Ulefone Armor Pad 3 Pro - akkumulátor, lámpa, (tablet)

33 280 mAh csak elég lesz bármire. És a régi hardver vagy szoftver?

Külső, kijelző, csomag

Azzal zártam az Oukitel WP35 tesztjét a minap, hogy a strapabíró külsőn és az 5G modemen kívül az a telefon semmi emlékezeteset nem tud, és bár nem mindig jön össze az Ulefone-nak egy korrekt készülék, mindig van valami érdekessége. DRM rádió, szupergyors és vezetékmentes töltés, jókora hátlapi hangszóró, kempinglámpa, hőmérő, infrakamera, hőkamera, lézeres távolságmérő, esetleg csatlakoztatható endoszkóp vagy mikroszkóp.


[+]

A mindent bele műfaj királya mégis egy tablet, az Armor Pad 3 Pro lehet, mivel az IP68/69K és MIL-STD-810H alapon por-, víz-, ütés- és rázkódásálló kivitel csak előszó a tudáslistához. A hátlapra kapásból 50 megapixeles Samsung ISOCELL kamera került, ám a lencse és a LED villanó elbújhat a kétszer 483 másik LED mellett a két szélen, hogy a programozható gomb melletti billentyűvel bármikor bekapcsoljuk az 5,5 watt teljesítményű és 1100 lumen fényáramú kempinglámpát.


[+]

Ez nem jópofa, de értelmetlen fícsör: ha az 1242,9 grammon laptoptömegű táblát jó helyre rakjuk, kisebb sátortábort bevilágíthat, a LED-ek környéke pedig 25 fokban, fél óra után is csak langyosra melegszik. Ennél aligha lesz melegebb egy forró nap után éjszaka, persze egy raktárban vagy katlanban lehet. 10 méterre a LED-ektől még kényelmesen tudtam olvasni, viszont annak ellenére, hogy nem koncentrált és éles a fény, hanem széles szögben és tompán világít, kellemetlen szemkontaktusba kerülni vele, úgyhogy jobb fej fölé helyezni, ami ekkora méretben nem egyszerű feladat.


[+]

Még jó, hogy a pakkban a fólia, a leírás, a 66 wattos USB-PD töltő, a SIM tű és a két végén Type-C kábel mellett ott a csavarhúzó, pár pótcsavar és a hátlapra felerősíthető csukló-, vagyis inkább tenyérpánt. Négy csavarral rögzítve és tenyerünket átbújtatva ugyanis könnyebb a 261,7 x 166,8 x 21,2 milliméteres monstrumot hosszú ideig tartani, a pánttal pedig felakaszthatjuk valahova. Van lámpaapp is, ami mondjuk nem mindig ugrik fel bekapcsoláskor, és elég suta, hogy csak állóhelyzetben fut, nem fordul el fekvőbe.

Kempingfény az erdő közepén
Kempingfény az erdő közepén [+]

Kérhető itt mindenesetre állandó, borzasztóan harsányan villogó és SOS funkció, háromféle fényerő és 5-30 perc közötti világítás. A fényerőt a gomb szimpla, a villogást pedig dupla lenyomásával is tudjuk szabályozni. A lámpa 30 perc után mindenképp kikapcsol, de utána azonnal visszakapcsolhatjuk. 15%-os töltöttség alatt viszont csak a villogófunkció érhető el, az állandó fény nem, ami azért megmosolyogtató, mert ilyenkor a telepben még 5000 mAh töltöttség van.

A Sound Kit
A Sound Kit (forrás: Ulefone) [+]

Kapott a táblagép oldalt két hangszórót, van ugyanakkor a hátlapon egy 8 pines csatlakozó egy hatalmas, brutalista stílusú, kiegészítőként megvásárolható hangfal csatlakoztatására, a kempinglámpának helyet hagyva. Ez a kellék négy ponton rögzül a Pad 3 Próhoz, hogy stabil támasztéka legyen. Teljesítménye 9 watt, hangereje 114 dB, a partihangulatot LED fényekkel színesíti.


[+]

Ha mindez gyanúsan sok energiát kívánna, mindenki nyugodjon meg: 33 280 mAh csak elég lesz, a Mobilarena történetének legnagyobb mobilakkumulátora a szokásos 5 helyett ráadásul 10 watton tölt más eszközt, ami nem szélsebes, mégis kapóra jön féltucat haldokló telefon és füles kimentésére. Az oldalsó uSmart port is adott a tartozékként beszerezhető, egy- vagy kétkamerás endoszkópot és a mikroszkópot befogadva.

A hordtáska
A hordtáska (forrás: Ulefone) [+]

Vásárolható egy nagyobb tenyérpánt is állvány funkcióval, a legügyesebb viszont az a hordtáska és nyakba akasztó, melynek széles pántjaival és csatjaival a tabletet kényelmesen, két szabad kézzel magunk elé lógathatjuk. Ez kapóra jöhet raktározás, helyszínelés, építkezés, felmérés vagy bármilyen terepmunka közben, amire az Armor Padet kitalálták. A cucc védőtok is egyben támasztékkal és tenyérpánttal, egy másik pánttal pedig aktatáskaként hordozhatjuk a kelléket.

A hordtáska és funkciói
A hordtáska és funkciói (forrás: Ulefone) [+]

Kár, hogy ezt nem kaptuk tesztre, de azért maradt érdekesség a tableten. Rövid oldalon jobbra került a bekapcsoló-ujjlenyomatolvasó és a hangerőszabályzó, valamint gumifül mögé a Type-C és jack kimenet. Ilyesmi fedi a túloldalon a teljesértékű HDMI portot, amivel rendben működött a képernyőtükrözés és a hang továbbítása, felette pedig a dupla nanoSIM és külön microSD tálcát piszkálhatjuk ki, ez ugyanis egy 4G képes, hanghívásra alkalmas tábla.


[+]

A 10,36”-es, 60 Hz-es és 5:4 arányú IPS panelt rengeteg káva és a Gorilla Glass 5 üveg fölé emelkedő perem védi az elemektől, hogy 2000 x 1200 IPS-LCD képpontja sokáig makulátlan maradjon. A kontrasztok és a betekintési szögek rendben, a kékes kalibráción könnyen igazíthatunk a menüben, a széleknél viszont megfigyelhető némi árnyék és fényszivárgás, amivel nem tudunk mit kezdeni.


[+]

A gyártó 500 nites fénysűrűséget haldokló fénymérőnkkel sajnos nem tudtuk ellenőrizni, az 550 nites WP35 mellett viszont nem tűnt haloványabbnak az Ulefone kelléke, és ami kis képernyőn, közvetlen napfényben nehezen volt olvasható, az 10,36”-en sokkal könnyebben. Nyilván árnyékban ideális a használat, de tegyük hozzá, hogy ritka az ennél jóval fényesebb tablet panel. A látnivalók sorát 32 megapixeles szelfikamera, halovány értesítő LED és fénymérő zárja, közelségérzékelőre nincs szükség.


[+]

Oké: mindez érdekes tudáslista, és látszik, hogy a tartozékokat is végig gondolták, de mennyire hasznos a komplett szett a mindennapokban, a gyártónál 400, egy partneráruházban pedig 275 dolláros áron? Attól függ, ki mennyire kalandvágyó és mennyire tudna le terepmunkája során ennyi mindent egy készülékkel és kiegészítőivel. Az összeszerelés mindenesetre tökéletes, a kellék elejtése pedig az emberiségre veszélyes, nem a Pad 3 Próra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés