- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
myckey
veterán
válasz
jacint78 #18325 üzenetére
Azóta már Crimson,Catalyst meghajtók is voltak fenn. egyik másikból is több verzió.
Teljes törlés, újratelepítés is megvolt.
dvi-d, dp csere is megtörtént.
frekvencia ilyen olyan tartományba állítása.
Semmi nem segít, ugyan úgy reagálnak az ablakok.
A 15 éves CRT monitorom, illetve a 10 éves HD TV-m nem csinál ilyet.
-
Rison77
senior tag
válasz
jacint78 #18312 üzenetére
Ehh, nem is figyeltem, nem akartam személyeskedni
Természetesen nem a monitorral és a kalibrációval van a probléma, mert win7-en eddig kifogástalanul működött.
Szerencsére az megoldotta a problémát, hogy felismertettem újra a monitort, és annak adtam meg a profilt, így elfogadta ^^ -
válasz
jacint78 #18282 üzenetére
Ezt azért pontosítsuk: szvsz nincs olyan kitétel, ami személyes átvétel esetén megfosztana ettől a jogtól, magyarul személyes átvétel esetén is él a 14 naptári nap. A lényeg, hogy webshop-on keresztül rendelte.
Tudom, hogy 1-1 webshop próbál ezzel trükközni az ÁSZF-ben, de erre semmilyen jogalapjuk nincsen. Szvsz.
-
-
fuze
őstag
-
fuze
őstag
válasz
jacint78 #18224 üzenetére
Most a picit azt tényleg picinek értsd, de az a laptop monitora! Teljesen jó képe van, a Dell-em azért jobb, természetesebb. Erre gondoltam.
Az asust gyárira állítottam. Nincs kalibrálva, már ha a monitor beépített marhaságaira gondolsz
Standard módban, a fényerő 75%-on. Kérdés, hogy egy kalibrált ICC profil mennyit javítana a fakó képen.
-
modern
aktív tag
válasz
jacint78 #18215 üzenetére
Jobban megnéztem és a csikok általában egy helyen vannak csak nem mindig látszódik, pl ha fehér vagy világos a háttér akkor nem vagy kevésbé mintha sötét. Igy esetleg vmi ötlet?
És ami még lényeges h nem csak simán ottvan hanem mintha vibrálna a csik (ált világoszöld szinűek a csikok)
-
-
T_Oroboroz
csendes tag
válasz
jacint78 #18194 üzenetére
Megoldottam. Töröltem az Intel Display Audio drivert, most High Definiton Audio Device a vezérlő. Át kellett utána állítani a mintavételi frekvenciát CD-ről DVD minőségre. Kiderült közben, hogy több olyan alaplapot érint ez a probléma, amin Realtek audio van. Tudtommal HDMI-n keresztül az alaplapi hangkártya nem érvényesül, bár javítsatok ki, ha tévedek. Ha így van, akkor viszont ez most teljesen független volt a Realtek chiptől.
Itt egy videó, ahol bemutatják a problémát. Kommentekből kiderül, hogy nem csak az Asus alaplapok az érintettek, illetve az is, hogy talán a mostani Realtek driverek már megoldják a hibát.
-
-
-
espada99
csendes tag
válasz
jacint78 #18168 üzenetére
Köszi a tanácsot, lefuttattam az összes tesztet, a legtöbbnél semmi baj nincs, viszont a gradient-ek közül ezek voltak hibásak, plusz még két másiknál jött elő a hiba.
Red Gradiant
Orange Gradiant
Grey GradiantEzek alapján lehet tudni, hogy mi hibádzik?
-
Apone33
őstag
válasz
jacint78 #18152 üzenetére
Értem, az aero engedélyezve van. Azzal semmit sem lehet tenni hogy chrome alatt ne csinálja ezt? A játékoknál most bekapcsolt v-sync-el megoldódott. Ez a jelenség az asus rog-nál is lesz akkor? Mert korábban még egyik monitornál sem vettem észre. Ha a monitor menüjében változtatom a reakció időt akkor sem szűnik meg.
-
Apone33
őstag
válasz
jacint78 #18148 üzenetére
Gyors lefuttattam a primal benchmarkot. Ha be van kapcsolva a v-sync akkor megszűnik a hiba. Ha kikapcsolom akkor előjön a teszt alatt.
Film alatt egyszer láttam. Win 7 ultimate van fent. Meg a másik dolog hogy egy másik monitorral ahol szintén nincs bekapcsolva a v-sync ott akkor miért nem jön elő ez a hiba?
-
Apone33
őstag
válasz
jacint78 #18146 üzenetére
Ugyan erre a pc-re lett rákötve. Alaplapival is csinálja. Ha pl a total commander vagy képeket nézek ott nem jön ez a hiba. De net alatt és játékoknál igen. Új rendszert is raktam, de az sem segített.
A múlt héten rendeltem egy új moncsit ASUS PG 278 Q 27. Majd ha megjön kíváncsi leszek hogy ennél lesz-e ilyen hiba.
-
-
DjDanee87
addikt
válasz
jacint78 #18096 üzenetére
Próbálgattam még, és úgy tűnik nagyon játékfüggő a dolog. Egyedül a The Crew-ban csinálja a feketeséget mióta 2 monitor van, GTA5 ugyanúgy jól működik 60Hz-en, 144-et nem próbáltam most de egy monitorral is csinálta - nyilván a 2. nem javítaná meg. Viszont nézegetve a Crewban a beállításokat az egy speciális játék. Valószínű rossz konzol port, mert a beállításokban nincs a monitorhoz kötődő Hz beállítás csak a felbontás, vsync és 30 vagy 60 FPS korlátot lehet megadni. Tehát itt nem tudok próbálkozni 144Hz-el semiképp, de érdekes hogy 1 monitor esetén jó, így hogy 2 van már nem.
Én kétlem, hogy a VGAnak lenne valami baja. A régi monitorom tökéletesen működik, ez az új is 60Hzen tökéletes, egyedül a 144Hz amikor előjön a probléma, illetve még a Crewban is, de ott betudom annak hogy mivel nincs beállítási lehetőség játékon belül, lehet 144Hzen működteti mikor melléteszem a másikat, mert valahogy nem tudja kezelni a 2 monitor dolgot lévén szar konzolport.
Nekem 2 tippem van, mindkettő GSynccel kapcsolatos. Vagy a modulnak van valami gyíkja a monitorban, vagy szimplán "nem kompatibilis" a monitor AMD VGAval a GSync miatt és emiatt nem százas a működése és GTX kártáyval normálisan menne.
-
Livius
őstag
válasz
jacint78 #18079 üzenetére
Vadi új alkatrészekről volt szó! Látom megint félreértelmezted az előzményeket mint eddig minden tanácsadáskor. Ha rendelkeznék megfelelő műszerekkel, ennyi mérési feladatot eltudnék végezni valószínűleg én is.
Viszont ha ez a művelet neked 2 percbe telik, akkor feltételezem legalább annyira kompetens vagy, hogy a "hegyibeszéd alapú" távoli, sorra félreértelmezett hsz-ek után legalább a lehetséges hiba mellett egy kb javítási módot és költséget megoszthatnál az érdeklődő felé (amit kérdeztem is), és ez talán az ilyen házi félre taknyolásokat nagyban visszaszoríthatná.
Köszi azért az eddigieket!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
jacint78 #18075 üzenetére
Lehet, hogy túl van becsülve, de ha van két olcsó kondim, mindkettő tartja még a kapacitását és az egyik többszörös ESR-el bír, akkor baromira nem költséghatékony semmi szempontból arra cserélni. Ráadásul csak olaj a tűzre.... Persze ezek a tápok nem túl nyűgösek ilyen szempontból, de a bele ölt munkaórák és a kapott eredmények ha fordított arányt vesznek fel, az nem valami frankó...
-
Fisherhun
tag
válasz
jacint78 #17955 üzenetére
Kipróbáltam, hogy lejjebb veszem a képfrissítést pl 60 v 85 hz re így már nem volt olyan látványos a dolog.
de ahogy felpattintom 144 hz re egyből kifakult a kép :S De kb 20 perc és helyre áll a szín
Akkor hibás a panel mi ?(kábel csere is volt nem javított a helyzeten)
-
Livius
őstag
válasz
jacint78 #18065 üzenetére
Sokáig még ezzel a Stand-by-os villogásával használható volt, úgy hogy 2-3 percig próbálkozott mire sikerült neki bekapcsolódni, és utána ment egész nap jól.
Mostanra jött el az, hogy már volt, hogy 10 percnél is több idő kellett neki, mire a sok próbálkozás után bekapcsolt, így legutóbb mikor már kurva sokat vártam, meguntam ezt, szétszedtem és vettem bele új kondikat. Lecseréltem a legkisebbtől kezdve a legnagyobbig minden kondit a tápján. Azóta csinálja most ezt az új fajta, folyamatosan, halványan világítós hibajelenséget.
Általában ilyen szkópos bevizsgálás ára mennyi szokott lenni úgy általában?
-
dobobazsy
őstag
válasz
jacint78 #18061 üzenetére
igen ezért nem akartam egyből reklamálni, mert még nem tudom biztosra, hogy mi a baj. firmware frissítés? monitorhoz? ezzel nekem újat mondtál
nem tudok róla.. rá keresek
szerk. mindössze egy drivert találtam itt
de a windows azt írja, hogy az illesztőprogram naprakész. viszont most figyeltem fel rá, hogy a gép AOC 2460G5-nek írja a monitort, pedig elvileg a pontos típusa: G2460VQ6.
jól van ez így? -
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
jacint78 #18043 üzenetére
Sajnos ott van mind a 3 db 5V. Ezek hajtanak egy 3,3V-os fesz. stab, illetve egy 1,8-ast, azok is üzemelnek. Készenlét nincs. A PLCC már kizárva: felforrasztás előtt másik boardban elindult. A kristályokat nem tudom megmérni, mert szkóp nincsen sajnos, random pedig nem akarok cserélgetni már semmit...
-
Kernel
nagyúr
válasz
jacint78 #18039 üzenetére
Van olyan is a lomtárban, régebbi fajta Orionok, de azoknak más az alaplapja. Formára a szokásos, de más a processzor is.
Szám szerint nem jegyeztem meg, ezek csak talált képek, de például van ez a BGA-processzoros, ragasztott hűtéssel, a régebbi változat:
Ez meg az újabb, hűtés ugyan nincs, de forrónak sem mondható. Ilyesmi van az enyémben is:
Meg az is jó benne, hogy vékonykávás, esztétikailag is korrekt (nálam mondjuk talp nélkül van megoldva).
-
Kernel
nagyúr
válasz
jacint78 #18037 üzenetére
Játékos célra bizonyára alkalmatlan, de itt ez nem szempont. Az élesség elfogadható legyen, betűk, vonalak stb. Görgetésnél ne hullámozzon a böngészőben. TV-k között akad ugyebár, ami kihívással küzd ilyen alap dolgokban is. De ezzel szerencsém volt.
Egyébként én input lagot sem érzek, pl. az egérmozgás nem késik, nekem ennyi már elég.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
jacint78 #18017 üzenetére
Sajnos én eddig nem voltam olyan szerencsés, hogy ez kivitelezhető lett volna, mert amiket hoztak ilyen jellegű hibával, ott már szétégett a csővég annyira az állandó ívektől, hogy nem volt forr. felület a kábel számára. Szétszedés közben a kivezetés már darabokra hullott némelyikben....
-
-
Beni2360
félisten
válasz
jacint78 #17974 üzenetére
Köszi,Igen kaptam már az ajánlatot de azon a beállításon nem kapok élethű( kerek) képet. Ez az egy beállítás ami nem torzít, kerek.Érdekes.
A 1280x768 beállítást az elő képnél nem is akartam választani mert keskeny képet mutatott és mégis ez tölti ki teljesen és arányos ikonok, képek vannak. Mit tudni, hogy ez a Kínai OROION HD TV mit tud?
Nem rendesen olvasható pedig én kényes vagyok mert már a szemem nem a régi. -
DjDanee87
addikt
válasz
jacint78 #17976 üzenetére
Csak játékban, Windowsban nem. És most játszottam 1 óra GTAt 60Hz-re állítva a játékban és így nem csinálja - csak ha 144Hzen van tehát én a kábelt kizárnám a dologból - akkor 60Hzen is csinálna ilyet.
szerk: mondjuk máshol meg ilyen választ kaptam: "That actually makes it even more logical - 144Hz requires more bandwidth and the cable can't handle it."
-
DjDanee87
addikt
válasz
jacint78 #17974 üzenetére
Talán ha sötét volna meg tudnám mondani, de még akkor sem biztos. Másodperc tört részére lesz fekete, az kevés hogy lássam mi is történik pontosan.
Felvettem felülről mobillal 4szeres lassítással: https://www.youtube.com/watch?v=LXiApakJdWE
De nem tudom megválaszolni a kérdésed sajnos. -
DjDanee87
addikt
válasz
jacint78 #17971 üzenetére
Nem TN panel Acer XB271HU
-
DjDanee87
addikt
válasz
jacint78 #17969 üzenetére
"Amúgy tényleg elmegy a fény, vagy amikor fekete, akkor látni, hogy bevilágít?"
Erre nem tudnék válaszolni, mert tényleg csak tizedmásodpercig fekete - túl rövid ideig ahhoz hogy bármit észrevegyek.
Esetleg fel tudom venni telefonnal lassított felvételben 240 FPSel, hátha úgy jobban látszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Update 06.26. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged