- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz
aleister #19758 üzenetére
Bár nem Nikon, hanem Dell, de mesélt már alvállalkozónk egy balesetben több métert repülő több százezres gépről, melyet pont a csomagolás védett meg a kártól. Most vásárolt obi is olyan gondossággal van csomagolva, hogy szerintem ha végig gurítom Ostrom utcában a domboldalon, akkor sem lett volna az obinak semmi baja.
-
Throme
veterán
válasz
aleister #19755 üzenetére
Én csak gyár - vevö ( pl nikon) - shop viszonyról írtam. Az hogy az üzletben mit csinálnak a termékkel már más tészta. A csomagolások.bizonyos fizikai hatásoknak ellenállnak. Jobb helyeken ezeket tesztelik. Bizonyos magasságról leesést, vibrációt (pl mint a kamion) , hideg - meleg tárolási teszt.... pl egy routert feldobnak a polcra az nem biztos, h tönkreteszi. A nehezebb printer is bír valamennyit. Az a d7100 is kibírta valszeg azt a dobást, de tény nem kéne ezek után
-
sixpak
nagyúr
válasz
aleister #19755 üzenetére
A világ legtöbb - ha nem az összes - országában, többségében vadparasztok dolgoznak az ilyen helyeken...ha nem akkor meg csak szimplán unják a mindennapi robotot, ezért mindenhol így bánnak a csomagokkal.
De nem véletlen vannak úgy bedobozolva a dolgok, ahogy.
Persze, mondjuk egy egy feszítővassal lehetne olyan károkat okozni mondjuk egy tévés dobozon, amit nem szívesen látna az ember kicsomagoláskor. De átbökni vele a dobozt még így is nagy erőfeszítést igényel, ezért nem sok esély van rá.
Viszont az ilyenekkel, hogy telefon, fényképezőgép etc. szerintem simán végig lehetne tolni egy 90 perces focimeccset, mert nagyon be vannak csomagolva.
Én soha nem vásárlok boltban...mindent úgy rendelek már nagyon régóta (Fgép, PC, tv, telefon, házi szórakoztató eszközök, hangfal, erősítő, kamera, szoftver...), de még soha semmilyen problémám nem volt....és nagyon bízok benn, hogy ezután sem darabokban kapom őket. -
spanyoll
addikt
válasz
aleister #19751 üzenetére
Indokolatlan mértékben kezdtem el röhögni az antigrav gondoláknál
Én is osztom a véleményed. Nem szép sem jó dolog így bánni termékekkel, de egyrészt a cuccok jól be vannak dobozolva, plusz ha futár hozza, akkor még egy plusz dobozban van, ami még jobban védi, azon kívül pedig ha sérülten érkezik akkor szólsz, hogy mi a para és kapsz újat. Problem solved, a futárnak is rácsapnak a pöcsére ha nála fordul elő mindig az összetört d4s, meg neked is lesz rendes géped.
De ha már a boltnál tartunk...
Amikor még a mediamarktban dolgoztam, akkor ott is voltak azért cifra dolgok. Nem d7k-kat dobáltunk fel a polcra, de amikor nyomtatókat / routereket / akármiket kellett újrapakolni és egy egész sornyi árut leszedni és újra felrakni a raklapokra (mindez azért, mert a hülyebarom osztályvezető látta, hogy nincs dolgunk és újrapakoltatott 200 nyomtatót) ... na akkor mi sem bántunk kesztyűs kézzel a dobozokkal, érdekes módon mégsem hoztak vissza egyet sem, hogy összetört volna.
Viszont jó tanács ha már itt tartunk: kiállítási darabot csak nagyon nyomott áron vegyetek meg. A medias dolgozóknak meg a promotereknek minden kiállítási darab (kivéve a vitrinesek, bár azok is gyakran) olyan, mint a csörgő az oviban a gyerekeknek. -
Throme
veterán
válasz
aleister #19751 üzenetére
Ebben szvsz tévedsz. Kis apróságokért is visszautasíthatják az egész szállítmányt. Aztán logisztikai szempontból eldöntik, h vissza a gyárba, vagy gyárból küldenek szabad csapatot rework-ölni. Nagy úr a vevő (a vevő itt a nikon, aki vásárlót veszíthet ezért a gyárral szemben szigorú). Vagy Te vennél bakancsnyomos sérült dobozban prezentált terméket?
-
5-htp
tag
válasz
aleister #19560 üzenetére
Köszönöm a választ! A videós képességei viszont jobbak mint a 3200-nak. Mondjuk nem tudom,hogy ez valóban megér -e annyi felárat. Tudom,hogy egy dslr nem videó kamera,de én szeretném ezt a funkcióját is használni. Ha legalább össze tudnám hasonlítani ,hogy a 30fps és a 60fps között látható-e egyáltalán a különbség akkor ennek alapján venném.
-
válasz
aleister #19563 üzenetére
Én akkor láttam ilyen hibaüzit D40-nel, amikor necces megvilágítások között lőttem a referenciát. A váz még elfogadta, de az NX2 már sírt miatta...
(Egyébként ha verőfényes tiszta égboltra lősz ugyanilyen beállításokkal, csak nyilván a legközelebbre fókuszálva, nekem az is működni szokott.)
-
Dare2Live
félisten
válasz
aleister #19425 üzenetére
luminusról [link]
"AUTOFOCUS ISSUES
Irritating issues with autofocus seem to be the new normal. The same holds true with this lens. The cat tails and frost photo at the top of this article is a prime example. Using traditional TTL Phase detection AF (that is, focussing using the viewfinder and not live view), the cat tails are simply not ideally sharp. These are very high contrast subjects, which filled the small AF frame markers in the viewfinder. But they’re just not sharp. It may be that my attempt at fine-tuning the AF on the lens was flawed. But man is this irritating! While I dislike using electronic viewfinders, I have to say that the enhanced reliability of focusing off the sensor itself could convert me one day if this keeps up.Suffice to say that this – and really all lenses – are best focused on a tripod, with live view. Now if only the live view implementation on the D800 were better….."
jobb oldali fokusz probléma. video [link]
-
Dare2Live
félisten
válasz
aleister #19285 üzenetére
Hogy magamat idézzem:
1 "Hogy 6FPS mellett csak 14rawra elég a buffere nekem nem probléma ha véletlen akkor majd fotozok JPG/kissebb felobontással."
2 "Sportnál van fény" + ISOban ~hajszállal jobb ellenben sokkkal rosszabb mind Portrait (Color Depth)ben és Dinamikában ami mindenhol kint azaz sportnál is baromi fontos.
Képminőségben D610 csúnyán veri D3/D3St. E van. [link]Ezen felűl: "Használt D3 jóval drágább, nincs rá gari, jellemzően csillió expo van benne"
-
gurabli
őstag
válasz
aleister #19171 üzenetére
Már nagyon várom a délutánt és remélem lesz egy kis időm szórakozni a géppel
Elsősorban most azt szeretném kideríteni, hogy a D3100 váz és az 50/1,8 obi rendben van, user error a gond. Ha tudom, hogy a váz és az obi OK, akkor már nyugodtabb vagyok, és tanulok, gyakorolok, tanulok, gyakorolok...
A vakura csak rákérdeztem, tudom, hogy teljesen más, most valóban vaku nélkül akarok belejönni a dolgokba, legalább valamilyen szinten. A vaku azért lesz fontos, hogy kevés fénynél is sikerüljön jó képeket csinálnom, de azzal majd később.
Mindenkinek köszönöm a sok-sok segítséget, majd jelentkezem a képekkel és tapasztalatokkal!
-
gurabli
őstag
válasz
aleister #19167 üzenetére
Nagyon, de nagyon sokat segítettél! És most már valóban kezdem érteni! Persze majd gyakorlatban kiderül
Elkészítem majd a képeket és feltöltöm, remélem megfelelőek lesznek. De sajnos ezt csak késő délután tudom megtenni.
Akkor alapszabályként, ha éles képet akarok az 50/1.8-al, akkor arra kell törekednem, hogy kézből fotózva min 1/80, de inkább rövidebb legyen. Ezt S-módban tudom leginkább befolyásolni és állítani, amihez a gép automatikus állítja a blendét, és auto iso módban az iso értéket is, de használhatom mondjuk természetes jó fényviszonyok mellett akár fix 100-400-as ISO tartományban is, és szobában, kevés fény mellett, mehetek magasabb ISO-ra, akár 800-1600-ig is?
Szobában, vakuval (SB400, felfelé irányítva) mennyire változnak a fentiek?
-
gurabli
őstag
válasz
aleister #19165 üzenetére
Nagyszerű, ez is nagy segítség volt! Majd megcsinálom ezt természetes fénynél kint, illetve bent a szobában is.
Jól értem, hogy mindentől függetlenül (ISO, rekesz) arra törekedjek elsődlegesen, hogy min 1/80 vagy felette legyen az expozíciós idő, természetesen kézből lőve, közepesen remegő kézzel? Lehet, hogy azért mozdulnak be a képeim, illetve nem annyira élesek, amiket kézből lövök, mint amennyire szeretném, mert 1/50 vagy 1/20 is sokszor ez exp.idő?
Akkor megcsinálom az elemes képet, fókuszhoz f1.8-on, élességhez pedig f4-en (mivel az asztalra teszem majd a gépet, ezért gondolom az exp.idő itt nem számít, illetve amit beállít a gép f1.8 és f4 ISO 100 vagy 200 esetén. Spot fókuszra állítom.
Kb milyen messze legyen a gép az elemektől, vagy ez nem annyira lényeges?
Szerk: ezt megcsinálhatom az 55-200 VR telével is és 18-55 VR kit obival is, van értelme? Ott milyen értékeket kell használni?
-
gurabli
őstag
válasz
aleister #19159 üzenetére
Köszönöm!
Valahogy én is gy érzem, hogy jó, jó, de nem tökéletes, ennél élesebbnek kellene lenni. De most már teljesen elbizonytalanodtam, nem tudom megállapítani. Ez van velem az 55-200 vr-el is. Ott sem vagyok maximálisan megelégedve az élességgel. De lehet, hogy szintén csak én nem tudom jól megállapítani. Sajnos nem értek hozzá eléggé, nincs elég gyakorlatom, tapasztalatom.
1) Az első képen spot fókusz pont középen van, vagyis orrtól jobbra, szem alatt. Spot fókuszon lőttem, ennél a gyors mozgásnál nincs még esélyem sem változtatni a fókuszpontot, de szerettem volna a szemét elkapni
Szerintem user error, nekem nem sikerült, de ezt meg nem mondom így utólag. Auto ISO választotta az ISO-értéket, vaku nélkül pedig nem nagyon ment volna, mert igen csak sötét volt a szobában.
De a kép minősége, ahol éles és a fókusz van, az megfelelő, ha ránagyítasz? Vagyis megfelelő a részletesség, élesség?
2) Itt elégedett vagyok az élességgel. A kit obin van a fókusz, spot, szintén auto ISO, sötét szobában, de ha jól emlékszem, letettem a gépet az asztalra. Kb. ilyesmit szeretnék kézből is
Élesség, kép itt rendben van?
3) Fókusz az EXIT gomb közepén, spot, ha jól emlékszem A-1.8, iso auto=100. Ez mondjuk megfelelőnek tűnik, nem? Élesség, minden más megfelelő?
4) Fókusz szintén EXIT gombon, spot. Nekem ez is megfelelőnek tűnik.
Amire azt írom, hogy megfelelő, az valóban elég éles vagy ennek jobbnak kellene lenni?
Megpróbálom ma délután úgy, ahogy mondtad a tesztet. Igaz, állványom nincs, de majd lerakom a gépet. Milyen módban készítsem a képet, P, A, S?
És mi lenne a jó téma? Mondjuk az asztalon a szobában elhelyezek tárgyakat egymás mögé srégen, leteszem az asztalra a gépet és spot focus középen. Min legyen a fókusz? Először a legközelebbi tárgyon, majd a következőn, így tovább? Aztán mondjuk erről lövök pár képet f3.5-f4 környékén is, ugyanerről a témáról? A szobában elég kevés a fény, nem tudom hogy megy majd vaku nélkülKöszönet!
-
Freddy76
addikt
válasz
aleister #19141 üzenetére
Mivel a "vitát" a 119 hsz. váltotta ki, ebben kerestem. Ebben egy szót sem írok semmiféle 800-ról, neked reagáltam, hogy butaságnak tartom, amit írtál. Semmi nincs benne rólad, nem is akartam rád célozni. Erre jöttél besértődve egy hozzászólással később, ahol már személyeskedni is kezdtél kicsinykét, minden ok nélkül. Én már csak erre válaszoltam.
De azt hiszem, pár száz karakterrel már többet írtam, mint amennyit megér ennek a vitának a színvonala.
-
Freddy76
addikt
válasz
aleister #19120 üzenetére
Gratula, hoztad a szinted, mint szoktad, ha kifogysz az értelmes érvekből. Személyeskedni azt tudsz a monitorod mögül.
Én legalább mutatok értelmetlen babafotókat, érted, fotókat. Tudod, fénykép. És te? Hogy is írta m3ss anno? Mr. Nokép Aleister?
Szerk: most látom mennyire magadra vetted... Bocs, látom, érzékeny a téma
-
matyi012345
őstag
válasz
aleister #19117 üzenetére
Megjegyeztem, hogy a Pentax egy használható alternatívát nyújt a középformátumban és ez engem érdekel, ne magadból indulj ki. Vagy full frémnél bezár a bazár? Szerintem jóval többen használnak középformátumot, mint te azt gondolnád, nem ebből a topikból kell kiindulni. Aláírom, hogy a Nikonnak jobbak a szenzorai bizonyos kategóriákban meg másban is jobbak lehetnek, de ha már egy márkáról beszélünk, akkor említsük meg a teljes palettát mert így korrekt.
-
Real_Necro
veterán
válasz
aleister #18993 üzenetére
Így van. Nálunk pl cégnél a pneumatikus rendszerben nagyobb méretű páraelszívó szilica bogyókat is időnként cserélni (vagy regenerálni) kell, mert szvsz elég gyorsan tele tudja magát szívni nedvességgel, az meg nem jó, ha pl egy kiöntő anyag nedvességet kap. A cipős dobozban kb nevetséges mennyiség van és már ki is merült azzal, hogy párszor felnyitották a cipősdobozt.
Nálam egyébként zárt sötét szekrényben vannak az obik egy fotóstáskába elzárva, portól és (talán) párától is védve. A szoba meg száraz... szerintem vitrin is addig jó, amíg pl nem tűz oda nap és/vagy nincs párás idő a szobában.
-
Horbal
őstag
válasz
aleister #18990 üzenetére
Hát a világos jól szellőző dolog azért elég nehezen oldható meg. A szekrény pl se nem világos se nem szellőzik. Ha meg kint tartom akkor meg porosodik. Én személy szerint a nedvességet / párát sokkal inkább tartom problémának. Ahol a fotós cuccom van az a szekrény tele van pakolva párafogó kristály bizbasszal. Én Így oldom meg. Meg használom az üvegeket az a tuti szerintem.
-
gurabli
őstag
válasz
aleister #18987 üzenetére
Hát ez nagyon csúnyán néz ki... Majd utána olvasok, hogy ez mitől keletkezik és mit lehet ellene tenni, hogy ne kérdezzek itt túl sokat
Én is az obi felé hajlok, de amikor láttam, hogy mire képes a vaku, mennyivel természetesebb a bőr, és minden más szín, akkor elbizonytalanodtam. Az egy dolog, hogy az 50/1.8 kevesebb fény mellett is jobb, mint a kit obi, de... Valahogy vonzóbb mégis az 50-es. Meglátjuk, hogy mi lesz.
Köszönöm a segítséget!
-
gurabli
őstag
válasz
aleister #18985 üzenetére
Szia!
Előtte is szerettem fotózni, de csak point and shoot gépeket használtam, meg bridge-t, de amikor először használtam DSLR-t, rájöttem, hogy az mind játékszer
Végre visszatért a régi Praktika-feeling, csak film nélkül
Azért vettem, hogy a gyerekekről minél jobb és szebb képeket készítsek, és ezután is ez a cél. A képek örökre megmaradnak, nem mindegy, hogy milyen képek lesznek ezekről a felejthetetlen, de gyorsan múló pillanatokról. Érdekel a természetfotózás is, de alig van időm bármire a munka mellettA D3100-al nagyon meg vagyok elégedve, kicsi, könnyű, és elég jó tudású váz, amit az utolsó pillanatban vettem nagyon jó áron.
50/1.8 G-t olyan 40e körül tudok venni. Az szerintem egész jó ár érte. Kérdés, hogy inkább a kit objektív mellé egy SB400-at és akkor a szobában is sokkal jobb képeket tudok készíteni, vagy előbb az 50-es, mert azzal meg nagyon, de nagyon szép képek készíthetők, de nincs bouncing, marad a beépített vaku egy darabig.
A gombásodás mennyire jellemző és hogy tudom megállapítani, hogy gombás vagy sem az objektív? Az 50/1.8G tudtommal nem egy sérülékeny darab, aránylag tartós, vagy tévedek?
-
Byk01
őstag
válasz
aleister #18904 üzenetére
Innét kezdve ez már a pár döntése, hogy inkább szeretnék azt a pár órát csodálatossá tenni, vagy a jövőre gondolni, és a visszaemlékezést egy profi kép személyében megejteni.
Csak ha az a pár óra nem olyan csodálatos, akkor a visszaemlékezés is keserű lehet. Itt inkább az a kérdés, hogy emlékezni kellenek a képek, vagy olyanokkal is megosztani az élményt, akik nem lehettek ott. Az első esetben lehet spórolni a minőségen, a másodikban lehetőség szerint nem.
-
Freddy76
addikt
-
m3ss
veterán
válasz
aleister #18846 üzenetére
majdnem megvettem larry d7k-jat..de lett helyette egy d300. 2db 35 1.8g utan meg eladtam mindent.
de a tokban csak d70 meg d90 jart.
nekem ilyen volt, teljesen jo volt. barcsak ne vignettalna benne a 15-30bar valszeg bele se ferne...
en minden tovabbi nelkul beleraknam a gepem. snorkeles bohockodasra jo...ha nem szakitod ki vmi sziklaval sztem nem lesz baja. -
törölt tag
válasz
aleister #18816 üzenetére
Pasz. Digitalrev is a lépcsőn ejti le őket és semmi. Ez meg így elreped a semmitől. Rendes fotóstáskában volt..
Nem hiszem hogy takarító nyúlt hozzá.. 2 hónapja leesett 40 centiről a cipőspolcról hugom nagylábujjára, de utána még sokáig használtam
szóval passz...
Ufo jelenség. De gyorsabban kell nekem a váz vissza, mint az igazságom. Erre mondják, hogy az idő pénz.. úgyhogy elfogadtam, csinálják, haladjunk, én meg lenyelem a békát..
És a repedést vissza tudtam nyomni.. úgy 1mm lötyögése volt kb a teljes hátfalnak kijelzőstül mindenestül (a szenzor a vázon belül egy másik kereten csücsül az alaplapon, azt nem érinti az anomália, tehát ettől még hajszálpontosat lőtt a gép, de mégsem mertem vele próbafotóknál többet csinálni.
-
Freddy76
addikt
-
spanyoll
addikt
válasz
aleister #18720 üzenetére
Az, hogy élvezetes, plusz lesz végtelenje és minden előnye és hátránya ami a filmes fotózással jár. Aki szereti az szereti, aki nem az nem, egy próbát szerintem mindenkinek megér aki fotózással foglalkozik. Nem egy nagy kiadás, de cserébe lehet kísérletezgetni vele, hívogatni, miegymás
Sznob meg akkor lennék pl ha csak leicával fotóznék és azt mondanám, hogy minden más gép szar filmesben is -
Anubris
őstag
válasz
aleister #18652 üzenetére
Oké a mai nap folyamán majd teszek fel képet, igazából arról van szó, hogy pl egyik nap beltéren akart fotózni.
Mindegy hogy automata vaku nélküli, A stb üzemmódot használt, iso 1600 és +/- expo változtatások és legalacsonyabb azt hiszem 5,6 f-nél is 20-30 volt a shutter speed és ezért minden kép sötét és elmosódott volt.
Míg a kis objektív mindenféle beállítások nélkül hozta a normális éles képeket. -
gurabli
őstag
válasz
aleister #18420 üzenetére
Már majdnem rászántam magam a YN468II-re, de annyi helyen olvastam, hogy automata iTTL módban megbízhatatlan és rossz, hogy nem mertem megvenni. Túl erősre állítja a vakut, így messze nem jók a képek, ilyen nagyon kocamester nyelven fogalmazva
Túlexponált lesz a kép, ha jól tévedek?
-
gab.m
senior tag
válasz
aleister #18410 üzenetére
Nekem is...
Kicsit idegesített már a régi, meg néha felbukkantak arcok ugyanazzal az avatarral, aztán gondoltam berakom ezt, mást még itt a fotós topikokban nem láttam ezzel az avatarral, aztán asszem az objektíves topikban pont volt valaki ezzel is, na mindegy, most egy ideig marad ez..
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
válasz
aleister #18313 üzenetére
Igen, akik múltkor is amikor mentem tisztíttatni benyögték, hogy jaj bocsi, regisztrálni kellett volna a tisztításhoz, holott erről egy szó sem esett a facebookos event oldalán.
@OPiiPO: Az is meg a 18-55 is kitobi, de a 18-105 sokkal de sokkal jobban megéri a nagyobb átfogás miatt többek között.
-
tetrix
tag
válasz
aleister #18273 üzenetére
- a 800 az meg 6-ot tud DX,ben,az más kérdés hogy pl. gyors mozgású sportok,témák fotózására az is kevés, a 7 is az és az csak JPEG;riportra elég lehet.itt a gond inkább a crop mód kereső keretével van, elég nehéz gyorsabb mozgásokat lekövetni,inkább ez dobja vissza a használhatóságát,tehát hogy a DX -es keresőképen kívüli részt itt sem oldották meg hogy pl elsötétedjen.legalábbis nem írnak sehol róla.
-
Mercutio_
félisten
válasz
aleister #18188 üzenetére
Szerintem ennek az az olvasata, hogy normál körülmények között játszva lenyomja a behemótot, de ha nagy gebasz van a nagydarab összekapja magát és felulkerekedik
atok666 : Asszem a keresőkép felbontas, képfrissítés, színtér finomhangolható, de az se kizárt, hogy az E-M1 ennyivel jobb, vagy fényerős fix volt rajta úgy látványosabb a keresőkép.
-
válasz
aleister #17761 üzenetére
nem sürgős még, bár jó lenne már a kezembe tartani
, addig csak felkészülök és próbálom az igényeimnek és a témáimhoz igazítani a vázat és az obit, az már tuti, hogy APS-C nem jöhet szóba, esetleg APS-H de Nikon nem akar ebbe az irányba menni mert inkább FX... És nagyon az súgja mindenki, hogy f2.8 alá ne menjek, érdekes mert írhatnám inkább, hogy fölé
-
válasz
aleister #17747 üzenetére
"A többségek 19-20 centi között volt a közelpontja. A legnagyobb munkatáv tán 24 centis volt. Ha tudja az 1:1-es felbontást, akkor ez szerintem tök rendben van,"
Ez most javításra szorul, mert ezek nem munkatávok, hanem a közelpont szenzortól való távolsága...
1:1-nél ezeknek 5-6 centi lehet a munkatávjuk. -
Larry303
addikt
válasz
aleister #17743 üzenetére
hááát vitatkoznék
van-volt mind3 üvegem...persze nem zárom ki, hogy rossz példány, de nekem az 50 1,8D alapból rekeszelni kellett, nyitva kb használhatatlan volt...f4 en lehetett kb a sweetspot, valójában 2,8 tól 5,6ig használtam.
a G ehhez képest 1,8 tól használható, szintén f4 körül a legélesebb, a fotoim alapján, biztos, hogy nem lágyabb ezen a rekeszen sem mint a D
és akkor ilyen 55öst használok/használtam ez nyitva is penge , persze 2,8 ról indul, de végig baromi éles középen...széleken sem emlékszem, hogy annyira taknyolt volna...közgyűrűvel használtam sokat, ott tud 1:1 leképzést, bár való igaz szépen bele kell nyomni a témába...sztem tárgyfotozni pl nagyon jó kis cucc ennyi pénzért. -
törölt tag
válasz
aleister #17743 üzenetére
Gondolom f4-5.6 környékén nézed őket (D vs G). Sztem az szórásba belefér. A G-k cserébe a szélek fele haladva is élesek maradnak, a D-k széle karcsú. (Már ha az 50 1.8-ról beszélünk).
Amúgy sejtem, mi lehet 1-2 DxO mérés és csúcseredmény hátterében, ha ők egy obit többnek mérnek, mint más oldalak: a teljes felületen mérik meg az élességet és abból képeznek egy átlagot, nem csak közép-maxot néznek. De ez csak tipp, majd utánaolvasok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest