokos hőmérsékletet értettem. De azóta kicsit utánaolvastam a dolgoknak és volt egy táblázat, ebben az esetben évente 2%-ot veszít a cella a kapacitásából. Azért az nem annyira vészes, bár 10 év esetén már 20% az is. Lényeg, ezek a cellák nem tárolásra lettek tervezve, valószínű ezeknek a telefonoknak ez lesz a veszte véleményem szerint. A 2G-t nem hiszem hogy le fogják kapcsolni - ezt a fajta technológiát a jelenlegi hardver már most is "szimulálva" szolgáltatja, amit anno firmware és hardver adott azt már leprogramozták (mint ahogy a virtuális gép fut a fizikain).
Viszont így hogy volt egy pár aksi most így a kezeim között felteszem a kérdés hogy egy 6310-essel egy 1000-1250 mAh-s tényleges kapacitású aksival elment 7-10-12 napot? Az nem csak az egyel nagyobb kapacitású (és vastagabb) aksik érdeme volt?
-
Vegha
senior tag
Mit értesz megfelelő töltöttség/hőmérséklet alatt ? Azt, hogy folyamatosan 20 °C-on tartod otthon a szekrényben, töltőn ? Vagy azt, hogy mielőtt megvetted a kínai raktár legmélyén porosodott az elmúlt 3-8 évben és valaki rátalált ? Az első verzió nem túl életszerű egy mobiltelefon esetén, a második szerintem annál inkább, de nem az akku élettartamát szolgálja.
szvsz kizártnak tartom, hogy ilyen méretű (dimenziókra gondolok) akkumulátort bárki is szétszedne azért hogy "cellákat" cseréljen benne felújítás céljával. Eleve egy rétegtermékről van szó, nem tömegtermékről (ha tömegtermék lenne, akkor még gyártanának ilyen akkut.) A notebook akkukban a manapság nagyon kurrens 18650-es cellák vannak tudtommal. Egy akkora méretű akkut még talán megéri szétszedni.
A ráírt kapacitások sem jelentenek ma már semmit. Habkönnyű akkura is írnak 10 Ah-t. Ez szerintem csak parasztvakítás. Én ezért is maradtam anno a gyári akkunál, ott legalább nincs átk*rás - csak egyszerűen régi.
De ha megtalálod a Szent Grált, akkor írd meg mindenképpen, sokan vágyunk nagyobb készenlétre : ) -
kchris78
veterán
szivas. ugy tunik az aksi megy is vissza. feszultseget tartja csak epp nem terheles alatt... hivas felepites ill bekapcsolas alatt random kikapcsol. gondolom mikor nagyobb aramot kene kivenni belole akkor leesik a fesz, megnott a belso ellenallasa a tarolas alatt.
-
kchris78
veterán
még egy gondolat, egy aksis úgy épít új aksit (igaz amiről tudok konkrétat az notebookhoz való volt) hogy fogják a tokot szétszedik és direkt a cellákat cserélik. talán ilyen is elképzelhető mert cellából már szerintem olcsóbban nagyon sokféle méretűt lehet venni... csak ezen valószínű nincs olyan nyereség hogy megérje a relatív nagyobb embermunkát.
-
kchris78
veterán
Igazad lehet. Viszont megfelelő töltöttség / hőmérséklet esetén sem tart?
Illetve ami eszembe jutott hogy a BPS-2-es aksik 1250mAh-sok. Ezek bírtak 8-12napot? Mert ezek az extra vékonyak.. Nem az 1800-2000mAh-s aksik (amik normál/vastagabbak) bírtak ennyit inkább? Az itteni ebayes ajánlat is vastagabb mint a gyári BPS-2-es, és specifikáció szerint is nagyobb a kapacitása.
Mindenesetre megjött a rendelésem, most töltöm 100%-ra, és indul a mérés hogy meddig tart... Abszolút gyári, magyar gyártmány, original, de biztos jó régi.
-
Vegha
senior tag
Skacok, ebben az akkukerdesben ne várjatok csodát. Par eve en is félreraktam a Defy+t, mert nem győzött meg az android. Akkor en is invesztáltam új akkuba a 6310i-be (1 évig használtam), de jelentős előrelépést nem sikerült elérni. Nagyon egyszerű oknál fogva: Ehhez a telefonhoz tudtommal mar nem gyártanak akkumulátort. Bármi, amit megveszel ujkent, minimum 2-3 eves mar. Rosszabb esetben 5-8... Egy jelenkori telefont ennyi idős akkumulátorral mar nem tart meg senki, rentábilisabb egy új telefonra költeni.
En gyári Nokia, Li-Po akkut vettem kevés ciklussal, nemet eladótól eBayen. ~3 napnál többet az sem tudott. -
RAZR_v3
tag
válasz
AstraCDX #478 üzenetére
Ez még megér egy próbát: https://www.ebay.com/itm/PolarCell-Battery-Nokia-6210-6310i-5110-5130-6110-6150-7110-BPS-2-BLS-2N-BMS-2S/372101885402
Vastagságra, formára van egy teljesen hasonlóm, de azon nem Polarcell matrica van, készenlétben 11 napig bírja. Más utángyártott akku nincs tudtommal 6310i-hez, ami ennyi ideig bírná.Ha mégse válna be, 60 napon belül visszaküldhető ajánlott levélben, miután megérkezett az eladóhoz, visszakapod a vételárat Ebay-en keresztül, a postaköltséget pedig a Paypal visszafizeti a feladáskor kapott blokk alapján.
-
kchris78
veterán
válasz
AstraCDX #480 üzenetére
oké megírom. az komoly! 2-3 napot nekem most az ősöreg (amit kaptam a telefonnal) eredeti aksi is bír, most van benne lassan 2.5 nap és még 4 csíkot jelez... (első merítése nálam) azt érdekesnek találtam BTW az oldalakon hogy nincs fix kapacitás a leírásokban hanem azt írják hogy 0-1150mAh.. vicc.
Én most egy iPhoneX ről jöttem át 6310i-re hogy kicsit kevésbé zargasson és vonja el a fókuszomat a napi dolgoktól.. Ami kell értesítés menedzsment miatt az megjön SMSen és ha olyan előkapom a 4Gs Windowsos tabletet...
-
AstraCDX
senior tag
válasz
kchris78 #479 üzenetére
Hali !
BatteryUpgrade-től vettem, de elégedetlen vagyok vele .
2-3 napot bír csak, míg anno az eredeti NOKIA BPS-2 10-15 napot is tudott teljesíteni egy teljes feltöltéssel .
Mindenképpen érdekelnek a tapasztalataid .
Köszönöm a megosztod velem !
Jöhet ide, vagy akár privátba is .
Köszi !
Üdv.
Astra
-
-
AstraCDX
senior tag
Én a mai napig NOKIA 6310i telefont használok .
Egyetlen, sajnos megoldhatatlan problem van vele .
Nem lehet már normális akkut szerezni hozzá .
Nekem legalábbis nem sikerült .
Ettől eltekintve arra amire való, telefonálásra kifogástalan !
Üdv.
Astra
-
Ferike81
senior tag
válasz
Bambuszpro #475 üzenetére
Én is használtam az enyémet tavaly míg szervizben volt a Samsung. Nekem napi 2-3 óra telefonálásnál is bírta 5 napot az akksi. Talán összesen 4-5 ször töltöttem a szervizelés alatt. Egész jó volt, hogy nem baxogattak csak a hívásokkal.
Telefonnak még most is a legjobbak közt van szerintem. Mikor megcsörrent a zsebemben a szemek kerekedtek.
-
kchris78
veterán
válasz
Bambuszpro #475 üzenetére
hát igen... akitől vettem az meg tizenéves volt. Mondta azért adja el mert 170db telója van és kicsit csökkenteni kell a készletet mert specializálódik.. plusz, hogy ezek értéke növekedésnek indult az elmúlt 1-2 évben..
-
Bambuszpro
tag
válasz
kchris78 #474 üzenetére
Én tavaly nyáron használtam egy ilyet kb egy hónapig a kettő telefonom között. Igazából teljesen jól el voltam vele. Jó is volt ,hogy elég 2-3 naponta tölteni. Mondjuk ez közel sem új de nem mondanám leharcoltnak. Időnként csodálkoztak hogy 20 éves létemre ilyennel rohangálok.
-
kchris78
veterán
van aki használ még ilyet? Én most állítottam be egy ilyet aktív használatra hogy oldjam a függőségem
. Plusz faternak is lesz egy. Azt látom hogy a jó állapotban lévők nem kopottak durván drágák...
-
kchris78
veterán
Hello, valakinek van a telőhöz csavarhuzoja? Van telefonom, lesz új előlap, ki kellene cserélnem de csavarhúzó kellene...
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Keresek NOKIA DCH-8, passzív telefon töltő állványt .
Ha van valakinek egy jó állapotú, és már nem használja, engem érdekel .
Üdv.
Astra
-
Diokhan
addikt
válasz
wertigo1984 #468 üzenetére
-
Diokhan
addikt
válasz
wertigo1984 #462 üzenetére
Értem. Én is akarok venni új előlapot. A linked asszem nem működik.
-
wertigo1984
őstag
Beszedhangszorot, mikrofont, rezgomotort, kijelzot, infraburat, elolapot. Ebayrol csakis gyarit rendeltem mindenbol hozza, szetszedtem, gondosan kipucoltam minden csavarjat is. Mar lassan 2 eve nem szedtem darabjaira, es nem.hasznalom, de havonta bekapcsolom.
Utangyartott elolappal vettem, de ebayrol 8 ezerert rendeltem a gyari hasznalt fekete arany elolapot.
-
Diokhan
addikt
válasz
wertigo1984 #460 üzenetére
Köszönöm! Mit cseréltél benne?
-
-
Diokhan
addikt
Mennyire javítható ennek a végfok hibája? Lehetságes egyáltalán?
-
Diokhan
addikt
Bocs a dupla post miatt, nézzétek már mit találtam
Itt a videó -
Diokhan
addikt
Sziasztok!
Az mitől függ, hogy ennek a telefonnak zöld vagy kék a háttérvilágítása?
-
kalmancsaba
tag
sziasztok op logot hogy lehet rakni a 6310i-re ?
-
Potrien
senior tag
én régen kettőt is használtam, nagyon szerettem őket.
most a szekrényemben pihennek. -
shimano1978
csendes tag
Üdv. Vennék ilyet stabil helyről. Csak bézs szinű érdekel...
-
V-I-D-A
aktív tag
Sziasztok!
Keresek Nokia 6310i készüléket! Ajánlatokat privát üzenetben várok! Köszönöm! -
RAZR_v3
tag
válasz
andreas49 #438 üzenetére
Házilag nem tudod frissíteni, egy már régóta létező GSM szerviz esetleg bevállalja, ha megvan hozzá a felszerelése/tapasztalata, de kérdéses, hogy megéri-e a firmware frissítés az árát.
Ha budapesti vagy, akkor őket érdemes lenne felhívnod és megkérdezned, tudnak-e neked segíteni: Nokia Care
-
andreas49
senior tag
Kb. két hete vettem elő a 6310i-s készülékemet, mivel az LG G4-m szervizbe került.
Honnan tudom letölteni a szoftver frissítést és mi módon tudom feltenni? Sajnos a data kábelem nincs meg és nem találok sehol a neten. A bluetooth alkalmas a frissítésre?
Köszi a válaszokat előre is. -
Koczó93
őstag
Igen egész jó állapotút sikerült kifognom, egy kis kopás van a beszéd mikrofon alatt. Megdöbbentő hogy milyen áron vannak ebayen, persze azok tényleg hibátlanok.
Nem mintha annyira érdekelne de mi a legfrissebb szoftver rá? Nekem most 5.52 van rajta. Van valami kód amivel ki lehet nyomozni a korát vagy a gyártását? Rémlik valami ilyesmiGyári alkatrészt lehet még hozzá szerezni amúgy? Aksi, előlap pl?
-
Ferike81
senior tag
-
RAZR_v3
tag
Szép állapotú a gyári előlap rajta, nem mondom azt, hogy beszerezhetetlen, de az itthon eladásra kínált példányok állapota az esetek többségében hagy kívánnivalót maga után, ritkábban akadnak jó vételek, a külföldiek pedig nagyon drágák.
Jó dolog, hogy növekszik ennek a telefonnak a felhasználótábora, és vannak olyanok, akik megbecsülik ezeket a régi mobilokat. -
Koczó93
őstag
Én csak most tettem szert egy ilyen készülékre, céges kártyával használom nagy megelégedettséggel
Mindig is vágytam egy ilyenre
-
Vegha
senior tag
válasz
Ferike81 #422 üzenetére
Ja, így már értem : ) Az elmondottakból is kiderül, hogy nem az akkuval van a baj, hiszen nem annak öregszik meg az érintkezője, hanem a telefon belső hátlapjában található rugós érintkezők gyengülnek meg. Kis, lapos fejű csavarhúzóval könnyen visszaállíthatod hogy feszesebb legyen.
Plusz szerintem próba gyanánt nyugodtan tegyél be egy összehajtogatott papírlapot az akku alá. Az enyém is kilapult az elmúlt fél év alatt, már ideje nekem is cserélnem (nekem csak újraindulgat néha). -
Ferike81
senior tag
Igen. Ez hogy kikapcsolt már régebben is előfordult. De fél éve már a gyári akksi nem nagyon bírta, és így rátettem egy másik akksit, ami szinte új (az a telefon esett vízbe, arról van az akksi). De a kikapcsolás így is előfordul, innen gondolom, hogy nem érintkezési dolog lehet. Szépen feszesen áll rajta az akksi, nem lötyög.
-
Ferike81
senior tag
Hali
Csak simán kikapcsol. Bekapcs és megy megint. Vadi új akksi van benne. Nem lötyög. (Sajnos mikor megvettem az elődjét 1 hetes korában beleesett horgászat közben a vízbe, kivettem szétkaptam gyorsan, de azt mondták a szervizben hogy halott. Az akksit kb fél éve beletettem a fateréba, és heti max 1 töltéssel elmegy.) Lehet szoftveres baja van?! -
Ferike81
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. A faternak ilyen Nokiája van, még tőlem örökölte vagy 6-7 éve. Mostanság csinál olyanokat, hogy minden ok nélkül kikapcsol. Töltött akksinál, beszélgetés közben, vagy olyankor is mikor csak pihen az asztalon. Elvittem egy telefonszervizbe de azt mondták mikor meglátták a kezemben a masinát, hogy dobjam bele a kukába, és vegyek egy normális telefont. Van erre valami megoldás, vagy hagyjam. Lehet így vele élni, csak kicsit bosszantó. Köszi a választ! -
RAZR_v3
tag
Elfelejtettem megírni a tapasztalataimat utángyártott akkumulátor ügyben, de ami késik, nem múlik.
A képen szereplő utángyártott akkut gyári házas Nokia 6310i készülékkel teszteltem, egy tartalék, feltöltőkártyás telekomos SIM-mel, végig készenlétben volt, maximális térerővel, hívásokat nem indítottam vele, és nem is kaptam, SMS-t szintén. A mobil helyzetét nem változtattam, ugyanott volt végig, nem lett arrébb rakva.
A képen szereplő akku tökéletesen illeszkedett, nem mocorgott, ellentétben a Cameron Sino nevezetű utángyártott akkumulátorral (arról nincs kép), amivel a teszt előtt próbálkoztam. Súlyra nehezebb nála, és nagyon picit vastagabb, de még nem zavaró mértékben, a kapacitása 1650mAh a ráírt adat szerint. A csomagolása egyszerű fólia volt.A teszt eredménye: készenlétben 11 napos üzemidő, amikor jelezte a mobil, hogy merül az akkumulátor, még bírta plusz 6-7 óráig. Szerintem ez egy utángyártott akkumulátortól nem rossz teljesítmény. A gyűjtők úgyse fognak ilyen akkut tenni a telefonjukba, jogosan, de aki használni szeretné a sajátját, de már nem jó az akkumulátora, ezzel biztosra mehet, hogy működni fog rendesen.
-
Vegha
senior tag
köszi. Annyira már nem aktuális: vettem eBay-en eredeti gyárit. Újnak írták, de látszik, hogy ment már valamennyit. Épp ugyanannyit tud, mint amit eddig használtam: közepes mennyiségű beszélgetés és nyomkodás mellett 4-6 nap.
Ettől függetlenül érdekel a Te tapasztalatod, szerintem hasznos lenne a topikba megírni.
köszi előre is. -
RAZR_v3
tag
Ha aktuális még így majdnem fél év után, jelenleg tesztelem egy utángyártott akkumulátorral a 6310i készenléti idejét, a feltöltéstől számítva most 4,5 nap után is maximumon van a skála a kijelzőn. Nem nyomogatom, nem telefonálok vele, benne van egy feltöltőkártyás, telekomos SIM.
Ha végeztem a teszteléssel, írok egy beszámolót, képekkel társítva.
-
Vegha
senior tag
HELP!
Vett valaki mostanában akkut a telefonjához ? Honnan érdemes ? Az első használatba vétel előtt teljesen feltöltöttem, akkor bírt 6 napot. Most második nekifutásra már 2 nap alatt lemerült kb. 60%-ra : ( -
Vegha
senior tag
Hi,
a MS által behirdetett Nokia 215 képességein felbuzdulva újra ég bennem a vágy, hogy hadrendbe állítsam én is a 6310i telefonomat. Tegnap végig futottam nagyjából a teljes topikot és korábban valaki azt írta, hogy a legutolsó firmware erre a telefonra valami 5.x-es verzió. Egyelőre ugyan csak említés szintjén találtam, de itt azt írják, hogy bizony 7.00 a legutolsó verzió. Mivel elég hosszú életű már így is a topik - és ha Isten is úgy akarja akkor erőben, egészségben legalább még egyszer ennyit le fog húzni - több régi link már nem működik, nem elérhető. Ezen okulva bekopizom az linkelt fórumbejegyzés tartalmát (mely szintén nemsokára 10 éves lesz, tehát azok a linkek sem működnek már):drbob 5 March 2005 02:52:47
Archived from groups: alt.cellular.nokia (More info?)I decided to collate what I have found on the web regarding the latest
6310i firmware in the hope it may help anyone else who is interested in
this:Check the firmware version on the 6310i by typing *#0000# - The latest
version is 7.006310i (NPL-1)
----------------
Changes/improvements made from version 5.52 to version 5.60:Improvement for the security relating to Bluetooth technology
- Update for Russian T9 dictionary
- Operator name list updated----------------
Changes/improvements made from version 5.60 to version 7.00:- Update of kJava implementation
If you have version 5.52 or lower you should take it to a Nokia service
centre to get it updated as there are bluetooth security issues on older
firmwares:News article - http://news.zdnet.co.uk/0,39020330,39145886,00.htm
Nokia statement - http://www.nokia.com/nokia/0,,65909,00.html
List of vulnerable phones-
http://www.integralis.de/media/press_releases/2004/1205...Further details on the vulnerability -
http://www.integralis.de/media/press_releases/2004/2603...The problems are more than just bluejacking: hijacking of the phone inc.
remote dialing, address book access etc are all possible - these issues
were fixed in firmware 5.60.Firmware updates are free if the phone is still under warranty, don't
let them charge you more than £10/$15 if it's out of warranty.Even if you're not bothered about the security issue it's worth getting
the update as there were a number of BT functionality and general
stability improvements made in the 5.x firmware (with the exception of
5.52 which is reportedly less stable than 5.51 or 5.60).You can find a service centre for your region in the support section of
the Nokia website:http://www.nokia.com/nokia/0,8764,70,00.html
You can find details of changes made in previous versions of the 6310i
firmware here:http://web.archive.org/web/20040203022328/www.mwiacek.c...
Hope someone finds this useful.
--
drbobHa valakit érdekel, az alatta lévői bejegyzésekben írnak részleteket a bluetooth biztonsági problémák mibenlétéről.
-
kopepe
aktív tag
Annak idején volt 6210-es em(imádtam),erről csak álmodoztam,de tegnap egy ócskapiacon vettem egy 6230i nokiát "ezeröté" töltő nélkül.Magyar menüs,független,a csavarokon azt látom,hogy soha nem volt szétszedve(pár telcsit szétkaptam életemben),és az akku úgy csattan rá,mint állat.Nem lötyög,be sem férne 1 papírlap..Az üdvözlőszövegből íttélve "valami" öreglány használhatta.Tökéletes működés,némi kis zsebkopással a sarkain.Ha nem fertőzött volna meg az érintőkijelző,megtartanám,de anyám már le is nyúlta
Ennyi pénzért nem hagyhattam ott !!!
"A régi szép idők" -
rekoman
csendes tag
válasz
korcsillio #407 üzenetére
Ettől nincs frissebb verzió ez volt az utolsó amit kiadtak rá!
-
korcsillio
addikt
Van ettõl frissebb verzió?Ha igen,érdemes frissíteni,van valami változás?
-
korcsillio
addikt
Sim nélkül a *+3+hívás kombináció nem használható?
-
wertigo1984
őstag
válasz
korcsillio #401 üzenetére
Szivi.
-
korcsillio
addikt
válasz
wertigo1984 #400 üzenetére
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lexus, Toyota topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Fedora Linux
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Hammer Patriot+ DualSIM Mobil Telefon Strapatelefon IP68 Munkástelefon Vízálló Ütésálló
- Eladó retró mobil telefonok széles választékban töltőkkel, antik winchesterek és egyéb vintage dolog
- Siemens S4 Ritka Retro Mobiltelefon Vintage Mobil
- Új telefontok, fólia, gombos telefon
- Sony Ericsson T200 retro mobiltelefon
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest