- iPhone topik
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mate182
tag
Persze, gondoltam. Én ezt a támogatott hókusz-pókuszt nevettem ki. Azt se hiszem már el amit kérdeznek.
Ha tudnád: Vettem egy vezeték nélküli Razer egeret. Tegnapi nap a 3.-at küldtem vissza elállással annyira borzalmas. Gondolná az ember nagy név, premium minőség.
Persze, sehol semmi... -
mate182
tag
XDDDDDDDDDDD ................. szerintem hagyjuk ezeket a cikkeket. Nem szabad már ezeknek hinni,.
Becsáráztam rendesen ezzel a monitorral. Csak az a baj amit én látok azt majd a "szervíz" nem akarja látni.
Problémám: Az összes hivatalos Samsung szerviz tőlem 100+ km-re található. Így egyelőre még nem volt se időm se energiám "elugrani" megmutatni. Mivel pluszban még be is kell csomagolnom, védeni minden elől, ha szállítani akarom, hisz ha nem akarják kicserélni nem szeretném ha valami baja lenne... gyalázat.
Samsung szerviz: Problémáját továbbítottuk a technikusunknak amint van érdemben előre lépés, válaszolunk. Írta egy mit sem sejtő, teljesen dilettáns hölgyike akinek semmilyen szakmai rálátása
Nem vagyok ám előrébb. Senki nem látott még ilyet, én meg nem akarom elhinni.
Azonnal nyomom ide fel a videót amint lesz mivel megörökíteni....
-
Más forrásnál nem jelentkezik a probléma, tehát a MacBookomat rákötöm, és forrást váltok, az rendben megjelenik és hosszabb idő után bekapcsolva sem jelentkezik a gond. (A VGA üzemmódjai közül természetesen a monitor által támogatott van beállítva, 3840*2160, 60Hz, 32 bit TrueColor.) Majd egy másik HDMI kábelt próbálok még ki a napokban, csak ma nem nagyon volt nyitva semmi.
-
Ruszki
senior tag
ANOMÁLIA!!
Monitor szétszed, Elko értékek leellenőriz - persze, hogy egy sincs itthon amelyik kell, amin jó a kapacitás érték azon a feszültség, amin a feszültség azon a kapacitás érték nem jó - felír, majd kell venni, összerak és még a káva nélkül próba és láss csodát bekapcsol!
Lehet, hogy inkább valami kontakt van a rendszerben - bekapcsoló panel - de az is igaz, ha összerakom illetve kap 230V-ot akkor már egyből be kellene kapcsolnia.
Na mindegy majd megrendelem az Elkokat és csere, de sajnos 82uF/100V-ost nem nagyon találtam. -
Apollo17hu
őstag
Eddig egy 40"-os Samsung tévét használtam kijelzőként. Ezt cseréltem most egy 43"-os Hisense-re. Windowsban a legmagasabb (1920 x 1080) felbontásra jelzi, hogy "ajánlott", hagyjam ezen? A szöveg, alkalmazások és más elemek méreténél pedig 150%-ot javasol, de az sztem már túl nagy lenne. Mondjuk 100% és 150%-on is ugyanúgy "világítanak" a betűk.
@miczo: Nincs külön videokártyám (alaplapra integrált). Megpróbálok játszani azokkal a beállításokkal, amiket javasoltatok.
Köszönöm!
-
Joezyka
senior tag
Ez egy nagyon jó kérdés.
Chrome-ba youtube-nál kiválasztom a chrome castot, ott a forrásnál, hogy nem a YT-t hanem az asztalt küldje át, és tükrözi a monitor tartalmát a TV-re. Annyi, hogy ilyenkor hang csak a TV-n van.
Kerestem valami forrás lehetőséget, hogy ezt megtudjam, de nem találtam meg.
Erre van valami célprogram, hogy ezt meg tudjam nézni? -
Pakmara
őstag
Köszi
Rákerestem hirtelen felindulásból, úgy tűnik semmit nem lehet tenni. Csak ilyen TV-shop szintű "csoda" megoldásokat találtam. Ami vszínű mind bullshit. Polírozni nem lehet ugye a tükröződés mentes bevonat végett. Különösen fáj mert 1 hónapja van meg a moncsi, az előzőt 10+ év alatt nem karcoltam meg... -
Carasc0
őstag
Köszi! Ezen végigmentem. Megállapítottam, hogy ha sötét színt kap az érintett terület, akkor egyáltalán nem látszik. Újraindítottam a gépet, BIOS-ba is nagyon halványan látszik. De tök érdekes, olyan mintha a kijelző mögött lenne valami. Csak szemből látszik, bizonyos oldalszögből már nem.
Lefotóztam:
És az benne az érdekes logika. Hogy tényleg a kijelző mögött lenne valami. Amint fekete hátteret rakok az érintett területre, nyoma sincs annak a fehéres foltnak. Na ez az érdekes. -
Lavar
aktív tag
Köszi a választ!
- Igen.
- Ez nem is jutott eszembe, van itthon egy laptop, ha legközelebb csinálja összekötöm vele.
(Kikapcsoltam a gépet, kihúztam a monitorból a kábelt, majd vissza, gép visszakapcs, és már jó... Emlékszem mikor ez sem segített már, akkor cseréltem le a kábelt tavaly.)
- Tesztet megcsinálva nem látok problémát.Mivel az újraindítás (kábel kiszedés) megoldotta, legközelebb rákötöm laptopra és megnézem úgy milyen, de valószínű nem fog kiderülni, mivel ha most ettől megjavult, akkor azzal is rendben fog működni. Kivéve ha nem, de akkor meg látni fogom, hogy a monitor a gond-e, addigra szerzek még egy kábelt.
-
xcsabo
senior tag
Van bizti, de az szerintem nem szállt el. Találtam itthon egy másik termisztort egy kiszuperált tápban, de sajna mások a paraméterei. Kisebb az alap ellenállása és a teljesítménye is. Szerinted próbának be lehet tenni? Okozhat galibát? Azon kívül persze, hogy valszeg ez is el fog szállni. Van egy varisztor is előtte, de annak a lábain megaohmokat mértem.... gondolom az jó jel.
-
xcsabo
senior tag
Úgy néz ki más is elszállt sajna egyszerre. Ugyanabba az elosztóba (elvileg túláram védett) volt dugva a gép, egy nyomtató, és egy 2.1-es CS hangszóró beépített DAC-kal. S/Pdif-en keresztül kapta a gépről a jelet. Nos ez most nem működik azóta. Nem tudom, hogy a gépben vagy a hangszóróban szállt el a DAC, mert analóg porton keresztül működik. Hogy lehet tesztelni a gép S/Pdif portját, hogy jön-e ki jel? Oszcilloszkópom nincsen sajna......
-
Mtbsrác
senior tag
Sárga barnás trutyira gondolsz? Az sokhelyen van benne azzal van leragasztva vagy védve valami. Ellenálláson is sztem az folyt le csak a hő hatására elszineződött, másutt is van ilyen. Két kék lencse kondinál is így néz ki egy kis tekercsnél is ilyen, 3 lábu végfok vagy tirisztornál is meg egy sima kis kondinál. Ezek mind hőnek vannak kitéve azért ilyenek gondolom, mert a betáp csatinál is le van kenve az még sima sárga nem barnás. Képeket majd lövök este csak most már dolgozok.
-
Mtbsrác
senior tag
-
Ata88
csendes tag
Nem változtatott rajta a kábel csere. (Próbáltam csak a videokártya kimenetnél átcserélni, aztán csak a monitornál is). Bár számomra érthetetlen módon az asztal nem rendeződött át, azonosításnál felcserélődőt az 1 és 2 kijelző, viszont a bejelentkezési kép és az ikonok továbbra is a régi monitoron maradtak.
-
Zaja2
senior tag
Már megtaláltam a beállítást! Végül is a szemem előtt volt végig a megoldás. Be posztolom ide is,hátha valakinek majd még segíthet.
Megoldás:
A PC-n beállítottam az elérni kívánt felbontást,alul -felül,illetve kétoldalt overscan volt a kép a megjelenítőn(TV-n).
Ezután Intel graf. vezérlőpult,és ott tudod állítani az overscan-t.
Szerk. : A 2 csúszka 100/100-on állt. Gondoltam is,hogy 50/50-en kell lennie.
Már csak olyan színbeállítást,valamint gamma és kontraszt - beállítást kell találnom ,ami nem cseszi szét a szemem.Köszi a segítséget azért!
-
Tuhajohn
tag
Minden be van állítva, de nem azzal van a gond, hanem, hogy a feketén egy foltban zöld pixelek világítanak.
A tesztkép feketéjével készült, de ezek a zöld alpixekel mindenféle feketén látszódnak (film, játék, akármi közben).
Csináltam nagyítóval egy képet, ezen szépen látszódnak: https://imgur.com/NY9hT6j -
Tuhajohn
tag
Más számítógéppel nem igazán tudom kipróbálni, de PS4 Pro-val is csinálja. Meg most próbáltam hdmi-vel, azzal is. Meg hát mikor nem kap jelet akkor is látszódnak a fekete képernyőn a zöld pixelek szóval nem a vga-val van a gond. Pesze csak magasabb fényerőn lehet kiszúrni vagy teljesen sötét szobában, de akkor nagyon zavaró.
Jobb képet nem tudok csinálni, a telefonom nem igazán látja. De az a csíkozódás az amiről beszélek. Egy foltban a feketén zöld pixelek világítanak.
Itt van teljes méretben a kép: https://imgur.com/qlrP2A8
Vörösön, kéken nem látszik. -
dvd_R+
őstag
Szia!
tehát akkor szerinted se monitor hiba?
Mert szerintem nem az, hisz ha monitor hiba lenne akkor mondjuk a villanásoknál a kép elmenne fekete kép lenne esetleg csak led villágítás stb
Youtube-on néztem pár videót és mindenhol a windowssal, driverrel, esetleg hardware-laptoppal volt a gond
Vagy lehetséges monitor hiba? -
GGAllin
tag
Valóban van már egy pár éves.
És ott fizikailag is látható hibát keressek vagy ezt be kell mérni valahogy ?
Továbbá azt nem értem hogy miért jön vissza majd tűnik el ismét ez a hiba?
Ha ott ténylegesen sérült vagy elhasználódott a kondenzátor - elko, elektromos kondenzátor ha jól értelmeztem- akkor nem jönne helyre egyáltalán vagy rosszul gondolom?
-
-
HookR
addikt
Ezekből a csatlakozókból az érintkezőket vajon ki lehet piszkálni/vissza lehet dugni speciális szerszám nélkül is? Mert akkor vennék egy ilyet: [ebay] / [azsiacenter]
Majd az új kábel vezetékeit a régi mintájára átvariál(tat)nám, a vezetékeket a régiből egyenként kihúzva és felcímkézve (és közben fohászkodva, hogy a szerelősrác a terv hallatán nem kerget ki a műhelyből). Így elsőre úgy tűnik, hogy a csatlakozók kompatibilisek, még ha az újon nincs is olyan rögzítőpöcök, mint a régin. Mondjuk még így sok banánhéjon el lehet csúszni...
Pl. mivel nem a kondik kicserélése utáni összerakásnál vette észre, hogy valami nem stimmel, hanem próbabekapcs után, jól sejtem, hogy az egymással érintkező csupasz LVDS vezetékek potenciálisan akár a vezérlésben is hazavághattak valamit? -
akos3
addikt
oh
De amikor az elején cseréltem át hdmi-re a monitor tv-t akkor még be se volt kapcsolva a gép. Azzal miért nem működött?
Egyébként elhiszem, amit írsz, cak furcsállom. Mert ilyen kék vga kábellel csatlakoztattunk projektort is például egyetemen még, és soha nem volt semmi baj belőle
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest