Új hozzászólás Aktív témák
-
Zyelor
aktív tag
válasz
Zyelor #20003 üzenetére
Úgy fest nem hiba, hanem a monitor fogyatékossága:
"There were also static interlace patterns, whereby a given shade had horizontal lines of a marginally lighter shade running through it. These were only observable at the leftmost third of the screen and were as good as invisible at 120Hz and very faint at 144Hz. At 160Hz they became slightly more pronounced, even more so at 170Hz until eventually at 180Hz they were more clearly visible. It was also quite pronounced in places when ULMB was active at any refresh rate, particularly when observing fairly solid patches of darker shades such as dark grey sky. It was not possible to capture these particular interlace pattern artifacts on camera, in a way that accurately represented what we were seeing. Many users will either not notice them at all or not find them distracting, especially at 144Hz or lower refresh rates without ULMB active."
Forrás: LINK
Azért mesés, hogy én pont kiszúrtam...
-
El Kebir
őstag
-
El Kebir
őstag
Keresd meg a samsung menüjében a "sharpness" beállítást, ott lesz a gond, nálam is jelentkezik a fehér glória a fekete élek körül , ha a középértékről feltolom max-ra a sharpness-t.
szerk.: a cleartype is valami ilyesmit csinál a betűkkel, a betük pixeleinek subpixel értékeit a szomszédos subpixel módosítják és viszont.
-
El Kebir
őstag
-
El Kebir
őstag
Ezek szerint, akkor a szöveg megjelenítése nem volt mindig ilyen, csak el lett állítva?
user -> control panel -> desktop mappa gyökerében vannak az egyéni be- és elállítások (háttér, ablakszín, cleartype beállítások, stb) (több "users" mappa is van)
Nem tudom, hogy pontosan melyik kulcs mihez kell, de a kulcsokat egyszerűen törölheted, majd létrehozza újra mikor újból beállítod az egyéni kinézetet. (az alapbeállításokra fog visszaállni a kinézet, egyszer már próbáltam, félig beragadt cleartype "kiűzésére" )
Pontos infót erről talán a windows-os fórumtémákban találhatsz, vagy ott kérdezhetsz, nálam e témában (is) okosabbakat!
-
tupacamaru
veterán
A réggebiek mechanikus kapcsolóval mentek, na olyat ne vegyél.
Az újak mint az enyém is billentyű kombinációval és elektromos kapcsolóval is mennek. Az enyém az asztal mögött van így billel kapcsolgatok a két gép közt, de van rajta egy nyomógomb is és azzal ugyanúgy müxik. Kinek melyik esik jobban kézre.
Amit fentebb linkeltem az 4 gépet tud, de neked elég a két gépes is, nekem is olyan van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged